ben kaç yaşındayım yahu ??

gün alma ne demek ben de hiç anlayamıyorum bunu:26:

Doğum gününle beraber yeni yaşına giriyorsun ya, işte ilk zamanlara diyorlar onu. Yani o kişiye kaç yaşındasın dendiğinde 20 bitti 21den gün aldım der genelde.
Yeni yılın ilk günleri gibi işte.

Doğum gününle beraber yeni yaşına giriyorsun ya, işte ilk zamanlara diyorlar onu. Yani o kişiye kaç yaşındasın dendiğinde 20 bitti 21den gün aldım der genelde.
Yeni yılın ilk günleri gibi işte.

yani aslında gereksiz
anladım teşekkür ederim.

biten yaş söylenir
20 bitmiş 20 yaşındasın :)

temmuz 2014 te 21 bitecek 21 yaşındayım diyeceksin :)

ayyy burayı da karıştırdım ya

zaten bu konuda hiç bir zaman bi sonuca varıldıgını görmedim ben.

bence iki taraf var. 0-1 yaş arasını sayanlar ve saymaya 1. yaştan itibaren başlayanlar diye.

herkes kafasına göre artık ben yaşımı küçük gösterme derdinde oldugumdan 20 yaşıındayım diyorum şu ann

doğum gününde soranlara 20 yaşını doldurdum 21ime girdim 22imden gün alıyorum de konu kapansın...

Lucky sana inanamiyorummm

konu sahibi.dogdugun seneyi saymiyorsun.
çünkü 5-aylık yada 7-8 aylık bebeğe 1 yaşında demiyoruz
12 ayini doldurunca 12 aylık yerine 1 yaşında diyoruz.

yani sen 1993 yılından itibaren say.
1994 1.yaş
1995 2. yaş
1996 3.yaş
2000 7.yaş
2011 18.yaş
2013te 20 yaşına girmissin yani doğum gününe 5 ay var.suan 7 aylık bebeksin diyelim.
2014te 21 yaşına gireceksin.yıl olarak sayma sen kendi dogdugunu ayı yıl dönümü olarak say.
yıl olarak kafana karışmış ama sen suan 20 yasindasin.

Son düzenleme:
hukuken biten yaş kabul edilir
20 yaşıdansın :)
aklın karışmasın :)

Yasitiz seninle.20 yasindasin suan.20 yili bitirmissin yani.21in icindesin.temmuzda 21i bitirip 22 yasina girceksin.
Bazilari icinde bulundugu yasi soyluyo.bazilari doldurdugu yasi.dogrusu doldurup bitirdigin yasi soylemek bence.yani suan 20 yasindayim demen gerekiyo.temmuzdan sonra 21 yasinda oldugunu soylemelisin.

Yılın ilk aylarında doğanlarda çok sorun teşkil etmiyor da bizim gibi yılın ikinci yarısında doğanlar için böyle bir yaş karmaşası oluyor. Yıl olarak 21 sayılıyorsun ama doğum gününe daha var gerçekte 20 sin. İster doldurduğun yaşı söyle, yani 20, ister yaşadığın 21. yılı... :18:

93te doduğun için 2013 temmuzunda tam 20 yıl yaşamış oluyorsun yani 20yi bitirip 21inden gün almış oluyorsun.bu seneki temmuzda ise 21ini bitirip 22ine gireceksin.şuanda ise 20yıl+ 7ay yaşamış olduğuna göre 20,5sun.ama 20,5 demek yerine artık onu 21e tamamlayabilirsin.yani artık 21 yaşındasın.kesin bilgidir.şu yaş mevzusunu benle tartışanları hep ikna etmişimdir.kesinlikle 20,5sun ama dediğim gibi buçuktan sonra bunu bir sonraki yaşına tamamlaman daha doğru olur yani 21

üzgünüm ama babannen ve deden yanılmıyor.bak şöyle anlatıyım.1991 yılında sen 1 yaşına girmemişsin.1 yaşını doldurmuşsun.yani yaşadığın yıl ,doldurduğun yılındır.yani 1 yaşını bitirip 2 yaşından gün alıyorsun.daha 2.yılını yaşamadığın için kaç yaşında bu bebek dendiğinde 1 yaşında denir.yaşadığı yıl söylenir.bu hesaba göre 2014 temmuzunda 24 yıl yaşamış oluyorsun yani 24 yılını bitirip 25inden gün alıyorsun.ama d.gününde kaç yaşındasın dendiğinde yine yaşadığın yılı söyleyip 24 diyeceksin.şu anda ise 23yıl+7 ay yaşadığın için 23,5 oluyorsun.temmuzda 24 olacaksın

​20 yaşındasın canım.

Bende 94ün temmuz ayında doğdum sorarlarsa temmuzda 20 olucam şuanda 19um diyorum yani sen şuanda 20 yaşındasın temmuzda 21 olucaksın ama sene itibariyle 21i doldurup 22 yaşın için gün sayacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…