ben mı abartıyorum ya

suprizzzyumurta

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2013
162
21
48
İstanbul
arkadaslr gunaydın bız yenı evlendık yanı 10 ay falan oldu hıc bırıkım yoktu ıkımızınde aılelerden destek de emde 1 lira bile takı ıle falan yapık hersyı borc ıla taksıtlle ve hala oduyruz 4 aya ancak bıtyr ve kıradayız ıkımzde memur falan deglız dusuk pozısyonlarda normal maasla calısyrz am esımın aılesı bızdn sureklı para talep edıyorlar diğer erkk kardesndn abısındn almıyrlr hatta yerı gelıyr fatralrı bıule oduyr esım en son kavgadan sonra odedımı bılmıyrum ama odyr kesın ve bn bıktım bosanmak bile geliyr aklımdan arada ama esımı sevyrm ve ıyı hatta bya ıyıyz o konular olmadann ne yapyım sızce

bence madem esin anlayıslı konus bıdaha onların borcunu odemesın çünki sızınde borcunuz varmıs bunları düşünmesi gerekiyor

önce yazı yazmasını öğrenmekle işe başlayın, çünkü herkes kriptolog olmak zorunda değil.
ikincisi ne boşanması, konuşarak çözülecek bir konu bu...
boşanınca yeniden evleneceğiniz insanın da ailesine para yardımında bulunmayacağı ne malum?
eldekini yola getirmeye bakın derim...

ona dıyorum kıyamıyor tamam odemıyorum dedı ama oduyordur kesın
bn aılesıne bı sekılde yansıtmak ıstyrm ve bn hala mesafelıyımdır diğer elimle oldukları gbı degıller bı ıkı ay ara ıle evlendık vede o yuzden derım ama nasıl deyım

abartmıyorsun canım ama ailesinin geliri yok mu eşinin? neden eşine ödetiyorlar herşeyi? öyle mi alışmışlar yoksa ödeyecek durumları hiç mi yok? birde neden sadece senin eşin? diğer kardeşlerden almıyorsa sizden de almasınlar ki düğün borçlarınız da varmış. bence eşin çok ısrar ederse maaşını ayır eşinle. sen kendi maaşınla borcu harcı ev kirasını giderleri öde kalırsa ailene yollarsın de. ben birikim yapıcam kimsenin bize faydası yok böyle kirada falan nereye kadar devam edecez de. takıların da gitmiş anladığım kadarıyla. bu devirde bir mal sahibi olmak çok zor ki maaşın iyi olsa bile giderler çoksa bişey yapamıyorsun. eşinle konuş bence bana maaşım konusunda karışma de. borçlara yetiştiremezsen hesaplarız geri kalanını ben öderim ama gerisine karışmam de. annene babana da dönüşümlü para yollayalım her ay biz neden yolluyoruz de ki tabi hiç gelirleri yoksa ve çalışacak durumda değillerse.

boşanmak nedir yauu..10 ay olmuş .... az sabır.evlilik emek vererek yeşerir..

ay canım benım emeklı hemde hala calısıyr kaynımda aynı evde evde olan evlıde karısmıyr esıde calısmyr varsa yoksa bız yaaa ama bu durumu anlatmam lazım esım kıyamıyr odemıyorm dyr ama oduyr nasıl anlatyım durumu aılesıne

arkadsm salak yerıne konmakta ısleri düşünce ancak ben arnıyrm para olunca eşim başkada yok

iyide salak yeriine konmak demişsin.ilk sen değilsinki binlerce kadın var bu durumda eşinin ailesi tarafından sürekli bankamatik gibi görünen....

Son düzenleme:
iyide salak yeriine konmak demişsin.ilk sen değilsinki binlerce kadın var bu durumda eşinin ailesi tarafından sürekli bankamatik gibi görünen....

ben dayanamıyrum bnım düğünüme 1 lira desteği olamayan insanlar hala para beklıyrlr ve dgn gunu bilezk geri istendi bn o nu takmadım bıle ama artık bı sekılde kırmadan konunsmam lazım

abartmıyorsunuz tabikide. Eşinizi karşınıza alın konuşun sonrada ailesine bi şekilde para verilmiceğini söyleyin

Arkadasım sen neden sesli harfleri yutuyorsun? Ne yazdığını anlayacağız diye akıl tutulması yasıyoruz....

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Eşinizi kavga etmeden alın karşınıza konuşun.
Bizde bir ev geçindiriyoruz ve her şey zar zor yetişiyor.
Bizim bu kadar borcun arasında ailenin faturalarını ödemen ne derece mantıklı falan diyin.
Baktınız ki devam ediyor, sizde ailenizin bir borcunu ödeme kararı almışsınız gibi blörf yapın.
Ama bu konuşmadan hemen sonra yapmayın, biraz zaman geçsin.
Ve diyin ki ya ödeyemiyorlarmış pişman olmuşlar aldıklarına bu eşyayı ama yardım etmem gerek falan diyin.
Böyle aylık 150-200 Liralık birşey olsun.
Eğer ters tepki verirse anlatırsınız eminim bu şekilde sizi daha iyi anlayacaktır.

Destek vermek zorunda değiller ama köstek de olmasınlar. Sen de bu kadar çabuk pes edersen hayatta işin çok zor. Azcık mücadele etmeyi öğretmediler mi sana?

tek başına boşanma nedeni olduğunu düşnmüyorum özellikle kk de son zamanlarda benzer sorunlar sıkça dile getirildi . uzlaşı sağlamaktan başka pek de yapacak birşey yok

okumakta çok zorlandım....

boşanma tabi, eşinle maaşlarınız bellidir. maaşlarınızı ortaya koyun, kim içinden ne kadar ve ne için alıyorsa yanına yazsın... bunu yapmayı isterkende eşinin ailesini işe karıştırma. borç planlaması için yapmak istediğini söyle. bakalım gelen giden hesabımız nasıl, nerelere luzumsuz harcama yapıyoruz vs. gibi konuş...

ozaman belli olur...

çok sağolun denıycem soyledıklerınızı umarım yola gırer çünkü aptal değilim destek olmayıp para ıstemek

Beterin beteri var canim burda neler okuyoruz yardim etmedikleri gibi yuklu miktarda borc yukleyenler var cocuklarina..

Esinle otur konus..

çok sağolun denıycem soyledıklerınızı umarım yola gırer çünkü aptal değilim destek olmayıp para ıstemek

bence de abartmıyorsun çok sinir bozucu bir durum. ama öncelikle 1 yılda bütün borçları nasıl bitirebileceksiniz anlayamadım ve takdir ettim :) çünkü biz evleneli de 8 ay oldu ama 3 yıl daha borç ödeyeceğiz üstelik eşimde bende memuruz. konuya dönelim benim aileminde eşimin ailesinin de durumu iyi değildi ve bizde 5 kuruş beklemedik kimseden. eşimin ağabeyi var o serbest çalışıyor memur değil yani. eşim evlenmeden önce ağabeyine her ay yardımda bulunuyormuş. kirasına kadar faturalarına ödüyor yani o derece. neyse biz evlendik 1 ay 2 ay derken baktım devam ediyor.yani tamam çocukları var onun durumu zor belki çalışma şartları vs ama biz de bir yuva kurduk sonuçta hem de borçla harçla. bizim de çoluğumuz çocuğumuz olacak. eşimi karşıma aldım aynen bu şekil anlattım. o ay son oldu. belki ben kötü gelin oldum ama olsun evimin rızkı sonuçta. hem 2 maaş giriyo eve ama inan kırk kanaat getiriyoruz ay sonunu borçlardan dolayı. geçim zor. hayat pahalı.eşin bunu anlamalı ve ona göre davranmalı. boşanmak en son çare her olumsuzlukta boşanmanın lafını ederseniz bi gün bi bakmışsınız gerçekten bitmiş evliliğiniz. o yüzden dile getirmeyin .

Canım bence sen karışma. Ödesin. Annesi babası. Sen ödeme dersen kötü olursun. Kendine güvenip ödüyosa sen bişey deme. Karşı tarafın anne babası da senin annen baban sonuçta. Sevaptır. Görmezden gelmelisn

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…