Ben kim, anne olmak kim?

Herkese merhaba ,35 yaşındayım 1 cocuk annesiyim.Ilk çocuğumun doğumundan sonra ölümden döndüm cok zorlu süreçler geçirdim, yavrum 8 yasinda ve neredeyse 8 yıldır antidepresan kullanıyorum.Gel gör ki 2.cocuk isteğimi bunca zaman bastırmaya çalışsamda beceremedim.Defalarca ilaci bırakmak istedim hep daha kötü oldum. En sonunda bir deli cesareti ile ilaci bıraktım ve bingo hamileyim.Önce idare ettim,ilk 3 ayi da oyle böyle geçirdim ,terapi denedim.Ama su an cok kötüyüm, kadin dogumcu psikiyatriste gönderdi oda kâr zarar hesabi iyi değilim diye ilaca başlattı bugün 3 gün oldu deli gibi ağlıyorum, araştırıyorum, çoğu insan zarar görmeden süreci atlatmış ama benim icim içimi yiyor ,içmesem olmuyor içsem olmuyor.Kendimi cok kötü hissediyorum, yavrum beni affetsin ve Allah onu korusun
Stres üzüntü daha çok zarar veriyor bebeğe hic kendine yüklenme Allah'ın izniyle hic bisi olmaz doktoralar dozunu ona göre ayarliyor ne kadar pozitif olursan okadar kolay atlatirsin bu süreci.Bende panik atak tedavisi görüyordum ve kizim okadar kardes istedi ki ilaclari birakdim hamile kaldim zmaan zaman bende kötü oldm doktorum hep kendine yüklenme hamilelerde kullanabilir ilac dozu ayarlanir dedi sonra kendimi telkin etmeye basladim gecici bi süreç ve ben doğum dan sonra ilac kullanabilicem çocuğum da kardesine kavusmus olucak hersey duzelicek diye sürekli kendimle konustum doğum dan 3 ay sonra baslamak zorunda kaldm ilaca Lütfen sende kendini oyalayacak bisiler bul mutlu olmaya calis ilaci kullandığın icin kendini suclu hissetme.Saglikla kavuşun insallah bebeginize❤️❤️

Kendinize yüklenip sürekli ağlayıp 8 yaşındaki çocuğunuzu da üzmeyin lütfen. O da daha çok minik annesini sağlıklı ve mutlu görmeye ihtiyacı var. İlaç konusunda bilinçli davranmışsınız jinekolog ve psikiyatri el ele en doğru şekilde ilerliyorsunuz. Bunu dram haline getirip, sürekli üzülüp, ağlayıp çocuğunuzun psikolojisi ile oynamayın lütfen.

Bu dönem sizin en iyi şekilde değerlendirmeniz, büyük çocuğunuzla başbaşa vakit geçirip onu kardeşine hazırlamanız gereken dönem ki hayat boyu güzel bir ilişkileri olsun ileride. Kullandığınız ilaçlara, pişmanlıklarınıza vs. değil de buna odaklanın.

Herkese merhaba ,35 yaşındayım 1 cocuk annesiyim.Ilk çocuğumun doğumundan sonra ölümden döndüm cok zorlu süreçler geçirdim, yavrum 8 yasinda ve neredeyse 8 yıldır antidepresan kullanıyorum.Gel gör ki 2.cocuk isteğimi bunca zaman bastırmaya çalışsamda beceremedim.Defalarca ilaci bırakmak istedim hep daha kötü oldum. En sonunda bir deli cesareti ile ilaci bıraktım ve bingo hamileyim.Önce idare ettim,ilk 3 ayi da oyle böyle geçirdim ,terapi denedim.Ama su an cok kötüyüm, kadin dogumcu psikiyatriste gönderdi oda kâr zarar hesabi iyi değilim diye ilaca başlattı bugün 3 gün oldu deli gibi ağlıyorum, araştırıyorum, çoğu insan zarar görmeden süreci atlatmış ama benim icim içimi yiyor ,içmesem olmuyor içsem olmuyor.Kendimi cok kötü hissediyorum, yavrum beni affetsin ve Allah onu korusun
Geçmiş olsun iyi düşünün iyi olur

Dr unuz en doğru olanı uygulamaya çalışıyordur mutlaka, ona güvenin.

Bunun haricinde eskilerin " sakın olumsuzu çağırma", bizim de pozitif enerji gücü dediğimiz durumu göz ardı etmeyin. Diğer evladınızla birlikte mutlu bir şekilde bebişin büyümesini, gelişmesini, konuşun. Gülmesini konuşmasını mama yerken yürümek isterken vs gireceği komik ve tatlı hallerini hayal edin.
Sağlıkla dünyaya geleceğini ve devamında sağlıkla büyüyeceğini hayal edin devamlı
Beynimizin ısrarla yönelttiğimiz olumlu düşünceleri bir süre sonra doğru kabul ettiğini ve o yönde tüm sistemleri aktive ettiğini düşünen bilim insanları var. Bu konuda yıllardır yapılan araştırmalar var

Herşeyin güzel, bebeğinizin sağlıklı olacağını süreç boyunca ve ısrarla düşünün

zaten bir çocuğunuz varken bu ısrar niye
ilk çocuğumda çok zor zamanlar geçirdim ölümden döndüm erken doğum yaptım evet
ve hiç bir allahın kulu bir daha çocuk yaptıramaz bana
ya ikinci hamileliğimde gerçekten ölürsem ilk çocuğum ne olacak
deli miyim ben kendimle zorum ne çocuğumla zorum ne
şimdi var olan çocuğunuza da kendinize de faydanız yok doğacak olana bu psikolojiyle yok
mutlu musunuz

Öyle mi ,desteğiniz için çok teşekkür ederim Kaçıncı haftalarda kullandınız acaba kac mg🙏
Ben tüp bebek tedavisine başlayacaktım
Dr um beni çok tedirgin gördüğünü söyledi zatne öyleydim
Önceden bebek kayıplarım vardı inanılmaz gergindim , zatne panik atak başlamıştı bende , tül bebek dr um önerdi bir ilaç , psikiyatri ilacı , ona başladık , dr uma çok çok çok güveniyordum hala da öyle …
Beni riske atacak hiç birley yapmadı çok titizdi , mg olarak hatırlamıyorum ilk hafta yarım sonra tam kullandım doğuma kadar , doğumdan birkaç ay sonra bıraktım …

zaten bir çocuğunuz varken bu ısrar niye
ilk çocuğumda çok zor zamanlar geçirdim ölümden döndüm erken doğum yaptım evet
ve hiç bir allahın kulu bir daha çocuk yaptıramaz bana
ya ikinci hamileliğimde gerçekten ölürsem ilk çocuğum ne olacak
deli miyim ben kendimle zorum ne çocuğumla zorum ne
şimdi var olan çocuğunuza da kendinize de faydanız yok doğacak olana bu psikolojiyle yok
mutlu musunuz
Bu benim isteğim ve benim hayatım, zaten yeterince üzgünüm.Terapistim bu süreci atlatabilecegimizi söylemişti, istedim yani bir kadin olarak 2.bir yavrum olsun istedim.Bir de siz bana kızın diye yazmadım buraya ,belki duyan gören yaşayan vardır diye çaresizce paylaştım.

Ben tüp bebek tedavisine başlayacaktım
Dr um beni çok tedirgin gördüğünü söyledi zatne öyleydim
Önceden bebek kayıplarım vardı inanılmaz gergindim , zatne panik atak başlamıştı bende , tül bebek dr um önerdi bir ilaç , psikiyatri ilacı , ona başladık , dr uma çok çok çok güveniyordum hala da öyle …
Beni riske atacak hiç birley yapmadı çok titizdi , mg olarak hatırlamıyorum ilk hafta yarım sonra tam kullandım doğuma kadar , doğumdan birkaç ay sonra bıraktım …
Ilaciniz ne idi acaba

Dr unuz en doğru olanı uygulamaya çalışıyordur mutlaka, ona güvenin.

Bunun haricinde eskilerin " sakın olumsuzu çağırma", bizim de pozitif enerji gücü dediğimiz durumu göz ardı etmeyin. Diğer evladınızla birlikte mutlu bir şekilde bebişin büyümesini, gelişmesini, konuşun. Gülmesini konuşmasını mama yerken yürümek isterken vs gireceği komik ve tatlı hallerini hayal edin.
Sağlıkla dünyaya geleceğini ve devamında sağlıkla büyüyeceğini hayal edin devamlı
Beynimizin ısrarla yönelttiğimiz olumlu düşünceleri bir süre sonra doğru kabul ettiğini ve o yönde tüm sistemleri aktive ettiğini düşünen bilim insanları var. Bu konuda yıllardır yapılan araştırmalar var

Herşeyin güzel, bebeğinizin sağlıklı olacağını süreç boyunca ve ısrarla düşünün
Cok teşekkür ederim aslında cok dogru bir bakış açısı.

Bu benim isteğim ve benim hayatım, zaten yeterince üzgünüm.Terapistim bu süreci atlatabilecegimizi söylemişti, istedim yani bir kadin olarak 2.bir yavrum olsun istedim.Bir de siz bana kızın diye yazmadım buraya ,belki duyan gören yaşayan vardır diye çaresizce paylaştım.
bu bencillik

8 yıldır antidepresan kullanma sebebiniz annelik psikolojisi mi?
Hayır ilk doğumdan sonra sağlık problemlerim oldu ,kaldıramadım,ilerledi.Bir kere başlayınca çorap söküğü gibi psikolojik rahatsızlıklar

Herkese merhaba ,35 yaşındayım 1 cocuk annesiyim.Ilk çocuğumun doğumundan sonra ölümden döndüm cok zorlu süreçler geçirdim, yavrum 8 yasinda ve neredeyse 8 yıldır antidepresan kullanıyorum.Gel gör ki 2.cocuk isteğimi bunca zaman bastırmaya çalışsamda beceremedim.Defalarca ilaci bırakmak istedim hep daha kötü oldum. En sonunda bir deli cesareti ile ilaci bıraktım ve bingo hamileyim.Terapistim terapi bile 9 ayi geçirebileceğimi söylemişti inandım, kendime inandım aslında Önce idare ettim,ilk 3 ayi da oyle böyle geçirdim ,terapi denedim.Ama su an cok kötüyüm, kadin dogumcu psikiyatriste gönderdi oda kâr zarar hesabi iyi değilim diye ilaca başlattı bugün 3 gün oldu deli gibi ağlıyorum, araştırıyorum, çoğu insan zarar görmeden süreci atlatmış ama benim icim içimi yiyor ,içmesem olmuyor içsem olmuyor.Kendimi cok kötü hissediyorum, yavrum beni affetsin ve Allah onu korusun
Ne kadar sanşlısınız, hem siz hem bebeğiniz🙏🏻
Bebek sahibi olmak sizin şansınız, ona zarar vermekten bu kadar korkan, karnındayken bile onun için endişelenen bir annesi olduğu için bebeğiniz şanslı 🍀
Bol bol dua edin , doktorunuzun tavsiyelerini asla kulak ardı etmeyin, rahatsızlığınız ne bilmiyorum ama bende sizin için dua edeceğim. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ..

Neden bu kadar acımasız bir şekilde beni yargılıyorsunuz ben bunu anlamadım.Egitimsiz cahil biri değilim,bencil asla değilim bunu kabul etmiyorum.Sağlıkla bebeğimi kucağıma almamı rabbim nasip ederse en iyi şekilde annelik edebileceğime eminim.Bu süreçten önce bir çok doktorla görüştüm bana cocuk yapma diyen olmadı. Lutfen bu konu hakkında bilginiz ya da desteğiniz yoksa beni üzmeyi bırakın, zira yeteri kadar üzgünüm

Ne kadar sanşlısınız, hem siz hem bebeğiniz🙏🏻
Bebek sahibi olmak sizin şansınız, ona zarar vermekten bu kadar korkan, karnındayken bile onun için endişelenen bir annesi olduğu için bebeğiniz şanslı 🍀
Bol bol dua edin , doktorunuzun tavsiyelerini asla kulak ardı etmeyin, rahatsızlığınız ne bilmiyorum ama bende sizin için dua edeceğim. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ..
Ne kadar iyi bir insansınız, rabbim sizin de gönlünüzün muradini versin inşallah ,desteğiniz ve duanız icin cok cok teşekkür ederim

Sakin ol sakin ol bak neler var ne ilaçlar alanlar var sen en riski dönemleri atlatmissin maşallah ... lady Diana büyük oğlana gebeyken neler kullanmış neler bak birşeyi var mı?

Sakin ol sakin ol bak neler var ne ilaçlar alanlar var sen en riski dönemleri atlatmissin maşallah ... lady Diana büyük oğlana gebeyken neler kullanmış neler bak birşeyi var mı?
Öylemiymis bilmiyordum,bu süreçte ilaca başlamadan cok kisi ile konuştum, sagolsun çoğu kişiden destek aldim ,ilac kullanıp sorun yaşamayan ama annelik+hormonlar vicdanımı kemiriyor

Doktorunuza terapistinize en önemlisi de kendinize güvenin. Arada gelip yoklayacak ataklar sizi ama geçecek. Sonsuza kadar hamilede olmayacaksınız Mayısta bebeğiniz doğacak. Bu sorunları sadece siz yaşamıyorsunuz çok geçmiş olsun gelirsiniz umarım üstesinden.

Ne kadar iyi bir insansınız, rabbim sizin de gönlünüzün muradini versin inşallah ,desteğiniz ve duanız icin cok cok teşekkür ederim
Yediklerimiz, içtiklerimizden çok hissettiklerimiz etkilermiş bebeğimizi… Arkadaşların yazdığı gibi kaygılanmayın, gerilmeyin, pozitif olmaya çalışın..
Anne karnındaki bebekler çok güçlü oluyorlar, bol bol yüksek sesle kitap okuyun bebeğinize…
Nedenini bilmiyorum ama ben sizin çok iyi bir anne olduğunuzu düşündüm.

Back
X