Ben mi abartıyorum yoksa bunlar mı düsüncesiz

Ben sezeryan sonrası tam 2 ay kendine gelemedim.
Agrilarim feciydi.
Millet 1 haftada nasıl kendine geliyor anlamadim ben.

🤭 eşinizde annem hanıma yardım eder diye düşünüyordur 😄
Bi bilseler ne sinsiler ne sinsiler ............

kendınıze saygı duymalısınız
ben olsam küserse küssün bu sekılde gelen bırının ne dusundugu umrumda degıl benım canım ve ıcımde buyuttugum canın huzuru daha onemlı der gecer ıcerı yatar uyurdum
onlar geldıler dıye ayrıca ozel yemek yapmazdım normalde ne yemek yapıyorsam o ya da esıme dısardan yemek soyle yapacak halım yok derdım bu kadar basıt

sız boyle katya gıbı hızmet askıyla hareket edersenız memnun oldugunuzu sanıp daha cok kalırlar boyle hurmet ettıgınız ıcın madalya falan da vermeyecekler kendı kendınıze ezıyet edıp kendı kendınızı sız kendınız ezdırıyorsunuz

İnsan tuvalet sonrası temizliğini bile yapamıyor ilk gün.

Ki ben cidden hızlı toparlanmış biriyim.
Zaten o tuvalet iskence.
Nasıl yanıyor canı insanin.
Bir de o kadar kan geldi ki benden psikolojik olarak da çöktüm.
Ama fizyolojik olarak ağrım coktu.

Zaten o tuvalet iskence.
Nasıl yanıyor canı insanin.
Bir de o kadar kan geldi ki benden psikolojik olarak da çöktüm.
Ama fizyolojik olarak ağrım coktu.
duyduklarımla 6 yıl once dogum yapmıs ben soka gırıyorum
bunların hıc bırını asla yasamadım ılk ayaga kalktıgımda agrıdı sadece ondan sonra zaten sureklı ayaktaydım hıc yatamadım hep yurudum hareket ettıkce daha cabuk ıyılesırsın sureklı yatmak ıyılesmeyı uzatır demıstı ebemız bende hep hareket halındeydım hıc boyle seyler de yasamadım o yuzden okuduklarıma ben boyle korkuyorsam hamıleler veya gecler ınanılmaz korkar
her hamılelık ve dogum kendıne ozeldır kımseyı korkutmayalım :KK68:

bunların hıc bırını asla yasamadım ılk ayaga kalktıgımda agrıdı sadece ondan sonra zaten sureklı ayaktaydım hıc yatamadım hep yurudum hareket ettıkce daha cabuk ıyılesırsın sureklı yatmak ıyılesmeyı uzatır demıstı ebemız bende hep hareket halındeydım hıc boyle seyler de yasamadım o yuzden okuduklarıma ben boyle korkuyorsam hamıleler veya gecler ınanılmaz korkar
Ben de ilk doğumum da sizin gibi ben hemen kalkıp ayaklanacağım çabuk iyileşeceğim diyip durmuştum öyle de oldu. 2.gün kendim kalabiliyorum rahatça. Yine de 1 günde kalkıp ev işi görüp hizmet edilecek durumda olmuyor insan.

Ama 2.sinde maalesef doğumdan kısa süre önce öksürmeye başladım ve o öksürük beni mahvetti. O dikişlerle eziyet oldu bana. Tabi bu da genel durumumu fazlasıyla etkiledi.

Ben de ilk doğumum da sizin gibi ben hemen kalkıp ayaklanacağım çabuk iyileşeceğim diyip durmuştum öyle de oldu. 2.gün kendim kalabiliyorum rahatça. Yine de 1 günde kalkıp ev işi görüp hizmet edilecek durumda olmuyor insan.

Ama 2.sinde maalesef doğumdan kısa süre önce öksürmeye başladım ve o öksürük beni mahvetti. O dikişlerle eziyet oldu bana. Tabi bu da genel durumumu fazlasıyla etkiledi.
sanırım anestezi öksürtüyor o öksürük bende de oldu resmen krıze gırdım elımle dıkıs yerımı tutarak öksürdüm :D
öksürüğü tutamıyordum gıcık gıbıydı nefes aldıkca bıle derınden gelıyordu o bende 3 hafta surdu cok enteresandır doktorum korse gıyın veya sıkı tayt gıyın demıstı onu gıydıkten sonra hafıfledı öksururken sarsmadı bılseydım daha once gıyerdım demıstım hatta :D aynı durumu yasayan olursa bu anektot burada dursun

Korkutmadan ziyade bir günde ayağa kalkanlar tuhaf geliyor.
Arkadaşım kalktım cam sildim diyor.
Herkesin illa farklı ama sezeryan sonrası o kadar basit olmadı bende.
Ciddi manada kalkamadim ki özel hastanede doğurdum bende yürüdüm ama canım çok yandi valla.
Ben ağrının geçmesini 3 ay bekledim en az.

Korkutmadan ziyade bir günde ayağa kalkanlar tuhaf geliyor.
Arkadaşım kalktım cam sildim diyor.
Herkesin illa farklı ama sezeryan sonrası o kadar basit olmadı bende.
Ciddi manada kalkamadim ki özel hastanede doğurdum bende yürüdüm ama canım çok yandi valla.
Ben ağrının geçmesini 3 ay bekledim en az.
zeyna bile olsa cam falan sılemez ya ımkansız otesı abartmasınlar :D

3 . gun yemek yapıyor bulasıkları makınaya dızıyor camasırları serıyor utu yapıyordum 5. gunu dık supurgeyle mutfakta kırıntıları supuruyordum cok guclu ceken bır makına degıldı onu belırteyım .

ben dogumdan sonra ılk ayaga kalkıs varya ondan sonra hıc yatmadım hep hareket halındeydım yatmak yerıne oturdum yattıkca kalkmak zor gelıyordu :D
benımle es zamanlı dogum yapanların ayagının uyusuklugu benden cabuk gectı ama yurumek ıstemedıler hemsıre hep yururken cabuk ıyılesırsın yatarsan canın acır dedıgı ıcın ben sureklı yurudum odalarının kapılarının onunde duruyorlardı korıdorda yuruyemıyorlardı o benı korkuttu daha cok yurudum bu yuzden
onun etkısınden oldugunu dusunuyorum tek basına olunca ınsan mecburıyetde var tabı hemen ayaklanmalıyım dıye

. spinal anestesı ıle ozel hastanede dogum yaptım kı benım ekstra amelıyatım oldu dogumla beraber sag yumurtalıgım alındı 38 cm kist vardı kızımın ikizi gıbıydı ...

o kadar hareketlı ve cabuk kalkmama ragmen oyle cam sılmeler falan ımkansız hayal urunu o :)

Kimseye bişey demeyin hatta eşinize mutluymus gibi davranın inanın bu düşüncesizligi yapanlar lafida tersinden anliyolar canının sıkıldığıyla kalırsın yemek siz yumurta mı kirarsiniz tost mu yersiniz bilmem ama.ona özel bişey yapmayın ama açıklayın çok agirlastim halim yok doğumum yakın anne idare ediver deyin gorumcen geldiğinde de yemek yapmasını isteyin kısa zamanda kaçar en güzel günlerini zehir etme boşver onlar bozulsunlar

sanırım anestezi öksürtüyor o öksürük bende de oldu resmen krıze gırdım elımle dıkıs yerımı tutarak öksürdüm :KK70:
öksürüğü tutamıyordum gıcık gıbıydı nefes aldıkca bıle derınden gelıyordu o bende 3 hafta surdu cok enteresandır doktorum korse gıyın veya sıkı tayt gıyın demıstı onu gıydıkten sonra hafıfledı öksururken sarsmadı bılseydım daha once gıyerdım demıstım hatta :KK70: aynı durumu yasayan olursa bu anektot burada dursun
Yok benimki grip öksürğüyle 5 gün önceden başlayıp geçmemişti. Hele ki belden iğneyi vurdular. Allahım öksürecem kendimi toplayıp öksüremiyorum ki aşağısı uyuşuk. Anca ehe ehe diyebildim. Çok sıkmışım kendimi doktor kesiyi atınca iç tarafın baya kasılmış demişti :) Sonrası çok daha zordu ayyy aman unutayım. Ya d a unutmayayım eşim tekrar çocuk ister falan aklımda dursun :KK70:

sanırım anestezi öksürtüyor o öksürük bende de oldu resmen krıze gırdım elımle dıkıs yerımı tutarak öksürdüm :KK70:
öksürüğü tutamıyordum gıcık gıbıydı nefes aldıkca bıle derınden gelıyordu o bende 3 hafta surdu cok enteresandır doktorum korse gıyın veya sıkı tayt gıyın demıstı onu gıydıkten sonra hafıfledı öksururken sarsmadı bılseydım daha once gıyerdım demıstım hatta :KK70: aynı durumu yasayan olursa bu anektot burada dursun
O öksürük bende de çok oldu. Öyle ki ben 5 gün normal yatamadım, oturarak uyuyabildim. Çünkü yattığımda öksürük başlarsa nefes alamıyordum. Bir de uzun bir sigara geçmişim olunca haliyle daha fazla zorlandım. Ama 2 doğumumda da kimse yatırıp kaldırmadı, kendi başıma yaptım hep. İlk doğumumda 3. gün normal hayata dönmüştüm mecburen. İkincisinde 1 haftaya tüm işleri yapabilecek duruma geldim. Tabi annem yanımda olduğu için de uzamış olabilir süre :)

Merhabalar,
Geceden beri düsünmekten uyuyamadim hic. Eşimin annesi memleketten geldi ve suan bizde kalıyor. Ama bulundugumuz ilde evi var. Kendi evinde bosanan kiziyla beraber yasiyorlar , torunuyla gecinemedigi icin suan evine gitmiyor. Once evli olan kizinda kaldı. Dun cat diye habersiz bize geldi ellerinde bi torba. Bunu nereye koyayim dedi gorumcem bende bebek hediyesi sandim. O neyki abla dedim annem size kalacak onun esyasi dedi şok oldum. Karnim burnumda hamileyim dogurdum doguracam. Ne birine hizmet edecek ne de kafami kaldiracak halim yok. Annesi olmasa yine yemek yapilip edilecek ama o olunca baska oluyor. Yatamiom kalkamiom baska odaya gidip yatsan küserler. Kayinvalide gelince evli olan gorumcede bizden cikmiyor. Aksam esim geldi. Gitme bizden kışında kal diyor. Insan bu kadin dogum yapacak cocuga mi baksin anneme hizmet mi etsin diye hic mi dusunmez ben anlamadim. Annesine de bakacak insan lazim. Eve dolusacaklar gorumce gelir esimin teyzeleri gelir, zaten virus yok gibi yasiyorlar. Hormonlardan ben mi cok takıp buyutuyorum anlamadim.
kadınlar varya kendine yaptıgı kötülügü kimse yapma yaa sen esinden neden bekliyosun seni kollamasını sen diceksin abla kusura bakma ama benim kimseye tahammül edicek halim yok biraz anlayıslı olun ne yeme yapıcam ne birsey diceksin bide görümce geliyomus iyi onlarada cay koy ic sizin gibi kadınlar insanı hasta eder yaaa

kocanada dicen ananı cok istiyosan al gittt benim karnım burnumda ayaklarım sis uykusuzum vs vs diye sıralıcan ve yollucan kimseyide istemiyorum dicen daha iyi kaynana görümcenin suratına söyle en az 2 sene gelmezler ohhh missss kafayı kullan bunlar zaten o ince düsünceyi anlayan tipler olsa gelmzler sana bunlara bu dilden konusucan

Ben gercekten inanamiyorum. İnsanlar çantasını alıp başkasının evine nasıl yüzsüzce yerleşebiliyorlar? İzin almayı bile saçma buluyorum bu durumda. Herkesin bir düzeni var ve sen gelip üstüne öylece oturuyorsun. Hakikaten çok ilginç. Koyun yepkinizi arkadasim. Zaten şu halde de huzurlu değilsiniz. Daha ne kadar sıkılabilir canınız? Bakın huzur sizin sessiz kalmanızla olacaksa hiç olmasın. Huzursuzluk olacaksa da herkes yaşasın bunu sizinle birlikte. Yıllar önce kayinvalide esiyle tartışmış ve ayrılmaya karar vermiş. Teyzesi de eşimi arayıp "evin büyük oğlu" olarak annesine sahip çıkmasını istemiş. Eşim de bana sordu bize süresiz getirip getiremeyeceğini. Eğer bütün kardeşler sırayla sorumluluk alacaksa getir ama sadece bizde kalacaksa olmaz dedim. Sağolsun o da damardan girdi, yıllarca zaten annesini kurtarmak istemiş ama artık dayanamıyormuş vs vs. Anneni bekarken de kurtarabilirdin dedim. Bana basta boyle bir niyetinden bahsetsen ve ben kabul etsem tamam. Ama ben hayat standartlarımı senin anneni kurtarmak, bir ömür onunla yaşamak, ona hibe etmek için yükseltmedim dedim. Eşlerimiz elbette çok kıymetli ama her duygusal saçmalıklarına katlanmamız gerekmiyor.

Ben gercekten inanamiyorum. İnsanlar çantasını alıp başkasının evine nasıl yüzsüzce yerleşebiliyorlar? İzin almayı bile saçma buluyorum bu durumda. Herkesin bir düzeni var ve sen gelip üstüne öylece oturuyorsun. Hakikaten çok ilginç.
sincap gibiler fındıgını fıstıgını almıs gelmıs kovuga sığışmaya calısıyor , ya da kış uykusuna yatmaya hazırlanan ayı gıbı ...ayı daha uygun oldu

o konu sahibinin cesaretsizligine bahanesi. Kocasi bir tabak fazla yemek yapcaksin nolmus derken, konu sahibi kocasindan cekindigi icin kaynanasina ne yemek ne de temizlik yaptirmayacak.
Mecbur hizmetini edicek. Biz daha fazla kadini rahat ettirme , daha dogrusu kendi sagligini keyfini bozma demeyelim diye bunu one suruyor, yok gitmez yok daha cok kalir diyor ama aksine torundan rahat edemeyip giden kadin ev isiyle de ugrasmak istemez.
Ama konu sahibinde bu cesaret yok pasa pasa kalkip gorecek hizmetini.
Ben de onu anlamadım zaten
Uyuyamadım diye ev değiştiren kadının keyfine düşkün olması lazım
Evde ev işi yapmaktan hoşlanmaması lazım
Şahsen ben birinin evine yerleşecek olsam en az iş yapacağım evi seçerdim
Görümce gelir yapar diyor
Ama kim 2 evde ayrı ayrı iş yapmak ister?
Tek konu sahibinin görümcesi sanırım 🤷‍♀️

zeyna bile olsa cam falan sılemez ya ımkansız otesı abartmasınlar :KK70:

3 . gun yemek yapıyor bulasıkları makınaya dızıyor camasırları serıyor utu yapıyordum 5. gunu dık supurgeyle mutfakta kırıntıları supuruyordum cok guclu ceken bır makına degıldı onu belırteyım .

ben dogumdan sonra ılk ayaga kalkıs varya ondan sonra hıc yatmadım hep hareket halındeydım yatmak yerıne oturdum yattıkca kalkmak zor gelıyordu :KK70:
benımle es zamanlı dogum yapanların ayagının uyusuklugu benden cabuk gectı ama yurumek ıstemedıler hemsıre hep yururken cabuk ıyılesırsın yatarsan canın acır dedıgı ıcın ben sureklı yurudum odalarının kapılarının onunde duruyorlardı korıdorda yuruyemıyorlardı o benı korkuttu daha cok yurudum bu yuzden
onun etkısınden oldugunu dusunuyorum tek basına olunca ınsan mecburıyetde var tabı hemen ayaklanmalıyım dıye

. spinal anestesı ıle ozel hastanede dogum yaptım kı benım ekstra amelıyatım oldu dogumla beraber sag yumurtalıgım alındı 38 cm kist vardı kızımın ikizi gıbıydı ...

o kadar hareketlı ve cabuk kalkmama ragmen oyle cam sılmeler falan ımkansız hayal urunu o :)

ilk sezeryanla ikinci sezeryanda farkediyor.

Benim ilk sezeryanimda bende ayaklandim hemen. hatta ertesi gun fotograf cekindim bebek kucagimda ayaktayim. dediginiz gibi 1 hafta sonra evi supuruyordum. sofra kuruyordum bebege zaten gece hep kendim baktim.

Ama ikinci sezeryanim sorunluydu. plesanta eski sezeryan yerine yakinmış cok kan kaybetmisim. spinal ile girdigim dogumda bayıltmislar felan.

ikincisinde de ilki gibi hemen ayaklanip is yapmaya calistim ama yok o kadar aciyorki dikislerim. bu arada sadece dikislerim degil sirtim agriyor bogrum agriyor. annemi eve yollamistim ben hallederim diye geri cagirdim. anne bu ilk sezeryan gibi degil benim cok agrim var gelir misin dedim sağolsun hemen geldi.

yani bir insanin bile her sezeryanı farklı oluyor.

Back
X