Ben mi abartiyorum? Yanlış mı anlıyorum

Cocuk olunca gorursun filani ben de diyorum hamilelere))) Simdiden bol bol uyuyun, bebek olduktan sonra uykuya hasret kalacaksiniz diyorum))) Bana da abim derdi hep)))
Komsunuzdan uzak durun, mumkunse hic muhattap olmayin. Hamileyken boyle konusmalardan uzak durun

Cocuk olunca gorursun filani ben de diyorum hamilelere))) Simdiden bol bol uyuyun, bebek olduktan sonra uykuya hasret kalacaksiniz diyorum))) Bana da abim derdi hep)))
Komsunuzdan uzak durun, mumkunse hic muhattap olmayin. Hamileyken boyle konusmalardan uzak durun
Aslında denilmese daha iyi de 😊 sadece bu cümle olsa batmazdi gözüme belki de. Genel olarak bakınca rahatsız ediyor beni

Cok gicigim su laflara ya cocuk olunca uykuya hasret kalacaksin lafina amaaa dogru 😆😆😆2 yasinda kizim son 1 yildir kesintisiz 5 saat uyudugumu hicccc hatrlamiyrm hasretim uykuyaaa
Tabiki de doğrudur ama bence hamilelere söylenilmemesi gerekiyor zaten korkuları endişeleri oluyor hamilelerin 🤔bir de bu laflar daha bir korkutuyor

Tabiki de doğrudur ama bence hamilelere söylenilmemesi gerekiyor zaten korkuları endişeleri oluyor hamilelerin 🤔bir de bu laflar daha bir korkutuyor

Aynen oyle ya ben saka yaptm ve uykusuz kalcaksin tabiki cocuk buyutuyosun surekli durmasini bekleyemezsin bunyen alisiyo zamanla ve merhamet duygun varsa agir basarsa uykuyu oglende yarim saat uyuyrsan aliyosun bunyeye sorun yk

Ne kadar alıngansınız, sizin gibilerle arkadaşlık ta yapılmaz.

Aynen oyle ya ben saka yaptm ve uykusuz kalcaksin tabiki cocuk buyutuyosun surekli durmasini bekleyemezsin bunyen alisiyo zamanla ve merhamet duygun varsa agir basarsa uykuyu oglende yarim saat uyuyrsan aliyosun bunyeye sorun yk
Zaten o uykusuz kalmaları göze alarak hamile kalınıyor rabbim sabrını da verir inşallah. Ama genel olarak baktgmda rahatsız oluyorm

Ne kadar alıngansınız, sizin gibilerle arkadaşlık ta yapılmaz.

Değil mi,birine ''çirkinleşmişsin,yüzün solmuş,karnın çok çıkmış,kızın olacak güzelliğin de gitmiş zaten'' demek çok normal şeyler.

Bir daha görüşmeyin.Açıkça söyleyin çok kaba olduğunu da,ne zannediyor bu insanlar kendilerini ya ?

bence siz her lafını üstünüze alınmışsınız.karnın çıkmış lafında kötü bir şey yok, erkek çocuğu anneyi güzelleştirir kız güzelliğinden alır denir bu da halk arasında bir laf, e çocuk doğunca uyuyamayacağınız için şimdi her dk uyuyun bu da çok doğru bir tavsiye doğurunca anlayacaksınız.hamilelik duygusallığı vurmuş eğer hep böyle değilseniz.doğurana kadar görüşmeyin.

Değil mi,birine ''çirkinleşmişsin,yüzün solmuş,karnın çok çıkmış,kızın olacak güzelliğin de gitmiş zaten'' demek çok normal şeyler.

Bir daha görüşmeyin.Açıkça söyleyin çok kaba olduğunu da,ne zannediyor bu insanlar kendilerini ya ?
Normal zamanda kimse kimseye karnın büyümüş demez zaten . Hamileyken okadar çok duyduk ki bunu. Hatta çirkinleştim popom büyüdü kızım mı olacak acaba ? Diye kendi kendimize bile sorardık. E tabi bunları problem yapıyorsa kendi bileceği iş görüşmesin tabi.

Aslında denilmese daha iyi de 😊 sadece bu cümle olsa batmazdi gözüme belki de. Genel olarak bakınca rahatsız ediyor beni
Abim soylediyinde ben de uzuluyordum ama sonradan ne kadar hakli oldugunu anladim. Gercekten dogumdan sonra anne uykuya hasret kaliyor, oyuzden hamilelerin bol bol uyumasini istiyorum.
Komsunuz haklidir demiyorum, komsunuz belli ki, kiskanc. Uzak durun, sinirinizini bozmasin.

Benim komşum var yıllardır çocuğu olmuyordu Allah nasip etti şükür şu an bir oğlu var.. ama hamile olanlari gözü götürmüyor sanki . Ben hamile kaldım başlarda midem bulanıyordu bişey yiyemedgm için yüzüm solgundu, her gördüğünde çirkinlestigimi söyleyip durdu, yanağın sönmüş eski güzelliğin gitmis önceden nasil parlardi yüzün deyip duruyordu...erkek çocuğu delisi kendi, bana da ilk cinsiyeti tahmininde erkek demişti doktor . Ona rağmen iki de bir senin miden bulanıyor güzelliğin gitti kızin olacak deyip duruyordu doktorun dediğini bilmesine rağmen.. sonra karnım çıkmaya başladı beni her gördüğünde ' çıkmış ha karnın ' deyip gözünü karnimdan ayirmiyor .sürekli görüşüyoruz zaten her gördüğünde karnın çıkmış büyümüş deyip duruyor. kendimi kötü hissediyorum bakislarindan çok rahatsiz oluyorm.. iki de bir de şu an rahatsın çocuk olunca görursun falan diyor .yani bana mı her cümlesi batıyor anlamıyorum 🤔🤔🤔???
Tahammülsüz olduk artik bana gore herseyi takıyoruz her lafta bir art niyet ariyoruz genel anlamda. Hele ki söyleyen sevmedigimiz biriyse iyi birsey desede batıyor🙁

Z

Zaten o cirkinleşmissn güzelliğin gitmiş lafindan sonra normal dediği şeyler bile gözüme batmaya başladı

Normal zamanda kimse kimseye karnın büyümüş demez zaten . Hamileyken okadar çok duyduk ki bunu. Hatta çirkinleştim popom büyüdü kızım mı olacak acaba ? Diye kendi kendimize bile sorardık. E tabi bunları problem yapıyorsa kendi bileceği iş görüşmesin tabi.

Bilmem,hiç böyle bir kültürüm olmadı.Hamile bir insana,hele ki hormonları her söyleneni takan bir insana ''çirkinleşmişsin'' diye şaka yapamam ben,vicdanım el vermez.Komik olmadığını da konu sahibinin buraya konu açıp dert yanmasından görebiliyoruz zaten.

Bilmem,hiç böyle bir kültürüm olmadı.Hamile bir insana,hele ki hormonları her söyleneni takan bir insana ''çirkinleşmişsin'' diye şaka yapamam ben,vicdanım el vermez.Komik olmadığını da konu sahibinin buraya konu açıp dert yanmasından görebiliyoruz zaten.
Hayır şaka şeklinde söylemiyordu bir de beni gördüğünde nasıl olmuşsun yanakların sönmüş güzelliğin gitmiş, önce nasıl parlardi deyip duruyordu.. yani bende kimseye söyleyemem .. kendinin vücudunda sarkmalar çatlaklar vardı kötü mü duruyor dye sorardi evet bile diyemezdim ben🙈

Tahammülsüz olduk artik bana gore herseyi takıyoruz her lafta bir art niyet ariyoruz genel anlamda. Hele ki söyleyen sevmedigimiz biriyse iyi birsey desede batıyor🙁
Evet haklısınız aslında olabilir 🙈 yani ben kesin haklıyım da demiyorum ama işte bir iki lafa takılınca sonra söylenilen her laf iyi niyetli bile olsa batıyor

Hayır şaka şeklinde söylemiyordu bir de beni gördüğünde nasıl olmuşsun yanakların sönmüş güzelliğin gitmiş, önce nasıl parlardi deyip duruyordu.. yani bende kimseye söyleyemem .. kendinin vücudunda sarkmalar çatlaklar vardı kötü mü duruyor dye sorardi evet bile diyemezdim ben🙈

Ben de öyle bir insan değilim,o yüzden böyle insanlar bana çok tuhaf ve kaba geliyor.
Bir tanıdık gelip de bana ''çirkinleşmişsin'' falan dese benim modum bildiğiniz çöker,kendimi kötü hissederim ki kadın bunu kalkıp hamile birine söylüyor,ama alıngan olan sizsiniz...
Tabi...

Ben de gebeyim. Ve Rabbimizin mucizesi algılarım, hislerim o kadar başka ki.
Hissettikleriniz kesinlikle doğrudur.
Sizi olumsuz etkileyen bakış, konuşma vs vs varsa hiç konuşmayın. Ve hatta konuşma ve bakışlarının sizi rahatsız ettiğini söyleyin.

Back
X