• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben kızıma ne diycem..

zeysannn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
119
0
96
İstanbul
tekrar merhaba. belki okumuşsunuzdur. ben eşimden hamileyken ayrıldım. kızım şuan 17,5 aylık ve ben kara kara düşünmeye başladım. bi daha ki sene artık sormaya başlayacak "babam nerde" diye. ben kızıma ne dicem, nasıl anlatcam bilmiyorum.
bir de babası arada sırada arıyor. kızım telefonla konuşmayı çok sevdiği halde, o babacım dedikçe kızımda hiç tepki yok. bir şeyleri anlıyo olabilir mi? şimdiden teşekkürler:5:

yüzyüze sık sık görüşmüyorlarsa çocuğun kafasında baba figürü olmayabilir?
tepki vermemesi bundandır

1,5 yaşındayken anne baba ayrılığını anlamaz

Telefonda arayip konustuguna gore tamamen kopuk degil. Yuzyuze gorusme sanslari yok mu? Siz ayrilmis olabilirsiniz ama cocuk babasiyla da buyumeli. Babayla konusup cocugun hayatina hepten girmesini saglayamaz misiniz?

Yalan söylemeyinde anlayacak yaşa geldiğinde uygun bi dille anlatın bence.

kızınız için baba şu anda önemli değil.evde olmadığı için sormazda,sadece daha büyüyüp arkadaşlarının babası eve geldiğinde merak edebilir.o zamana kadar da babayla iletişim kurar.:34:

Babasıyla çok fazla zaman geçirmediğinden kaynaklanabilir
Daha fazla vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz
Tüm günü birlikte geçirip birlikte uyusunlar mesela
Kızınızın odasına yada sürekli görebileceği yerlere babasıyla birlikte olan fotolarını koyabilirsiniz
henüz 17,5 aylık bir çocuk anne baba ayrılığından anlamaz diye düşünüyorum
Şuanda ona konuşarak bunu anlatamaya bilirsiniz
Pedagogtan yardım alabilirsiniz.

aranızdaki sorunu bilmiyorum ama o bu babasıyla
sadece telefonda konuşmasını gerektirecek düzeyde mi?
sadece çocuk için bir araya gelinemez miydi? ben iki
yaşımı anımsıyorum ,babamın varlığını da..ikibuçuk-üç
yaşlarında ülke dışında çalıştı ardından koşuşumu bilirim,
ağlayarak..hani etrafındaki çocukları görünce o boşluğu
hissetmeycek mi? sadece anneyi mi tanır çocuk?dediğim
gibi aranızda ne geçti bilmiyorum o yüzden böyle bir
yorum da bulundum fakat gerekirse de bir uzmandan yardım
alarak halledebilirsiniz sanırım..

Çocuğumuz grip olur doktora gideriz, gözünde çapak olur doktora gideriz. Ama kesinlikle tüm yaşamını etkileyecek ruh sağlığı konusunda kendimiz birşeyler yapmaya çalışırız. Ben çocuğun ruh sağlığıyla ilgili konularda kesinlikle çocuk psikiyatrlarından görüş alınmasından yanayım.

Ancak öyle bir ülkede yaşıyoruz ki hem "Türk insanı psikiyatr'a gitmez denir" hem en ucuz vizite 300TL dir. Neyse konuyu dağıtmayayım eğer gücünüz imkanınız varsa dr. söylesin size kaç yaşında ve nasıl söyleyeceğinizi. Eğer imkanınız yoksa sadece yalan söylemeyin, baba iş için dışarıda falan. Anne baba anlaşamadı, baba ayrı evde yaşıyor gibi birşeyler ilk zaman için uygun olabilir.

babasıyla farklı şehirlerdeyiz, o yüzden pek yüz yüze görüşemiyorlar, sadece aklına eser de ararsa telefonda konuşuyorlar. daha önceleri hep ben arayıp konuşturmaya çalıştım. ama sonra fark ettim ki kızıyla konuşsun diye arıyorum, benle muhabbet ediyor. buraya 17 ayda 5-6 kez anca gelmiştir. onda da yüzüne bakmıyor, fazla ilgilenmiyor. hatta hiç ilgilenmiyor.
geçen ay kızım bir hafta boyunca 40 derece ateşte yandı, aradım mesaj çektim, bana dönmedi. sonra bir ay sonra yüzsüz kızımı ver konuşcam, yok ben mesajları almadım falan yalan söyledi. şimdi ben onla konuşmuyorum diye bu ara yine aramıyo. benle iyiyse kızımı bahane edip arıyo. bu da insanın zoruna gidiyo.
ne adam gibi baba olup ilgileniyo, ne de tamamen gidip kendini unutturuyor. öyle garip bir şey işte.

Back
X