Ben değil komşum acil fikirlerinize ihtiyacım var

gulteni

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
234
287
323
Konya
Evet hanımlar bu sefer arkadasım için yazıyorum. Kendisi 26yaşında biri 1,5yaşında diğeri 5 aylık bir bebeği var. Eşi ile tanıştığında eşi boşanmış ve üç çocuklu bir erkek. Neyse bunu ikna ediyor ve evleniyorlar. Aradan üç yıl geçiyor çocuklar doğuyor eşi eski karısına gidiyor ve x bu hayata alış diyor. Kadın kesinlikle istemiyor. Dost hatayı yaşıyorsunuz deniliyor ama kabul etmiyor. Sebep senden sonra değil önceydi diye. Arkadaşım gitsin çocukları var yemek de yesin ama akşam olunca beni karım bekler deyip çıkıp gelsin diyor. Adamın planı varmış kadına kredi çektirip tamamen dönecekmiş ve o yuzden onlara x den ayrıldım diyor kesinlikle telefonunu acıyor gece gunu bır saat ugrayıp gidiyor. Arkadaşının canına tak etti şimdi ise daha büyük bir sorun var ki oda şöyle. Ev kirası Bı aidatı kömürü ödememiş ev sahibi çık diyor polis zoruyla attıracagım diye. Daha bebekler adam hic gelmiyor ve karsı tarafla pikniklerde git ananın evine diyor. Annesi geliniyor oturuyor istemiyor babası istemiyor kimsesi yok kadın alamayan helak oldu bır duvar ya bır duvar diye. Çocuklar bez mana biz elimizden geldiği kadar halletmeye calısıyoruz. Dunseytan diyor gitme odaya al cocykları acaba tupu dedi bugun yuvaya versem gerı alamam yavrularım ne yapar diyor. Sığınma evı bosanmadan almıyor vaktimiz yok hızım. Kaymakam belediye basvurdu komutlar sorup teyit etmek İÇİN durumu bilmeyen insanlar onun yardıma ihtiyacı yok demi. Kapıcılık hasta bakıcılığı bulamadık. Bulunduğumuz İl kiraları yuksek calısacam Çocuklar kim bakacak.sımdı ne gibi bir yol izleyelim ne yapmalıyız aklınıza geliyor mu bır seyler acil kalacak bır yerler ama gecıcı degil ne yapabiliriz

Konu üstte kalsın diye yorum yazıyorum,
İnşallah bilenler yardımcı olur.
Allah yardım etsin,ne insan olduğunu sanan kansızlar yaşıyor bu dünyada ya.

Orda cocuklarım var diyor cocukları illaki gidecek ama lisedeyken bunlar daha bebek evde gıda sıfır adamın umrunda degil

Avukat arkadaşlar vardır siteye üye,moderatörlere de danışın belki sizi yönlendirirler.

Sosyal hizmetler yardım etmedi buyum cocugumla uc yasında girince sadece kreş yardımı yaptı. Şuan meselaıkı Çocuklar ne ısı yapabilir nasıl olabilir fikirlerinize ihtiyacımız var

Ben tam anlamadım. Bu adam musveddesi bu kizcagiza kredi çektirmek için mı evlenmiş arkadaşınızla ?

Hayır kredi yıl eski karısına cektırcekmıs o zaman tamamen arkadasıma dönecekmiş. Arkadasım asla istemiyor kurusu gecesini ama bizce kredi falan değil adamn eski ayarına dönmesi

Hayır kredi yıl eski karısına cektırcekmıs o zaman tamamen arkadasıma dönecekmiş. Arkadasım asla istemiyor kurusu gecesini ama bizce kredi falan değil adamn eski ayarına dönmesi
Him çok sacmaymis zaten. Yani kaymakamlık valilik yardım etmezse kim edecekki? Birileri ise yarar şeyler yazar inşallah benim fikrim yok doğrusu

Şuan sosyal hizmetlerden kreş yardımı mı alıyor sadece? Herhangi bir sosyal güvencesi var mı peki? Eve gelip inceleme yaptılar mı? Meslek edindirme kurslarına yönlendirmek ve en azından genel sağlık sigortası için başvuru yapmaları gerekirdi. Bu ev durumu yeni meydana gelmiş sanırım bunu gidip tekrar belirtsin. İş buluncaya kadar geçici kira yardımı durumunu konuşsun ordaki sosyal hizmet uzmanıyla.

Hayır kres henuz yok yardıma tespit için gelindiğinde komsu bir iki tane kadın onların durumu cok cok iyi demisin eski kıyafetlerine bakarak Çocuklar olunca iste ıs yapamıyor hasta bakıcı gibi olsa bırı hem yanına arkadas aslında ama yok

Ne yazdığınızı tam olarak anlayamadım fakat inceleme yapıldığında yardıma uygun bulunmamış anladığım kadarıyla. Komşular durumu iyi dese bile onlar gözlemlerini belirtmişlerdir. Şimdi eve bakmışlardır koşulları kötü bulmamışlardır, kira da ödendiği için uygun bulmamışlardır tabiki. Çünkü çok kötü ev koşullarında yaşayanlar var öncelik onlara veriliyor. Bu durumda iş bulmaktan başka seçenek kalmıyor doğrusu.

Arkadaşına söyle bir karakol olur bir avukat olur
Hemen gitsin 5 parası olmadığını durumunu anlatsın.
Umarım devlet bir avukat verir hemen boşanma davası açsın. Zaten avukat ne yapması gerektiğini anlatır.
Yani bu durumda devlete sığınsın gerekli yardımların yapılacağını düşünüyorum.
Eğer çaresiz mama yemek bile alamayacak durumda olsaydım ilk polis karakoluna kendimi atar derdimi anlatırdım. Mutlaka bir yol gösterirler.

Bence de devlete sığınmalı. Başka ne yapılır bilmem. Allah yardımcısı olsun o adamı da bildiği gibi yapsın.

Kusura bakmayin biraz karisik yazilmis ama nikah suan kimde bikmiyorum.hicbir fikrim yok burdaki hanimlar daha iyi bilir avukat arkadaslarda vardir.nikah komsunuzdaysa karsi tarafa zina davasi acilmiyormuydu kadina ve adama.birde bu cocuklar adamin komsunuz care aramaya devam ederken bir yandan adami ve kadini sikistiracak taciz edecek bu cocuklar senin bakmak zorundasin bi kac kere kadini yoklayacak.yani arkadaslar bazi seyler ustune gidilmesi lazim bu kadin devletten yardim alsa kendini toplasa bu adama yine kanacak..Allah yardimcisi olsun.

Sosyal hizmetler yardım etmedi buyum cocugumla uc yasında girince sadece kreş yardımı yaptı. Şuan meselaıkı Çocuklar ne ısı yapabilir nasıl olabilir fikirlerinize ihtiyacımız var
Yazınızı anlamlandirmakta zorluk cekenlerdenim ama kadın temizlikci hasta bakici herhangi bir yerde tezgahtar yada ev yemekleri yapılan yerde kendine iş bulabilir.
Çocuklar içinde eğer siz destek cikacaksaniz geçici bir süreliğine ona yardım amaçlı o iste iken cocuklara siz bakabilirsiniz.
Eğer sizin durumda el verisli değilse ilgili dernekler var.
Onlara basvurabilirsiniz.
O adamdan da hayır gelmez.
Bosanip gitsin.
Zavallı kadını ne hale koymuş.
Kadın buna rağmen esine dönecekse ne diim Allah akıl fikir versin.
Rabbim yar ve yardımcısı olsun.
İnşaallah sorunları çözülür.
Üzüldüm ben ya.
Benim esim etrafında fıstık gibi kızlar bile olsa orali olmaz. Basim agridi mi ustume titrer. Canım birşey istedi mi almak için uğraşır. Beni zor durumda komamak icin ne varsa yapar.
Bunlar nasıl eştir yaa. Adam bile diyemicem evlendigi kişiye! !!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…