ben hiçbir zaman insan olamamışımm:((

evet bızım kendı ıc sesımız cok guclu. ama baskalarının sozlerı o ıc sesı bastırmada guclu olabılıyor. gerceklerı, hataları, sebeplerı, sımdıkı durumunu degerlendırerek kendını sucla. ozaman suclu olmadıgını goreceksın. dıyelım kı suclusun. dedım ya neler neler yasıyoruz kendımızı affedıyoruz. kulunu affedıyor Allah. sen Allaha sıgınarak ve kendını severek gecmısı unutabılırsın

bunu kemdime hemen anlatamıcam belki ama sürekli bunları telkinlicem.ve düşündüklerimii geen yazıcam buraya.saoğlun tekrardannn

Artık kendini suçlamaktan vazgeç.
O yaşlarda bilinçli değildin.Küçük çocuklar mastürbasyon yapıyor ama ne olduğunu bilmiyorlar mesela.
Ailen,bedenini korumayı öğretmeli ve seni yalnız bırakmamalıydı.

13 yaşında senin deyiminle fırıldak olmak,aldatmak filan fazla büyük tabirler.13 yaşında aşktan,ilişkiden ne anlarsın ki...

Bunlarla hesaplaşmayı bırak artık bence.Geleceğe bak.
Okuyor musun ? Okumuyorsan kursa git veya bir işe gir.İmkanın varsa spor yap.
Kafanı ve bedenini yoracak uğraşlar bulman lazım.

Tedaviyi de ihmal etme.İlaç verip yolluyorlar diyorsun ama ilaçlar gerekliyse alınacak.Ve ilaçları kafana göre kesemezsin.
Bazı hastaların ömür boyu ilaç kullanması gerekiyor.

Bizim burada size önerebilecegimiz tek sey iyi bir psikolog veya psiyatris bulup ona gitmeniz.
Baska türlü yardimci olabilecegimizi sanmiyorum, cünkü ruhta acilan yarayi ancak
bir uzman yardimiyla iyilestirebilirsiniz.

yaşadıklarına üzüldüm ..zor şeyler yaşamışsın ..ama şöyle düşün..bunları yaşayan senmisin bir tek....insanlar neler neler yaşıyorlar..daha beterini yaşayanlar bile var..görüyoruz duyuyoruz..

ama böyle kendini bırakır ve geçmişe bağlı yaşarsan, bundan sonrası için pekte mutlu bir hayatın olmaz..

herşey insanlar içindir..şu anda bile yaşın çok genç..21 yaş nedirki..daha yolun başındasın..sen 13 yaştan 8 yaştan filan bahsediyorsun.aklının ermediği yaşlar..dört yaşındaki çocuğun bile aklı eriyor diyorsun ama kazın ayağı öyle değil..bazı şeylere erer bazı şeylere ermez..allaha şükret ve hayatına kaldığın yerden devam et...

rabbim ne demiş..günahlarınız gökyüzüne bile ulaşsa benden ümidi kesmeyin..af dileyin ben affederim..

öyleyse allaha dua et..tövbe et..temiz bir sayfa aç ve yaşamana bak...insanoğlunun başına herşey gelebilir..önemli olan ayakta durabilmek ayakta kalabilmektir..bunu cesur insanlar yapabilir..yaşadıklarının seni acizleştirmesine izin verme silkelen ve ayağa kalk...

ailenede fazla yüklenme..yaşadıklarından kimseyi sorunlu tutma..ne kendini ne aileni..yoksa işin içinden çıkamazsın..kendinden ve herkesten nefret edersin..bir insanın isteyipte başaramadağı hiçbirşey yoktur..yeterki iste.....

Başına gelenlere çok ama çok üzüldüm ama bunlardan dolayı kendini suçlu hissetmesi gereken son insan sensin. Sana yapılanların yanlış ya da doğru olduğunu ayırt edebilecek bir yaşta bile değilmişsin ki... 13 yaşında aldatıyordum diyorsun, ya hu çocukmuşsun daha... Başına neler geldi bilmiyorum ama normal bir hayatın olsa böyle şeyler yapmazdın ki... Hani olgun bir yaşta bunları yapmış olsan denir ki hiç mi düşünemedin ama o yaşta düşünemezdin işte. Adı üstünde çocuk... Sen ne kötü bir insansın ne de iğrenilecek şeyler yaptın... Geçmişin için tövbe etmesi gereken de sen değilsin, sana o geçmişi yaşatanlar...

Lütfen psikolojik yardım al.

umut herzaman vardır bunu unutma herşey bitmiş gibi bırakma kendimi unutma beterin beteri var.bu arada sana bir sır vereyim mi ilk önce kendini affet senin kinin kendine yaptıklarına.hafifletici sebepler bul kendine cocuktum de bilmiyodum de ozaman öyle olmasını istiyordum ama şimdi istemiyorum de 21 yaşındasın artık çocuk değilsin bi yola çıkmışsın bişeyler yaşamışsın ve bitmiş bunun pişmanlığını hissdiyorsun ve bunu hiç tanımadığın bizlere itiraf edebiliyorsan artık iyileşmeye az kalmış demektir.çünkü insanın kolayla yapamayaağı bir iştir kendiyle yüzleşmek.bide insan olamamışım muhabbetinden bahsetmek isterim.sorarım sana nedir insan tacize uğramayanmıdır,sevgilisini aldatmayanmıdır,ailesini suçlamayanmıdır bu yargılara bir son ver ve gerçekçi bak olaylara sen aciz değilsin kendini savunabilirsin geçmişine ve geleceğine karşı.tabi bide olayın dini boyutu var tabii otomatikman vicdanı boyutu da bence hepsinden önemliside bu sen yaptıklarından ötürü pişman olduğun ve tekrar aynı şeylerin yaşanmayacağına inandığın ve uyguladığın sürece allah cc nin affedici olduğunu bil ve bundan sonra arkana bile bakma.Unutma defterin biri kapanır biri açılır senin defterin 8 yıldır dolmuştur artık.aç yenisi gülümse hayata

bu kötü olayları yaşarken çok küçüktün bunun için kendini suçlama eskiyi unutmaya çalış sürekli aklına getirme kendi kendinin doktoru ol hayata geleceğe umutla bak olumsuz düşünme canım eğer imkanın varsa bir uzman desteği al ayrıca Allaha sığın bol bol dua et manevi olarak kendini güçlendir

Aslında olaylara yanlış bir yönden bakıyorsun tacize uğramamışsın seninde hoşuna gitmiş sonuçta yaş ufak ve tam karşı cinse merakların başladığı yaşlar bu normal karşı cinsi tanıma isteği kendi bedenini yeni yeni tanımaya başladığın yaşlar bunlarda bence bu kadar kötümser olacak bir durum yok kimse zorla sana birşey yapmamış ülkemizde binlerce tecavüz davası var allah herkesi korusun neler yaşayanlar var pazarlananlar var senin yaşadığın bunların yanında çocukça bir merak bir heves daha beteride olabilirdi allah korusun bence çocukluk de gül ve geç bu kadar büyütüp canını sıkacak bir durum yok

Birde şunu anlatayım birkaç sene önce kuzenime gittiğimde sitelerinin bahçesinde iki çocuk gördüm 7-8 yaşlarında biri kız diğeri erkek o kadar farkında değillerki birşeylerin şortlarını açıp birbirlerine cinsel organlarını gösteriyorlardı ve ben bunu balkondan gördüğümde sadece gülümsedim..diyeceğim o kadarda can sıkılacak bir durum yok sıkma canını

bilmeden yapılan hata ise, günah bilerek suç işlemektir.
hatalarının farkına varmışsın ki bu çok güzel birşey ..
bilerek kendinde normal görmediğin duygular düzelmeye başlamış demekki.
bu süreç yüreğine acı verse de geçecek elbette. rabbine sığın.
ve yalnız olmadığını unutma

bilmeden yapılan hata ise, günah bilerek suç işlemektir.
hatalarının farkına varmışsın ki bu çok güzel birşey ..
bilerek kendinde normal görmediğin duygular düzelmeye başlamış demekki.
bu süreç yüreğine acı verse de geçecek elbette. rabbine sığın.
ve yalnız olmadığını unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…