Ben Konusurken Dinlemiyorlar

Tam sen konuşuyorken bölüyorlarsa,susma konuşmaya devam et; evet hem onlar hem de sen konuşuyor olacaksın; bir iki kez böyle bişe yaşadıktan sonra ne yaptıklarını anlayıp susmayı bilecekler.. Ha tabi senin için değerli kimselerse yap bunu, yoksa salla gitsin:KK5:

Sesin az çıkıyor, onlar senden daha baskın bu durumda.
Volume yükselt :)
Ne bağrıyorsun derlerse, başka türlü sesimi duyuramıyorum diye gir konuya dök içini..:D

Frekanslarınız tutmuyor, her zaman kendine dinlemeyi seven samimi arkadaşlar seç, böyleleri menfaat için arkadaşlık ederler, uzak durmak lazım. Benim için dinlenilmek çok önemlidir ve arkadaşlarımı buna göre seçerim çünkü kendim de dinlemeyi seven bir insanım. Tek taraflı anlayışla ilişki ne kadar sürebilir, herkesin patlama noktası var, iyi niyetinin suistimal edilmesi seni isyan boyutuna getirir, samimi duygularını sorgulamaya başlarsın, o yüzden seçici olmanı tavsiye ederim. Çıkar ilişkilerinden o kadar canım yandı ki, bir de baktım etrafımda beni kullanmayan insan kalmamış, kendimi geri çektiğimde ben kötü oldum kaç dostum dediğimden kazık yedim sayısını bilmiyorum ama mutluyum, sahte insanlardan kurtuldum, evet çok samimi olduğum sırtımı dayayabileceğim bi dostum yok ama yalancı ve sahtekar dostluklar edinmektense yalnızlık çok daha iyidir bence.

Bunca zaman aralarında en az konuşan sen mi oldun?
Eğer öyleyse bir müddet sonra görünmez olmaya başlıyorsun ve dinlediklerin dikkate alınmıyor.
Çünkü kendini baştan göstermemiş oluyorsun ve etrafındakiler o haline alışıyor.

Ben de bir konuda yorumda bulununca "off cognitive sen de her şeyi eleştiriyorsun" diyip, lafımı kesiyorlardı. O günden beri bunu söyleyen arkadaşlarım, bir şeyler paylaşınca "ayy üzülme yeaa geçer, hmm olabilir aslında, ayy öyle düşünme en güzeli seni bulacak, ayy bilmem ki..." diye yüzeysel yorumlarda bulunuyorum. İyi yapıyorum.
Ben de sanirim artik boyle yapicam..

benim de benzer bir arkadas grubum vardi, bakis açilarimiz, hayat tarzimiz uymuyordu, veya grupta tek benimki farkliydi, ben onlari yargilamiyordum ama onlar beni fikirlerimden dolayi yargiliyorlardi, veya bir baskasinin virgülü noktasi beklenirken benim sözlerime itiraz ediliyor veya tabi o öyle zaten diye yarida kesiliyordu, ben de keskin fikirlerimi ve özel hayatimin detaylarini paylasmaz oluvermisim, sadece esprilere katiliyor, anlatilan konuyla ilgili geyik yapiyorum, bu kendiliginden gelisti, bu sefer de hiç bir sey anlatmiyor oluyorum ama umursamiyorum, içimden ne diye anlatacagim ki haci diyorum, yüzeysel ama benim açimdan daha mutlu bir iliski oldu böylesi, tek arkadas grubum onlar olmadigi için de çok koymuyor be ablacim :)
aynen ya, bur an ben yazdim sandim. Goruslerimizin de bir kismi farkli. Ben hislerimde hakli cikarim genelde ve bence beni biraz saf olarak goruyorlar. Ben bir sey soylemeye kalktigimda mutlaka bir karsit gorusle karsilasiyorum.

Tam sen konuşuyorken bölüyorlarsa,susma konuşmaya devam et; evet hem onlar hem de sen konuşuyor olacaksın; bir iki kez böyle bişe yaşadıktan sonra ne yaptıklarını anlayıp susmayı bilecekler.. Ha tabi senin için değerli kimselerse yap bunu, yoksa salla gitsin:KK5:
Bunun disinda gayet normal sayiliriz aslinda, bu dediginizi de yaptim. Yine dinlemediler ve ben de gerikalanini orda bulunan birine anlattim en son.

onları ilgilendiren haberlerinin olması gereken bi mevzuyu söyleme. neden söylemedin derlerse söyledim dinlememişsiniz dersin :KK30::KK30::KK30:
Guzel fikir
aslinda soyle bir durum var, ben mesela arkadaslar su konu su dergide var diyorum ya da bu sekilde her hangi bir sey. Sonra aradan haftalar geciyor konu aciliyor e sen niye bize soylemedin diyorlar. Ben de en az 5 kere soyledim diyorum.

bence senı kaale almıyorlar. arkadaslarını degıstır
sanirim oyle

Bence seni tınlamıyorlar. Sığ insanlarla işin olmasın..

Sesin az çıkıyor, onlar senden daha baskın bu durumda.
Volume yükselt :)
Ne bağrıyorsun derlerse, başka türlü sesimi duyuramıyorum diye gir konuya dök içini..:D

Frekanslarınız tutmuyor, her zaman kendine dinlemeyi seven samimi arkadaşlar seç, böyleleri menfaat için arkadaşlık ederler, uzak durmak lazım. Benim için dinlenilmek çok önemlidir ve arkadaşlarımı buna göre seçerim çünkü kendim de dinlemeyi seven bir insanım. Tek taraflı anlayışla ilişki ne kadar sürebilir, herkesin patlama noktası var, iyi niyetinin suistimal edilmesi seni isyan boyutuna getirir, samimi duygularını sorgulamaya başlarsın, o yüzden seçici olmanı tavsiye ederim. Çıkar ilişkilerinden o kadar canım yandı ki, bir de baktım etrafımda beni kullanmayan insan kalmamış, kendimi geri çektiğimde ben kötü oldum kaç dostum dediğimden kazık yedim sayısını bilmiyorum ama mutluyum, sahte insanlardan kurtuldum, evet çok samimi olduğum sırtımı dayayabileceğim bi dostum yok ama yalancı ve sahtekar dostluklar edinmektense yalnızlık çok daha iyidir bence.
Cok haklisiniz. Sanirim arkadasliklarima bir el atmam lazim. Tepkimi ortaya koysrak baslamayi dusunuyorum. Tum salaklik bende aslinda zamanla duselir diye bekliyorum oyle

muhtemelen bilerek yapıyorlar ya takmıcaksın ya da takılmıcaksın onlarla

Bunca zaman aralarında en az konuşan sen mi oldun?
Eğer öyleyse bir müddet sonra görünmez olmaya başlıyorsun ve dinlediklerin dikkate alınmıyor.
Çünkü kendini baştan göstermemiş oluyorsun ve etrafındakiler o haline alışıyor.
haklisiniz galiba
Soyle bir sey oldu, simdi benim seda diye bir arkadasim var ben gecen yildan beri onunla iyiydim. Onun da ali diye bir arkadasi var ben onla beraberken aliyle de beraber oluyordum dolasiyla ama hislerim kuvvetlidir yazmistim ya o cocuk bana cok yakin seyler hissetmiyordu, arkadaslik acisindan yani. Bir de ayse diye bir kiz var bizle ali ayse ve sedayla cok iyiyken benle degildi. Mesela aysenin morali bozulsa oturup teselli ederdi, bana hic bisey demezdi.

Bu yil 4 umuz daha da yakinlastik fakat durum hala ayni simdi farkediyorum, mesela aysenin agir bir cantasi olsa hemen alir ali, bir yere gidecek olsa duraga kadar birakmak ister sedaya da ayni. Ama ben 377 kilo canta tasisam umrunda olmaz. Tasisin diye demiyorum farki anlayin diye yazdim. Mesela gecen yil bana sadece dersle ilgili soru sorardi ali sohbet muhabbet pek yoktu, ama onlara surekli anilarini anlatir gulerler falan.

Kendimi liseli ergen gibi hissettim su an:KK53:

4 kisilik bir arkadas grubum var, her sey iyi guzel.

Ama beni konusurken dinlemiyorlar ve bazen cok sinir bozucu oluyor bu. Hitabetimde mi bir sorun var acaba diyorum ama bana herkes konusmamin ve anlatim seklimin guzel oldugunu soylerdi.

Mesela bir sey soyleyecegim, tam lafin ortasinda iki kisi birbiriyle konusmaya basliyor. Bazen konusmaya hic giremiyorum bile. O yuzden artik soylemek istedigim seyi en kisa surede soyleyip bitirmek icin ugrasiyorum.

Mesela sinavda cikacak sorularla ilgili bir sey soylemem lazim, onlari da ilgilendiren bir sey yani. Onu bile dogru duzgun soyletmiyorlar. Soyledigimde de ben seni dinliyorim diyorlar.

Siz olsaniz ne yapardiniz?
4 kisilik bir arkadas grubum var, her sey iyi guzel.

Ama beni konusurken dinlemiyorlar ve bazen cok sinir bozucu oluyor bu. Hitabetimde mi bir sorun var acaba diyorum ama bana herkes konusmamin ve anlatim seklimin guzel oldugunu soylerdi.

Mesela bir sey soyleyecegim, tam lafin ortasinda iki kisi birbiriyle konusmaya basliyor. Bazen konusmaya hic giremiyorum bile. O yuzden artik soylemek istedigim seyi en kisa surede soyleyip bitirmek icin ugrasiyorum.

Mesela sinavda cikacak sorularla ilgili bir sey soylemem lazim, onlari da ilgilendiren bir sey yani. Onu bile dogru duzgun soyletmiyorlar. Soyledigimde de ben seni dinliyorim diyorlar.

Siz olsaniz ne yapardiniz?

Biliyormusun hep arkdslarima ben msj atarim ben ararim ben dertleri icin ugrasirm binkac dostum haricinde kimse bana yazmaz ben yazmadan hayat bole bazi insanlar duygu verici bazilari duygu alici oluyor oyzuden ben gerçek ddostlarin disinda artik kimseyi oenmsememe karari aldim beni arayip sormayani bende aramam sormam seni dinlemyene biraz mesafeli ol ne oldu falan die üstüne titresinler onlar ugrassin senin icin

Ya valla gececen bu arkadaşlık islerini canım ben artik inanmıyorum. Yok artik o eski bahsettikleri dostluklardan, varsa çıkar iliskisi var. Sen de onlara onların ayarında davran, çok bir beklentin olmasın onlardan. Muhtemelen mezun olduktan sonra birdaha görmeyecen...

Artık kısa tutuyorum demişsiniz de, daha önce çok uzatarak mı anlatıyordunuz?
Benim bir arkadaşım var mesela, atıyorum öğlen bankada başına gelen bir şeyi anlatmak için -abartmıyorum- kahvaltısından başlıyor anlatmaya, arada konu kayıyor falan. Biz de öeh deyip konuşmaya başlıyoruz artık. Samimi söylüyorum diyalog şu:
-Ay dün öğlen bankada noldu biliyor musunuz?
+Noldu?
-Ya ben aidatı yatırmak için gittim bankaya. Ay dur öncesini de anlatayım, şimdi bizim aidatlar arttı. Kış geldi ya arttırdılar tabii, neyse işte aidatı yatıracağım. Sabah kalktım hava da böyle bir tatsız ki anlatamam. İşte kalktım kahvaltı hazırladım, ay dağ çileği reçeli yediniz mi hiç kızlar valla çok lezzetli, her sabah yiyorum artık dayanamıyorum. (Biz hala bekliyoruz konuya girmesini). Neyse işte yaptım kahvaltımı, aidatı yatırmaya gitmek için giyindim bankaya gidiyorum. Aa söyledim mi yeni kuaför açıldı bizim orada...
Böyle gidiyor konuşma. Eğer bu kadar olmasa bile sadede gelmek yerine dallanıp budaklandırıyorsanız konuyu o yüzden yapıyor olabilirler. Çünkü biz de arkadaş uzatmaya başladığında sözünü kesip birbirimizle konuşmaya başlıyoruz ki anlasın ve sadede gelsin.

Artık kısa tutuyorum demişsiniz de, daha önce çok uzatarak mı anlatıyordunuz?
Benim bir arkadaşım var mesela, atıyorum öğlen bankada başına gelen bir şeyi anlatmak için -abartmıyorum- kahvaltısından başlıyor anlatmaya, arada konu kayıyor falan. Biz de öeh deyip konuşmaya başlıyoruz artık. Samimi söylüyorum diyalog şu:
-Ay dün öğlen bankada noldu biliyor musunuz?
+Noldu?
-Ya ben aidatı yatırmak için gittim bankaya. Ay dur öncesini de anlatayım, şimdi bizim aidatlar arttı. Kış geldi ya arttırdılar tabii, neyse işte aidatı yatıracağım. Sabah kalktım hava da böyle bir tatsız ki anlatamam. İşte kalktım kahvaltı hazırladım, ay dağ çileği reçeli yediniz mi hiç kızlar valla çok lezzetli, her sabah yiyorum artık dayanamıyorum. (Biz hala bekliyoruz konuya girmesini). Neyse işte yaptım kahvaltımı, aidatı yatırmaya gitmek için giyindim bankaya gidiyorum. Aa söyledim mi yeni kuaför açıldı bizim orada...
Böyle gidiyor konuşma. Eğer bu kadar olmasa bile sadede gelmek yerine dallanıp budaklandırıyorsanız konuyu o yüzden yapıyor olabilirler. Çünkü biz de arkadaş uzatmaya başladığında sözünü kesip birbirimizle konuşmaya başlıyoruz ki anlasın ve sadede gelsin.

Hayir bu sekilde degilim ben, kisa kesiyorum derken onceden de cok uzun konusmuyordum normaldi. Yani onlar ne kadsr anlatirsa benimki de fazla degildi. Simdi artik ekstra kisa tutmaya calisiyorum. Yani soyle diyeyim benim anlattigimi baska biri anlatsa onu dinliuorlar ama bana karsi boyleler

Hayir bu sekilde degilim ben, kisa kesiyorum derken onceden de cok uzun konusmuyordum normaldi. Yani onlar ne kadsr anlatirsa benimki de fazla degildi. Simdi artik ekstra kisa tutmaya calisiyorum. Yani soyle diyeyim benim anlattigimi baska biri anlatsa onu dinliuorlar ama bana karsi boyleler
ya bunlar hayatında olsa nolur olmasa nolur çıkar gitsin.

Back
X