- 5 Ocak 2014
- 10.254
- 7.406
- 248
- Konu Sahibi suprizzzyumurta
-
Arkadasım sen neden sesli harfleri yutuyorsun? Ne yazdığını anlayacağız diye akıl tutulması yasıyoruz....
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
arkadaslr gunaydın bız yenı evlendık yanı 10 ay falan oldu hıc bırıkım yoktu ıkımızınde aılelerden destek de emde 1 lira bile takı ıle falan yapık hersyı borc ıla taksıtlle ve hala oduyruz 4 aya ancak bıtyr ve kıradayız ıkımzde memur falan deglız dusuk pozısyonlarda normal maasla calısyrz am esımın aılesı bızdn sureklı para talep edıyorlar diğer erkk kardesndn abısındn almıyrlr hatta yerı gelıyr fatralrı bıule oduyr esım en son kavgadan sonra odedımı bılmıyrum ama odyr kesın ve bn bıktım bosanmak bile geliyr aklımdan arada ama esımı sevyrm ve ıyı hatta bya ıyıyz o konular olmadann ne yapyım sızce
arkadaslr gunaydın bız yenı evlendık yanı 10 ay falan oldu hıc bırıkım yoktu ıkımızınde aılelerden destek de emde 1 lira bile takı ıle falan yapık hersyı borc ıla taksıtlle ve hala oduyruz 4 aya ancak bıtyr ve kıradayız ıkımzde memur falan deglız dusuk pozısyonlarda normal maasla calısyrz am esımın aılesı bızdn sureklı para talep edıyorlar diğer erkk kardesndn abısındn almıyrlr hatta yerı gelıyr fatralrı bıule oduyr esım en son kavgadan sonra odedımı bılmıyrum ama odyr kesın ve bn bıktım bosanmak bile geliyr aklımdan arada ama esımı sevyrm ve ıyı hatta bya ıyıyz o konular olmadann ne yapyım sızce
Canım bence sen karışma. Ödesin. Annesi babası. Sen ödeme dersen kötü olursun. Kendine güvenip ödüyosa sen bişey deme. Karşı tarafın anne babası da senin annen baban sonuçta. Sevaptır. Görmezden gelmelisn
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
kızlar bir tek ben mi farklı düşünüyorum bu konuda? ailesi sonuçta yardım edecek tabi. ki bu insanlar anladığım kadarıyla (yazdıklarınızdan pek bişey anlaşılmıor) bi kaç ay arayla iki evlatlarını evlendirmiş. sıkıntıda olmaları çok normal. ne var adamcağız bir iki fatura ödese. borç harç çok sıkıyor insanları biliyorum. ben de yaklaşık iki senedir evliyim yeni yeni toparlanıyoruz. ki ben şu an çalışmıyorum. keyfimden değil iş bulamadığımdan. oldukça sıkıntılı bi dönemdeyiz yani.
buna rağmen dışarı çıkacaksak çıkmıyoruz o 100-150 lirayla benim ailemin doğal gazını ödüyoruz. eşimin ablası bi dönem işsiz kaldı market alışverişine kadar yaptık. Aİle demek birbirine destek olmak demek değilmidir. nasıl bu kadar bencil düşünebiliyorsunuz aklım almıyor.
Örnek veriyorum yarın öbür gün borçlar bitince bi ev bi araba alalım diyeceksiniz. paranız çıkışmayınca ilk kimin kapısını çalacaksnız tabiki anne babanın. yarın öbür gün allah geçinden versin mirasa da ortak olacaksınız öyle değil mi. şimdiden bunları sorun ederseniz yürümez o evlilik zaten. Para için boşanmayı dile getiren bir insan düşünemiyorum ben. Para nedir yahu elinizin kiri.
sizin aile bağlarınız ya çok kuvvetli ,ya aileniz güvenilir iyi insanlar ,yada bir kaç seneye aramıza katılacak (çok afedersiniz teşbihte hata olmaz) enayi evlatlar listesinde olacaksınız....
saldırdığımı düşünmeyin sadece merakımdan soruyorum,
3 kardeşsiniz,
1 kardeş her istediği alınıyor, evlendiriliyor, çok borç altına giriliyor bu kardeş 30 yaşında içki sigara kullanıyor ve hiç çalışmamış biri
siz evlenirken ebeveynleriniz hiçç yardımda bulunmadığı gibi birde sizden maddi desdek bekliyor
siz nişanlıyken nişanlınınızın verdiği 100 tl ye kadar düşüyorlar 1. kardeş yüzünden
evleniyorsunuz para göndemeniz isenıyor, siz çalışmadığınız halde sürekli taciz altındasınız maddi olarak
şimdi bu durumu nasıl değerlendirirsiniz???
yani yardım etmeli dersenizde anlarım
sadece bakış açınızı hakikaten merak ettim
hep maddi olarak taciz ediliyorsunuz
ailemin maddi açıdan pek sıkıntısı yok. eşimin de annesi ve babası yok (keşke olsalardı da yardım etseydik.) 4 kardeşiz. büyük ablamın eşi girdiği her işi batırır. 3-5 sene önce vergi rekortmeniyken şimdi kızının okul harcını ödeyemez. ben anneme babama yardım ederim fatura öderim. onlar ablamlara yardım eder. sıkışırsak abimi ararız. bazen eşimin ablası bize el atar bazen biz onlara. aile dediğin budur benim gözümde. anneme babama, ya da kardeşlerime, veyahut eşimin ailesine maddi yardımda bulunmak enayi yapıyorsa beni evet enayi olabilirim. Önceki mesajda da dediğim gibi para benim elimin kiri. maddi değil manevi yönden yaptıklarım görülmez takdir edilmezse o zaman üzülürüm sadece.
tamam ama siz bambaska bir hikaye uzerinden yorum yaptiniz...
benim anlattiklarim baska bir dunya..
sizin aileniz buysa boyle aileye elbette fedakarlik haktir..
benim sordugum boyle bir aile icin ne HAKTİR?
Bizim gibi insanlar boyle olaylari paylastigin da ayyyy hiccc kiyamam benim babam cinar agacimdir yok anam bilmem neyimdir..
kardesim bizim acimizdan bakin yahu..
kocasi dovmus kadin dert yaniyor aaa minnosum bana hic kiyamaz.
biz bunu sormuyoruz, ozellikle aile konusunda cok hassasim ben...
İnsanlara nasıl davranırsanız onlar da size aynı şekilde davranırlar bu kadar basit. Aileyi onu bunu suçlamadan, sıra dayağı çekmeden önce kendi altınızdaki eşeği görmeyi öğrenin. Tabi ki istisnaları vardır bu durumun ama yüzde biri geçmez.
Kimsenin kaynanam bana evlenirken yardım etmedi, kayınbabam altın takmadı, bize ev bark almadılar, kocam onlara yardım etmesin yaağğğ deme lüksü yok arkadaşım. Çalış çabala yap her şeyini ondan bundan dilenme.
kime nasil davranirsaniz öyle olmuyor iste...
ben diyorum bayram haftasi siz diyorsunuz supurgenin sapi..
bi kere sordugum ornekledigim seyle bu cevap cok uyumsuz, biz kendi ailemizin bizi NASİL SOMURMEYE calistigindan bahsediyoruz..
saniyormusunuz buradaki sorun sadece MADDİ? evet hem maddi daha buyuk bir cogunlugunu MANEVİ..
sordugum soruyu geri aliyorum.
iyi gunler dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?