• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben düğün istiyorum ama o istemiyor

su_dee

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2008
127
142
303
Yaklaşık 2yıldır süren bir ilişkim var, ciddi düşünüyoruz. Ama sorun şu ki benim de her genç kız gibi hayallerim var. İşte düğünmüş,gelinlikmiş falan filan... Sevgilimin maddi durumu normal, ancak ailesi düğününe derneğine yardım etmeyecekler. İkimizde üniversite mezunuyuz. Ancak ben şuan işsizim. Bikaç sene içerisinde evlenmeyi düşünüyoruz. Şimdi asıl sorunumuz şu: Ben telli duvaklı gelin olup ortalama bir düğün istiyorum, ancak kendisi asla düğün yapmak istemiyor. Sebep olarakta hem maddi konulardan ötürü hem de düğün gibi bir organzasyonun stresli ve kendisi açısından sıkıcı birşey olduğunu söylüyor. Sabahtan akşama kadar misafirleri ağırlayıp, bütün gün gözlerin kendi üzerinde olmasından hoşnut olmayacağını söylüyor. Ayrıca erkek tarafından kimseyi çağırmak istemediğini de belirtti. Çözüm olarakta "Çok eğlenmek istiyorsan sevdiğin, eğlenmek istediğin insanlarla toplanalım, bi mekana gidip eğlenelim" diyor. Ancak düğün istemiyorum diyor. Ben ne yapmalıyım? Bu konuyla ilgili sizlerin görüşleri nelerdir.

Bence çok mantıklı.
Çünkü aynen ben de öyle bir şey düşünüyorum ilerde evlenirsem eğer,öyyle çok büyük bi organizasyon yapmam,hem maddi külfet hem de stres,koşturmaca,insanları eğlendireyim derken kendim özel günümde yıpranmak yorulmak istemem açıkçası.
Bu benim kendi fikrim tabi,katılmayabilirsin ama ben de erkek arkadaşın gibi düşünüyorum hep,sevdiğim arkadaşlarımla bi mekan kapatıp eğlenmek daha güzel,daha eğlenceli olur.
Gelinliğini de giyersin,düğün illaki klasik düğünler gibi olmak zorunda değil ki.

aynısını ben nısanlıma soyluyorum.
dugun ıstemıyorum eglence yapalım dıyorum.
o dugun konusunda ısrarcı.
madem sevdıgınız ınsan bu kadar ıstemıyor sızde gelınlıgınızle eglensenız.
bu da dugun olmasa olmaz mı? cunku surat asıcak sıkılıcak sızın hevesınızıde kacırıcak.
tabıkı sızın ıcınızde kalıcak sanırım.
sevdıgınız bunu bu kadar soyluyorsa sızın dugununuzu burnunuzdan getirebılır derim ben. Ama bence sevgılınız cok haklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nikahta giyeceksin zaten gelinlik,erkek arkadaşının da dediği gibi bir eğlence düzenlerseniz de giyebilirsin,benim düşüncem eğer gelinlik sıkarsa beyaz bi elbiseyle geceye devam edebilirsin,hem herkesten farklı bi düğünün olmuş olur tabuları yıkmak lazım biraz uç düşünmek lazım:66:

erkek tarafının anlı şanlı düğün istememesi çok ilginç geldi bana. ama düğün şart değil tabii isterseniz, sade bir nikahla da evlenebilirsiniz. ama bence daha nişan , söz olmadan , aileler girmeden bu tarz şeylerin konuşulması bana biraz saçma geliyor. hele bir siz o yola girin, gerisi hallolur.

seni anlamalı ve haylini gerçekleştirmeli ne olursa olsun...bahaneside çok saçma;insan sevdiği için hergün sıkıntıyı göze almalı ki kaldıki 1 gün .yanlış bence yap düğününü sonradan çıkar acısı:(

Ben de düğün istememiştim evlenirken ama eşim çok istemişti. Biz sonunda anlaştık ve nikah yaptık ve ben nikahta gelinlik giydim. Milleti memnun edeceğim diye düğünde çabalamak yerine kendi gönlümü memnun ettim. Düşünce olarak her ne kadar erkek arkadaşın gibi düşünsem de senin konun farklı. Sen bizler gibi düşünmüyor ve düğün yapmak istiyorsun ki bu senin en doğal hakkın. Erkek arkadaşın dahil herkes buna saygı duymalı. Evlilik bir kadının hayatındaki en önemli günlerden biri ve bunu da hayallerindeki gibi yaşamak, içinde burukluk olmadan gönlünce geçirmek her kadının hakkı. Sen düğün yapmak isteğinden zorla vazgeçme sonra içinde kalır, ileride ah keşke yapsaydım dersin. Hem ne demişler düğün bir kere ölüm bir kere :) İnşallah herşey gönlünce olur evlilik yolculuğunda.

bana çok saçma geldi insan sonuçte bi defa evlenecek duğunu olacak ne demek öyle sevdiklerinle kutlamak saçma ve anlamsız buluyorum benim görüşüm tani bu

canım bana kalırsa bu karşındaki kişinin karakterine ve en önemlisi ailesine bağlı bir durum.
önce söz nişan olsun sonra araya aileler girince zaten bir bakmışsın düğün olmuş. :16:

düğün yapmak evet maddi olarak pahalıya patlayabilir ama arkadaş ortalama bir düğün istediğini söylüyor ayrıca her ne kadar yorgunluk olsa da evde yapılmayacak bu düğün yorulan tutulan yerdekiler olucak siz sadece bunun mutluluğunu yaşıcaksınız.hem düğün olmasa stres yorgunluk olmıcak mı mutlaka olucak yeni bir yola giriyosunuz evlilik bu başka bişey değil ki..o anı yaşamak tüm kızların hakkı ve gelinliğini giyip o gecenin tadını çıkarmak hiç bitmesin istemek senin de hakkın ben böyle düşünüyorum düğün yapmayanların da mutlaka ki içinde kalır.bu bir defa yaşanan bişey ve nolursa olsun sen istediğin sürece sevgilin de yapmak zorunda

Yaklaşık 2yıldır süren bir ilişkim var, ciddi düşünüyoruz. Ama sorun şu ki benim de her genç kız gibi hayallerim var. İşte düğünmüş,gelinlikmiş falan filan... Sevgilimin maddi durumu normal, ancak ailesi düğününe derneğine yardım etmeyecekler. İkimizde üniversite mezunuyuz. Ancak ben şuan işsizim. Bikaç sene içerisinde evlenmeyi düşünüyoruz. Şimdi asıl sorunumuz şu: Ben telli duvaklı gelin olup ortalama bir düğün istiyorum, ancak kendisi asla düğün yapmak istemiyor. Sebep olarakta hem maddi konulardan ötürü hem de düğün gibi bir organzasyonun stresli ve kendisi açısından sıkıcı birşey olduğunu söylüyor. Sabahtan akşama kadar misafirleri ağırlayıp, bütün gün gözlerin kendi üzerinde olmasından hoşnut olmayacağını söylüyor. Ayrıca erkek tarafından kimseyi çağırmak istemediğini de belirtti. Çözüm olarakta "Çok eğlenmek istiyorsan sevdiğin, eğlenmek istediğin insanlarla toplanalım, bi mekana gidip eğlenelim" diyor. Ancak düğün istemiyorum diyor. Ben ne yapmalıyım? Bu konuyla ilgili sizlerin görüşleri nelerdir.

Düğün istememesi son yılların en sık karşılaşılan durumlarından biri... Düğünü, ileride çok işe yarıyacak maddi olanakların büyük bir kısmını başkalarını eğlendirmek; bunun karşılığında en mutlu gününde deli gibi yorulmak ve herkesin en ince ayrıntısına kadar didikleyip muhakkak kusur bulacağı, sizinse birkaç özel andan fazlasını hatırlamayacağınız bir organizasyon için fazlasıyla zahmetli bulanlar yaygın...

Düğün konusunda erkek arkadaşınızla hemfikirim fakat erkek tarafından kimseyi çağırmak istemeyişini, bir mekanda eğlenme fikrini kendi ortaya attığı halde buraya sadece sizin sevdiğiniz, eğlenmek istediğiniz insanları çağırmanızı önermesini tuhaf buldum... Gürültü patırtısı hariç, her iki tarafın da beraber olacağı küçük çaplı bir eğlencenin her iki tarafı da tatmin edeceğini düşünüyorum ve bunu daha normal buluyorum... :24:

ben de ilerde evlenirsem eğer nikah üstüne de gerçekten sevip değer verdiğim çok yakınlarımla yemekli bir eğlence düşünürüm.bu konuda erkek arkadasını anlıyorum.gözlerin üzerimde olması,sinir stres unsurları,maddi külfeti de cabası.ancak bence bu hayatta 1 kere (umulan odur tabi) yapılan birşey.iki taraf ta istemiyorsa yapılmaz,ancak bi taraf istiyor diger taraf istemiyorsa kimse kusura bakmasın ama istemeyen taraf bir güncük karşı taraf için buna katlanacak,katlanmalı! kısacası bence erkek arkadasını bu konuda ikna edemezsen onla evlenme derim,daha şimdiden böyle yaparsa şayet ilerde hiç bir isteğin dikkate alınmaz,onun isteklerine göre bir yaşam sürersiniz.ortak nokta bulunmalı..

Burada nişanlını haklı bulup kendilerinin de aynısını yapmayı istediklerini söyleyenlerle senin durumun farklı bence de.Senin hayalin düğünse kendini bunlarla teselli etmeye çalışmak yerine nişanlına 1 günlük strese senin için neden katlanmayı denemediğini sorgulamalısın.

Burada nişanlını haklı bulup kendilerinin de aynısını yapmayı istediklerini söyleyenlerle senin durumun farklı bence de.Senin hayalin düğünse kendini bunlarla teselli etmeye çalışmak yerine nişanlına 1 günlük strese senin için neden katlanmayı denemediğini sorgulamalısın.

Yoo bence tamamen aynı şey söylediklerimiz,bizim ve erkek arkadaşının bahsettiği şey bir nevi modern düğün,düğün dediğimiz illaki bi salon tutulsun,büyükler eğlensin çocuklar ordan oraya koşuştursun,insanlar eğlensin sen kendi düğünün olmasına rağmen hengamenin içinde stres çek...bunlar değil ki sadece.
Nikahta zaten aile büyükleri olacak,gereken seremoni gerçekleşecek;düğün de kendi yaşıtlarıyla,gençlere uygun,gençlerin eğlenebileceği mekanda gerçekleşsin,fena mı?
Bence çok daha eğlenceli,içine sinen bir şey olur.

Bu arada biz burda açtığı konu hakkında yorum yapıp yardım etmeye çalışıyoruz,konu sahibi arkadaş ortada yok,ilgilenmiyor pek...
Neyse.

Teşekkürler arkadaşlar.. Bir eğlence mekanında arkadaşlarımız,yaşıt akrabalarımızla eğlenme konusunda hem fikir olduk bizde :) Başta buna da karşı çıkmıştı da kendisi, nikahtan sonra eve gitmeyi tercih ediyordu. Şimdilik anlaştık sanırım :3:

valla bize kalsa biz de sevgilimle bi nikah yapmak istiyoruz
ama bizi doğuran,büyüten,okutan sonra da emin ellere teslim etmeyi senelerce bekleyen analarımızın isteklerini nasıl elimizin tersiyle itebiliriz?
senin istemen de çok doğal çünkü bu bi insanın başına bir defa geliyo
allah korusun yarın öbürgün 2. bi evlilik olsa onda telli duvaklı gelin olup düğün yapılmaz ki
o stres sıkıntılar da tatlı yorgunluklardır eminim
ileride pişman olmaman için de düğün yapın bence
sonra hep içinde kalır, başkalarının düğününe gittiğinde hep yüreğine bişey oturur
bu da huzursuzluk getirir..
siz iyisi mi yapın düğünü, ikna et :123:

Back
X