Ben Kimim?

Sparrow12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2018
26
22
3
Hanımlar merhaba, sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. Benim derdim şu; son zamanlarda kendimi kaybolmuş hissediyorum, bu hissi nasıl tarif edebilirim bilmiyorum uzun zamandır hayatımda çözülmesini umduğum sıkıntılar var. Aylardır iş arıyorum fakat bulamıyorum hep evdeyim üniversiteyi bitirip ailemin olduğu şehire geldiğim için hiç arkadaşım yok. Son zamanlarda kendimi bomboş hissediyorum kafam allak bullak. Özgüvenim eksik, başkalarının fikirlerinden çok etkileniyorum. Bir konuda ben neleri seviyorum, bu hayatta gelmek isteğim yer yapmak istediğim iş ne? En basitinden giyim tarzımı bile belirleyemiyorum ben neyi giymeyi seviyorum, bana yakışan ne? bu sorulara dahi cevap veremiyorum. Kendimi bulmak, bir konuda "kim ne derse desin benim tercihim bu, ben bunu seviyorum "diyebilmek istiyorum. Bu konudaki bütün önerilerinize açığım. Okuduğunuz için teşekkürler.

Ergenlik cagindaki ergenuslar gibisiniz.
Atlatamadiniz mi hala.
Psikoloja gorunun.

İşsizlik, aile ile yaşama, arkadaşsızlık, asosyal yaşam 1 yıl önce hayatınızda yoktu.
O zaman olduğunuz kişiden memnun muydunuz?

Bu bir süreç
Tetikleyen işsizliğiniz ve sosyal çevre eksikliğiniz,
Ama emin olun geçecek, amaçsızsınız şuan belki ileri dönük plan bile yapamıyorsunuzdur.
Ama geçecek kendinize haksızlık etmeyin hepimiz zaman zaman böyle bir evreden geçmişizdir.
Bir de abla tavsiyesi kabul edin kendinizi dinlemeyin. O zaman kendinize karşı acımasız olursunuz.
Sevgiler...

Bu bir süreç
Tetikleyen işsizliğiniz ve sosyal çevre eksikliğiniz,
Ama emin olun geçecek, amaçsızsınız şuan belki ileri dönük plan bile yapamıyorsunuzdur.
Ama geçecek kendinize haksızlık etmeyin hepimiz zaman zaman böyle bir evreden geçmişizdir.
Bir de abla tavsiyesi kabul edin kendinizi dinlemeyin. O zaman kendinize karşı acımasız olursunuz.
Sevgiler...
Teşekkür ederim tavsiyeniz için :)

Neyi sevdiğinizi ve ne istediğinizi bilmiyorsanız, bu süreci kendinizi tanımak için fırsat olarak görün. İnsan iş hayatında istese de böyle şeylere fırsat bulamıyor.

Önerebileceğim iki yöntem var, ilki; deneyin. Bir şeyden hoşlanabileceğinizi düşünüyorsanız deneyin, sevmezseniz değiştirin. Resim yapmak hoşunuza gider gibi geldiyse deneyin, sevmezseniz başka şeyi deneyin. Deneye deneye bulabilirsiniz. Resim tabii ki örnek.

İkincisi, yazın. Sevebileceğiniz şeyleri not alın, hayal kurun mesela. İçinizden gelmese de iki sene sonra nerede ne yapıyor olmak isterdim, diye bir soru sorun kendinize ve yazın. En uçuk cevapları bile. Ağacın tepesinde yaşayan koala olmak istiyorum ise bile cevap yazın.

Sonra bunları neden istediğinizi düşünün, altında yatan sebepleri. Gerçek hayatta bunu nasıl karşılayabilirsiniz onu düşünün. Örneğin, farklı milletlerden insanlarla tanışmak istiyorum gibi bir cevabınız varsa belki sırt çantanızı alıp gidemeyebilirsiniz ama kabin memuru olabilirsiniz, gibi. Bunu kendinize uyarlayın :)

Onun dışında da yazın, zamanla düşünceleriniz daha organize olacak.

Neyi sevdiğinizi ve ne istediğinizi bilmiyorsanız, bu süreci kendinizi tanımak için fırsat olarak görün. İnsan iş hayatında istese de böyle şeylere fırsat bulamıyor.

Önerebileceğim iki yöntem var, ilki; deneyin. Bir şeyden hoşlanabileceğinizi düşünüyorsanız deneyin, sevmezseniz değiştirin. Resim yapmak hoşunuza gider gibi geldiyse deneyin, sevmezseniz başka şeyi deneyin. Deneye deneye bulabilirsiniz. Resim tabii ki örnek.

İkincisi, yazın. Sevebileceğiniz şeyleri not alın, hayal kurun mesela. İçinizden gelmese de iki sene sonra nerede ne yapıyor olmak isterdim, diye bir soru sorun kendinize ve yazın. En uçuk cevapları bile. Ağacın tepesinde yaşayan koala olmak istiyorum ise bile cevap yazın.

Sonra bunları neden istediğinizi düşünün, altında yatan sebepleri. Gerçek hayatta bunu nasıl karşılayabilirsiniz onu düşünün. Örneğin, farklı milletlerden insanlarla tanışmak istiyorum gibi bir cevabınız varsa belki sırt çantanızı alıp gidemeyebilirsiniz ama kabin memuru olabilirsiniz, gibi. Bunu kendinize uyarlayın :)

Onun dışında da yazın, zamanla düşünceleriniz daha organize olacak.
Teşekkür ederim önerileriniz için :)

Youtube’da beyhan budak, erdem taşkınsu, hikmet anıl öztekin gibi cok faydalı tavsiyeler veren psikologlar var.. Anlattıklarının ve yapabilirseniz meditasyonların da cok yararlı olduğunu düşünüyorum.. Hepimiz bazı dönemlerde kendimizi ve yaşam amacımızı sorguluyoruz.. Sevdiğimiz seyler tarzlarımız değişebiliyor önemli olan değişimin kaçınılmaz olduğunu kabullenip kendimizi hayatın akışına bırakmak sanırım.. Umarım sevdiğiniz seyleri keşfedip kendi akışınıza kapılabilirsiniz sizde..

gayet normal hissettikleriniz. hayatınızı düzene koyma zamanları. okul bitmiş iş arayışı evlilik gibi birçok belirsizlik var. kendinizi bırakmayın. iş konusunda arayışlarınıza devam edin fazla düşünmeyin. düşünmek sorunları çözmüyor.

Back
X