ben mi abartıyorum

sekerimbuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
150
46
98
30
kızlar merhaba benim sorum su bebeğime ne zaman yeni bişe alsam kayınvalidem hep buyuk al diyor bende şimdi oluyor giyiyor dıyorum buyuk sevmiyorum üstünde emanet gibi geliyor bana hatta gecen yine ogluma alısveriş yaptım iki takımı tam üstüne göre bunlar kucuk dedi dedimki cocukta bizim kadar degıl heralde sizce ben mi abartıyorum yoksa gercekten büyük mü alınması lazım oglum 13 aylık suanda

Büyükler hep büyük al derler bir bildikleri var demekki der gecerim benim oğlumda 13.5 aylık mesela 12.18 beden tam olur ama 18.24 almaya çabalıyorum cunku gercekten cok cabuk buyuyorlar canım daha fazla kullanabiliyorlar büyük alındıgında:)

Büyükler hep büyük al derler bir bildikleri var demekki der gecerim benim oğlumda 13.5 aylık mesela 12.18 beden tam olur ama 18.24 almaya çabalıyorum cunku gercekten cok cabuk buyuyorlar canım daha fazla kullanabiliyorlar büyük alındıgında:)
Canım benim oglumda 28-24 giyiyor boylu biraz ama o her aldıgıma kycu dıyor sürekli ölcüyor bişeler yapıyor :)

Biz kayinvalidelerimizin sozlerini ilk cocuklarimizda pek anlayamiyoruz fakat tecrube edindikce insan soze geliyor.

Canım benim oglumda 28-24 giyiyor boylu biraz ama o her aldıgıma kycu dıyor sürekli ölcüyor bişeler yapıyor :)
Anladım canım büyükler işte kimi büyük gercekten mantığıyla omu söylüyor kimi de cimriliğinden yapıyor yinede ben cocuguma açıkcası 2.3 yaş buyuk alamam. Üzerinde çuval gibi neden dursun ya çocugumda cimrilik yapamıyorum malesefama yinede biraz dikkatli olmayada calısıyorum

Anladım canım büyükler işte kimi büyük gercekten mantığıyla omu söylüyor kimi de cimriliğinden yapıyor yinede ben cocuguma açıkcası 2.3 yaş buyuk alamam. Üzerinde çuval gibi neden dursun ya çocugumda cimrilik yapamıyorum malesefama yinede biraz dikkatli olmayada calısıyorum
Aynen canım bende sevmiyorum madem öyle alsın kendi büyük giysin :) malesef bizimki aşırı cimrininde cimrisi canım

Biz kayinvalidelerimizin sozlerini ilk cocuklarimizda pek anlayamiyoruz fakat tecrube edindikce insan soze geliyor.
Canım ben çocuğuma tek bir takım aldıgını hatırlamıyorum bi keresinde kendi gördü 15 tlye takım onun parasını bile vermedi sanırım cimrilikten yapıyor :)

Canım ben çocuğuma tek bir takım aldıgını hatırlamıyorum bi keresinde kendi gördü 15 tlye takım onun parasını bile vermedi sanırım cimrilikten yapıyor :)
Bencede cimriliktir benimkindede cimrilik var malesef bende hatırlamıyorum cocuga bişey aldığını sayılı 2. 3. Parçadır yani ve üstüne ben aldığımdada gerek yoktu niye aldın çok üstü vardı zaten der ama çocugumun ne üstü var bilmez konusmak için konuşur

Bencede cimriliktir benimkindede cimrilik var malesef bende hatırlamıyorum cocuga bişey aldığını sayılı 2. 3. Parçadır yani ve üstüne ben aldığımdada gerek yoktu niye aldın çok üstü vardı zaten der ama çocugumun ne üstü var bilmez konusmak için konuşur
Doğru söylüyorsun canım hem bişe yapmazlar hemde dırdır edip dururlar cileden cıkıyor insan :)

Doğru söylüyorsun canım hem bişe yapmazlar hemde dırdır edip dururlar cileden cıkıyor insan :)
Aynen aynen canım insanı hasta eder bu kaynanalar:) cocugum doğdu ne bişey aldı nede taktı sünnet oldu yine aynı enteresanına denk geldim ben konuşmaya başlasada dersin herşeyi yapıyor bu kadın ya dört dörtlük insanlara oynuyor sabahtan akşama kadar :)

Bence kayinvalidenizi dinleyin dogrusunu soyluyor buyuk dedigi 13 aylik bebege 4 5 yas kiyafeti degildir heralde 2 3 ay fazladan giysin diye diyordur. Neden her seyi yanlis anlamaya bu kadar musait bu gelinler anlamiyorum. Benim kayinvalidemde hep buyuk aliyor dusunup aliyor en azindan hatta gecenlerde kiyafet bakmis beden karar veremedim 3 4 yas alayim mi dedi bende al dedim oglum 11 aylik :KK48: gerci 18 -24 aylik giyiyor:KK45:

Aynen canım haklısın almaya geldimi almazlar cok almam canım zaten 1-2 takım buyudukce yenisini alıyorum bir sürü byük kıyafeti var dogmadan alınmıstı dolapta duruyorlar hala bos bos :)

canım benim de oğlum 18 aylık. ben de aynı senin gibi yapıyordum hep ayına uygun. ancak bir ay sonra aldığım kıyafeti doğru düzgün giyinemiyordu. yani atıyorum bi pantolon alıyorum, bebek bir ayda o pantolonu toplasan kaç defa giyiyor ki. annem de hep diyordu küçük alıyorsun diye. sonra baktım çok masraf oluyor. kıyafetler yeni yeni ama giyinemiyor falan şimdi 17 aylık oğlum için 3 yaş alıyorum. yani şöyle zaten biraz uzun boylu. üzerinde emanet durmuyor ama öyle kocamanda değil. tavsiyem büyük alman. büyükler herşeyi biliyor gerçekten.

Rahmetli annemin bir lafı vardı; "çocuğun yediği helal, giydiği haramdır"

canım benim de oğlum 18 aylık. ben de aynı senin gibi yapıyordum hep ayına uygun. ancak bir ay sonra aldığım kıyafeti doğru düzgün giyinemiyordu. yani atıyorum bi pantolon alıyorum, bebek bir ayda o pantolonu toplasan kaç defa giyiyor ki. annem de hep diyordu küçük alıyorsun diye. sonra baktım çok masraf oluyor. kıyafetler yeni yeni ama giyinemiyor falan şimdi 17 aylık oğlum için 3 yaş alıyorum. yani şöyle zaten biraz uzun boylu. üzerinde emanet durmuyor ama öyle kocamanda değil. tavsiyem büyük alman. büyükler herşeyi biliyor gerçekten.
Bizimki gıcıktır canım o parasından yapıyor benim oglum 14 aylık bende 18-24 alıyorum ben giydiriyorum eskitiyoruzda her saat bası ust degıstırdıgumız için malum cunku önlük kullanmayı sevmiyor :))

3 tane çocuk büyüttüm hiç birinede öyle büyük kıyafetler giydirmedim az alırım iyisini ve üstüne yakışanı alırım bizim aile çok kalabalık olduğu için küçülenler hiç ziyan olmaz

Back
X