- 24 Kasım 2014
- 897
- 2.297
- 313
- 38
Oluyor da eş kabul etmiyor. Çekişmeliye gitmem lazım bunun için.Tapunun yarisi sizin ustunuze, diger yarisi cocuklarin ustune olmuyor muymus?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Oluyor da eş kabul etmiyor. Çekişmeliye gitmem lazım bunun için.Tapunun yarisi sizin ustunuze, diger yarisi cocuklarin ustune olmuyor muymus?
Oluyor da eş kabul etmiyor. Çekişmeliye gitmem lazım bunun için.
Bunu ben de düşünüyorum. O yüzden nafakayı yüksek tuttum, beğenmezse çekişmeliye gitsin diye. Çekişmeli mi iyi anlaşmalı mı iyi bilemedim o yüzden buraya yazdım.Iyi niyetli degil demekki. Evin cocuklarin ustune olmasi eşinize ev uzerinde tasarrufta bulunma hakki veriyordur muhtemelen. Ben olsam intifa hakkina guvenmem. Yarin obur gun sevgiliniz olursa adam kapi disari etmek icin ugrasir. Siz onun aldatmalarini saklarken size tonla iftira atar, agziniz acik kalir.
Eşin devlette uzman doktordu diye hatırlıyorum. Istediğin nafaka yaklaşık 40 bin civarı falan yapiyor sanırım. Eşinle anlasmazsan mahkemede bu rakamları alman imkansızNafaka 10 bin büyük oğlana, 10 bin kıza istedim. Beyefendi çok bulmuş. Artı oğlumun yıllık özel okul masrafları ve kızımın rehabilitasyon masrafları.
Anlaşmaya bakın derim, aylar yıllar sürecek bir davanın sonucu tatmin edici olmayabilir sizin açınızdan.Elemedi, tazminat açacak kadar güçlü delil yok dedi. Boşanmada kusurlu taraf yaparmış ama tazminat muallaktı.
Bu haliyle de benim hiçbir garantim olmuyor.Anlaşmaya bakın derim, aylar yıllar sürecek bir davanın sonucu tatmin edici olmayabilir sizin açınızdan.
O da bunu bildiği için nafakayı düşürmeye çalışıyor. Eşin maaşı 120 bin lira , çok uçuk değil bence.Eşin devlette uzman doktordu diye hatırlıyorum. Istediğin nafaka yaklaşık 40 bin civarı falan yapiyor sanırım. Eşinle anlasmazsan mahkemede bu rakamları alman imkansızadamın neredeyse maaşının yarısını istemiş gibi oluyorsun
Üzgünüm ama istediğin nafaka çok. Boşanırken hayat standardının düşme riskini de almak zorundasın maalesef. İnşallah verir ama verme ihtimali çok düşük.O da bunu bildiği için nafakayı düşürmeye çalışıyor. Eşin maaşı 120 bin lira , çok uçuk değil bence.
Bunu ben de düşünüyorum. O yüzden nafakayı yüksek tuttum, beğenmezse çekişmeliye gitsin diye. Çekişmeli mi iyi anlaşmalı mı iyi bilemedim o yüzden buraya yazdım.
Aldım zaten. Evin yarısı satılsın elime nakit geçer belki daha küçük bir ev alırım en azından çocukların güvencesi olur.Üzgünüm ama istediğin nafaka çok. Boşanırken hayat standardının düşme riskini de almak zorundasın maalesef. İnşallah verir ama verme ihtimali çok düşük.![]()
Yarısı onun üzerine olsa yine hak iddia etmez mi ?Anlasmali daha iyi tabi anlasabilirseniz. Mahkeme size evin tamamini vermez, istediginiz nafakayida vermez. Tazminat alirsiniz ama oda dava sonuclaninca ödenir.
Evin tapusunu yarisi sizin yarisi onun olacak sekilde yaptirin en azindan. Belki kendi ustjne olursa kabul eder. Onemli olan tapuda sizinde adinizin yazmasi
Bu kısmı anlamadım şaşıfelek ya.. Hem eş ailesi aman biz çocuklara bakarız evinde oturuyor derler.
Yarısı onun üzerine olsa yine hak iddia etmez mi ?
Yani senin konularindan eş ailesini az çok tanıdık. Ben boşanma sonrası amaan ev zaten çocukların üzerine, biz çocuklara bakarız velayet davası aç diye dahiyane bir fikirle gelebilirler. Ev artı çocuğun özel okulu, kızın tedavi masrafları olarak yapmaya çalış derim. Çünkü ev çocukların üstüne olsun tavrı hem seni o şehre bağlar hem de ev çocukların üzerine sen çık annem oturacak, çocuklara da o bakacak diyebilir. Yeni karısı olsa ben bakarım diyebilir.Bu kısmı anlamadım şaşıfelek ya.
Protokolde onun hiçbir hakkı olmayacağına dair madde koyduk. Hiçbir şey yapamaz.Eder ama diger yarisi sizin uzerinize olacak. En fazla malın yarı parasini alir cekilir kenara. Tapunun tamami cocuklarin ustune olursa kafasina gore gidip satmaz mi evi? Bunu avukata mutlaka sorun. Velayeti sizde olan cocuklarin adina olan evi baba tek basina satabilir mi?
Ben de bunları düşünüyorum işte. İntifa hakkı ve eşin hiçbir hakkı olmadığı maddesiyle kendimi güvence altına almaya çalışıyorum. Dediklerini aynen yaparlar. Kaynana her şeyden önce benim evde çocuklarla mutlu mesut oturmamı istemez. Evi almak için çekişmeliye gitmem lazım.Yani senin konularindan eş ailesini az çok tanıdık. Ben boşanma sonrası amaan ev zaten çocukların üzerine, biz çocuklara bakarız velayet davası aç diye dahiyane bir fikirle gelebilirler. Ev artı çocuğun özel okulu, kızın tedavi masrafları olarak yapmaya çalış derim. Çünkü ev çocukların üstüne olsun tavrı hem seni o şehre bağlar hem de ev çocukların üzerine sen çık annem oturacak, çocuklara da o bakacak diyebilir. Yeni karısı olsa ben bakarım diyebilir.
Söyle bir madde de var avukatına sorarsın, eş çocukların üstüne ama sizin 30 yıl kirasiz oturma hakkınız var gibi. Çok sağlama al.Ben de bunları düşünüyorum işte. İntifa hakkı ve eşin hiçbir hakkı olmadığı maddesiyle kendimi güvence altına almaya çalışıyorum. Dediklerini aynen yaparlar. Kaynana her şeyden önce benim evde çocuklarla mutlu mesut oturmamı istemez. Evi almak için çekişmeliye gitmem lazım.
Ona işte intifa hakkı deniyor, evi süresiz kullanma hakkım oluyor.Söyle bir madde de var avukatına sorarsın, eş çocukların üstüne ama sizin 30 yıl kirasiz oturma hakkınız var gibi. Çok sağlama al.