Ben mi abartıyorum kızlar?

Benim anlayamadığım bir şey var; hem hizmet bekliyorsunuz sonra da hastaneye birlikte gideriz dedi vay emrivaki yaptı diyorsunuz.
İşlerinizi yapsın ama hastaneye gelmesin. Hatta gitmek istediğini söyledi diye emrivaki yapmakla suçlasın.
Kayınvalidenizle ilişkiniz nasıl bilmiyorum çünkü yardım konusunda ilişkilerin büyük rolü olur. Aranız iyi değilse yapmayabilir. Gönül tabi ki yardımlaşmayı ister ama kimseyi de bu yardım için mecbur bırakamayız. Kaldı ki yemekleriniz yapılıyormuş. Ayrıca eşiniz çamaşırları makineye atıp çalıştırabilir. Bunun için üniversite bitirmeye ihtiyaç yok.
Hiç olmadı eve haftada 1-2 gün gelecek bir yardımcı alabilirsiniz.

Kimseye güvenerek iş yapmam ben. Ama insanlıktan bahseden insanların böyle yapması tuhaf geliyo. Ayrıca hassas bi dönemdeyim. İlgili görünüp ilgi göstermemek tuhaf değil mi?
Annemi sıyırdığımı nerden cıkardın?
Annem haftanın 5 günü calısan bi kadın. Annemi sıyırmam mümkün değil çünkü sürkeli kızım geliyim diyen bi kadın ama bü camasır için annemi cağırmam saçma evde bekar görümce bütün gün evde duran kv varken. Ben kimseden bişey bekleyen biri değilimdir bunu bi kez daha belirtiyim ama ilgili görünüp aslında ilgilenmemek cocuk doğunca sahiplenmeleri falan canımı sıkıyor düşündükçe
Annenin çalışan bir kadın olduğunu belirtmemissin , bunu bilmem mümkün değil .mesajımı da ona göre yazdım .

Beklenti içinde bir insan olmadığım için bana batmazdi bu hareketler fakat hamilelik farklı bir durum ..belki de çok duygusal yaklasiyorsun. Ayrıca görümcen evde ve işi yoksa ondan rica edebilirsin sana yardımcı olmasını .

Yinede bir rica edebilirsiniz bence belki sizden bekliyor olabilirler, kendileri söyleyememiş olabilir .

Onların eline sarı bez yakışmıyomuş her fırsatta bunu söyleyen insanlar. İş yapmayı sevmiyolar ondan. Eşimle aynı yerde calısıyoruz. Şirket ekonomik olarak zorda 1 ay önce maaşlarımızın çeyreğini aldık temizlikçi zor görünüyo şuan

Annenin çalışan bir kadın olduğunu belirtmemissin , bunu bilmem mümkün değil .mesajımı da ona göre yazdım .

Beklenti içinde bir insan olmadığım için bana batmazdi bu hareketler fakat hamilelik farklı bir durum ..belki de çok duygusal yaklasiyorsun. Ayrıca görümcen evde ve işi yoksa ondan rica edebilirsin sana yardımcı olmasını .

Onların eline sarı bez yakışmıyormuş öyle derler hep. Sevmiyolar temizlik yaşmayı yani. Bende eyvallah etmek istemiyorum onlar sorabilirler bekledim ama yok buna sinir oluyorum sadece. Acaba ben mi abartıyorum diye danışmak istedim

Onların eline sarı bez yakışmıyomuş her fırsatta bunu söyleyen insanlar. İş yapmayı sevmiyolar ondan. Eşimle aynı yerde calısıyoruz. Şirket ekonomik olarak zorda 1 ay önce maaşlarımızın çeyreğini aldık temizlikçi zor görünüyo şuan
O zaman çocuğunuzdan değerli değil cnm haftada bir temizlik yeterli olur . temizliğine laf edecekte bir zahmet gelmesin .Doğumdan sonra bile bebekli ev darmadağın oluyor bir süre böyle idare etmek lazım

Eşin yapıyomuş iyi kötü ne güzel öbür türlü dert etme gecer elbette bu durum.
Yalnız bişey dikkatimi çekti hastaneye gelmesini istemiyosun ama iş yapsın diyon.

Bide belki yapamayodur dinçmi yapabilecek güötemi bilmiyorum ama kendi evini zor yetiriyodur.
Haftada bi annen yada bi yakın varsa yaptır yoksa parayla birini çağır oda yoksa biraz eşinle idare edip sabretmek

Onların eline sarı bez yakışmıyormuş öyle derler hep. Sevmiyolar temizlik yaşmayı yani. Bende eyvallah etmek istemiyorum onlar sorabilirler bekledim ama yok buna sinir oluyorum sadece. Acaba ben mi abartıyorum diye danışmak istedim
Aaa aaa o ne demek ? Çok güldüm kusura bakma :))))

Sarı bez kimin eline yakisirmis acaba ? sarıdan hariç bir sürü bezim var ,siz yeter ki gelin ,elinizi sarı bezden sarı beze surdurmeyecegim de :)) çok komik bir bahane olmuş .madem öyle beklentiyi tamamen kesmelisin .eşinle konuş ,durumun düzelinceye kadar kemerleri biraz sıkıp yardımcı tutsun sana .

merhaba kızlar

Sizlere birşey danışmak istiyorum.
2 aylık hamileyim ve hamileliğim cok sıkıntılı geçiyor.

Doktor sadece lavaboya kalkacaksın dedi.
Böyle olunca evimin işlerinide eşimle yapmaya calısıyoruz. Kv ile altlı üstlüyüz.
Ama yemek dışında hiç bişeye karışmıyolar.
Sadece yemeğe cağırıyo sağolsun ama yemekle bitmiyor ki.
Çok af edersiniz giyecek iç çamaşırım kalmamıştı artık kalktım beyaz attım makineye eşim silkeledi ben çamaşır teline astım.
Hiç sormuyolar bile bi işin var mı diye tamam saolsun yemek olayı için minnettarım ama dediğim gibi bi onla bitmiyor ki. Eşim haftada bir süpürge açıyor çamaşırları beraber asmaya calısıyoruz.
Bazen cok zoruma gidiyo. Cocuk doğunca eminim cok kıymetli olur ama şuan düşmesin diye kendimi paralıyorum
Bide hastaneye davet etmediğim halde enrivaki yapıp gideriz diyo. Ultrosona giderken torun normalde değil.
İlgili görünüp aslında ilgilenmemek dedikleri böyle bişey sanırım.
Bu arada annem evime biraz uzak oturuyo günlük işler için gelmesi zor oluyo büyük temizlik için zaten gelecek kendisi
Kimseye minnet etmeden bir yardımcı tutun kendinize. Doktor sadece lavaboya kalkacak dediyse çamaşır falan da sermeyin bir zahmet .eşiniz halletsin her şeyi.

Evde iki kişisiniz, yemeğe çağırıyorlar, ne işiniz olabilir ki çok fazla?
Eşiniz haftada bir temizlik yapsın, çamaşır asmak da atla deve değil, çamaşırı da asıversin.

Yemege çağırıyorlar Allah razı olsun diyeceğinize kendinizi dolduruyorsunuz.

Hani ben aile için yapmak zorunda değiller demem, aile içi beklentiyi normal karşılarım ama sizinki çok fazla.

İnsanları sizin temizliğinizi yapmıyorlar diye suçlayamazsınız,böyle bir hakkınız yok.Hamile olabilirsiniz,ama bu insanların size hizmet etmek zorunda olduğu anlamına gelmiyor.Anne baba olmayı siz ikiniz istemişsiniz,evde oturan görümcenin bir sorumluluğu yok bu konuda.
Her şeyi en iyi şekilde temizlemeyin bu süreçte,şart değil.Sürekli çamaşırları sermeyin veya bunları zamana yayarak biraz eşinize bırakın.Zor bir süreç ama yapılabilir bir şey,kafanızı ''neden yapmıyorlar'' ile bulandırmayın daha fazla.

Ne annemin ne kayınvalidemin evimde iş yapmasını istemem, onca sene calısmıslar cabalamışlar ben kendi başımın caresine bakmalıyım. Eşim böyle bir durumda bana dört dörtlük bakabilir eşime güvendiğim için de böyle konusuyorum. Temizlik vs için yardımcı almalısınız kadın hafta için çalışıp hafta sonu sizin evinizimi temizlesin
Çamasır vs ztn eşiniz yıkamalı. Kv niye sizin çamasırlarınızı yıkasın yahu. Yapsa katlasa yerleştirse yine suc olacak

Ama bu da anormal değil.
Valla bana da yakışmıyor bence sarı bez, hiç sevmem temizlik yapmayı.
Nedense bunu söyleyince eleştirinin bini bir para, nesi garip ki bunun.

Birazdan hamile kalirken onlara mi guvendin diyenler gelir.bu zamanda kimseden iyili beklemeyin benim birak akrabam kapi komsum dogum yapmisti elimden geldigince gidip yardim ettim.saolsun oda her isimde yardim eder.bunun adi iyilik yapmaktir ne olacka yani gelip yardim etse kiyamet mi kopacak.sizde hic minnet etmeyin bu zamanda boyle olmak lazim.etliye sutluye karismadan evinizde oturun ne siz iyilik yapin ne de baskasindan bekleyin

Acı ama gerçek abartıyorsunuz en iş çıkaran yemek bulaşık işleridir, e o da çağırıyorlarmış, geriye Bi çamaşır Bi süpürge kalıyor hafta içi eşin hafta sonu annen gayet rahat halledilir
Yani o kadar dramatik bir durum yok

Kimse kimsenin evini temizlemek zorunda değil bence.
Kocan bir zahmet her yere yetişsin .
Ayrıca aman kalkarsam bebeğime bir şey olur ,yatayım tüm aylar yerinden oynamasın diye düşünürseniz bu iş yaş.
Yiyecek ekmeği,yaşayacak ömrü olan bebek yaşar.
Kendini pamuklara sarsan nafile ; Kaderin önüne geçemezsin.

Back
X