Ben hayatım boyunca bu gaz korkusuyla mı yaşıycam:(

Ay bende karın gurultusu takıntısı var. Üniversitede sınıfta guruldadi ve herkes güldü. Çünkü sabah erken kahvaltı etmezdim. Sonra her sabah kantinde yedim ama o utanç ve takıntı geçmedi. Mide ilacına başladım hiçbir gurultu kalmadı. Ama onu sürekli icemezmisim Dr tehlikeli diyip yazmayınca gurultulu günler geri gelmişti. İş hayatında da toplantı günlerinde acayip stres olurdum. Bi keresinde de yeni görüştüğüm bir erkek arkadaşımla sinemaya gittik filmde guruldadi çocuk aciktin mi diyip yiyecek bişeyler getirdi utancımdan bi daha gorusmemistim Psikolojik herhalde ya sıktikca gurulduyor mide. Şimdi hiç umursamıyorum farkında bile değilim

Psikologa anlatmaya cekinebilirim bunu
Çekinilecek hiçbir şey yok, nefes almak nasıl canlılığın gereklerindense gaz çıkarmak da aynı şey. Biyolojik olaylar utanmayı gerektirecek şeyler değildir, uluorta kasıtlı yapılmadıktan sonra... Midemizin çalışmasından utanıyor muyuz, bağırsaklarımız çalışınca mı ayıp oluyor?

Bağırsaklarımız ikinci beynimizdir,o nedenle bu konuda çok şartlanmayın panik bozukluğa çevirebilir. Ki başlamış,bence doktorla görüşün ve rezene çayı tükeyin çok faydasını göreceksiniz.

Dusunmeyince gidiyor ama insan dusuncelerine hakim olamiyor iste

Aa yorumunuz icin tesekkur ederim, rezene cayi ne icin?
rezene çayı mide ve bağırsaklarımızdaki hava boşlukları ve gazı çıkarıp sindirimimizi rahatlatıp düzenler.
Emziren anne ve çok gazlı bebekler için eczanelerdede satılır görmüşsünüzdür.
Deneyin farkı anlayacaksınız.

Deniycem cok tesekkur ederim

Karın guruldaması geldiği anda öksürür gibi ses çıkarın.Belki biraz o sesi bastırır.Gaza bişey diyemiyorum.Kafaya taktıkça daha çok olur bence.Aldırma.Unut gitsin.Çıkar aklından.Kaçsa ne olur en fazla diye kendini telkin et.

önceden benim de oluyordu strese bağlı demişti doktor ve gaz söktürücü vermişti rahatlatsın diye. o sıralar çalışıyodum, malum iş stresi vs derken böyle oldu. ama senin stres vs değil cok enteresan benım aklıma huzursuz bagırsak sendromu geldı. acaba bı gastroentorolojiye mı gorunsenız...

Bak şimdi hepimiz insanız. Oluyor böle şeyler hem demişsiniz isalken diye kimsede duymamış zaten çok düşünmeyin sağlığınıza dikkat edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…