• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum ? Kv mi ?

Bence haklı eşine göster sadece insanlara göstermen hem abartılı bi durum hemde nazar değebilir

Kayınvalideniz çok haklı hatta bana bile gösterme demiş kötü niyetle demeimş yani bazen yakınlarımızın bile nazarı değebiliyor. Tabi ki hamile olmana falan sevinmiş görünce mutlu olmuş ama karşındaki komşunun ne gözle baktığını bilemezsin. İlk çocuğunuz olabilir heyecanlı olabilirsiniz ama buldumcuk gibi sanki tek siz doğuruyorsunuz gibi herkese de ultrason fotosu göstermek saçma. Ben bir eşime gösteririm tamam eğer kaynanam kızım bana da gösterme farkında olmadan nazarım değer diyorsa göstermem gayet iyi niyetli yani niye alınıyorsunuz ki. Hem zaten orada bir şey de belli olmuyor albüm yapın koyun hatıra diye. Herhalde doğunca da her fotoğrafını çeker sosyal medyada benim çocuğum var diye paylaşırsınız.

Kv haksız n'olmuş millete ultrason resmi göstermekle.Hatta dua alırsınız insanlardan hayırlısı ile doğsun diye.İlk heyecanınız paylaşın sevincinizi anlatın,bilmediğiniz birşeyler öğrenirsiniz..

Kadın kötü bi şey dememiş ki.. nazar değer Allah korusun kötü bi şey falan olursa üzülneyin canınız yanmasın diye uyarmış.. elinizi sallasanız fesata çarpıyo zaten haklı kadın.. iyiliğiniz için söylemiş

Aslında kotu bırsey dememıs
Uslubu onemlı ne dersın desın kalp kırmadan dıyebılır

Dogduktan sonrada kımseye gostermıcem nazar deger deyın sakalasarak :)

Ay bende hep gosteriyorum millete annem çok kızıyor ama elimde değil içime sigdiramiyorum kamuya açmak istiyorum resmen pöykurmek istiyorum bebegimi o kadar heyecanla bekliyorum ki o yüzden çok iyi anlıyorum seni.. evet gormemisin oğlu olmuş seklinde başlayan o cümle tamamen benim için söylenmiş olabilir ki benimki kız koparabilecegim bi seysi yok ondan herkeslere gosterebilirim acikcasi elimde değil... Nazarsa en çok bana degiyor kacinciya düştüm ya kaseler elimde parçalanıyor resmen napim yani nazar olmayım diye bnde sokağa çıkmayım o zaman..

Arkadaslar 5 aylık hamıleyım dun kontrolum vardı gıttım. Bebegımın ultrosondan çektiği fotografını verdı doktor. Neyse eve geldım esıme falan resmını attım bebegımızın oda mutlu oldu sevındı hanı sevınıyorum bebegımın hareketlerını gorunce cok mutlu oluyorum heycanlanıyorum ılk bebegım sonucta dogmasını dort gozle beklıyorum. Neyse kv ıle arkadası da geldı sonradan onada gostermek ıstedım torunu sonucta. Arkadasının yanında cok sevındı ettı bılmem ne aksam yemekte tuttu dedıkı bebegın resmını gosterme herkese nıye gosterıyosun cok abartıyosn sen , dogunca gorucez zaten bana bıle gosterme ben hemen dua ettım nazar degmesın dıye gıbı bana bı cıkıstı. Cok moralım bozuldu. Ilk defa anne olacagım ben kucagıma alacagım gunu sabırsızlıkla beklıyorum benım mutlulugumu paylasmıyor resmen benı azarlıyor cok zoruma gıttı kv ' ye bebekle ılgılı daha bırsey demeyı dusunmuyorum. Cok zoruma gıttı hos mu sızce yapdıgı ? Esımde duydu anladı moralımın bozuldugunu ama bısı demedım.
Benim ki de öyle diyordu hatta aldiklarima bir sürü şey almışsın dedi anneme de sakin alma bir sürü şey almis dedi annem baktı ne birsurusu yetmez bunlar dedi. Gerçekten de yetmedi yani annem de kıyafetler aldı ama daha hanımefendi bir bez parçası dahi almadı bayramı bekliyorum bakalım nolacak bende ultrasyon fotoğraflarını gösteriyordum o da aynisini dedi dedikçe daha çok gösterdim:)) eşim karnımı sevip konuşurdu oğlumla ben kitap okurdum ninni dinletirdim laf dedi mı inadına daha çok yapardım boşver hevesimi kimse içimde bırakamaz:)) senin canın sikilacagina onun canı sıkılsin boşver hamilesin sen çocuğun da etkileniyor bundan

Siz anne olacaksınız o sizin bebeğiniz, sizi heyecanlandıran şeyler onları heyecanlandırmıyor.Ayrıca nazardan da korkar büyüklerimiz. Ortada alınacak birşey yok yani abartmışsınız

Kv haklı siz gereksizlik yapmışsınız. Ne gerek var 5 aylik karnındaki çocuğun resmini göstermeye. Sacmalamissiniz bile diyebilirim yani. Biri bana öyle bir resim gösterecek olsa icimden diyeceklerimi yazmayayim şimdi ama tuhafsınız yani. Ama ilk bebeginiz demi pardon...:eek:
Arkadaslar 5 aylık hamıleyım dun kontrolum vardı gıttım. Bebegımın ultrosondan çektiği fotografını verdı doktor. Neyse eve geldım esıme falan resmını attım bebegımızın oda mutlu oldu sevındı hanı sevınıyorum bebegımın hareketlerını gorunce cok mutlu oluyorum heycanlanıyorum ılk bebegım sonucta dogmasını dort gozle beklıyorum. Neyse kv ıle arkadası da geldı sonradan onada gostermek ıstedım torunu sonucta. Arkadasının yanında cok sevındı ettı bılmem ne aksam yemekte tuttu dedıkı bebegın resmını gosterme herkese nıye gosterıyosun cok abartıyosn sen , dogunca gorucez zaten bana bıle gosterme ben hemen dua ettım nazar degmesın dıye gıbı bana bı cıkıstı. Cok moralım bozuldu. Ilk defa anne olacagım ben kucagıma alacagım gunu sabırsızlıkla beklıyorum benım mutlulugumu paylasmıyor resmen benı azarlıyor cok zoruma gıttı kv ' ye bebekle ılgılı daha bırsey demeyı dusunmuyorum. Cok zoruma gıttı hos mu sızce yapdıgı ? Esımde duydu anladı moralımın bozuldugunu ama bısı demedım.

Sen abartıyorsun,eskilerde nazar düşüncesi çok baskın bana da annem hep der ki: en çok annenin nazarı değer bir seviyor öpüyorsan iki Dr dua et

Sert bır uslupla konustugu ıcın üzüldüm arkadaslar normal bır uslupla soylemıs olsa hos karsılarım fakat cocuk azarlar gıbı konustu. Canımı sıkan uslubu
uslup kötü ise kırılmışsınızdır haklısınız

diğer yönlü kv korkmuştur bide yaşlılarda amaaaan bizde doğurduk ne olmuş amma abartıyo diye düşünüyorlar

bu arada bende hiç ultrason resmi göstermedim.. sizin tercihiniz tabi

Ben burada üsluba bakarım. Eğer derse ki 'kızım hevesleniyorsun ama yazık daha minicik nazar falan değer kimsenin içini bilemezsin' diye eyvallah. Başımın üstüne.
Amaa çocuk azarlar gibi benim heyecanımı küçümseyerek 'ne o öyle gösterme' derse o zaman cevabını alır. Hele yalnızken o sus pus koca da payını alır.

Sanki sürekli hamile kalıyoruz. Ne var biraz dillerine balans ayarı verseler. Burada bile neredeyse tefe koyulmuş konu sahibi.
Ben usg fotolarımı eşimle, kv ile, en yakın iş arkadaşımla ve ablamlarla paylaştım.
Kimse de basit görmedi. Gören kendi fesatlığına baksın. :KK14:

Konu sahibi sana tavsiyem doğana kadar kv ile hiç bir şey paylaşma. Sorsa bile kısa cevap ver geç. Doğunca bile sürdür bu tavrını. Allah korusun kuzularımızı.

sizin üzülmeniz normal de işte patavatsız oluyolar boşvereceksin...
benimkinin de batıl inançları var bazen öyle şeyler söylüyor ki ne diyeceğimi şaşırıyorum:D sonra gülüp geçiyorum kendi kendime

Ultrasyon fotoğrafını gösterme de sıkıntı görmedim. Fakat kaynananin söyledikleri olabilecek bir tavır. Çünkü büyükler nazardan korkarlar. Sadece kendinin bulunmuş olduğu ortamda ona göstersen o tepkiyi vermezdi belki.bence diğer kişiden de tam olarak hoslanmadigi icin o kişinin kiskanacagini düşünmüştür. Yani torununu düşündüğü için sana kizmistir. Bu şekilde düşün ve uzulme.

Kızma şekli onemli ama. Keşke güzel dille kızım bak böyle yaptın ama bundan sonra daha dikkatli olursun demiş olsa sende belki bu kadar uzulmezdin. Ama yine de üzülme sen karşı tarafta tam olarak hatalı diyemem.

Back
X