• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum yenge sorunu !!!

umudumu_yitirdim

Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2017
100
65
18
Merhaba sizinde fikirlerinize ihtiyacım var çünkü derdimi bi türlü anlatamıyorum. ben nişanlıyım. sevdiğim için maddi manevi herşeyi göze alan birisiyim onun için yapmayacağım şey yok ama bu süre zarfında çok yıprandım. ilk başta ailesini çok seviyorum sayıyorum ama bizim ayrı hayatımız olmayacakmış gibi bir endişem var çünkü üç ablası evli olmasına rağmen hergün baba evindeler abartmıyorum hergün! sürekli, amca hala dayıyla birlikte gün geçiriyorlar ayrı özel bi hayatları yok sadece yatmadan yatmaya evlerine gidiyorlar nişanlım bu ortamda alışmış ama bana çok uzak bi yaşam tarzı. benide bu duruma alıştırmaya çalışıyorlar ama ben açık açık konuştum nişanlımla tamam diyor şimdilik ama hiç rahat bırakacaklarını zannetmiyorum. diğer sorunda şu ki nişanlım iki sene öncesine kadar dayısının gelininin kız kardeşiyle görüşmüş iki kere ve dayısının eşi her gördüğünde laf sokuyor ayrılalım diye can atıyor resmen. geçen nişan törenim oldu ve bu kadın gelinini de getirmiş. bana çok ters geliyor niye gelip benim evimden herşeyimden haberdar olsun gitsin kız kardeşiyle paylaşssın. evlendiğimizde de ben evime gelmesini istemiyorum beni abartıyorum lütfen bi akıl verin. bu kadar rahat bi insan değilim. siz olsanız nasıl tepsi verirsiniz çok önemli

Açık açık konuşun dayısıyla. Evet siz òyle istemiştiniz ama biz birbirimizi sevdik ve biliyorsun ki evleneceğiz dayıcım lütfen beni kötü hissettirecek davranışlarda bulunma de ikaz et. Olmazsa müstakbel eşine söyle

işin kötü yanı eşimin aileside anlamıyor beni. bayramda zorla yengesine yollamak istediler bende kabul etmedim. yengesinin geliniyle yüz göz olmak istemiyorum sonuçta kız kardeşiyle görüşmüş nişanlım. bunun yüzünden sürekli kavga ediyoruz

Görüşmüşler olmamış zaten, bence bu meseleyi fazla büyütmeyin.
2 kere görüşmekle birşey yaşamış değiller sonuçta.
Ben kızın ablasının evime gelmesinden rahatsız olmazdım. Eski sevgili falan değiller sonuçta.
Laf sokan yengeye de cevap verir sustururdum.

Kalabalık meselesinin size göre olmadığını daha sık söylemeye bakın bence bu daha büyük problem olacak sizin için.
Nişanlınız ısrar ederse madem öyle nasıl ablaların/kardeşlerin sürekli sizde hadi bize gidiyoruz dersin...

Dayisinin gelininin kiz kardeşiyle görüştü diye dayisinin geliniyle mi gorusmek istemiyorsunuz? Sacma bence. Benim abim de zamanında yengemin yegeniyle gorusmustu ama olmadi baskasiyla evlendi. Şimdi evlendiği insan hayir yengen gelemez gorusmem mi desin? Diger konularda haklisiniz ama bunu abartıyorsunuz.

herşey çok normal geliyor onlar için nişanlım sözünü geçiremiyor ailesine çünkü yumuşak başlı hep susturmuşlar bende tam tersi bi karakterim nişanlımıda kendimide ezdirmem kimseye ama en azından benim için dik dursun istiyorum. bayan olarak çok ağrıma gidiyor böyle yalnız kalmak. şimdilik bişey demiyorum gördüğüm yerde selamımı veriyorum ama binbir emekle kurduğum evime rahatsız olduğum birinin evime gelmesine kimsenin karışmasını istemiyorum

Aman gidin gorusun. Hala bir sey varsa kizkardesinde, nispet yapmis olursun. Yojsa zateb sorun degil. Herkes muhakkak birileriyle gorusuyor. 2 kereden ne olur.

Diger konularda haklisiniz. Esiniz kalabaligi seviyorsa o ortamdan ayrilacagini sanmiyorum.

Dayisinin bilmem neyin in gördüm konuşun takılmak yerine bence aileye hergun gitmek zorunda kalacak olmanız daha büyük ve ilgilenmeniz gereken bir sorun bence. Çünkü no konu çok başınızı ağrıtir. Dayısının bilmem neyini kırk yıl da bir görmeniz idare edilebilir,zamanın da görüşmüş olmamış. Siz evlenmissiniz . Ama aileye her gün gitmeniz beklentisi sizi çok yıpratır. Baştan sakın gitmeyin ,alistirmayin ,net olun . Inanın nasıl başlarsa öyle gidiyor. Gerekirse kötü gelin olun. Zamanla alisirlar gitmemenize.

normalde kız daha çok sorun eder bunu annemi babası hergün görmem lazım hadi annemlere gidelim diye ama bizde durum tam tersi. anne babasından baskı beklemiyorum art niyetli değiller ama kız kardeşleri herşeye dahil olmak istiyor. dışardayken sürekli telefon nerdesin geliyomusun durumları

Canım bak çakmıştın numarayı işte.
Gerçekten evlendikten sonra ayrı bir hayatın olacağını sanıyorsan gerçekten çok safsın.
Bu işte 'köprüyü geçene kadar' durumu var başka bişey yok :)
Ama bu kadar şeyi sezdiğine göre kendi düşen ağlamaz diyorum.
Yeni sürü hayatına umarım uyum sağlarsın.

işin kötü yanı eşimin aileside anlamıyor beni. bayramda zorla yengesine yollamak istediler bende kabul etmedim. yengesinin geliniyle yüz göz olmak istemiyorum sonuçta kız kardeşiyle görüşmüş nişanlım. bunun yüzünden sürekli kavga ediyoruz
Şimdiden bu mevzuda sürekli kavga ediyosanız ilerisi daha büyük sorun olur. Bi iş nasıl başlarsa öyle gidiyo. Tamam çok seviyosunuz da evlendikten sonra ah ben naptım her şey de ortadaydı ama ben kör gibi geldim bu adamla evlendim bu aileye nasıl gelin geldim diye dövünüp durduktan sonra o sevginin bi anlamı da önemi de kalmıyor.

Görünen köy klavuz istemez berbat olcak her şey. Hiç öyle sizin istediğiniz gibi bi evlilik hayatınız düzeniniz olmuycak

Evt malesef gercek olan su ki nisanliniz simdi bile ailesine bu kadar bagliysa evlendikten sonra daha da baglanacaktir. Erkeklerin cogu boyle. Siz istediginiz kadar kalabaligi sevmiyorum deyin yine o kalabaliklarin icinde olacaksiniz siz gitmezseniz onlar gelecek. Mesafeli olmaya calisin, fazla samimiyet daha kotu sonuclar dogurur ileride.

nişanlımın eski sevgilisiyle aynı ortamda bulunup karşılıklı kahve içen biri olarak yazıyorum:olamaz:
bence bizim açımızdan bi sorun yok ortada. sonucta bizimle nişanlandılar bizimle evlenecekler kısmet olursa
evine girmesini istemiyosan uyarırsın ama aynı ortamda bulunmaktan çekinme derim laf sokanlara da aynı şekilde cevap ver

Merhaba sizinde fikirlerinize ihtiyacım var çünkü derdimi bi türlü anlatamıyorum. ben nişanlıyım. sevdiğim için maddi manevi herşeyi göze alan birisiyim onun için yapmayacağım şey yok ama bu süre zarfında çok yıprandım. ilk başta ailesini çok seviyorum sayıyorum ama bizim ayrı hayatımız olmayacakmış gibi bir endişem var çünkü üç ablası evli olmasına rağmen hergün baba evindeler abartmıyorum hergün! sürekli, amca hala dayıyla birlikte gün geçiriyorlar ayrı özel bi hayatları yok sadece yatmadan yatmaya evlerine gidiyorlar nişanlım bu ortamda alışmış ama bana çok uzak bi yaşam tarzı. benide bu duruma alıştırmaya çalışıyorlar ama ben açık açık konuştum nişanlımla tamam diyor şimdilik ama hiç rahat bırakacaklarını zannetmiyorum. diğer sorunda şu ki nişanlım iki sene öncesine kadar dayısının gelininin kız kardeşiyle görüşmüş iki kere ve dayısının eşi her gördüğünde laf sokuyor ayrılalım diye can atıyor resmen. geçen nişan törenim oldu ve bu kadın gelinini de getirmiş. bana çok ters geliyor niye gelip benim evimden herşeyimden haberdar olsun gitsin kız kardeşiyle paylaşssın. evlendiğimizde de ben evime gelmesini istemiyorum beni abartıyorum lütfen bi akıl verin. bu kadar rahat bi insan değilim. siz olsanız nasıl tepsi verirsiniz çok önemli
Benim ablamla eşimin kuzeni görüşüyordu ablam istemedi olmadı. Sonra o kuzen evlendi düğününe de gittim evine de gittim gayet iyi anlaşıyoruz. Bence çok abartıyorsunuz.

normalde kız daha çok sorun eder bunu annemi babası hergün görmem lazım hadi annemlere gidelim diye ama bizde durum tam tersi. anne babasından baskı beklemiyorum art niyetli değiller ama kız kardeşleri herşeye dahil olmak istiyor. dışardayken sürekli telefon nerdesin geliyomusun durumları

Evlenince malesef öyle olmuyorlar canım. Evlenince evin en kötü oğlu bile kıvanç tatlitug muamelesi görüyor. Bir zaman sonra gelmediniz ,görmediniz,az geliyorsunuz şeklinde adama baski,sana karşı doldurus ki 3 kız kardeş varmış ,en son iki arada bir derede birakip tercihini yap a kadar variyor olaylar. Bence baştan tepkimi koy ve vazgeçme. Evlenince oğlanlar vay anam , analar da canım oğlum oluyor. Bekarken yüzlerine bakmazlar.

zaten ablasıyla altlı üstlü oturmayı söylediler asla dedim kabul etmedim. uğraşlarım sonucunda tamda istediğim gibi bir ev tuttum ayrı bi yerde. şöyle bi durumda var nişanlımla çok bağlıyız birbirimize kendi kararlarımızı hep verdik bu zamana kadar ne istediysek yaptık. baktık zora sokuyorlar baskı uyguluyorlar en başta ailem karşı çıkar bende açık açık konuşurum diğerleriylede.

zaten ablasıyla altlı üstlü oturmayı söylediler asla dedim kabul etmedim. uğraşlarım sonucunda tamda istediğim gibi bir ev tuttum ayrı bi yerde. şöyle bi durumda var nişanlımla çok bağlıyız birbirimize kendi kararlarımızı hep verdik bu zamana kadar ne istediysek yaptık. baktık zora sokuyorlar baskı uyguluyorlar en başta ailem karşı çıkar bende açık açık konuşurum diğerleriylede.
En doğrusu açık ve net olmak. Kırılan basta kırılsın zamanla alisirlar. Asla taviz vermeyin. Esiniz arada kalabilir siz çok durun. Kadına daha Çok is düşüyor. Sonra rahat edersiniz. Yoksa bu işin başını alamazsınız. Çünkü sil ile uğraşmak çok zor. Gelip gitme işini de siz belirleyin . Mesela o demeden siz gidelin deyin ya ş onları çağırın. Her söylediğinde de gitmeyin. Kv kalsa hergun ara sor git gel ama mümkün değil. Ipler hissettirmeden sizin elinizde olsun. Bu konu da ben de çok cektim cunku.

Back
X