ben mı abartıyorum ya

Bu nasilyazidir kardesim ya, ben 30 yildir disarda yasadigim halde, o kadar
Gelistirmeye calisiyorum kendimi, lütfen özen gösterin biraz.

Kuzum o kadar kişi uyarmış lütfen düzgün yaz diye...
Sen istediklerine cevap vermişsin.
Gözlerim birbirine girdi okuyana kadar.
Türkçemizı katletmeyelim.
Konuşarak halledilecek konular bunlar.
Biraz da sabır lütfen!

aileler çok zorunlu olmadıkça çocuklarının yakasından düşmeyi öğrenmeli..sağlık durumu vb geçici faktörleri kapsam dışı tutuyorum ama bir ebeveyn sahip oldukları çocuklara bakmakla yükümlüdür belli bir yaşa kadar.. ama yetişkin insanlar olduktan sonra ve ailede sağlık sorunu gibi bir durum yoksa sürekli olarak çocuklarından para göndermelerini beklemek saçmadır. çocuk, ilerde bana baksın diye yapılmaz!! siz şuan ailesiniz ve kendi giderleriniz var. ilerde çocukarınız olacak. kendi büyüklerinize nasıl bakılabilirsiniz ki birde? aileniz bu yaşına kadar kendini geçindirecek duruma kavuşamadılar mı? neden? o denge zaten evliliğin ilk yıllarında kurulur. sizin ebeveynleriniz o dengeyi kuramadılar mı? bence haklısınz. alıştırmayın herşeylerini ödemeye.. yani bir süre idare edilebilir zor durumdalarsa. ama bu durum geçici olmalı sürekliye dönüşmemeli.. yoksa siz asla kendi düzeninizi kuramazsınız.boşanma konusunda ise bence erken bunun için. eşinizle konuşun sakince. mantıklı şekilde anlatın. sırf o sebepten evlenmekten vazgeçtim erkek arkadaşımdan ayrıldım. çocuk habire ödüyordu. bunlarda gayet eli ayağı tutan insanlar. çalışmıyorlar. adam emekli tüm gün evde. tek geçim bundaydı. bir de sağolsunlar bakamıyorlar 6 çocuk yapmışlar.benimki hem aileye para verior faturları ödüyor. hem de kardeşini okutuyor falan. bunlar da habire evde oturuyor. çocukları sen mi yaptın dedim erkek arkadaşıma en son? biliyorum evlensem de gönderecek. kardeşlerine zaten kıyamıyorum çocukların okuması lazım. ama bende o riskin altına giremedim.

kızlar bir tek ben mi farklı düşünüyorum bu konuda? ailesi sonuçta yardım edecek tabi. ki bu insanlar anladığım kadarıyla (yazdıklarınızdan pek bişey anlaşılmıor) bi kaç ay arayla iki evlatlarını evlendirmiş. sıkıntıda olmaları çok normal. ne var adamcağız bir iki fatura ödese. borç harç çok sıkıyor insanları biliyorum. ben de yaklaşık iki senedir evliyim yeni yeni toparlanıyoruz. ki ben şu an çalışmıyorum. keyfimden değil iş bulamadığımdan. oldukça sıkıntılı bi dönemdeyiz yani.

buna rağmen dışarı çıkacaksak çıkmıyoruz o 100-150 lirayla benim ailemin doğal gazını ödüyoruz. eşimin ablası bi dönem işsiz kaldı market alışverişine kadar yaptık. Aİle demek birbirine destek olmak demek değilmidir. nasıl bu kadar bencil düşünebiliyorsunuz aklım almıyor.

Örnek veriyorum yarın öbür gün borçlar bitince bi ev bi araba alalım diyeceksiniz. paranız çıkışmayınca ilk kimin kapısını çalacaksnız tabiki anne babanın. yarın öbür gün allah geçinden versin mirasa da ortak olacaksınız öyle değil mi. şimdiden bunları sorun ederseniz yürümez o evlilik zaten. Para için boşanmayı dile getiren bir insan düşünemiyorum ben. Para nedir yahu elinizin kiri.

arkadaşlar hepinizden özür dilerim
işte olduğum için ancak yazıyorum ve hızlı kısadan kesmek için hakkınızı helal edin dikkat edeceğim

herkes kendine göre haklı ama ben yaparım fakat borç gırtlakta artı yardımı kımsenin olmadı bu zamana kadar işler düşünce telefon çalıyor bir tek aptal yerine konmak insanın zoruna gidiyor

ben ceremesını cekıyor kıt kanaat gecınıyorsam ve herseyden kesıyorsam hak mı bu canım

Anne baba da olsalar kimse kimseyi kullanamaz. Bir kere eşinizin ailesi çocukları yuva kurduğu için bırakın para istemeyi yardım etmeleri gerekir. Benim fikrim bu.

Arada bir fatura ödenemez o zaman ödenir. Ama her ay alışkanlık haline getirilmez.

Herkes anne babasına yardım etmek ister. Ama hayat çok pahalı elde tutup biriktirmek şart. Çocuk olunca çok zorlanırsınız eşin de pişman olur. Güzel bir dille anlat. Anlaması için uğraş. Anlamazsa kazandığın parayı verme birikim yap. Ama boşanma lafını etme. Çocuk oyuncağı değil bu.

Tek çözüm borca gireceksiniz..Ev, araba veya yatırımlık bişeyler.. Olmadı işten çıkarılma riskim var para biriktirelim işten çıkarılırsam zorlanmayalım dersiniz..

sizin aile bağlarınız ya çok kuvvetli ,ya aileniz güvenilir iyi insanlar ,yada bir kaç seneye aramıza katılacak (çok afedersiniz teşbihte hata olmaz) enayi evlatlar listesinde olacaksınız....
saldırdığımı düşünmeyin sadece merakımdan soruyorum,
3 kardeşsiniz,
1 kardeş her istediği alınıyor, evlendiriliyor, çok borç altına giriliyor bu kardeş 30 yaşında içki sigara kullanıyor ve hiç çalışmamış biri
siz evlenirken ebeveynleriniz hiçç yardımda bulunmadığı gibi birde sizden maddi desdek bekliyor
siz nişanlıyken nişanlınınızın verdiği 100 tl ye kadar düşüyorlar 1. kardeş yüzünden
evleniyorsunuz para göndemeniz isenıyor, siz çalışmadığınız halde sürekli taciz altındasınız maddi olarak
şimdi bu durumu nasıl değerlendirirsiniz???
yani yardım etmeli dersenizde anlarım
sadece bakış açınızı hakikaten merak ettim

hep maddi olarak taciz ediliyorsunuz

borç altına girmek ve işten cıkarabılırler cok mantıklı yoksa bu ınsanlar ıle basa cıkmak zor iş ben ev alacağım deyınce küçük ev alınmaz dıye destek yerıne köstek oluyorlar ya benım evım olsunda bı göz olsun sankı param çokta ben bilerek küçük ev bakıyorum büyük evde kım oturmak ıstemez ama sadece eşimin aklını bulandırmak

Bir an önce konuş eşinle ... Bızım durumumuz zaten sıkıntılı kendimize zor yetiyoruz. Olsa ver ama yok işte gibilerinden yaklaşarak konuş ama..
Anlayışlı bir insansa gerçekten bi daha tekrar etmez

ailemin maddi açıdan pek sıkıntısı yok. eşimin de annesi ve babası yok (keşke olsalardı da yardım etseydik.) 4 kardeşiz. büyük ablamın eşi girdiği her işi batırır. 3-5 sene önce vergi rekortmeniyken şimdi kızının okul harcını ödeyemez. ben anneme babama yardım ederim fatura öderim. onlar ablamlara yardım eder. sıkışırsak abimi ararız. bazen eşimin ablası bize el atar bazen biz onlara. aile dediğin budur benim gözümde. anneme babama, ya da kardeşlerime, veyahut eşimin ailesine maddi yardımda bulunmak enayi yapıyorsa beni evet enayi olabilirim. Önceki mesajda da dediğim gibi para benim elimin kiri. maddi değil manevi yönden yaptıklarım görülmez takdir edilmezse o zaman üzülürüm sadece.

tamam ama siz bambaska bir hikaye uzerinden yorum yaptiniz...
benim anlattiklarim baska bir dunya..
sizin aileniz buysa boyle aileye elbette fedakarlik haktir..
benim sordugum boyle bir aile icin ne HAKTİR?
Bizim gibi insanlar boyle olaylari paylastigin da ayyyy hiccc kiyamam benim babam cinar agacimdir yok anam bilmem neyimdir..
kardesim bizim acimizdan bakin yahu..
kocasi dovmus kadin dert yaniyor aaa minnosum bana hic kiyamaz.
biz bunu sormuyoruz, ozellikle aile konusunda cok hassasim ben...

İnsanlara nasıl davranırsanız onlar da size aynı şekilde davranırlar bu kadar basit. Aileyi onu bunu suçlamadan, sıra dayağı çekmeden önce kendi altınızdaki eşeği görmeyi öğrenin. Tabi ki istisnaları vardır bu durumun ama yüzde biri geçmez.

Kimsenin kaynanam bana evlenirken yardım etmedi, kayınbabam altın takmadı, bize ev bark almadılar, kocam onlara yardım etmesin yaağğğ deme lüksü yok arkadaşım. Çalış çabala yap her şeyini ondan bundan dilenme.

Anlamıyorum şu noktalamalara hadi dikkat etmiyorsunuz onu geçtim de , bu harfleri yazmamak nedir yahu ? Zar zor okumak zorunda mıyız ? Açtığınız konuya bari özen gösterin lütfen.

kime nasil davranirsaniz öyle olmuyor iste...
ben diyorum bayram haftasi siz diyorsunuz supurgenin sapi..
bi kere sordugum ornekledigim seyle bu cevap cok uyumsuz, biz kendi ailemizin bizi NASİL SOMURMEYE calistigindan bahsediyoruz..
saniyormusunuz buradaki sorun sadece MADDİ? evet hem maddi daha buyuk bir cogunlugunu MANEVİ..
sordugum soruyu geri aliyorum.
iyi gunler dilerim

Bence siz benim söylemek istediklerimi anlamayı reddediyorsunuz. Başta da söledim maddi şeyler için yazıyorum manevi problemler varsa ortada insanın canı acır diye. Bu konu maddi sorunlara dayanıyor. Ben de konuya yorum yapıyorum. Sizin ailenizle olan problemlerinize değil. Kişisel olarak algılıyorsunuz sürekli. Her genel yorumuma, sahsi olarak cevap verdiniz. sonra da bana alakasız cevaplar verdiğimi söylediniz. Şimdiye kediye anlatsam anlardı yani. Belli ki yaranız var gocunuyorsunuz. Yaranızı kaşımak istemem. Bunlar benim olaya bkış açım sadece, genele iletilmiş kişisel yorumlar şahsınızla bir alakası yok. Size de mutlu günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…