• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben kimim bunlar kim duygusu

Miraclessss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
1.104
610
123
Merhaba kızlar.buaralar bende garip bir duygu gelişti.aileme bile yabancilasiyorum.kendi evladıma bile.bir 10_15dk sürüyor kafamı toplamaya çalışıyorum sonra normale dönüyor herşey.deliriyormuyum aklimimi kaçırıyorum.bu neyin nesi korkuyorum bazen kendimden.varmi aranızda bu saçma hissiyatı yaşayan.zira korkuyorum.

Merhaba kızlar.buaralar bende garip bir duygu gelişti.aileme bile yabancilasiyorum.kendi evladıma bile.bir 10_15dk sürüyor kafamı toplamaya çalışıyorum sonra normale dönüyor herşey.deliriyormuyum aklimimi kaçırıyorum.bu neyin nesi korkuyorum bazen kendimden.varmi aranızda bu saçma hissiyatı yaşayan.zira korkuyorum.
Çok biriktirme, sizi değiştiren çok şey yaşama durumu bu. Durup bakmaya vakit olunca ne hale gelmişim diyorsunuz.
Nasıl geçer bilmiyorum sadece teşhis var. Bana da oluyor bazen. Ben biraz ilaca bağlıyordum ama sonra düşündüm ilaçtan önce de oluyordu.

Hayatınızda Kisa sürede büyük bir değişiklik olmuşsa olabiliyor.bende kısa sürede şehir değiştirdim değiştirmek zorunda kaldim . Üzerinden iki sene geçti hala bazen düşünüyorum benim burda ne işim var benim bir duzenim vardı diyorum sanki rüyada gibiyim

Merhabalar. Depersonalizasyon konusunu bir araştırmanızı ve yakın zamanda alanında ilgili doktorla görüşmenizi tavsiye ederim. Çok geçmiş olsun

Stresten oluyor...bende de bazı donemler olmuştu özellikle canımı cok sıkan üzen durumlar yasanıyorsa...merak etme normal stresten uzak dur

Burdan teşhis yazmak mümkün değil. Önce nörolojiye sonra da bir psikoterapiste gidin

Kesinlikle vakit kaybetmeyin. Nöroloji bir problem olacağı gibi(bu daha büyük bir ihtimal), psikolojik bir sorun da olabilir. Erken teşhisle büyümeden çözüme ulaştırabilirsiniz.

bana çok eskiden şey olurdu: ben sahiden yaşıyor muyum? sahiden bir insan mıyım? sahiden bu ortam, bu insanlar gerçek mi? gerçeklik bu mu? bu beden benim mi falan gibi şeyler. kısa sürerdi ama bi an gerçekliğimi ve varoluşumu sorgulardım. sonra iş güç, insanlara faydalı olmak, varlığımın anlam kazanması falan derken bunların hepsi geçti ama eskiden zaman zaman olurdu yani.

Yaşadığınız şeyin normal olmadığının farkındasınız, bunun ne olduğunun cevabını anca bir uzman verebilir size. Bir sürü şey iddia edebiliriz burada ama hangisi sizin işinize yarar. Anca kafanızı karıştırırız. Teşhisini koyacakta biz değiliz, tedavi edecekte.

Bende de oluyordu çok yorulduğum ve çok üzüldüğüm zaman daha sık yaşadığımı farkedip gittim uzmanına. Sonuç anksiyete. Zaten vardı sebep oymuş. Yinede bir mr vs çekilmesi lazımmış böyle durumlarda. Fizyolojik birşeyde olabilir çünkü

Ben bunu cok yasiyorum ama benimki daha cok bir saskinlik, hayret etme durumu. Toplu tasimada cok dusunurum, yanimda oturan kim mesela? Nasil oluyor da bir aradayiz? Is yerinde dusunurum.

Dusunsenize hic alakaniz olmayan insanlarla bir aradasiniz, cok hayret verici.

Hele bir zaman asik oldugumda dusunuyordum. O benden ben ondan habersiz yasamisiz, hic alakamiz yokken bir araya gelip asik olmusuz diye. Hala sasiririm da.

Var var kalabalıklar içinde yanlızım bende. Herseyi ve herkesi kendinizden ayrı gormemek gerekıyor. Kendımden bunu anladım:)

Ben uykudan uyandığım ilk anlarda böyle oluyorum. Hatta bi kere anneme sen benim annemsin değil mi diye sormuştum. Uykuluyken hiç sevgi hissetmiyorum. Anneme babama bakıyorum ben bunları seviyor muyum diye düşünüyorum. Dün gece kedim beni uyandırdı üzerime yatıp mırıldadı. Kedimi okşadım ama bir an gerçekten seviyor muyum neden okşadım diye düşündüm. Ama anlık oluyor bunlar. Uyanıp bunları düşünüp geri uyuyorum

Anksiyeteye bağlı derealizasyon/ depersonalizasyon yaşıyorsunuz.

Bana da bu his geliyor ve uzun bir süre de gitmiyor, ben de ne yapacağımı ya da niye böyle oluyor bilemiyorum

Back
X