Ben kötu bir evlatmiyim

Kahvekokusu34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
1.718
1.067
133
Herkese iyi geceler öncelikle , bir konu hakkinda sizden fikir almak istiyorum, farkli fikirler doğrultusunda yanlışmi düşundugume kanahat getircem boylelikle.
Ben 30 yaşlarindayim kiz kardeşimde benden 2 yaş küçuk, kiz kardeşimi kiskanmiyorum ama öyle lanse ediliyor. Kardeşim okumuş etmiş meslek sahibi ben okumadim çünki bana denilen kizlar okumazdi.
Şuan evlenme aşamasinda ama bende hep bi kiyaslama oluyor annemin babamin ona yapdiklariyla bana yapilani hep kiyasliyorum kardeşimin de yüzüne kiyasladiğimi söyluyorum kiziyorum aliniyorum.
Anneme çok öfkelenip parliyorum Çunki kardesime sağlanan imkanin 1 tanesi bana sağlamadilar. Hep buruk basdirilmiş yetişdirildik çok öfkeleniyorum. Daha farkli ola bilirdim birde beni kiskanç ilan ettiler bu kiskançlik mi ben nasil bir şey yaşiyorum içimde bunu ifade edemiyorum sizce ben kiskancmiyim gercekden.

Bence kıskançlık değil. 2 yaş değil 10 yaş var deseydiniz aileniz akıllanmış, yaptığı yanlışı anlamış derdim. Ama 2 sene o kadar az ki ona yaptıkları her şeyi size de yapabilirlerdi. Mesela okutmayip okuldan mı aldılar tekrar verebilirlerdi. Ya da uzaktan bitirmenizi sağlarlardı. Ben evlat ayrımını küçük çocuklara yapıldığında doğru bulmuyorum. Belli bir yaş üstü olsa daha çok yanında olan, daha çok arayan soran, daha çok bir şeylere yardım edene yap. Hak etmiş deriz hatta. Ama böylesi ne yani

+1
Herkes okuyacak diye bir şey yok ama merak ettim size ‘kızlar okumaz’ denildi, kız kardeşinize neden/nasıl müsade edildi ?
okumak isteyen herkes okumali bence egitim en önemli bu hayata herkes okumali bence. ışte benimde sorunum bu bana gelince herkess kuralci kader mi nasip mi bilmiyorum.

Hiç üzülme hiç canını sıkma diyeceğim ama bende de aynı dert var.sen ne dersen dee onlar evet sana kıskanç diyecekler.sen halbuki o niyetle demiyorsun ama onlar öyle düşünecek.asla ama asla fikirleri değişmiyor.... Allah'ım çok diyecek lafım var ama ben en iyisi bu kadar diyeyim.kotu anılarım depreşti...

Yalnis düsünmeyin sakin kiskanclik degil tabikide .ona verilen.imkanlari .sana neden vermedikleri için üzülüyorsun merak ediyorum kardesinizle sizi neden ayri tutular okumak konusunda?

Ben 1. sinifdan başladilar okumiycaksin zaten calişma ders diye benim üzulmemi görmuyor du ailem ama kiz kardeşim okumazsa uzulur hasta olur okusun o
Bende boş durmadim evlenene kadar calişdim ayrica

Haklimiyim peki sizce Hakli oldumu söylemem kiskandigimdan mi yani o zaman hakli olan susmalimi kiskanclik olmasin diye
Kardeşinize kızmakla haksızsınız. Size o engel olmadı. Ona yaptığınız kıskançlık çekememezlik olur. Benim kardeşim benden daha iyi ücret alsa daha yüksek mevkiide çalışsa gurur duyarım.

ailenize okul okumak konusunda istekli olduğunuzu zamanında söylemenize rağmen engel oldularsa onlarda haksız. neden beni okuyup meslek sahibi olma konusunda desteklemediniz diye sorabilirsiniz.
Bu arada 30 yaş geç değil kaldığınız yerden uzaktan eğitimle devam edebilirsiniz.
içinizde kalan uhde ile kendinizi iyi yönde motive ederseniz daha hırslı çalışırsınız konuları.

Yalnis düsünmeyin sakin kiskanclik degil tabikide .ona verilen.imkanlari .sana neden vermedikleri için üzülüyorsun merak ediyorum kardesinizle sizi neden ayri tutular okumak konusunda?
Okutmak dan daha cok takildim noktalar var aslinda bilmiyorum babam ona daha cok deger verir nedenini bende bilmiyorum. ama seviyorum annemi babami bilmiyorum kader diyorum artik

2 yaş arayla size okuma diye baskı yapıp kardeşinize destek mi oldular?

Anne babanız haksızlık yaptıysa bunu bana yapmadılar sana yaptılar diye sık sık kardeşinize söylemeniz çok doğru gelmedi bana. Onun suçu değil bu neticede.

Ailenizle de bir kere konuşur, aranızdaki ilişkiyi de ona göre belirlersiniz gerçekten ayrım yapıyorlarsa ama sürekli aynı şeyleri söylemek, bunun sinirini yaşamak en çok size zarar.

Tek ben değilim demek ki

Zaten kendime cok zarar veriyorum hep bi stres bu konuyu aşmaliyim gerçekden

Canım kiskanclik diyemem üzülüyorsun ona tanınan sana tanınmayan imkanlara bizdede öyleydi .ama kardeşin adına mutlu olmaya bak artık.her defasında bunu ona söylersen oda üzülür onun bir suçu yok sonucta

Kardeşimi kiskanmiyorum onla gurur duyuyorum gerçekden ama dile getirince kiskanmis gibi oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…