• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben eşşeğim.

Boşver bu tecrübeylede kibirli insana tevazu göstermemen gerektiği dersini aldın. Bencil kibirli insanlar tevazuyu alçalma olarak algılar.... Bir de görüşmek isteyip te hep bi aksilik çıkıyordusa, demekki böylesi hayırlıdır deyip bi dur derdim kendime

Hey gidi ya. Aç kalıp çantadan çıkan bozuk paralarla simit alarak karnimizi doyurdugumuz günleri hatirliyorum, bir de özel sektör maaşına çok az yiaaa diye burun kiviran insana bakıyorum. Hayat ne garip.
Özel sektör maaşı mı azmış? Önlisans mezunu olup, kendini geliştiren bir tanıdığım 10 bin küsür kazanıyor aylık. 4 yıllıkları söylemiyorum bile. Türkiye'de şartlar zor olsa da, hak eden hak ettiği maaşı eninde sonunda alıyor valla. Elinde apartmandan bozma üniversiteden diploması olan, yabancı dilini geliştirmeden dört sene yatmış tipler iş yok yeaa diye ağlanıyor.

Bir de ben çok üzüldüğüm, yıprandığım anlarda bazen şöyle bir şey yaparim; mesela moduma uygun bir şarkı seçerim (Sezen Aksu-bu da gecer aglama)
Ve tekrar tekrar onu dinlerken. Zihnimi kontrol etmege calişirim: "bak cok uzuldun yiprandin, bu olayi duşünmen senin enerjini neşeni çalıyor, o zaman düşünmeyecez, tamam, dersimi aldim, bir daha o olaya gitme yok" Kendimi kontrol ederek her o olaya gitme teşebbüsunde geri çekerim. "O olayin girdabına düşme" derim Neyse bazen başarmasamda, bazen de zihnimi kandirip ayağa kalkabilirim. Hani " insan kendini kandıracak kadar kurnaz varlık demişler"

Karakter yoksunluğu yaşayan bir insancık.
Görüşmeme kararınız doğruymuş demek ki tekrar kesin ilişkinizi.
Bazısı böyledir ne yazık ki
Görmemiştir hazımsızdır insanlıktan uzaktır
Eşeklik değil yaptığınız demeyin kendinize öyle

Eşeklerin ne suçu var ki:işsiz:
Tatlidir onlar gariptir
Dünyanın en güzel gözleri de eşeklerdedir

Arkadaşınız bayagı ego tatmini yapmış sizin üzerinizden.Boşverin siz üzerinize düşen görevi yapmışsınız bu da onun eşşkliği.Sizin gibi iyi niyetli bir insanı kaybettiği için.

Bir de ben çok üzüldüğüm, yıprandığım anlarda bazen şöyle bir şey yaparim; mesela moduma uygun bir şarkı seçerim (Sezen Aksu-bu da gecer aglama)
Ve tekrar tekrar onu dinlerken. Zihnimi kontrol etmege calişirim: "bak cok uzuldun yiprandin, bu olayi duşünmen senin enerjini neşeni çalıyor, o zaman düşünmeyecez, tamam, dersimi aldim, bir daha o olaya gitme yok" Kendimi kontrol ederek her o olaya gitme teşebbüsunde geri çekerim. "O olayin girdabına düşme" derim Neyse bazen başarmasamda, bazen de zihnimi kandirip ayağa kalkabilirim. Hani " insan kendini kandıracak kadar kurnaz varlık demişler"
Yöntemleriniz aslında hiç bana uymuyor ama çok sevimli anlatmışsınız çok hoşuma gitti şahsen deneyeceğim.
Konu sahibi kendinize bu kadar yüklenmeyin oldu bir kere bir daha olmayacak deyin. Umarım en kısa zamanda iş bulursunuz.

Kendinizi niye üzüyorsunuz ki?Siz insanlığınızı yapmışsınız.Hem böylelikle ondan arkadaş olmayacağını da bir kere daha anlamış olmuşsunuz.

Bu memur olanların havası yok mu beni öldürecek :bicak: Bir şirkette ceo falan değilsin memursun, tamam devlete kapak atmışsın iyi yapmışsın eyvallah da bu kadar da olmaz.Birkaç kişi hariç çevremdeki tüm memurların yaşadığı kafa aynı. Yaşanılan olaylardan da ibret almamışlar, kimsenin yeri garanti değil. Ama bir havalar, bir şeyler.Benim hedefim de memurluk ama ne olur sanki insanlar kalplerini temiz tutsa, nispet yapmasa. Ne olur sanki ben de bıktım inanın bu tiplerden.

Bir de gariban çocuğu eziklemiş terbiyesiz kadın çok sinirlendim.Kimin neyin makamına güveniyor, neyin kafası bu.
Siz iyi insansınız, aynı şehirdeymişiz tanışa da biliriz.:KK37:
Her şey gönlünüzce olsun:KK36:

Boyle simarik yavsaklara, sonradan gorme gorgusuz denir canim! Benim de var basimda bitane de:kızgın:...ondan anladim ben seni! Okuyup adam oldum zanneden, aslinda cahilligin dibin vurmus insanlar var maglesef bu dunyada bosveerrr! :halay:

Kucuk bi cocuga bagirmak ne?
Gaddar sey.
Artik tekrar hatirlamis olduniz neden iyi bi arkadas olmadiginizive zamaninda yollarini ayirdiginizi.
Siz insanlik gorevinizi yapmissiniz.
Yapmasaydiniz vicdan azabi cekebilirdiniz.

Mesela uzun zaman once okula giderken supeli bisey gordum mahallede:yasli bi teyzenin ziline basip, mubabbet baslayip evine girmeye calisan bi erkek( evler yer evi).
Sandimki zorla girmeye calsiyor.
Polisi aradim ve sikayette bulundum polis hemen harekete gecti.
Megersem eve yaslilara bakim sirketinden gelmis o adam. Polis arayip "endise etmenize gerek yok" dedi.
Hic bi sey cikmadi ve ben bosuna aramis oldum polisi( tipki sizinde bosu bsuna gitmis oldugunuz gibi). Ama sonuc olarak; benim icin rahat. Yoksa vicdan azabi cekerdim keske arasaydim polisi diye. Sizinde " ölumde bile kin besliyorum, nasil insanim ben keske hal hatirini sorsaydim" deme ihtimaliniz gibi.

Iyikide gitmissiniz.

Bir daha hiçbir şekilde görüşmezdim sanırım aynı şeyi yaşasaydım. Hiçbir şekilde sizin karakterinizle, yapınızla alakası olmayan biriyle bir araya gelmek... Yazdığınız gibi demeyelim de biraz hata olmuş. Ama siz iyi niyetle bir araya gelmişsiniz. Bilinçli olarak böyle davrandığı da belli. Yaşadığı acıya rağmen sizin arkadaşlığınızı bitirmiş olmanızın onda oluşturduğu hazımsızlığın göstergesi olmuş davranışları. Üzülmeyin ve öyle biri için de kendinizi suçlamayın. Zamanında arkadaşlığınızı bitirerek gayet iyi bir şey yapmışsınız. Bundan sonra görüşüp görüşmemek size kalmış. Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın. En kısa sürede işe girersiniz inşaallah Hakkınızda hayırlısı olsun.

Back
X