Ben kötü birisi miyim?

Ben onun söylediklerini patavatsızlık olarak algıladım. Yani yakınlık derecenizi bilmiyorum ama patavatsızca söylenmiş anlamsız cümleler. Yoksa kardeşini neden ezmek isterki bi insan. Siz genede başkasının mutsuzluğundan mutlu olmayın.

Kötü biri değilsiniz; içinizde yaşattığınız kötü duygular var. Ama insanın doğası bu. Ütopik iyiler sadece filmlerde olur. Bir de burada varmış size yapılan yorumlardan gördüğüm kadarıyla. :KK14:

Kinlenmişsiniz ve kolay kolay hayatınızdan çıkarabileceğiniz bir insan da değil. Eşiyle arasını bozan siz değilsiniz sonuçta. Kimseye bile isteye kötülük yapmadığınız ya da kadını bu konudan vurup yaralamaya çalışmadığınız sürece içinizde yaşattığınız kötülükten zarar gelmez. Ama sizi yıpratır. O yüzden kininizi bitirmeye çalışın.
Mutsuz insanlar acısını başkalarından çıkarmaya çalışır. O da böyle yapıyor büyük ihtimalle. Bu açıdan baktığınız zaman mutsuzluğundan mutlu olmak yerine üzülebilirsiniz bile belki kadının yaşadıklarına.

Rica ederim...
Herkes zaman zaman böyle kötü hislerle dolar,kimse rol yapmasın yani.
Mühim olan bu duygulara yoğunlaşıp,hayata yaymamak.
Kin nefret dolu kalp taşımamak.

Görümceniz enteresan...
Siz boş verin :KK66:
Kesinlikle karılıyorum herkes hayatında benim hissettiğimi az çok hissetmiştir ama ben vazgeçeceğim inşallah. O cidden garip bir bayan :-)

Kötü biri değilsiniz; içinizde yaşattığınız kötü duygular var. Ama insanın doğası bu. Ütopik iyiler sadece filmlerde olur. Bir de burada varmış size yapılan yorumlardan gördüğüm kadarıyla. :KK14:

Kinlenmişsiniz ve kolay kolay hayatınızdan çıkarabileceğiniz bir insan da değil. Eşiyle arasını bozan siz değilsiniz sonuçta. Kimseye bile isteye kötülük yapmadığınız ya da kadını bu konudan vurup yaralamaya çalışmadığınız sürece içinizde yaşattığınız kötülükten zarar gelmez. Ama sizi yıpratır. O yüzden kininizi bitirmeye çalışın.
Mutsuz insanlar acısını başkalarından çıkarmaya çalışır. O da böyle yapıyor büyük ihtimalle. Bu açıdan baktığınız zaman mutsuzluğundan mutlu olmak yerine üzülebilirsiniz bile belki kadının yaşadıklarına.
Umarım bir gün ona üzülebilecek duruma gelirim sanmıyorum ama umarım gelirim artık ona nötr olmayı istiyorum öyle yapmaya çalışacağım. Ve dediğiniz gibi buradaki çoğu kişi melekmii bir ben kötüymüşüm güzel laflar saydılar valla :-) kişinin kendi düşüncesi ama biraz fazla kaçıranlarda oldu yanı:-) ama neyse ben kendimi Zaten kötü hissediyorum bu yüzden ondan uzaklaşmak en iyisi en azından hiç duygu beslememek istiyorum

Ben olsam o görümce bir daha maddi durum ile alakalı laf sokarsa
- aman abla almasak ne olur dünya malı dünya da kalir
En önemlisi evin yuvanin huzuru can beden sağlığı
Onlar olsun da gerisi önemli değil derdim

Bence gorumce hep mutsuzdu. Akli basinda insan bu sekilde para muhabbeti etmez.
Bu bir disavurum

Ama siz bir ailenin mutsuzlugundan keyif aliyorsaniz gercekten cok kotusunuz. O evde o ailede cocuk veya cocuklar yok mu? Sirf onlara bile kiyamaz insan. Hadi onu da gectim psikolojisi bozuk bireyler yetisiyor surekli kavga icinde. Bundan gercekten nasil mutlu oluyorsunuz?

Ben olsam o görümce bir daha maddi durum ile alakalı laf sokarsa
- aman abla almasak ne olur dünya malı dünya da kalir
En önemlisi evin yuvanin huzuru can beden sağlığı
Onlar olsun da gerisi önemli değil derdim
Daha önce böyle bir muhabbet geçirdim haklısın tabi dedi :-) ama sonra devem etti :-) ki şuan onda ne varsa bizde de var ama kadında hava bir milyon:-)

Size laf çarpan sevimsiz bulduğunuz bir insana dair iyi niyetler beslemek zorunda değilsiniz. Ben de bazı tanıdıklarım saçlarını berbat bir renge boyatınca ufak tefek aksilikler yaşayınca haince seviniyorum ama insan olmanın bazı sınırları var; düşmanım bile olsa geçim sıkıntısıyla sağlık sorunuyla kocasıyla çocuğuyla problemlerine sevinmem. İçinizdeki kötülüğü kurutun bataklık gibi ruhunuzu çürütür

arkadaşlar eşimle 10 yıldır birlikteliğimiz var sevgili olduğumuz dönemde ablalarıyla ailesiyle tanışmıştık. Eşimin ablasının maddi durumu o zamanlarda da iyiydi şuan da çok iyi biz orta halli bir aileyiz eşimin ailesi de öyle sayılır yanı bize göre biraz daha iyi durumları. Görümcem yıllardır beni ve çevresini ezmeye çalışan bir tip oldu ve beni çok aşırı üzdü. Birkaç örnek vermek istiyorum açıklayıcı olsun sizde görün. Bir gün parkta otururken bundan 6 yıl önce falan ben bir bebek arabası gördüm bu travel sistemlerden bir araba ki ben şuan bebeğim olduğu için onun ne olduğunu biliyprum ama o zaman bilmiyordum çok hoş dedim sınra bana "aaaa gülüümm( hep gülüm der böyl) c marka o çok pahalı sen öyle şeyler özenme siz alamazsınız kardeşim onu alamaz benim kocam almamışken seninki alamaz dedi."şok oldum tabi tam ağzını kapatacağım devam etti " ama bak bu cam c marka biberon bunu alırsınız ama dur onu da halası alır." Dedi. Ki ben şok oldum hala devam etti " birde yıllar sonra çıkıyormuşsun Yeşilçam filmleri gibi bak alamazsın demiştin ama aldık diyormuşsun ." Dedi bir şey diyemedim demedim daha doğrusu onun seviyesine düşmek istemedim. Ki bu daha bir olay hep böyle ezme çabaları ki eşimin durumu kötü de değil çok şükür arazileri arabaları hee şeyi var ama bizi hala ezer. Ben artık tersliyorum tabi ama o zamanlar şok oluyordum ses edemiyordum. Şimdi durum şu görümcem eşiyle hep kavga eder mutsuz mutlu olan bir aileler ve ben her kavga ettiklerini duyduğumda çok mutlu oluyorum o kadar ki o üzülüyor diye göbek atacağım neredeyse kendimi sonra kötü hissediyorum ama o an çok mutlu oluyorum. Bu olaylardan daha sayamadığımım kadar çok var. Bu beni kötü bir insan mı yapar?

Size maddiyata dayalı laf sokması görgüsüzlüğünden. Ve çok ayıp. Ancak sizin bir ailede karı koca tartışmasına mutlu olmanız vicdansızca.

Başkasının mutsuzluğu ile mutlu olmak acizliktir bence. Bu durumu aşabilirsiniz. Tavrınızı koyun gerisiyle ilgilenmeyin. Benden uzak Allah'a yakın mantığı her zaman iyidir.

Back
X