Ben gerçekten korkuyorum.

Normal canım:) kendini suçlama:) oğlum da yapıyordu azaldı neredeyse hiç kalmadı.kendine vurduğu zaman hiç ısrarla engel olma.ilgilenmemeni öneririm.ilgilendikce daha fazla yapiyorlar.en fazla sen cicisin sen vurmazsin cici yaparsın de.benim yöntemin o oldu.
Dünden beri buna başladım aslında. Annecim cici yapalım bak ne güzel diyprum. Vurunca hiç tepki vermiyorum. İnşallah düzelir çok aklım takılıyor bu duruma çünkğ 3 gündür uyuyamadım

Tabiki çocuğa kızıp vurmaniz doğru olmaz. Böyle bir durumda ben çocuğun kendi haline bırakılması taraftariyim tabiki kendine zarar vermeyecek şekilde. Yaşı biraz daha büyük olsa onunla konuşurken seni anlıyorum ama gibi nedenleri aciklardim ancak sizin çocuğunuzun yaşı küçük .
Çocuklar öyle durumlarda iletişime tamamen kapalı olurlar .
Eşinizle aranızdaki tavira gelirsek eğer normalde istediği bir şeyi vermediginiz için bu öfke nöbetine gidiyorsa şartlar normalken vermediginiz bir şeyi o öfke nöbetine girince verirseniz ya da biri vermiyorken digeriniz bu öfke nöbetine girince veriyorsa bu çocuğa şu mesajı veriyor sen ağlayarak istediğin her şeyi elde edersin önemli olan ağlamaktan vazgecmemen
Buna katılıyorum eşimle şuan bu duruma benziyor aslında tutumunuz aynı değil o kendisine hoş gelmediği için sert uyarıyor bense güzelce konuşuyorum olmadı. Dün eşimle bir karar aldık. Buna göre o da vurunca tepki vermiyor. Eşimde şuan şıu algı var. Şımarık olacak eğer dur demezsek. Bense bunu doğru bulmuyorum çünkü o daha çok küçük. Bu noktada ayrılıyoruz ama baktım dünden beri eşimde tepkilerini farklı veriyoe

Buna katılıyorum eşimle şuan bu duruma benziyor aslında tutumunuz aynı değil o kendisine hoş gelmediği için sert uyarıyor bense güzelce konuşuyorum olmadı. Dün eşimle bir karar aldık. Buna göre o da vurunca tepki vermiyor. Eşimde şuan şıu algı var. Şımarık olacak eğer dur demezsek. Bense bunu doğru bulmuyorum çünkü o daha çok küçük. Bu noktada ayrılıyoruz ama baktım dünden beri eşimde tepkilerini farklı veriyoe
Ben de çocuk hata yaptığında uyarılması gerektiğini düşünüyorum sonuçlarıyla açıklayarak ama uyarmama rağmen yapmaya devam ediyorsa uyarmayi bırakırım ve onu engellerim eğer sonucu ona zarar vermeyecekse sonucunu görmesini sağlarım mesela oyuncağını kıracak bir şey yapıyor ben bunu ona anlattım ama vazgeçmedi ve oyuncağı kırıldığında üzülmesine de müsade ederim. Onu susturmaya çalışmam. Sakinleşince bir daha bunu yapmamamiz gerektiğini anlatırım sonucunu bildiği için o da daha temkinli olur.
Çünkü çocuklara kurulacağını söylediğimiz de kirilmanin da sonuçları olduğunu biz biliyoruz ama onlar bilmiyorlar

Back
X