Ben mahvoldum

ekes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
118
0
46
Ankara
Kızlar 2 yaşında bir kızım var.geçen gün evde koltuktan düştü ve sağ kol dirseği kırıldı.hemen alçıya aldırdık.doktor ameliyatın gerekmediğini ama kırığın da hafife alınacak basit bir kırık olmadığını söyledi.1 haftadır alçıda.dün tanıdığımız vasıtasıyla bir doktora daha gösterdik filmleri.kırık ciddi bi yerde,ileride şekil bozukluğu olabilir,olmayabilirde.ama ben bunu söylemek zorundayım dedi.

Bunun korkusu yetmez gibi çok güzel konuşan kızım kekelemeye başladı.Allahım neler oluyor.Çok kötüyüm.Kekeme mi oldu şimdi.ne yapacağız ne olur bişey söyleyin

çok üzüldüm, büyük geçmiş olsun ne desem bilemedim yani.minicik yavru kıyamam
kekemelik konusu psikolojik terapilerle atlatılabiliyor diye biliyorum, düşmenin korkusundan olmuş geçici bişeydir belki hemen panik yapmayın. ama iyi bi ortopedist bulmanızı tavsiye ederim. Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama Ankara Polatlıda çok iyi bir ortopedist var diye duymuştum,devlet hastanesinde. adını hatırlamıyorum. diğer illlerden hep bu doktora gelirlermiş insanlar. bi araştırın bence.

ayyy canım çok geçmiş olsun.konuşma bozukluğu için de doktora götürdünüz mü çocuğunuzu?
bülbül gibi konuşan çocuk birden kekelemeye başladıysa mutlaka bir problem vardır.ihmal etmeyin lütfen

geçmiş olsun canım , sanırım korkusunu yenmesi için birazcık uğraşacaksınız , kolay değil o yaşta bir minik için yaşadığı büyük bir travma ama çabucak atlatır üzülmeyin....
şekil bozukluğuolup olmayacağı konusunda bilgim yok ama Allah acil şifa versin korktuklarınızdan esirgesin

Çok geçmiş olsun. Kekelemesi korkudan olmuştur. Dalında uzman bir hocayla kolunun iyileşeceğini düşünüyorum. Panik yapmayın. Bebeklerdeki kırıkların iyileşme süreci büyüklerden daha hızlı ve başarılıdır.

Kötü olmuş. Büyük geçmiş olsun. Mutlaka düzelecektir, hiç kıyamam ben ona
Kekemelik konusu da eminim geçicidir. Arkadaşların da dediği gibi korkmuştur. Bir de beyin tomografisi çektirseydiniz keşke. Düşünce kafasını vurmuş da olabilir mi acaba? Panik yapmanız için söylemiyorum ama sorunun kaynağını bilirseniz üstesinden gelmek daha kolay olacaktır. Tekrar geçmiş olsun arkadaşım. Mutlaka haberdar et lütfen bizleri...

Kekemeliğin kalıcı olmaması konusunda bir psikiyatr veya çocuk gelişim uzmanında acil destek almanızda yarar var.
Bir de hemen bırakmayın kendinizi, annesiniz, güçlü olun.

daha küçük olduğu için kırığı daha kolay iyileşecektir; ama sakın fizik tedavisini aksatmayın, üstüne düşün. kekemelik de diğer arkadaşların söyleidği gibi, korkudan olmuştur ama yardım alırsanız kolayca geçecektir diye umuyorum. şifalar veersin allah

Allh beterinden saklasın arkadaşım dua edin iyileşir kırk nasılsa pozitif olun herseye hazır olun doktor olcak diye sulememıstır ihtımal yani... dualarda neler var... mahvoldum falan demeyin ALLHIN gücüne gider... kızn için çok uzuldim kekemelıkte gecer tedavisi var nasılsa..GEÇMİŞ OLSUN

geçmiş olsun. yaş ilerledikçe kırılma olayları çok daha zor atlalıyor. yaşı çok küçük daha kolay kaynar ve düzelir. kekemelikte doğuştan olmadığından çabuk atlatır korkmasından kaynaklanan geçici bişeydir.siz üzmeyin kendinizi.tekrar geçmiş olsun...

geçmiş olsun canım.umarım bir an önce sağlığına kavuşur kızın yaşı küçük olduğundan kemikleri çabuk kaynar diye düşünüyorum ben
kekemelikte korkudan olmuştur belki bir uzmandan yardım almanı öneririm
moralini bozma olumlu düşün ki herşey yoluna girsin

Çok büyük geçmiş olsun kekemeliği korkuya bağlı olabilir hem kendisi çok korkmuş hemde sizlerin o andaki paniklemeler bunu tetiklemiştir içinizi ferah tutun inşallah şekil bozukluğu olmaz hemen anında müdahale edebiliyorlar tıp her zaman bir adım önde bunu unutmayın

canım benim fazla panik yapma şekil ozukluğu olsa benim olurdu herhalde 9 yaşında kolumu kırmıştım hemde hem kırık hemde çıkmıştı ameliyatta olmadım 2 hafta hastanede yattım şu anada kolum gayate iyi..kekeme olmasıda korkudandır bi okuttur nazarda çok değiyo çocuklara bi cevşen felan al tak şimdiden çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin:90:

çok geçmiş olsun rabbim beterinden korusun kekelemesini ihmal etmeyin canım sanırım korku ve daha sonra alçılı kaldığı için kolu ondanda korkmuş ola bilir yani psikolejiktir bir an önce düzelir inş.

Geçmiş olsun,inşallah kısa zamanda sağlığına kavuşur.Kızınız çok korkmuş olabilir.Belki alçının ne olduğunu bile kavrayamıyordur.Daha önce alçılı birini görmemiştir.Hep öyle kalacak zannedebilir.Onu rahatlatmak için basit ve kısa cümlelerle durumu anlatın."Alçı,kolun iyileşene kadar kalacak" demek yerine "iyileşince çıkacak" diyerek izah edin.
Öncelikle kendiniz olumlu olun.Allah korudu diye düşünün.Hakikaten Allah korumuş.Ya tepe üstü düşseydi mazallah ? Olumlu düşünmeniz faydalı olacaktır.Ona bakıp ne olacak diye kederlenmek yerine,geçiyor,iyileşiyor şeklinde düşünmeye çalışın.Gerilseniz bile kızınıza hissettirmeyin.
Kekelediği zaman endişeli gözlerle bakmamaya çalışın.Sabırla ve sakinlikle dinleyin.Sözünü bitirene kadar müdahale etmeyin.Devam ederse bir uzmana başvurun.

çok gecmıs olsun ama cok korktu galıba kızınız korkacak bı hava yaratmayın bence kekeme olmamıstı galıba ,koluda ınsallah duzelır

çok geçmiş olsun.ölüyü diriltiyorlar artık bence kusursuz iyileşir.alanında en iyi doktorlara götürün.anı şoklar,korkular kekemeliği başlatabiliyor.kızınız düşmenin korkusuyla kekeme olmuştur yüksek ihtimalle.mutlaka çocuk psikiyatrisine başvurun.

yaşı daha küçükmüş, kritik dönemi tamamlamasına daha 4 yıl var. bir süre daha bekleyin çocuğunuzun konuşması düzelmezse uzman desteği alın. kekemeliğin farklı sebepleri olabilir. bunlardan birincisi korkmuş olabilir kızınız. ikincisi ailenizde ya da çevrenizde böyle konuşan birileri varsa dikkat çekmek için o kişiyi taklit ediyor olabilir.
ve en önemlisi kekeme oldu diye sakın çocuğunuzun üzerine gitmeyin. korkuttukça ya da üzerinde baskı kurdukça kekemeliği şiddetlenecektir. bol bol konuşmasına fırsat verin ve kekelemeye başladığı anda sakın sözünü siz tamamlamaya kalkmayın.
geçmiş olsun.

Son düzenleme:

Pespese olmasi gercekten nazar bol bol oku kizini.. tabiki yardimda alin doktorada gidin ama oku bi yandan. gecer insallah en kisa zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…