Ben mi abartıyorum kızlar?

15 günde 1 kadın tutun gelsin , annemize rica edin kadın geldiğinde yanında dursun ilk zamanlar siz yatın içerde. Kadına alışınca anneniz gelmez . Biz öyle yapmıştık. 39. Haftaya kadar yardımcı geldi . Hala geliyor oğlum 3 yaşında ev tımarhane gibi yardımcım olmasa kafayı yerdim

merhaba kızlar

Sizlere birşey danışmak istiyorum.
2 aylık hamileyim ve hamileliğim cok sıkıntılı geçiyor.

Doktor sadece lavaboya kalkacaksın dedi.
Böyle olunca evimin işlerinide eşimle yapmaya calısıyoruz. Kv ile altlı üstlüyüz.
Ama yemek dışında hiç bişeye karışmıyolar.
Sadece yemeğe cağırıyo sağolsun ama yemekle bitmiyor ki.
Çok af edersiniz giyecek iç çamaşırım kalmamıştı artık kalktım beyaz attım makineye eşim silkeledi ben çamaşır teline astım.
Hiç sormuyolar bile bi işin var mı diye tamam saolsun yemek olayı için minnettarım ama dediğim gibi bi onla bitmiyor ki. Eşim haftada bir süpürge açıyor çamaşırları beraber asmaya calısıyoruz.
Bazen cok zoruma gidiyo. Cocuk doğunca eminim cok kıymetli olur ama şuan düşmesin diye kendimi paralıyorum
Bide hastaneye davet etmediğim halde enrivaki yapıp gideriz diyo. Ultrosona giderken torun normalde değil.
İlgili görünüp aslında ilgilenmemek dedikleri böyle bişey sanırım.
Bu arada annem evime biraz uzak oturuyo günlük işler için gelmesi zor oluyo büyük temizlik için zaten gelecek kendisi
Kac senelik evliyim 3 hamilelik gecirsim birisinde düşük tehlikem vardi annem uzakta zaten . Esimin ailesi dibimde oturrur ve daha 1 bardak su vermemislerdir bana. Hatta dusuk tehlikesini de onlar yuzunden geçirmiştim benimle kavga ettiler bebegime besik aldim diye cok uzuldum o gece hastanelik oldum . Hala aklima geldikce kin duyuyorum . Bu hayatta kimseden bisey beklemeyeceksin inan ki canim sag elin sol ele faydasi yok. Doguma kadar her isimi surunerek kendim yapmistim Allah yardim etti demek ki cocugum dunyaya geldi. Allah yardimcin olsun seni o kadar iyi anliyorum ki.

Bu hassas donemde karsidanda hassasiyet bekleniyor maalesef.Ama kendimden bir ornek vereyim benimde sorunlu gebeligim, temizlik yapmak agir is yapmak kesinlikle yasak ve bunu cevrem iyi bilir cunku erken doğum yapiyorum.Iki tarafta uzak bana bayramda kayinvalideye gittik normalde temizlikcisi var durumlari cok iyi onu cagirmak yerine kovayi supurgeyi elime tutusturdu.Bende deli gibi alip ust kati silip supurdum ki ayip olmasin diye.Ust kat dediysem villa ve cok buyuk odalar banyolar balkonlar.Sonra sancidan tepetaklak oldum kp ne oldu geline diyo adam acidi resmen ama kv ne dese begenirsin madem evinin isini yapamayacak kadar sorunlu gebeligin oluyo neden caresine bakmadin, benim kizim olsaydi aldirirdi dedi (kesinlikle aldirmaz tup bebekle cocuk sahibi oldu zaten).Ve ben bahceye cikip gozyasi doktum.Sende takmamaya calis esin destek veriyormus zaten gerisini onemseme...

Bence elinden geleni yapıyor, yemek en önemlisi zaten, temizliği de bi süre önemseme. Ayda 15 günde bir yapmak isterse annen gelir yada yardımcı al. Ütüyü boşver, çamaşırı da eşin halletsin. Silkeledikten sonra asabilirde, bence başarabilir. :))

sen abartiyorsun. yemek yapiyormus daha fazlasini da isteme. senin durumunda olup ne kv den nede annesinden yemegi gectim bir bardak su alamayan cok kadin var. yemegini ye keyfine bak, birak evi, sal gitsin

Kv ne mi guvendiiin????? Diyenler kesin olmustur:))) kimin nasil bi hayat yasadigi zorluklari bilmezler cunku..

Bence yemek yapiyolarsa zaten yeterli, hamileyken en tiksindirici olay oluyo genelde. Ya birini tut bu isler icin, ya da esin yapsin.

merhaba kızlar

Sizlere birşey danışmak istiyorum.
2 aylık hamileyim ve hamileliğim cok sıkıntılı geçiyor.

Doktor sadece lavaboya kalkacaksın dedi.
Böyle olunca evimin işlerinide eşimle yapmaya calısıyoruz. Kv ile altlı üstlüyüz.
Ama yemek dışında hiç bişeye karışmıyolar.
Sadece yemeğe cağırıyo sağolsun ama yemekle bitmiyor ki.
Çok af edersiniz giyecek iç çamaşırım kalmamıştı artık kalktım beyaz attım makineye eşim silkeledi ben çamaşır teline astım.
Hiç sormuyolar bile bi işin var mı diye tamam saolsun yemek olayı için minnettarım ama dediğim gibi bi onla bitmiyor ki. Eşim haftada bir süpürge açıyor çamaşırları beraber asmaya calısıyoruz.
Bazen cok zoruma gidiyo. Cocuk doğunca eminim cok kıymetli olur ama şuan düşmesin diye kendimi paralıyorum
Bide hastaneye davet etmediğim halde enrivaki yapıp gideriz diyo. Ultrosona giderken torun normalde değil.
İlgili görünüp aslında ilgilenmemek dedikleri böyle bişey sanırım.
Bu arada annem evime biraz uzak oturuyo günlük işler için gelmesi zor oluyo büyük temizlik için zaten gelecek kendisi
Yapsalar iyi olur tabi ama beklentiye girmeniz doğru değil. Kendi annenizden rica edin yada bir yardımcı bulun

Yemeği kvde yiyorsunuz. Daha ne? Evde teksin. Çoluk çocuk yok. Ev fazla pislenmez. Eee bu halinle gelenin gidenin de yoktur. Eşin haftasonları bir süpürge tutsa. Banyoyu temizlese. 1 saatini almaz. Çamaşırı da haftada bir kere yıkayıp assa katlasa ne kadar zamanını alır ki? Kendi giyeceğimi ütülesin. Sen muhtemelen yatmak zorunda olduğun için pijamayla takılıyorsundur. Gelsinler işimi görsünler, beni nazlasınlar istiyorsun belli ki ams ileride bu durum tersine dönerse pişman olursun. Bu sefer onlar başlar "gelin gelsin temizliğimizi yapsın, misafirimizi ağırlasın" falan filan. Mesafe candır. :KK49:

Bu hassas donemde karsidanda hassasiyet bekleniyor maalesef.Ama kendimden bir ornek vereyim benimde sorunlu gebeligim, temizlik yapmak agir is yapmak kesinlikle yasak ve bunu cevrem iyi bilir cunku erken doğum yapiyorum.Iki tarafta uzak bana bayramda kayinvalideye gittik normalde temizlikcisi var durumlari cok iyi onu cagirmak yerine kovayi supurgeyi elime tutusturdu.Bende deli gibi alip ust kati silip supurdum ki ayip olmasin diye.Ust kat dediysem villa ve cok buyuk odalar banyolar balkonlar.Sonra sancidan tepetaklak oldum kp ne oldu geline diyo adam acidi resmen ama kv ne dese begenirsin madem evinin isini yapamayacak kadar sorunlu gebeligin oluyo neden caresine bakmadin, benim kizim olsaydi aldirirdi dedi (kesinlikle aldirmaz tup bebekle cocuk sahibi oldu zaten).Ve ben bahceye cikip gozyasi doktum.Sende takmamaya calis esin destek veriyormus zaten gerisini onemseme...
Hiç haketmeyen bir insana karşı neden bu kadar iyi niyetli ve tavizkar davranıyorsunuz?
Bahçeye çıkıp ağlamak yerine söylenen sözlere ne kadar kırıldığınızı söyleseydiniz keşke...

Hiç haketmeyen bir insana karşı neden bu kadar iyi niyetli ve tavizkar davranıyorsunuz?
Bahçeye çıkıp ağlamak yerine söylenen sözlere ne kadar kırıldığınızı söyleseydiniz keşke...
Keske soyleyebilseydim pismanim tabii ama lafin altinda kalacak biri degil agzi iyi laf yapar beni bastirirdi kesin.Esim tam destek bana,annesinin beni uzdugunu farkedince bayramin 2.gunu donme karari aldi zaten 2 yildir gitmiyorduk onlar geliyordu.Esim yine gitmek istememisti ben kp ısrar etti ayıp olur diye esimi ikna ettim.Kv beni sindirdi sanırım bildigin cekiniyorum kadindan.

Keske soyleyebilseydim pismanim tabii ama lafin altinda kalacak biri degil agzi iyi laf yapar beni bastirirdi kesin.Esim tam destek bana,annesinin beni uzdugunu farkedince bayramin 2.gunu donme karari aldi zaten 2 yildir gitmiyorduk onlar geliyordu.Esim yine gitmek istememisti ben kp ısrar etti ayıp olur diye esimi ikna ettim.Kv beni sindirdi sanırım bildigin cekiniyorum kadindan.
Bunu bir hissederse sizi daha çok ezer.
Madem eşiniz de arkanızda saygısızlık etmeden kibarca verin cevabını, ayıp olur vs diye gereksiz yere ziyaretine de gitmeyin.
Onun yaptığı ayıp değil mi? Misafir gelen gelinine yaptığına bakın...
Kayınpederiniz de gelmenizi istiyorsa karısını dilini tutması için uyarsın. Nasıl alıştırırsanız öyle gider, kendinizi ezdirmeyin.

Kayınvalide yemeğini yapıyormuş bence bunu yapması bile büyük bir iş . Çamaşırı eşin asar.Evi de annen ayda bir temizler oldu bitti işte bence abartıyorsun

Bunu bir hissederse sizi daha çok ezer.
Madem eşiniz de arkanızda saygısızlık etmeden kibarca verin cevabını, ayıp olur vs diye gereksiz yere ziyaretine de gitmeyin.
Onun yaptığı ayıp değil mi? Misafir gelen gelinine yaptığına bakın...
Kayınpederiniz de gelmenizi istiyorsa karısını dilini tutması için uyarsın. Nasıl alıştırırsanız öyle gider, kendinizi ezdirmeyin.
Çok haklısınız kp sordu niye canın sıkkın erkenden gidiyorsunuz annen birşeymi yapti dedi keşke anlatsaydım yok birşey dedim adamda farkında ama kadın despot...
Kp alt katı temizleme dedi yoksa kv sesi cikmiyor.Kac yillik gelinim basta sustum alısti simdi konusunca batacak ama olan bana oluyor.Cok tehlikeli biri baskasinin yaninda ayri yalnizken ayri davraniyor.Anlatsam şaşar kalırsınız.Evine 2 yildir gitmiyordum dahada gitmem.Benimde bir konu acip bunu nasil asacagimla ilgili fikir almam lazim galiba...

Evde başka çocuk olmadığına göre bir kadın ve bir erkeğin döküntüsü yoktur zaten, yemek de yapıldığına göre sizin evde başka iş olmamalı. Arada bir anneniz de temizliğe yardım ediyorsa yeter zaten.
Çamaşırı eşiniz neden kendi asamıyor ki, onun silkelemesi sizin asmanız falan... çok dramatize etmeyin olayları, üzüldüğünüzle kalırsınız.

Kayınvalidenizle ne alakası var ki hamileliğinizin. Yemek işinizi hallediyormuş her gün bu bile çok büyük fedakarlık. Bu çocuk eşiniz ve sizin çocuğunuz, ev ikinizin, e işler de ikinizin. Madem siz rahatsızsınız eşiniz yapacak. Yetişemiyorsanız yardımcı tutmak durumundasınız malesef. Başkasından iş beklemeyin.

Çamaşır asmayı da eşinizin tek başına yapamaması garip geldi. Anlattıklarınız sadece lavaboya kalkmaktan çok uzak.

Back
X