- 12 Ekim 2018
- 112
- 50
- 48
- 35
- Konu Sahibi mavi_ruya57
-
Evet haklısınız, ancak bugünümü çok etkiledi. Çok sıkıntılar yaşadım ve hala da yaşıyorum ona güvendim için ve bu yüzden de unutamıyorum ne onu ne de bana yaşattıklarını.Iyi tarafindan bakin size tecrube katmis. Gecmise uzulmek su asamada size bir fayda saglamaz.
Öncelikle geçmiş olsun, ve emin olunki herkes bazı durumlarda mantığını göz ardı ederek kararlar alabiliyor. Kendinize çok da yüklenmeyin derim. Zor zamanlarınızdan, verdiğiniz yanlış kararlardan ders çıkarmaya bakın bence.Merhaba arkadaşlar,
Bir zamanlar öyle kararlar almışım ki şimdi düşünüyorum da sanki ben değil de başkası almış o kararları ve bu kararlarımın arkasında bir erkek olması beni iyice çıldırtıyor.Şimdi ise aldığım yanlış kararların bedelini ödüyorum. Normalde hep planlı programlı hareket eden, mantıklı bir insanken bunları yapmamı aklım almıyor. Hele de bir erkeğe güvenip bel bağlamak hiç yapacağım şeyler değildi. İşi kariyeri peşinde koşan, kimseyle işi olmayan, aşka inanmayan, biraz da feminist biriydim ben. Hep planlı programlı ilerlesen de tek bir evet ya da hayırın insanın hayatında nasıl bir dönüm noktası olabileceğini, karşına çıkan bir insanın nasıl hayatını ve tüm planlarını yerle bir edebileceğini yaşayarak gördüm. Neden o zaman mantıkla değil de duygularınla hareket ettin diye sorarsanız onu ben de bilmiyorum. Sanki gözümün önüne bir perde çekilmiş, hipnoz olmuşum ve o an hiçbir şey düşünememişim gibi, ya da dedikleri gibi aşk insanın gözünü kör ediyor gerçekten. Ne kazandın diye sorarsanız sadece hayat boyu bir ders kazandım. O kadar güzel oynadı ki oyununu anlayamadım. Şimdi ise çok kızıyorum kendime. Değmez bir insan için yaptıklarım aklıma geldikçe delirecek gibi oluyorum. Hadi geçmişin acısı bir şekilde geçer, ama bugün karşılaştığım bazı zorlukların sebebinin bir zamanlar ona güvenerek aldığım kararlar olması, tüm kapıların ona çıkması çok üzüyor beni.
Bu hiç sizin de başınıza geldi mi? Hiç siz olmaktan çıkmış gibi hissettiğiniz oldu mu?
NELER OLDU Kİ
Çok teşekkür ederim. Evet belki de bir gün anlayacağım bana bu tecrübenin neler kazandırdığını. Aşağıda anlattım detaylarını. Şu an nasıl pişmanım anlatamam, ama vardır bunda da bir hayır deyip sabretmeye çalışıyorum.Öncelikle geçmiş olsun, ve emin olunki herkes bazı durumlarda mantığını göz ardı ederek kararlar alabiliyor. Kendinize çok da yüklenmeyin derim. Zor zamanlarınızdan, verdiğiniz yanlış kararlardan ders çıkarmaya bakın bence.
Bu olumsuzluklar sizin hayatınıza okadar çok şey katmıştır ki - belki yıllar sonra anlyacaksınız bunu.
Bu arada anlattıklarınızı biraz daha açabilir misiniz? Neler oldu merak ediyorum.
Ben de 3 yılımı beş para etmez birisi için harcamıştım. Ne istediğini bilmeyen, hayatta hiç bir şeyi başaramayan, hep 'neden olmuyor' diyen ama mantıklı aksiyonlar alamayan, önünü göremeyen biriyle 3 senemi heba ettim. Herşeyine katlandım, ilgisizliğine, kıskançlıklarına, saçma sapan boş insanlarla takılmalarına - hatta ve hatta en son yurt dışına kuzey amerikaya gitmesine bile göz yumdum, yanına gittim vs. döndükten sonra kendime geldim ve ayrıldım. Ve inanın şu an yaptığım en doğru şey, verdiğim en doğru karar diyorum. Bu geçen yıllardan okadar çok ders çıkardım ki. hiç kimse için kendinizi feda etmeyin, önceliğiniz her zaman siz olun. Kendinizden, hedeflerinizden asla vazgeçmeyin. Sizi seven sayan bir insan bunlardan vazgeçmenizi istemez, sizi de böyle bir duruma sokmaz.Ofiste tanıştık, sonra o yurt dışına gitti. Birbirimizi seviyorduk. Yani ben öyle sandım, ama meğer koca bir 3 sene oynamış benimle. 3 sene sonra gördüm gerçek yüzünü. O gittikten sonra bir proje müdürü İzmir'de proje var, sen de gelmek ister misin dedi, ben de aslında yüksek lisans yapmayı falan düşünüyordum ama uzun uzun düşünsem de sonunda duygularım ağır bastı ve oradaki proje bittikten sonra onun olduğu projeye gidileceği için olur dedim. Onun yanına gitmek için evimi kapattım ve yollara düştüm ama değmedi. Sonunda yüksek lisans yapamadığımla, gelen iş tekliflerini kaçırdığımla, evimi ocağımı dağıttığımla kaldım. Şimdi ise bunları yerine koymaya çalışıyorum ve zorlanıyorum. Bizim proje bitimine doğru çoğu kişi gitti oraya ben gidemedim. Proje bittikten sonra şirketin yaşadığı maddi sıkıntılardan sonra ofise de dönemedim ve hiç istemediğim bir yerde çalışmayı kabul etmek zorunda kaldım. Geldikten kısa bir süre sonra onun da yurt dışından döndüğünü öğrendim. Doğum günümdü. Ben ondan doğum günü mesajı beklerken o ise başka bir kızın vidyosunu paylaşıp bugün onun günü yazdı üstüne. Paylaştığı kız da projede beraber çalıştığı bana arkadaşım imajı verdiği kızdı üstelik. O gün nasıl hissettim bilmiyorum, ben bunu hakedecek ne yaptım dedim içimden, çünkü gerçekten onu sevmekten başka birşey yapmamıştım. Belli ki benim canımı sıkmak için yapmış, ego tatmini için. Ben de hiç tepki vermedim ve ondan tepkisizliğime tepki vermesini bekledim. Sonra beni faceten sildi. Hiçbir şey demedim. Sadece telefonunu sildim o kadar. Hiçbir şey demediğime pişmanım da diyemem. Bazı insanlara kelimeler fazladır çünkü.
Evet, kesinlikle öyle. Büyük konuşmamak gerekiyor. Çok sevindim sizin adınıza. Ben de tekrar işimi,Ayni sizin gibiydim ve esim hayatimda okadar cok sey degistirdiki bende 3 yil evlilikte cok degistigimi fark ettim ve toparladim suan eski halime geri dondum insan buyuk konusunca basina geliyor demkki yapmam dedigim ne varsa yapmisim ve sizin gibi hic farkinda bile degilmisim perde inmis gibi hic bisey icin gec degil eski halinize donebilirsiniz hayatiniz olmasada dusunceleriniz ben dondum ve cok mutluyum bazen insan asktan kendi benligini kaybedebiliyor galiba
Ha siz ayrildinizmi ben evliyim ama kendim olunca daha mutluyum suan anlasmaya basladik. Aslinda daha kolay unutmalisiniz soyle bakin size cok buyuk bi tecrube katti kaybettiklerinizin yaninda ben oyle dusunup kendimi mutlu ederim gidenlerin ardindan artik daha guclu olacaksiniz daha hirsli daha bilincli size bunlari verdi defoldu gitti diyin silin gitsin cok yipratmaya degmez hayat gercekten cok kisa uzulmek icinEvet, kesinlikle öyle. Büyük konuşmamak gerekiyor. Çok sevindim sizin adınıza. Ben de tekrar işimi,
hayatımı düzeltmeye ve ondan kalan izleri silmeye çalışıyorum. Çok şükür artık hiçbir şey hissetmiyorum ona karşı. İlk başlarda nefret etsem de artık nefret bile kalmadı içimde. Bir nevi bir hırsız olarak görüyorum onu, geçmişimde benden çok şeyi, hatta yaşama sevincimi bile çalıp giden bir hırsız. Hepsi bu. Sadece şu an yaşadığım sıkıntıları yaşamamda çok büyük etkisi olduğu için bir türlü aklımdan silemiyorum. O benden çok şey çalıp gitti ve ben şu an onları yerine koymak için çabalıyorum.
Ben de 3 yılımı beş para etmez birisi için harcamıştım. Ne istediğini bilmeyen, hayatta hiç bir şeyi başaramayan, hep 'neden olmuyor' diyen ama mantıklı aksiyonlar alamayan, önünü göremeyen biriyle 3 senemi heba ettim. Herşeyine katlandım, ilgisizliğine, kıskançlıklarına, saçma sapan boş insanlarla takılmalarına - hatta ve hatta en son yurt dışına kuzey amerikaya gitmesine bile göz yumdum, yanına gittim vs. döndükten sonra kendime geldim ve ayrıldım. Ve inanın şu an yaptığım en doğru şey, verdiğim en doğru karar diyorum. Bu geçen yıllardan okadar çok ders çıkardım ki. hiç kimse için kendinizi feda etmeyin, önceliğiniz her zaman siz olun. Kendinizden, hedeflerinizden asla vazgeçmeyin. Sizi seven sayan bir insan bunlardan vazgeçmenizi istemez, sizi de böyle bir duruma sokmaz.
Biraz zaman geçsin, inanın ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Şu an yaşadığım ilişki gerçek aşk ama çok daha mantıklı çünkü ne istediğimi neleri kabul edip etmeyeceğimi çok izi anladım. Böyle olumsuz deneyimler kendimizi daha iyi tanımamıza vesile oluyor aslında.
Evet ayrıldık. Zaten beraber miydik o da tartışılır ya. Hayalet gibiydi sanki hayatımda. Aynen büyük bir tecrübeydi benim için, iyi bir ders oldu bana, ama daha güçlü hissediyorum eskiye göre.Ha siz ayrildinizmi ben evliyim ama kendim olunca daha mutluyum suan anlasmaya basladik. Aslinda daha kolay unutmalisiniz soyle bakin size cok buyuk bi tecrube katti kaybettiklerinizin yaninda ben oyle dusunup kendimi mutlu ederim gidenlerin ardindan artik daha guclu olacaksiniz daha hirsli daha bilincli size bunlari verdi defoldu gitti diyin silin gitsin cok yipratmaya degmez hayat gercekten cok kisa uzulmek icin
Eski ilişkilerimde yaşadığım olumsuzluklar okadar yoğundu ki, iyi giden bir ilişkide olduğum zaman yine de hemen herşeye şüpheci davranıyorum. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan çok korkuyorum. Mantıklı davranmaya çalışıyorum ama acaba şöyle yapar mı, diye düşünüp dururum her zaman. Hiç bir sebebi olmasa dahi. Bu konuda kendimi eğitmem gerekiyor. Güvenmek gerçekten çok zor benim için.Siz de üzücü şeyler yaşamışsınız. Çok geçmiş olsun. Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Maalesef hayatta her zaman iyilerle karşılaşamıyoruz, ama en çok kötüler öğretiyor bize hayatı. Bir nevi zorlayıcı bir ders gibi. Ben de çok ders aldım ondan sonra. Oturup kendime baktım. Zayıf, kendinden taviz veren, hatta aptal bir insana dönmüşüm onu tanıdıktan sonra. İnsanın bazen kendine dönüp ne yapıyorsun sen demesi lazım. Kimse için fedakarlık yapmaman gerektiğini nihayet öğrendim. Ama acının sonunda mutlaka bir mükafat var, siz o mükafatı almışsınız. Ne güzel. Şu an benim hayatımda kimse yok, ama umarım artık daha sağlam basar ayaklarım bir sonraki ilişkimde.
Evet, öyle hissediyor maalesef insan ya da öyle olması gerekiyor bir daha aynı hatalara düşmemek için. Benim de bir ilişkim olsa ben de şüpheyle yaklaşırım diye düşünüyorum. Çünkü bilinç altına yerleşen bir acıyı kolay kolay unutulamıyor. Sütten ağzı yanınca yoğurdu üfleyerek yiyor insan. Bir kişiye koşulsuz şartsız güvenmek çok zor.Eski ilişkilerimde yaşadığım olumsuzluklar okadar yoğundu ki, iyi giden bir ilişkide olduğum zaman yine de hemen herşeye şüpheci davranıyorum. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan çok korkuyorum. Mantıklı davranmaya çalışıyorum ama acaba şöyle yapar mı, diye düşünüp dururum her zaman. Hiç bir sebebi olmasa dahi. Bu konuda kendimi eğitmem gerekiyor. Güvenmek gerçekten çok zor benim için.
evet. zaten kimseye tam güvenmeyeceksin. her zaman tetikte olmak gerkekiyor tabi durumu abartmadan :))Evet, öyle hissediyor maalesef insan ya da öyle olması gerekiyor bir daha aynı hatalara düşmemek için. Benim de bir ilişkim olsa ben de şüpheyle yaklaşırım diye düşünüyorum. Çünkü bilinç altına yerleşen bir acıyı kolay kolay unutulamıyor. Sütten ağzı yanınca yoğurdu üfleyerek yiyor insan. Bir kişiye koşulsuz şartsız güvenmek çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?