Ay bende karın gurultusu takıntısı var. Üniversitede sınıfta guruldadi ve herkes güldü. Çünkü sabah erken kahvaltı etmezdim. Sonra her sabah kantinde yedim ama o utanç ve takıntı geçmedi. Mide ilacına başladım hiçbir gurultu kalmadı. Ama onu sürekli icemezmisim Dr tehlikeli diyip yazmayınca gurultulu günler geri gelmişti. İş hayatında da toplantı günlerinde acayip stres olurdum. Bi keresinde de yeni görüştüğüm bir erkek arkadaşımla sinemaya gittik filmde guruldadi çocuk aciktin mi diyip yiyecek bişeyler getirdi utancımdan bi daha gorusmemistimKizlar merababenim sıkıntım biraz komik gelebilir size, ben topluluk icinde sessiz anlarda(sinif,otobus ozellikle) gaz çıkarmaktan çok korkuyorum. Bunun icin kendimi sıkıyorum surekli onu dusunuyorum ve bu beni cok rahatsiz ediyor. Bazen siniftan aniden ciktigim bile oldu Aslinda çok bir şey yok ama kendimi oyle sartlandirdigim için yaparım rezil olurum diye korkuyorum kendimi sıkıyorum ve bu sorun son 6 ayda falan ortaya çıktı daha önce hiç yoktu Bi kere sınavda ishal olmuştum, çok hafif bişey cikti karın guruldusu gibi ama kimse duymadi bakmadi da zaten, ondan sonra bu korkum basladi ve bana hayati zindan ediyor
Sizin aranizda da bu sacma seyi yasayan var mı sanmıyorum ama
Çekinilecek hiçbir şey yok, nefes almak nasıl canlılığın gereklerindense gaz çıkarmak da aynı şey. Biyolojik olaylar utanmayı gerektirecek şeyler değildir, uluorta kasıtlı yapılmadıktan sonra... Midemizin çalışmasından utanıyor muyuz, bağırsaklarımız çalışınca mı ayıp oluyor?Psikologa anlatmaya cekinebilirim bunu
Sal gitsin
Bağırsaklarımız ikinci beynimizdir,o nedenle bu konuda çok şartlanmayın panik bozukluğa çevirebilir. Ki başlamış,bence doktorla görüşün ve rezene çayı tükeyin çok faydasını göreceksiniz.
Ay bende karın gurultusu takıntısı var. Üniversitede sınıfta guruldadi ve herkes güldü. Çünkü sabah erken kahvaltı etmezdim. Sonra her sabah kantinde yedim ama o utanç ve takıntı geçmedi. Mide ilacına başladım hiçbir gurultu kalmadı. Ama onu sürekli icemezmisim Dr tehlikeli diyip yazmayınca gurultulu günler geri gelmişti. İş hayatında da toplantı günlerinde acayip stres olurdum. Bi keresinde de yeni görüştüğüm bir erkek arkadaşımla sinemaya gittik filmde guruldadi çocuk aciktin mi diyip yiyecek bişeyler getirdi utancımdan bi daha gorusmemistimPsikolojik herhalde ya sıktikca gurulduyor mide. Şimdi hiç umursamıyorum farkında bile değilim
rezene çayı mide ve bağırsaklarımızdaki hava boşlukları ve gazı çıkarıp sindirimimizi rahatlatıp düzenler.Aa yorumunuz icin tesekkur ederim, rezene cayi ne icin?
Sesli güldümSal gitsin yahu. Kokarsa senindir. Kokmazsa hic senin olmamistir.
sigara kullandın mı şu sıralar? stres yaptığın ya da seni üzen bi durum var mı?
rezene çayı mide ve bağırsaklarımızdaki hava boşlukları ve gazı çıkarıp sindirimimizi rahatlatıp düzenler.
Emziren anne ve çok gazlı bebekler için eczanelerdede satılır görmüşsünüzdür.
Deneyin farkı anlayacaksınız.
Aman onlar neler duyuyorlar.Hatta bazen kendileri açıyor konuyuPsikologa anlatmaya cekinebilirim bunu
Kizlar merababenim sıkıntım biraz komik gelebilir size, ben topluluk icinde sessiz anlarda(sinif,otobus ozellikle) gaz çıkarmaktan çok korkuyorum. Bunun icin kendimi sıkıyorum surekli onu dusunuyorum ve bu beni cok rahatsiz ediyor. Bazen siniftan aniden ciktigim bile oldu Aslinda çok bir şey yok ama kendimi oyle sartlandirdigim için yaparım rezil olurum diye korkuyorum kendimi sıkıyorum ve bu sorun son 6 ayda falan ortaya çıktı daha önce hiç yoktu Bi kere sınavda ishal olmuştum, çok hafif bişey cikti karın guruldusu gibi ama kimse duymadi bakmadi da zaten, ondan sonra bu korkum basladi ve bana hayati zindan ediyor
Sizin aranizda da bu sacma seyi yasayan var mı sanmıyorum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?