Ben Kimim?

Bence ikizler burcusun.
Ilk soyledigin kisim icin ise bi teraoi alabilirsin kendini teskin edemezsem eger.

Buradaki olgun ve yaşça büyüyüğüm olan tüm ablalarımdan yardım istiyorum.Gerçekten psikoloğa ihtiyacım mı var?
Öncelikle küçük ve çoğu kişide olabilecek şeylerimi anlatayım.Mesela evden çıkarken ütünün fişini çektiğimi gözümle görüyorum evet çektim diyorum.Tam kapıdayken bildiğim halde yine kontrol etmeye gidiyorum.
Evde balkonlar camlar açıkken kardeşim ortada olmasa korka korka evde aramaya başlıyorum.Bazen rahat olmak istiyorum ama ya rahatlığım yüzünden başına bir şey gelirse diye tedirgin oluyorum.
Geceleri yatarken aklıma sevdiklerimi kaybettiğim geliyor.Ya sabah ölmüş olurlarsa diye düşünüyorum sürekli.
Bunların dışında asıl sorunum ise kim olduğumu bilmiyorum.O kadar çok karakterim var ki sürekli başka bir tanesini görüyorum.Annem kaç karakterin var senin diyor.Abime göre ise televizyondaki karakterler gibi davranıyormuşum bu yüzden yapmacık buluyor beni.
Kendi kendime kalıp düşündüğümde ise gerçek kişiliğimi bulamıyorum.Sürekli kendimle kavga halindeyim.Yaptığım şeyden saniyesinde pişman olduğum gibi karar verdiğim bir şeyden de anında vazgeçiyorum.
İçimde bir iyi bir kötü ve bir çok da farklı karakter var.Hani insanlar kendilerini tarif ederler ya ben nasıl biri olduğumu bilmediğim için edemiyorum.
En belirgin özelliğim arkadaşlarıma göre dengesizliğim.Bir bakıyorsunuz harika bir dostum diğer baktığınızda arkanızdan konuşuyorum.
Bu kadar karakterin içinde karaktersizim belki de.
Her neyse.Sizce psikoloğa ihtiyacım var mı?
Hemen çok bilmişlik yapmak istemiyorum ama bunlar bende de var bipolar olduğum söyleniyor. Ama şu evdeki fişlere bakmak daha da ilerleyip garip şeylere dönüşüyor. Arkadaşım ellerini yara yapana kadar yıkar. Konuştuğumuzda ilk fişlere devamlı bakardım demişti açık olmadığını bildiği halde gerçi bende yapıyorum. Kişilikler konusunda gerçekten çok zor bir şey bir anda değişiyor. Bende çevremdekilerin öldüğünü düşünüp düşünüp korkuyorum gece gece gerçi gün içindede oluyor. Bir anda kötü bir değişiklik olacakmış gibi.

Öncelikle küçük ve çoğu kişide olabilecek şeylerimi anlatayım.Mesela evden çıkarken ütünün fişini çektiğimi gözümle görüyorum evet çektim diyorum.Tam kapıdayken bildiğim halde yine kontrol etmeye gidiyorum.
Evde balkonlar camlar açıkken kardeşim ortada olmasa korka korka evde aramaya başlıyorum.Bazen rahat olmak istiyorum ama ya rahatlığım yüzünden başına bir şey gelirse diye tedirgin oluyorum.

Şu yukarıdaki paragraf şeklinde yıllardır yaşıyorum.Ne ilerledi ne geriledi.Psikologlar normal hayatını etkileyecek düzeye gelirse hastalıktır diyorlar.Bence etkilemiyor.En fazla 2-3 kere eve geri dönmüşümdür.Yani bütün gün düşünmüyorum veya tekrar tekrar eve gelmiyorum.Kendimi garantiye almak için ev turu yapıp sesli onaylıyorum.Ütüyü çekmişim,ocak kapalı,kettle ın fişi çekik.....

Kişilik değişimlerin yaşınla ilgili olabilir.Yine de bir psikologla görüşsen en azından için rahat eder.

Evet,doğru tahmin :)

Bende ikizlerim. Evet dogrudur bi animiz bi animiza uymaz. Bi an cok sevincliyken diger dk cok agresif olbiliyoruz bi kelime yeterlidir bunun icin. Zaten zor bi burcum var bide ergenlik doneminde dahada cekilmez oldum ben sahsen. Su an 22 yasindayim astim o sorunlari. Bunlari bana benzeyen erkek kardesiminde ergenlige girmesiyle farkettim. Cekilmez sacma sapan sebeplerden kavgalar cikardigimi anladim ve artik akillandim. Yine hala dengesizim ama bi karakterim vardir iyi kotu. Galiba sana biraz daha zaman lazim kisiliginin oturmasi icin.
Ayrica benim dikkatimi eskiden " benden daha akilli/guzel" hemcinslerim cekerdi. Onlara benzemeye calisirdim arda sirada. Zamanla kendiminde aslinda guzel ve zeki oldugunu farketti ve kendime bi kisilik yarattim.

ocak konusunda kendıne şunu soyle ben oyle yapıorum ... ocağı kapatırken dıorum kı ocak kapandı dugmeler kontrol edıldı... seslı bır bıçımde...

Tavsiye,fikir ve önerileriniz için hepinize can-ı gönülden teşekkür ederim.Tek tek cevap veremediğim için kusura bakmayın.
Söylediğiniz her şeyi dikkate alacağım.Anormalleştirdiğim durumun basit bir şey olabileceğini gördüm ve içim rahatladı.
Herkese teşekkürler...

Back
X