ben kaç yaşındayım yahu ??

Şuan 20 yaşındasın
Temmuz ayında 21 olucaksın.

Hiç bir bebeğe doğar doğmaz 1 yaşında denmez, her zaman doldurduğun yaş söylenir yani soranlara 20 demen gerekir.

Son düzenleme:
Bende bu konuya sinir oluyorum.kimisi bittiği yaşı söylüyor.
sen en iyisi 20 buçuk de.
bence 20 yaşındasın.
arkadaşın dediği gibi 12 aylık bir çocukta 1 yaşındadır.kimse 2 yaşında demez.
ya da mesela 2 aylıkken aşıya getir denir.1 aylıkken götürülmez.
bittiği yaş söylenir.

kişinin doğum anı hayatında 0 olarak geçer. yaş kavramı ise kişisel miladın üzerinden 1 sene geçmesidir. doğduğun seneyi saymayacaksın yaş hesabında

2014 Temmuz'da 21 yaşını doldurup 22 den gün almaya başlayacaksın. Yani şu an 20,5 sun Temmuz'da 21 yaşındayım diyebileceksin. Mutlu yaşların olsun😄

Bütün hesap 27.07.1994'te kaç yaşında kabul ediyor insanlar ona göre değişiyor :) Bence şu an 20 yaşındasın. Temmuzda 21 bitecek. 21 olacaksın. Ama 22 rakamını şu an için insanlar nasıl söylüyor anlamadım. Hadi temmuzda 22'den gün alacaksın falan da. Şu an için 22 demek oldukça anlamsız.

17.01.2014
27.07.1993
-
20 yaş 6 ay 21 günlüksün. Yani şu an 21 inin içindesin temmuz 2014 te doldurup 22 den gün alacaksın.Mesela 28 temmuzda 21 yaş 1 günlük olacaksın.Ama insanlar şurda yanılgıya düşüyor.Ddğuğun yılı yaş olarak sayıyorlar.Bir bebek doğduğunda 1 günkük,6 ylık 8 aylık birdaha ki doğduğu yıla gelebne kadar 12 aylık olunca 1 yaşında olmuş oluyor.Yani hiç bir bebek doğduğunda 1 yaşında olmuyor ki ,sana 22 diyelim.
Sen sana sorduklarında 20 yaşımdayım diyeceksin.Temmuz da 21 olacaksın.22 den gün almaya başlayacaksın ama 1 yılı doldurmadan 22 olamazsın.

Bizdede var boyle bir catisma.kizim 24.10.2009 dogumlu.4 yas 4 aylik.ekimde 5 olucak ama bana gore.eltimle gorumcem 5 yasinda ekimde 6 olucak diyor.ya diyorum dogar dogmaz 1 yasinda olamazki.yok kabul etmiyorlar.dr a gidiyoruz 4 yas 4 aylik yaziyor.okuldaki ogretmeni 4 yas diyor daha 5 olmadi diyor.onuda kabul etmiyorlar.soranlara 5 yasinda dicekmisim.onlar oyle diyor.bende mi hata var onlardami cozemedim gitti...

ıdare et..bı zaman sonra takıp etmekten yorulup,sadece dogdugun yılı söylıceksın

20 yasindasin canim.
21'e gireceksin.Ben de ocak 1994 dogumluyum yeni 20 oldum diyorum.Her yeni yil yeni yas gibi oluyor benim icin :)
Bir arkadasim ekim 1994 lu. Annesi komsumuz oluyor.Surekli kizinin benden buyuk oldugunu iddia ediyor inatla.Cok sinir bozucu :)

benim kayınvalidemde kızım için sürekli gün aldığı yaşı söyler deli olurum insanların yaşı doldurdukları yaştır tıpkı 12 aydan sonra 1 yaş denip 2 den gün aldığı halde 2 yaş denmemesi gibi hatta bunu dr da söylemişti doldurulan seneye göre yaş söylenir diye ...hatta tahlil kağıtlarında 7 yaş 10 aylık gibi ifadeler yazar ama gel görki bende bunu kayınvalideme anlatamam işin aksi oğluda onun dediğini diyo ya çıldırıcam bigün bunların arasında

bu arada ben aralık doğumluyum ben nedim 15 günle 1 yaşmı alıcam mümkün değil hayatta olmaz valaa

Son düzenleme:
27 temmuz 2014 de 21 yaşını doldurmuş 22 yaşından gün almaya başlıyorsun. 2014 bitene kadarda 21 yaşındayım demen gerekiyor. çocuklarda buçuk söyleniyor ama yetişkinlerde söylenmez.

çocuk doktorları yaş hesabını bu şekilde yapıyor.

Ben zaten bu temmuzda 24 yaşın da olacağımı biliyorum da anlatmak isteğim onlara göre temmuzda 25 yaşında olacakmışım gibi hesaplamaları yanlış,
aynı şeyi söylüyoruz sizle,şuan dolu dolu 23 yaşındayım temmuzda da 24 yaşında olucam 25 olması mümkün değil.

evet doğru.şu noktada karmaşa oluyor sanırım.bu temmuzda 25 yaşından gün almış olmanız 25 yaşında olduğunuz anlamına gelmez.bazıları gün aldığı yani girdiği yaşı söyler bu yanlış.söylenmesi gereken bitirilen yaştır.hemfikirmişiz nice yaşlara inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…