Ben, esim ve ailesi, kararsizliklarim

esimin ailesiyle gorusmeli miyiz?

• esin tek gorussun

• esinle beraber gorus

• ikiniz de gorusmeyin

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Dertligelin7

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2016
14
5
1
Merhaba hanimlar
Oncelikle bu benim ikinci uyeligim (iznim var). Asil uyeligimdeki konularimdan bagimsiz olarak cevap almak istedigim icin yeni uyelik aldim.

Konuma gelecek olursak, 1 seneyi askin bir suredir evliyim, ve bu sure icinde esimin ailesi tarafindan onlardan farkli oldugum icin zaman zaman kendimi istenmeyen gelin olarak hissetmeme neden olan davranislar, ve konusmalar oldu. Ben haliyle git gide sogudum esimin ailesinden. Benim kendi ailemde gormedigim ne varsa onlarda gordum. Benim ailemde herkes vericiyken, onun ailesi hep alici oldu. Esimin issiz kaldigi donemde bize bir ihtiyaciniz vs var mi diye soran hep benim ailemdi, esimin ailesi bize faturalarini odetmeye devam etti. Esimin dogum gununde benim ailem hediye alip kutlarken, esimin ailesi telefonu zor actilar. Ciddi bir rahatsizlik gecirdim daha 3 aylik evliyken kendi ailem ilgilendi sadece, esim ameliyat oldu benim ailem geldi ilgilendi ben isteyken, kendi ailesi birkac gun sonra yabanci gibi geldi. Daha o kadar cok sey var ki aslinda ama o kadar vaktinizi almak istemiyorum :KK14: kararsiz kaldigim konuya geciyorum - biraz siyasete giriyor ne yazik ki elimden geldigince yuvarlak anlatmaya calisacagim.

15 Temmuz malum olayin aksaminda kayinpederim yazliga gittigi icin kayinvalidemi bize getirdik evde yalniz kalmasin diye. Disari ciktik, yemege goturduk gezdik, eve girdik yarim saat gecmeden olaylar basladi. Ben inanilmaz korktum, annemler disaridaydi her taraf tutuldugu icin eve donmeleri cok uzun surdu ve onlar sag salim eve girene kadar kendimi sakinlestiremedim. Bu aralarda kayinvalidem olayla ilgili olarak alakali alakasiz yorumlara basladi, bu olay hicbir sey o daha neler gormus bilmem ne. Sabaha kadar oturduk esimle, bazen de kendi aramizda yorumlar yaptık, annesi (isitme problemi yasiyor) surekli farkli gorus evliligi cok zor ama kavga etmeyin vs diye bizi uyardi, halbuki aramizda bir tartisma yoktu ve gorusumuz farkli olsa bile o olayla alakali ayni duygu ve dusunceleri paylasiyorduk. Annesi ara ara uyudu, uyanik oldugu aralarda kendi gorusunden baska goruse sahip insanlara laf sokmayi da unutmadi tabi, ben oncelikli olarak. Kendi evimde sirf gorusum baska oldugu icin kayinvalideden hakaret isittim, sabahi zor ettim bir an once eve gitsin ben de annemleri goreyim diye.

Sabah kahvalti hazirladim, sofradayken dun gece olanlardan bir sitede gordugum cok canice bir haberi aktardim (hala gercek olup olmadigi netlik kazanmayan olayi), kayinvalidem gozlerini buyuterek bana bakti ve hak etmistir dedi oldukca yuksek sesle. Ben dayanamayip sofradan kalktim, sonra ayip olmasin diye geri geldim, esim de baska konuyla ilgili bir sey sordu, annesi tekrar basladi farkli gorus olunca evlilik zor ama iste tartismayin vs demeye. Esimin biz boyle konular yuzunden tartismiyoruz demesine ragmen annesi bu laflari birkac kez tekrarladi, bu sayede beni kendilerine ve esime ne kadar zit oldugumu dusundugunu gosterdi bana acikca, boyle bir durumda bile zit goruste olabilecegimizi dusundu, onlar iyi ve dogru tarafta, ben karsi ve kotu olan tarafta. Kahvaltidan sonra esim beni annemlere birakip, annesini de evine goturdu.
Ayni gun esimin ablasi ve yegeninin benim malum sitelerden birinde(t..) yazdigim seylere cevap niteliginde obur malum sitede (f..) paylasimlarda bulundugunu gordum, daha oncesinde bana oradan cevap vermeleri, laf sokmalari oldukca yasanmisti. Ne yazsam cok kisa bir sure sonra cevaben paylasimlari gordum, tesaduf olmadigina emin oldum. Esimle bunlarin hepsini konustuk, bu zamana kadar cok seylerini alttan aldim zaten o da bunun farkinda, artik ailesiyle gorusmek istemedigimi, bu sekilde mutlu olamadigimi, her zaman bir yolunu bulup beni bir sekilde huzursuz ettiklerini soyledim, esim de bana hak verdi ve hepsini hesabimdan cikardim. Bu olaydan sonra hala hicbiriyle gorusmedik. Annesi bir kez msj atti, cok kisa bir yanitla gecistirdim, baska kimseyi aramadim, beni arayan da olmadi. Gecen Cumartesi gunu esim ablasina gitmek istedi, annesi oradaydi. Ben de kendimce sebeplerini saydim; herkesin biraz kendine cekiduzen vermesi, beni ezmeye veya sindirmeye calismaktan vazgecmeleri gerektigini, ve ozellikle kendisinin tepkisinin bu konuda onemli oldugunu soyledim, ve gitmesini istemedim. O da bana hak verdi ve gitmedi. Simdi yine hafta sonu geldi, ve ben cok kararsizim. Ailesiyle gorusmeli miyim? Esimi tek mi gondermeliyim? Yoksa esimin de gitmesine engel mi olmaliyim? Esim bana karsi bu konuda o kadar anlayisli ve ilimli yaklasiyor ki cok arada kaliyorum, kendimi ezdirmek de istemiyorum, esimin ailesiyle arasina girmek de :KK14:

Esinin ailesiyle gorusmesine karisamazsin. Su olay dedigin de askerin basi olayidir, kv haketmistir diyerek gozumde sifirlandi, ben olsam onu diyen kadinla gorusmem.. Ama esinin gitmesini engelleyemezsin, bu senin kararin degil. Ben de esimin ailesiyle gorusmuyorum ama onun gitmesine karismiyorum. Aklini basina topla, sonra sen kotu olursun.

Merhaba hanimlar
Oncelikle bu benim ikinci uyeligim (iznim var). Asil uyeligimdeki konularimdan bagimsiz olarak cevap almak istedigim icin yeni uyelik aldim.

Konuma gelecek olursak, 1 seneyi askin bir suredir evliyim, ve bu sure icinde esimin ailesi tarafindan onlardan farkli oldugum icin zaman zaman kendimi istenmeyen gelin olarak hissetmeme neden olan davranislar, ve konusmalar oldu. Ben haliyle git gide sogudum esimin ailesinden. Benim kendi ailemde gormedigim ne varsa onlarda gordum. Benim ailemde herkes vericiyken, onun ailesi hep alici oldu. Esimin issiz kaldigi donemde bize bir ihtiyaciniz vs var mi diye soran hep benim ailemdi, esimin ailesi bize faturalarini odetmeye devam etti. Esimin dogum gununde benim ailem hediye alip kutlarken, esimin ailesi telefonu zor actilar. Ciddi bir rahatsizlik gecirdim daha 3 aylik evliyken kendi ailem ilgilendi sadece, esim ameliyat oldu benim ailem geldi ilgilendi ben isteyken, kendi ailesi birkac gun sonra yabanci gibi geldi. Daha o kadar cok sey var ki aslinda ama o kadar vaktinizi almak istemiyorum :KK14: kararsiz kaldigim konuya geciyorum - biraz siyasete giriyor ne yazik ki elimden geldigince yuvarlak anlatmaya calisacagim.

15 Temmuz malum olayin aksaminda kayinpederim yazliga gittigi icin kayinvalidemi bize getirdik evde yalniz kalmasin diye. Disari ciktik, yemege goturduk gezdik, eve girdik yarim saat gecmeden olaylar basladi. Ben inanilmaz korktum, annemler disaridaydi her taraf tutuldugu icin eve donmeleri cok uzun surdu ve onlar sag salim eve girene kadar kendimi sakinlestiremedim. Bu aralarda kayinvalidem olayla ilgili olarak alakali alakasiz yorumlara basladi, bu olay hicbir sey o daha neler gormus bilmem ne. Sabaha kadar oturduk esimle, bazen de kendi aramizda yorumlar yaptık, annesi (isitme problemi yasiyor) surekli farkli gorus evliligi cok zor ama kavga etmeyin vs diye bizi uyardi, halbuki aramizda bir tartisma yoktu ve gorusumuz farkli olsa bile o olayla alakali ayni duygu ve dusunceleri paylasiyorduk. Annesi ara ara uyudu, uyanik oldugu aralarda kendi gorusunden baska goruse sahip insanlara laf sokmayi da unutmadi tabi, ben oncelikli olarak. Kendi evimde sirf gorusum baska oldugu icin kayinvalideden hakaret isittim, sabahi zor ettim bir an once eve gitsin ben de annemleri goreyim diye.

Sabah kahvalti hazirladim, sofradayken dun gece olanlardan bir sitede gordugum cok canice bir haberi aktardim (hala gercek olup olmadigi netlik kazanmayan olayi), kayinvalidem gozlerini buyuterek bana bakti ve hak etmistir dedi oldukca yuksek sesle. Ben dayanamayip sofradan kalktim, sonra ayip olmasin diye geri geldim, esim de baska konuyla ilgili bir sey sordu, annesi tekrar basladi farkli gorus olunca evlilik zor ama iste tartismayin vs demeye. Esimin biz boyle konular yuzunden tartismiyoruz demesine ragmen annesi bu laflari birkac kez tekrarladi, bu sayede beni kendilerine ve esime ne kadar zit oldugumu dusundugunu gosterdi bana acikca, boyle bir durumda bile zit goruste olabilecegimizi dusundu, onlar iyi ve dogru tarafta, ben karsi ve kotu olan tarafta. Kahvaltidan sonra esim beni annemlere birakip, annesini de evine goturdu.
Ayni gun esimin ablasi ve yegeninin benim malum sitelerden birinde(t..) yazdigim seylere cevap niteliginde obur malum sitede (f..) paylasimlarda bulundugunu gordum, daha oncesinde bana oradan cevap vermeleri, laf sokmalari oldukca yasanmisti. Ne yazsam cok kisa bir sure sonra cevaben paylasimlari gordum, tesaduf olmadigina emin oldum. Esimle bunlarin hepsini konustuk, bu zamana kadar cok seylerini alttan aldim zaten o da bunun farkinda, artik ailesiyle gorusmek istemedigimi, bu sekilde mutlu olamadigimi, her zaman bir yolunu bulup beni bir sekilde huzursuz ettiklerini soyledim, esim de bana hak verdi ve hepsini hesabimdan cikardim. Bu olaydan sonra hala hicbiriyle gorusmedik. Annesi bir kez msj atti, cok kisa bir yanitla gecistirdim, baska kimseyi aramadim, beni arayan da olmadi. Gecen Cumartesi gunu esim ablasina gitmek istedi, annesi oradaydi. Ben de kendimce sebeplerini saydim; herkesin biraz kendine cekiduzen vermesi, beni ezmeye veya sindirmeye calismaktan vazgecmeleri gerektigini, ve ozellikle kendisinin tepkisinin bu konuda onemli oldugunu soyledim, ve gitmesini istemedim. O da bana hak verdi ve gitmedi. Simdi yine hafta sonu geldi, ve ben cok kararsizim. Ailesiyle gorusmeli miyim? Esimi tek mi gondermeliyim? Yoksa esimin de gitmesine engel mi olmaliyim? Esim bana karsi bu konuda o kadar anlayisli ve ilimli yaklasiyor ki cok arada kaliyorum, kendimi ezdirmek de istemiyorum, esimin ailesiyle arasina girmek de :KK14:
Eşin gitsin. Sen gitme

Merhaba hanimlar

Ayni yorumu yaptigi icin birinin ustune yurudum zor sakinlestirildim bunu diyen insanligini zaten kaybetmistir, hiiiic medet ummayin bunlardan. Esinizden de rehavetinizin, sinirinizin biraz yatismasi icin zaman isteyin ama bu sure zarfinda onu da tek basina sakın yollamayın doldurur doldurur ustunuze gönderirler. Hic huzurunuzu bozmayin esiniz suan yaninizda. Zamanla icinizin soguyacagini sanmiyorum ama en azindan ogullarinin ellerinden gittigini dusunsunler o zamanki tepkilerini gorun ona gore bir sonraki hamlenizi dusunursunuz.

İyi ki anlayışlı eşiniz var. Hazır konuşmuyor ve kafanız rahatken boşverin gitmeyin ama eşinizin gidip gitmeyeceğine karışmayın bence.

Masum bi asker hakkında haketmistir diye yorum yapabilen insanın bana karşı da merhametli olmasını beklemem zaten.

Madem eşin seni anlıyor senin yanında oluyor ki bu konuda çok sanslisin. O zaman görüşmek istemiyorsan görüşme. Ama eşinin gitmesine engel olma ne kadar kötü de olsalar onun ailesi kalbinden söküp atamaz. Hem bu sefer adin ara bozucuya çıkar.

Nasıl olsa senin hakkında bişey derlerse eşin seni savunur o potansiyeli gördüm anlattıklarından. Esinle iyi ol gerisi önemli değil zaten.

Ben bazen sözkonusu aile de olsa eşlerin ortak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum , eş bu yani eşşş eşittir demek , eşimi dışlayan her fırsatta bıt bıt yapan aileye Biraz gözdağı vermem gerek , haddini bilmeli herkes bana saygı duyuyorsa eşime de duymalı , araya mesafe koymalı esin Bi süre Bi şok yaşatmalı ailesine , Bi süre gitmesin , hatta ailesi soracak tiplerse oğlum ne oldu diye , onlar sorana kadar gitmesin , sorarlarsa da sana Nasıl davranmaları gerektiğini anlatsın , ömür billah rahat edersin , eşine karışamazsın onlar ailesi diyenlere katılmıyorum , bir süreliğine de olsa çözüm amaçlı gitmesin

Ben hayatta görüşmem kayınvalideyle. O eş akrabalarının hepsini de bloklarım. Ki blokladım da geçen sene.
Mesajına da cevap vermem. Ararsa da sen aramızı bozmaya çalışıyorsun, kusura bakma derim.

Siyasi kültürün gelişmemiş olması?
Ben bu yüzden kim ne derse desin ağzımı açıp tek laf etmem. Siyasi kişiler benim dayimdan teyzemden daha degerli değil. Ayrıca orada küçücük evde kimin haklı oldugunun ne önemi var...
Konu sahibi canım sana da tavsiyem budur.

Siyaset yüzünden aranizi bozmayın.
Eliniz şuan siz hassas olduğunuz için sizin yanınızda olacaktir.ama bunun dugunu var bayrami var dogumu var cezanesi var.
Hiç gorusmemek isteginiz bir zaman sonra aranızı acacaktir.
Benim kendi ailemle abilerimle siyasi görüşüm farklıdir ve onlar konu açsa bile cevap vermem
Kırmaya değmez çünkü herkese göre en doğru kendi düşüncesi ise konuşacak bişey yok demektir.

Siyaset çok tehlikeli belliki karsı taraf cahil ötesi. Sosyal medya arkadaşlıklarınızı bitirin onların seviyesine inmemeye çalışın laf anlatmaya uğraşmayın. Sorunuzun cevabına gelince küs olayı gerektirecek bir şey yok aile geçimsizliği çok zordur bence eşinizle gidin resmi olun muhattap olmayın. Yada bir süre eşinizle birlikte biraz tepki koyup bir süre gitmeyin. Ama asla eşinizi tek göndermeyin.

Medya araçlarının algıları yönetmede ki üstünlüğünü tartışamayacağımız bir zamanda; farklı fikir ve görüş ayrılıklarının, kişilerin içinde bulunduğu sosyal ortama göre de şekillendiğini düşünürsek, aslında birbirimizi suçlayamayız. Taraf tutar gibi tutuluyor günümüzde fikirler. Üslubunu, o an ki ruh hali ve endişesi yüzünden ayarlayamamış, hatta belki eğitimi nedeniyle asıl hissettiğini doğrudan kelimelere aktaramamış, dolayısıyla tepkisini, söylemek istediğinden farklı dile getirmiş insanlarla çevrili etrafımız. Bu yüzden özellikle siyaset, ilişkiler yönünden tehlikeli sular ne yazık ki.. Bu tarz durumlarda siz, inandığınız fikrin ve görüşün, katıksız ya da kusurlu, doğru olduğuna inanıyorsanız, kim ne derse desin.. Sizi sinirlendirmemeli.. İnsanlar çoğu zaman üslub hatası yapıyor... Ayrıca kişinin; bedenen olmadığı bir alanda gerçekleşmiş olan hadiseleri, duygusal ve hissi yönden tamamiyle değerlendirmesi olanaksızdır. Bir de medyanın gücünü de lütfen atlamayınız. Neyin, hangi hissiyatla ve nasıl gerçekleştiğini, orada olmayanlar olarak sanırım asla bilemeyeceğiz. Çok vahim tablolar var karşılıklı taraflarda.. İnsanın içinin almayacağı pek çok görüntü.. Her hangi bir taraf var mı aslında, şu an o bile belirsiz. Ne yazık ki dezenformasyon çağı bu.. Sandığımız gibi enformasyon çağı değil.. Akrabalık ilişkilerini bitirmeye değecek şeyler değil bunlar.. Bu konuları açan olursa bence üslubunca kapatın ya da ortamı terkedin. Sizden mühim değil.. Ne yazık ki o kesimin bir çok taraftarı, daha önce kimsenin hiç bir şeyi olamamış ve ya sosyal statüden ötürü hiç değerli hissedememiş insanlardan oluşuyor ki bu bence bir yandan üzücü ve merhamet duyulması gereken bir durum. Kişilere değil, duruma.. Kendi sağlığınız için bu kişilerle tartışmaya girmeyin, sadece üzüntü getirecektir. Elbette ki hepsinden bahsetmiyorum.

Şu sosyal ortamlarda özlü sözlerle "Laf Sokma Olimpiyatları" ne zamandır benim de dikkatimi çekiyor. Dikkatli inceleyince ve biraz tanıdık olunca kişiler, bu tarz aşık atışmalarını canlı da izleyebiliyoruz. Sadece saz eksik.. Sizin yaptığınız paylaşımlara cevaben kötü niyetli bir paylaşım yapıldığına kuşkusuz eminseniz, işte bu tarz insanlardan uzak durmakta fayda var.. Bu kesim insan bir üstte ki türe benzemez. Söyleyeceği var ise yüze söylemeli.. Sinsi, amaçlı, kurgulu ilerleyen insanlar bence akraba da olsa bayramdan bayrama, kandilden kandile görülmeli.. Küçük hesaplı insanlar, lafını direkt cahilce söyleyenden tehlikelidir..

Elbette ki en iyisini, durumun içinde birebir yaşayan kişi olarak siz daha iyi bilirsiniz,
Selamlar,

aksam evde rahatca bakamadim bu nedenle isyerine gelmeyi bekledim cevap yazmak icin. oncelikle suna aciklik getirmek isterim, ben kesinlikle siyaset konusu acmadim, acikcasi esimin ailesinin takim tutar gibi parti desteklemesinden hoslanmadigim icin ozellikle oyle bir konu acilinca bile sesimi cikarmiyorum sinirlerimi bozmamak adina. ben sosyal medyada gordugum bir haberi esime anlatirken kv bu sekilde yorum yapti, ve beni de kendilerine karsi taraf gordugu icin (boyle bir durumda bile) ben bu yorumu kendime ve aileme de soylenmis olabilir gibi dusundum, he oyle olmasa bile ben "hak etmistir " lafi agzindan cikarkenki gozlerinden fiskiran nefreti gordum, caniligi gordum, ve tabi gece boyunca kendi karsi taraf gordugu kesimin (ben ve ailem gibi) bu durumu destekledigine dair imali laf sokmalarina katlandim, bu zamana kadar ima halinde pkk sevici oldum, terorist oldum, en son vatan haini, darbeci oldum. ve kendi evimde de kimsenin bana hakaret etmesine goz yumacak degilim.

esim doldurusa gelecek bir yapida degil, ama bazi arkadaslarimin da soyledigi gibi ikimizin ozellikle onun bu konudaki tepkisi cok onemli, bir kez agirligini koyduktan sonra daha kimse bana ve dolayli olarak aileme terbiyesizlik, saygisizlik yapamaz. bu nedenle gitmesini istemiyorum, tabi kendi gidiyorum derse tutamam. gecen hafta da gitmeni istemiyorum dedim, ve kendisi gitmedi zorla tutmadim evde. evet anne-babasi-ablasi vs ama ben de karisiyim, digerleri onu yalniz biraktiginda, iyi kotu her aninda yaninda ben vardim, omrumuzun sonuna kadar da bu boyle olacak. esim artik bir yuva kurdu ve onceligi tabi ki bizim ailemizin huzuru olmali.

Bakın her ne kadar haklı olsanız da eşinize ailene gitme demeyin derseniz ileri ki zaman da geri tepeceğine emin olun karışmayın eşinizde biraz zaman geçtikten sonra size kin duyabilir siz gitmeyin ama onu engelleme konusunda tek kelime etmeyin eğer bu konuda ısrarının devam ederse emin olun ileride çok pişman olacağınız laflar duyarsınız + kendi ailenizden uzaklaşır.

Bakın her ne kadar haklı olsanız da eşinize ailene gitme demeyin derseniz ileri ki zaman da geri tepeceğine emin olun karışmayın eşinizde biraz zaman geçtikten sonra size kin duyabilir siz gitmeyin ama onu engelleme konusunda tek kelime etmeyin eğer bu konuda ısrarının devam ederse emin olun ileride çok pişman olacağınız laflar duyarsınız + kendi ailenizden uzaklaşır.

gecen hafta gitmek isteyince kendisine rahatsizliklarimi anlatmistim, o yuzden yakin zamanda tekrar gidelim, gideyim gibi bir dusunceyle bana gelecegini dusunmuyorum, gelirse de dedigim gibi zorla tutmuyorum gitmek isterse gidebilir tabi. ama burada soyle bir durum da var, annesi basta olmak uzere ailesinin geri kalan uyeleri yuzunden bizim evimiz huzursuz oluyorsa ve esim bu duruma kayitsiz kaliyorsa burda da benim kinim baslayabilir, cunku kisa surede gercekten cok fazla seylerini alttan aldim, ama daha fazlasi icin gucum kalmadi beni tukettiler.

Back
X