Ben dövme sevmiyorum ama erkek arkadaşımın dövmesi var...Peki ya evlenme aşaması?

tuba_33

seni kucağıma almayı bekliyorum miniğim..
Kayıtlı Üye
5 Mart 2010
383
389
303
Ankara
Kızlar, erkek arkadaşımın ergenlik zamanında düşünmeden ve şuan kendininde utandığı ve memnun olmadığı bir dövmesi var, kolunun arka tarafında yazı şeklinde...Onunla her yönden evlenme hayali kurabiliyorum ama bu dövme olayı hiç içime sinmiyor, aslında gayet ahlaklı, inançlı bir insan ama dövmesi olan insanlara etraf farklı gözle bakıyor ne yazıkki. Bende bu nedenle rahatsız oluyorum, kendimde asla düşünmem vücuduma dövme yaptırmayı. İlk tanıştığımızda bende çok gençtim ve bana önemli bir detay olarak gelmemişti, şimdi evlencez, az kaldı gibi laflar ediyor ve evlilik fikri girikçe bu konu gözümde büyümeye başladı. Ailemde gördüğünde ne der bilmiyorum. Sildireceğini söylüyor ama silik olur belki geçmeme ihtimali de var Ankarada iyi yapabilcek bir yer araştıracakmış. Çok canım yancak yara olcak falan dedi, bende olursa olsun napiyim bende lazere(epilasyon:) gittim okadar acı bende çektim dedim. Anlayacağınız kendi de utanıyor ve bi anlık hevesle yaptırdığını çok pişman olduğunu söylüyor. İş yerime gelirken utancından yazın ortasında uzun kollu gömlekle falan geliyor kendi de çok rahatsız. Sizce bu evlenme fikrinden vazgeçmek için bir sebep mi, ben mi doğru düşünmüyorum yoksa yanlış mı yapıyorum...Bu şekilde içime sinen bir evlilik yapamayacağım gibi geliyor.Ayrıca kızların ilgisini, gözünü çekmesi yönündende dövme sevdiğim bir şey değil.Ne dersiniz siz olsanız naparsınız? Yorumlarınıza ihtiyacım var çok moralim bozuk kafamı kurcalayan bu konudan.:97:

Sabah sabah güldürdünüz beni..Dert ettiğiniz şeye bakın.. :) aslında bu durumu kendisine bırakmalısnız dıye dusunuyorum..Siz erkek arkadasınız istedi diyemi lazer epilasyona gittiniz :)) adamın herşeyi gözünde tamamsa bir dövmesi kusur kalsın bırakında.. çok istiyorsanız silinir. dövmeyi silmedi diye ayrılmayı düşünmeyin.. kuruntu etmişsiniz bence..

ahhhh ahhhhh baska derdinz olmasın
insan dövmesi vr die ayrılırmı sevdiginden yaa
bnce siz sıkıldınz sevglnzden bahane arıyorsunz..
yoksa arkadasında söyledigi gbi siz o istedi diye mi lazer e gittnz ??
gülüyorum

şu anlık hevesler yok mu hemen atlarız zaten neysee
silinebiliyosa sildirsin,olmadı geçene kadar uzun kollu giyip cezasını çeksin.
bunun için ayrılman mantıklı gelmiyor bana.
ama bunun için ayrılmayı düşünebiliyosan ne kadar sevdiğin bende şüphe uyandırdı.
onunla dövmesi olmadığı için evlenmek ya da dövmesi olduğu için evlenmemek...
gerçekten garip

adı üstünde dövmeyi sen sevmiyorsun
ve dövmesi olan erkek arkadaşın
neden karışıyorsun ki?
yazık bi de sildirmek için acı çekecek
burdan okuduğuma göre baya acılı bi işlemmiş ve yara olup iz kalıyormuş
neden zorluyorsun ki?

canım ya bende dövme deyince ne biliyim dayak geldi aklıma allah korusun ..okuyunca güldüm kendime:) canım derdin bu olsun ya valla ben dövmeyi çok seviyorum kendime yaptırmaya cesaret edemem belki ama çok hoş duruyo ..ilişki boyutunda da niye önemli olsun ki? böyle şeyler saçma geliyo yok saçı uzun yok küpesi var dövmesi var dış görünüşün ne önemi var canım herkesin tarzı farklıdır böyle şeyler sorun yapılmamalı insanlar görünüşleri ile değil karakterleriyle insanlıklarıyla değerlendirilmeli...

canım ben de çok bağlantı kuramadım. dövmesi varsa vardır, çok da takma bence kafana olmuş bitmiş yapılacak bir şey yok. ne yazıyor bir de çok özel dğeilse, hani zevkler filan değişir de, o dönem hoşlanıp, şimdi utandığı şeyler nadirdir sanırım bence üstüne düşme bu konunun yani.

Teşekkür ederim herkese güzel yorumlarınız için arkadaşlar. Bende bu nedenle sizinle paylaşmak istedim, acaba ben yok yere mi kuruntu ediyorum yoksa cidden mi kuruntu edilecek bir şey, anlarsınız ki insan kendi kendisine bakış açısı sağlayamıyor beyin bir şeye saplanınca:) Güldürdünüz beni tabiki lazere o istedi diye gitmedim kendim için temiz olmak ve gereksiz vakit kayıplarını önlemek için gittim:) Erkek arkadaşımdan diğer yönlerden memnunum açıkçası, çok ince, beni düşünen ve kırmayan bi insan. Kafamda dövmeli bir baba profili oluşturamadım o yüzden evlenince nası olur diye düşündüm açıkçası:) Dövmesi yabancı dilde en iyi olmak tarzı bir şey işte rahatsız edici bir anlamı yok, anlamsız bir şey..Teşekkür ederim, yine de yorumlarını beklerim diğer arkadaşlarımın..Artık daha az kafama takmaya çalışacağım ama

Aslına bakarsanız kendisi ne biliyim rockçı bi tip olsa, dövmem çok önemli anlamlı falan dese takmam gibi geliyor. Belki popçuların yaptırdığı (örn. Murat Dalkılıç, Ece erken, Gizemle Hakanın Hakanı:) tarzı birşey olduğu, hoşuma gitmediği için taktım sanırım. Bir kere de bir keresinde Kpss kursunda lise mezunu bi kız dövmesi olan insanlar Allah tarafından lanetlenmiştir, lanetli onlar falan dedi çok içime oturdu, insanlar gerçekten böyle önyargılımı böyle mi düşünüyor diye...

Canım ya, ben hayatta hiç kimseyi dış görünüşü, zevki vs. gibi şeylerle yargılamadım gerçekten, önyargılı olmaktanda kaçındım. Açıkçası hiç aklıma bile gelmemişti böyle bir şey, ta ki işte kızın teki dövmemliler Allah tarafından lanetlenmiştir falan diyene kadar, ben ne alaka dedim her insan hata yapabilir ama Allah insanı dövmesine göre değil vicdanına, ruhuna göre lanetler ya da lanetlemez demiştim. Ne yaptıysam iddialaştı benimle, sonra çok moralim bozuldu, demek insanlar böyle önyargılı düşünebiliyor diye...Onun dediği şeye inanmıyorum ama böyle düşünenlerin olması beni rahatsız etti. Gerçi bunu diyen biraz derlseri anlamakta da zorluk çeken, cahilce bi kızdı (Allahım affetsin böyle dedim ama) Yani okumuş, özgür düşünceye,sorgulamaya açık bir insan değildi... Ülkemizde malesef böyle işte. Benzer şeylerle karşılaşan var mı?

sizin sevgınız pamuk ipliğine mı baglı şekerim benım eşimdede dövme var igrrenç bır yılan evlenmeden önce yaptırmış şimdi bende yaptırdım mutluyuz senın sevgılınde sanırım ısım yazıyor yoksa nıye bu kadara sıkıntı edesın dımı

hayır canım, isim yazmıyor, ingilizce bir cümle, anlamınıda biliyorum okunuyor yani, benden önce sevgilisi bile olmamış ki ne ismi:)çok genç yaşta tanıştık biz ztn benle tanışmadan bi sene önce yaptırmış bu dövmeyide. ben kendim sevmiyorum genel olarak tüm dövmeleri, ailemde sülalemdede yok, onlar ne der bilmiyorum tepki verirlermi ya da hakkında yanlış şeyler düşünürlermi diye endişeleniyorum.

tatlım yapmayın bolee yaaa ne kadar sacmaa sapan konularr bı dert dıye uzumuyosun kendını yaaa bence uaynaıp etrafa bakmalısın mıllet neler yasıyoo ne acılar cekıyoo dovmesı var dıye ewlnmıcm yook daha neler bence ınsanlar bole bakmıyoda sen bole bakıosun cok sacma bende de 2tane var kız oldugum halde bılegımden ddırsemı kadar cok buyuk soyadım yazıo sırtımdada seytan var he mıllet bana ne gozyle bakıyo yapma allh askına ya bos ıs bunlar ınsanlar qecmıste heveslede bısı yapmıs olablır sımdı psmnsa ne olck ayrıca dovmelı erkekler daha bı karızmatık oluyo bence takmaa ve bosuna acı cekmesın yazıkk o pısman olduysda allhm affdır ıllah sıldırck dıe bısı yok

Bende senle aynı fikirdeyim canım,sonuçta sağlık problemi değil bişey değil dert edilcek şey değil biliyorum. Türkiye insanlar birbirlerini yargılamaya, arkasından atıp tutmaya, eleştirmeye okadar meraklılar ki, eğer böyle olmasa ben bu başlığı açmazdım çünkü ben ne kadar dövmelerden hoşlanmasamda beni rahatsız etmiyordu dövmesi, insanların yorumları üzerine rahatsız olmaya başladım..teşekkurler guzel yorumun için

kusura bakmada o kadar saçma bir şeye takılmışsın ki...benim eşiminde sol omuzunda ünideyken yaptırmış olduğu(benden önce) bir dövmesi var..gayette güzel ve çekici...ardından nişanlıyken izmirde beni apar topar bir dövmeciye götürmüştü meğer baştan planlanmış bişey,adamlar şablonları falan hazırlamıştı çünkü..sağ omuzuna da benim adımı yazdırdı,gördükçe çok hoşuma gidiyor eşimin üstünde adımı taşıyor olması..o gün bende sağ omuzuma eşimin adını yazdırdım ve gururla taşıyorum herkeste çokk beğeniyor...
diyeceğim o ki;daha önce yaşamadığınız bir duygu hakkında bu kadar ön yargılı olmayın...bi insan dövmeyi neden sevmez? yaptırmıştır hoşlanmamıştır o yüzden sevmez...
şu zamana kadar yaptırmadığınız bişeyi nasıl sevmiyorsunuz bende onu anlamıyorum doğrusu...

Bende dövmeyi çok sevmem ama var olan bir şeye bu kadar takılmanın bir manası yok.Ayrıca sildirecekmiş sanırım erkek arkadaşınız.Benim anlamadığım kötü bir şey yazmıyorsa neden utanıp uzun kollu giydiği ve sizin kafanızda dövmeli baba profili oluşmaması.Gerçekten çok garip. =) Bir insanın baba olmasında başka vasıflar aranmıyor muydu?Bir insanla anlaşmak,sevmek,güven duymak evlilik için yetmiyor muydu?Ayıp olmayan,kişinin kendisini ilgilendiren konularda çevre ne derse desin sevdiği onu savunmuyor muydu?Yapmayın Allah aşkına.Allah başka dert vermesin...​

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için, içim rahatladı biraz..Bende çıktığımız 4 sene boyunca sizin gibi düşündüm, son zamanlarda takıldım bu konuya.Kötü bir anlamı yok ya "en iyi ol,en yüksek ol" tarzı bir cümle...Ankara bu tarz konularda biraz bağnaz kafa yapısına sahip bir şehir gerçekten, bu bir etken oldu benim böyle düşünmemde. Ama haklısınız insan hayatını kim der diye yaşamamalı...

Canım ben 23 yıldır Ankara'da yaşıyorum, yaklaşık 10 yıldır da dövmem var.
Ankara'da da dövmesi olan binlerce insan var, her gün sokakta yüzlercesine rastlayabilirsin.
Ben bunca zaman içinde hiç bir şekilde bu tip bir bağnazlıkla karşılaşmadım.
Bir kişinin ağzından bile buna yakın dahi bir şey duymadım.
Sen çok kasmışsın kendini, onlar çooook eskidendi, şimdi dövme artık bir aksesuar gibi muamele görüyor, rahat ol.

Sagol canım, bana da bir kez deenk geldi, kız benle kavga etcekti neredeyse dövmeli insanlar Allah tarafından lanetlenmiştir diye..Çok moralimi bozmuştu. Ben güzel bir şey olduğunu düşünüyorum ama her ortama da uymadığını düşünüyorum (devlet dairesi,askerlik vs.)Böyle sorunları olmayan biri için güzel bir aksesuar tabiki. Abdest geçirdiği de hergün televizyonlarda bile duyuruluyor o konudada bi sorun yok sonuçta. Ama bağnazca düşünenler de var bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…