Ben evlenmek istemiyorum,bu işten nasıl sıyrılıcam?

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.344
148
Dün konu açtım, sevgilimin evlenme teklif ettiğine dair.

Ben sırf barışmamız için yaptığını düşünüyordum. Ama annesinin haberi varmış.

Msn listemde duruyordu annesi, aylardır online olmamıştı. Muhtemelen engellemişti beni. Facebooktan falan da silmişti. Bir insanın 7 ay boyunca online olmaması imkansız bence. En son yılbaşından önce kötü bir telefon konuşması yaptık. Kavga şeklinde değildi. Sadece "hakkımda, arkamdan söylediklerini yaşına yakıştıramadığımı" belirttim. Haliyle bozuldu.

Bu akşam durup dururken selam verdi. Konuşmaya başladık. Hiç ters cevap falan vermedim, neler yaptığını sordum. O da iyi niyetliydi, zaten kötü niyetli bir kadın değil. Severdi beni, kendi kızından ayırmazdı, muhtemelen şu an da da çok farklı değildir. Yani, buna inanmak tercihim.

Oğlunun evlenme teklif ederken ciddi olduğundan bahsetti. Ben de okullarımız bitmedi, oğlunuz 3 kuruş maaşla part time çalışıyor, askere de gitmedi. Nasıl evlenelim, niye evlenelim dedim. Kamera açıktı, yüzü düştü. Biz destek oluruz, her şeyinizi karşılarız dedi. Ben de bunu kabul etmeyeceğimi, tek sıkıntının bu olmadığını, kişisel olarak şikayetlerimin olduğunu söyledim. Onlar toparlansın, zaman geçsin daha çok genciz ve insanlar evlerini geçindiremeyecekse neden evlensinler zaten kimsenin acelesi yok dedim. Pat kamerayı kapattı. "Peki, sen her zamanki gibi hiçbir şeyi beğenmeyip buldun da buluyorsun!" deyip msnden çıktı.

Sevgilimin kardeşi girdi yarım saat sonra msn'e. Onunla muhabbetimiz hep vardı. Benden birkaç yaş küçük. Ben sorunca hemen anlattı, annesi çıldırmış evde. Daha iyisini mi bulacakmışım ben gibi konuşmalar yapmış. Kardeşine sordum sen ne düşünüyorsun diye, "son çare olarak sanırım seni kaçıracağız, kafayı yedi ana-oğul iyice." dedi.

O kızgınlıkla sevgilimi aramış, sevgilim de "bi nişan yaparız o zaman" demiş.

Bu arada anneme anlattım olanları, okulunuz bitene kadar evlenmek falan yok, atlı mı kovalıyormuş? Daha iki gün önce kanlı bıçaklıydınız hayatta müsade etmem evlenmene diyor. Ben de onun gibi düşünüyorum.

-Ben nişanmış, düğünmüş, kız istemeymiş böyle şeylerden zerre hoşlanmıyorum. Sevgilimden kişisel şikayetlerimin başında benim isteklerimi umursamaması geliyor. Hala bunu yaparken nasıl oluyor da evlenmeye kalkışıyor? Bu hatanı düzelt, ilişkimiz düzelsin, sonra düşünürüz bunları. Yanlış mıyım?
-İnsanlar anasının babasının desteğiyle ev geçindirecekse neden evlensinler? Biz bariz harçlık alacaksak ne diye evlenelim?
-Atlı kovalıyor gibi davranıyorlar, bunu nasıl halledebilirim?

Kızlar açıkçası ben bu işten sıyrılmak istiyorum, ilişkimizin yürümemesi bir yana bu olaylar beni hepten uzaklaştırıyor. Benim bu işten tamamen kurtulmam için ne yapmam gerek? Şu noktada o kadar koptum ki her şeyden, cidden telefonumu falan değiştirip tamamen ayrılmayı bile düşünüyorum, tabi bu çözüm olmayacak. İşler hepten sarpa saracak.

Bu aceleci tavırlarından hatta düşüncelerinden nasıl vazgeçirebilirim? Kimseyi kırmak istemiyorum.

......................................

Son düzenleme:
Daha 2 sene dolmadı bile ilişkimiz, ben 21 yaşındayım sevgilim de 26 yaşında.

Bir süredir ayrıydık biz, çok uzun değil bir kaç hafta kadar.

Sonra dün sevgilim süpriz yaptı bu akşam da bu olaylar patlak verdi ve bu hale gelmesi tek gün içinde oldu. :26:

Yangından mal kaçırır gibiler ve bu durumdan çok rahatsızım. Kimseye ters bir davranışta bulunmak da istemiyorum.

Ne diyeceğimi bilemedim sanki o kız sen erkek tarafısın,Sanırım anneside oğlunu bulunmaz hint kumaşı sanıyor.Çok erken bence evlilik için ve bu şekilde olmaz zaten söylediğin gibi.Anlam veremedim erkek arkadaşının ve ailesinin tutumuna :/ ama bence bir an önce uzaklaş bu insanlardan.

bence sevgilini gerçekten seviyor ve gerçekten de gelecek de onunla olmak istiyor musun bunu kendine sorman lazım cevabın evetse nişan olması çok doğal evlilik de biraz gecikebilir en azından sevgilin adı konsun istiyodur bu ilişkinin
cevabın hayırsa hiç uzatma kırılırlar diye de düşünme çünkü sen daha çok üzülürsün

haklısın zamana bırak hiç ailesiyle görüşme .. özelliklede annesi ben onun tutum ve davranıslarından hiç mi hiç hoslanmadım ..
zaten ilişkinizde yolunda gitmeyen seyler var galiba,, hem zamanla onlarıda çözebilirsiniz belki ..
hakkınızda hayırlısı valla ..

sen asık mısın ? yani baglı mısın sevgiline ?

demin ki msjımı sildim ya saf gibi :31::31::31:
ne alakaysa msj düzenleme paneline girmişim bu yorumu yapmısım yanlıs anlama yazdı da siliyor gibi :34:

Bence sevgilin yaşından dolayı acele ediyor 26 yani vakti gelmiş gibi. Ailesi seni istiyor bence sevinmelisin kimisinin ailesi şiddetle karşı çıkıyor sorunlar oluyor filan. Ama seninkinin annesi biraz agresif davranıyor ya :S ne tavsiye verebilirim diye düşünüyorum da, aklıma bir şey gelmiyor kusura bakma konuşup ikna etmekten başka seçenek yok gibi. Şu an evlenmeyi istememenle onunla evlenmeyi isteyip istememen arasında bir bağ olmadığı konusunda ikna etmen gerek gibi.

Son düzenleme:
ben olsam evlenmem sevmedigin bir insanla evlilik yasamak cok zor olmali...eski erkek arkadasim askerdeyken bunun hayalini kurardi hep gelicem seni istiycez soyle yapcaz boyle yapcaz..daha isi gucu yokken deryalara dalardi..bense cok rahat buyumustum yani oyle kimseyi kinamiyorum ama 3 kurus 5 kurus ay sonu getiremeyen bir aileye mensup olmak isimede gelmemisti..sevdigimdende emin degildim ayrildim..esimle tanistim iyikide tanistim..valla oyle dugundu dernek hoslanmam demissin sevdigin erkek olsun bak degil basi cekersin..sana o havayi vermemis canim uzatma birak kiriliyorsada kirilsin hayat hic bir zaman o kadar adil degil..

Ne diyeceğimi bilemedim sanki o kız sen erkek tarafısın,Sanırım anneside oğlunu bulunmaz hint kumaşı sanıyor.Çok erken bence evlilik için ve bu şekilde olmaz zaten söylediğin gibi.Anlam veremedim erkek arkadaşının ve ailesinin tutumuna :/ ama bence bir an önce uzaklaş bu insanlardan.

Her anne çocuğunu kıymetli görür o yüzden o konuda bir şey demek istemiyorum.
Pek sorunumuz yoktu. Keyfi olarak ayrılmıştık aslında, son zamanlarda saçma sapan bir ilişki yaşıyorduk. O yüzden her şey düzelirse aramızdaki ben bu insanları kırdım diye kendimi üzerim. Çare bulamazsam uzaklaşıcam zaten.

bence sevgilini gerçekten seviyor ve gerçekten de gelecek de onunla olmak istiyor musun bunu kendine sorman lazım cevabın evetse nişan olması çok doğal evlilik de biraz gecikebilir en azından sevgilin adı konsun istiyodur bu ilişkinin
cevabın hayırsa hiç uzatma kırılırlar diye de düşünme çünkü sen daha çok üzülürsün

Sevgilim daha iki hafta öncesine kadar "ben hiç evlenmem, çocuk yapmam, hayatımı mahvedemem" diyen biriydi. Adının konması durup dururken aklına gelmese gerek... Nişan için bile çok erken, 10 sene nişanlı mı kalacağız ne fark edecek ki ben sevmiyorum bu tarz işleri. Bana göre evlenmeye karar verilir, ev tamamlanır, nikah kıyılır biter. Arkadaşa da söyledim, eğer ilişkimiz yoluna girerse, ben çıkış yaptığımla kalırım...

Her anne çocuğunu kıymetli görür o yüzden o konuda bir şey demek istemiyorum.
Pek sorunumuz yoktu. Keyfi olarak ayrılmıştık aslında, son zamanlarda saçma sapan bir ilişki yaşıyorduk. O yüzden her şey düzelirse aramızdaki ben bu insanları kırdım diye kendimi üzerim. Çare bulamazsam uzaklaşıcam zaten.

Sevgilim daha iki hafta öncesine kadar "ben hiç evlenmem, çocuk yapmam, hayatımı mahvedemem" diyen biriydi. Adının konması durup dururken aklına gelmese gerek... Nişan için bile çok erken, 10 sene nişanlı mı kalacağız ne fark edecek ki ben sevmiyorum bu tarz işleri. Bana göre evlenmeye karar verilir, ev tamamlanır, nikah kıyılır biter. Arkadaşa da söyledim, eğer ilişkimiz yoluna girerse, ben çıkış yaptığımla kalırım...

E bunları söylemişse seninde kafa karısıklıgın gayet normal ..
Bir dengesizlik var hadi hayırlısı arkadasım ..

haklısın zamana bırak hiç ailesiyle görüşme .. özelliklede annesi ben onun tutum ve davranıslarından hiç mi hiç hoslanmadım ..
zaten ilişkinizde yolunda gitmeyen seyler var galiba,, hem zamanla onlarıda çözebilirsiniz belki ..
hakkınızda hayırlısı valla ..

sen asık mısın ? yani baglı mısın sevgiline ?

demin ki msjımı sildim ya saf gibi :31::31::31:
ne alakaysa msj düzenleme paneline girmişim bu yorumu yapmısım yanlıs anlama yazdı da siliyor gibi :34:

yok yok yanlış anlamam. Engelledim zaten msnden, telefon numaram da şu an yoktur onda. İstese bulur ama, benden kırıcı olmayan net bir şey alamazsa annemi arar. O zaman kıyamet kopar işte.

Aşık olup olmadığımı bilmiyorum. Son 2 aydır hiçbir şey yolunda gitmiyordu. Evet seviyorum ama onsuz da ölmem. Hemen başka biriyle de olmaya çalışmam.

Bence sevgilin yaşından dolayı acele ediyor 26 yani vakti gelmiş gibi. Ailesi seni istiyor bence sevinmelisin kimisinin ailesi şiddetle karşı çıkıyor sorunlar oluyor filan. Ama seninkinin annesi biraz agresif davranıyor ya :S ne tavsiye verebilirim diye düşünüyorum da, aklıma bir şey gelmiyor kusura bakma konuşup ikna etmekten başka seçenek yok gibi. Şu an evlenmeyi istememenle onunla evlenmeyi isteyip istememen arasında bir bağ olmadığı konusunda ikna etmen gerek gibi.

Yaş olarak evet uygun ama oğullarını yetiştirselermiş o zaman. Askerlik yok, iş yok (part time öğrenci işi sayılmaz yani...), okul bitmemiş. Annesi oğlu engelli olduğundan bu derece agresif olabilir, olmayadabilir, çözemiyorum ki.

ben olsam evlenmem sevmedigin bir insanla evlilik yasamak cok zor olmali...eski erkek arkadasim askerdeyken bunun hayalini kurardi hep gelicem seni istiycez soyle yapcaz boyle yapcaz..daha isi gucu yokken deryalara dalardi..bense cok rahat buyumustum yani oyle kimseyi kinamiyorum ama 3 kurus 5 kurus ay sonu getiremeyen bir aileye mensup olmak isimede gelmemisti..sevdigimdende emin degildim ayrildim..esimle tanistim iyikide tanistim..valla oyle dugundu dernek hoslanmam demissin sevdigin erkek olsun bak degil basi cekersin..sana o havayi vermemis canim uzatma birak kiriliyorsada kirilsin hayat hic bir zaman o kadar adil degil..

evlenmek aklımın ucundan bile geçmiyor ki benim. :1: Hayal kursa yine anlarım, muhtemelen benim vereceğim tepkileri bildiğinden kendisi ağzını açamıyor annesini sokuşturuyor araya. Kınamakla alakası yok kimse 10 kuruşa geçinmek varken 3le idare etmek istemez. Hak veriyorum size.

off aynı benım sevgılım bu ya
ılk tanıştığımızda asla yüzük takmak ıstemeyen adam, evlılık ıçın çok erken dıye atıp tutan adam
bu ara delırıyor nışan yapalım evlenelım dıye
kı ben asla bu güne kadar ne yüzük takalım ne de evlenelım dedım

yahu adam daha okulun bıtmedı, askere gıtmedın ışın yok ne evlenmesı dıyıncede ben suçlu oluyorum
sevmıyor oluyorum
trıp yapıyor oluyorum

bu erkeklerı anlamak gerçekten çok zor
bence sen kararından dönme, senınde benım gıbı bu adımı atmamak ıçın yeterlı ve geçerlı sebeplerın var
sırf küslük bıtsın dıyede bu yola gırılmez kı..

bu arada sevgılının annesını hıç sevmedım :19: oğlunu ne sanıyorsa bulunmaz hınt kumaşı sankı :19:

off aynı benım sevgılım bu ya
ılk tanıştığımızda asla yüzük takmak ıstemeyen adam, evlılık ıçın çok erken dıye atıp tutan adam
bu ara delırıyor nışan yapalım evlenelım dıye
kı ben asla bu güne kadar ne yüzük takalım ne de evlenelım dedım

yahu adam daha okulun bıtmedı, askere gıtmedın ışın yok ne evlenmesı dıyıncede ben suçlu oluyorum
sevmıyor oluyorum
trıp yapıyor oluyorum

bu erkeklerı anlamak gerçekten çok zor
bence sen kararından dönme, senınde benım gıbı bu adımı atmamak ıçın yeterlı ve geçerlı sebeplerın var
sırf küslük bıtsın dıyede bu yola gırılmez kı..

bu arada sevgılının annesını hıç sevmedım :19: oğlunu ne sanıyorsa bulunmaz hınt kumaşı sankı :19:

Demek ki tek bana has bir durum değilmiş. Sen ne yapacaksın? :1:
Son cümlene gelince de, annesine hak veriyorum. Tek oğlu, ilk çocuğu, onun için gerçekten çok değerli. Zira benim annem de benim için daha azını söylemez ya da davranışı farklı olmaz. :44:

Demek ki tek bana has bir durum değilmiş. Sen ne yapacaksın? :1:
Son cümlene gelince de, annesine hak veriyorum. Tek oğlu, ilk çocuğu, onun için gerçekten çok değerli. Zira benim annem de benim için daha azını söylemez ya da davranışı farklı olmaz. :44:

bılmıyorum ya ben bıraz farklı bakıyorum bu evlılık meselesıne
tabı kı bende ısterım onunla bı yuva kurmayı
ama daha çok erken, daha yapmak ıstedığım bır sürü şey var
oda en azından bı nışan ıstıyor :26: ama ben karşıyım uzun sürelı nışanlılık dönemınde genelde aıleler yüz göz oluyor
olup olmadık şeyden kavga anlaşmazlık çıkıyor
yok kaynanam aradı o benı aramadı vs.
olcaksa bıle bu nışan ışı düğünden bı kaç hafta önce olsun :27:

valla ben şuan beklemedeyım, bıraz rahatsızım onun ıçın cumartesı gününden berı üstüme pek fazla gelemıyor
hastayım dıyorum nazlanıyorum susuyor :1: ama cıddı, benımde bırşeyler düşünmem gerekıyor
olmaz, erkenden anlamıyor...
hatta ılerı gıtmış ve annemle bu durumu konuşmuş bıle, bız yaza nışan düşünüyoruz uygun mu dıye
ben bunu annemden duyuyorum.. :47:
gel de kafayı yeme ....

bılmıyorum ya ben bıraz farklı bakıyorum bu evlılık meselesıne
tabı kı bende ısterım onunla bı yuva kurmayı
ama daha çok erken, daha yapmak ıstedığım bır sürü şey var
oda en azından bı nışan ıstıyor :26: ama ben karşıyım uzun sürelı nışanlılık dönemınde genelde aıleler yüz göz oluyor
olup olmadık şeyden kavga anlaşmazlık çıkıyor
yok kaynanam aradı o benı aramadı vs.
olcaksa bıle bu nışan ışı düğünden bı kaç hafta önce olsun :27:

valla ben şuan beklemedeyım, bıraz rahatsızım onun ıçın cumartesı gününden berı üstüme pek fazla gelemıyor
hastayım dıyorum nazlanıyorum susuyor :1: ama cıddı, benımde bırşeyler düşünmem gerekıyor
olmaz, erkenden anlamıyor...
hatta ılerı gıtmış ve annemle bu durumu konuşmuş bıle, bız yaza nışan düşünüyoruz uygun mu dıye
ben bunu annemden duyuyorum.. :47:
gel de kafayı yeme ....

Oyyy senin de işin zormuş. Benim annemin karşısına çıkmaya cesaret edemediğinden kendi annesini soktu araya sanırım. :44:
Çok haklısın, nişan olacaksa bile çok uzun sürmemeli. Ben de buradan okudum, neler neler oluyor.
Sen en azından karşındaki insandan eminsin, bu da güzel bir şey.
Umarım hakkınızda en hayırlısı olur. :16:

Oyyy senin de işin zormuş. Benim annemin karşısına çıkmaya cesaret edemediğinden kendi annesini soktu araya sanırım. :44:
Çok haklısın, nişan olacaksa bile çok uzun sürmemeli. Ben de buradan okudum, neler neler oluyor.
Sen en azından karşındaki insandan eminsin, bu da güzel bir şey.
Umarım hakkınızda en hayırlısı olur. :16:

emınım tabı canım ben ınanıyorum o ne yapar eder bu sorumluluğu alır ama ben henüz hazır değılım ışte :44:
sağol canım, sızınde öyle hakkınızda hayırlısı olsun bakalım :nazar:
sana tavsıyem pek fazla üstüne gıtme, bıraz kendı halıne bırak
korkularından, sıkıntılarından bahset
benımkı gıbı ınatçı değılse anlar umarım :44:

Babası aradı az önce, daha önce hiç telefonda bile konuşmamıştık.

Bana hak verdiğini söyledi, aferin yaşın küçük ama ayakların yere basıyormuş söylediklerinin tümünde haklısın dedi.

Ben de, o zaman bana yardım edin de vazgeçilsin bu işten dedim. :1:

Fikrimi sordu, ben de "baba olarak kesinlikle beni istemezseniz bu konu kapanır" dedim. Yarın bir gün evlenmeye kalkarsanız nasıl çeviririz o işi dedi. "Ben sizden özür dilerim, o zaman inat etmekten vazgeçersiniz, şimdi telefonda size çok saygısızlık yapmışım gibi beni eşinizle oğlunuza şikayet ederseniz bence vazgeçerler." dedim. Kabul etti.

Telefonu kapatırken de "cin gibisin maşallah" dedi bana. O böyle insanları çok severmiş.

Galiba sıyrıldım bu işten. :1:

çok akıllı ve mantıklı düşünüyorsunuz sizi çok takdir ettim.
bu şartlar altında bir evlilik yapmak akıl işi değil.
herşeyden önce aile yardımıyla geçinmeye alışan bir adam hiç bir zaman sorumluluk alamaz ilerde.

yanlız şunuda belirteyim önceki konunuza baktım da ,
çok zeki ve sevimli bir adam sevgiliniz,teklifine bayıldım.
dikkat edin sizi kandırmasın.

konunun devamını merak ettim umarım istediğiniz şekilde çözülmüştür olaylar.

çok akıllı ve mantıklı düşünüyorsunuz sizi çok takdir ettim.
bu şartlar altında bir evlilik yapmak akıl işi değil.
herşeyden önce aile yardımıyla geçinmeye alışan bir adam hiç bir zaman sorumluluk alamaz ilerde.

yanlız şunuda belirteyim önceki konunuza baktım da ,
çok zeki ve sevimli bir adam sevgiliniz,teklifine bayıldım.
dikkat edin sizi kandırmasın.

konunun devamını merak ettim umarım istediğiniz şekilde çözülmüştür olaylar.

buraya yazmadım tabi.
babası ne dedi bilmiyorum ama, eski sevgilim "babasına saygısızlık yaptığımdan" ötürü ayrılmak istedi.
paşa gönlü bilir :51:

Back
X