• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum?

Hindistancevizzi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2020
33
26
38
Arkadaşlar merhaba,

Siz bir pisikolog ile görüştüğünüz esnada, Eşiniz sizi dışarda beklerken abi gibi gördüğü dostuna sizinle ilgili “görüşsün dertleşsin kafa dağıtsın, ara ara geliyor yoksa” yazsa ne düşünürdünüz? O kişi beni ve çocukları sormuş, nasılınız diye. Eşim bu şekilde cevap vermiş.

Ben kendimce inanılmaz kırıldım, kendisine bu cümleyi “arada deliriyor” anlamında mı yazdığını sordum. Kesinlikle inkar ediyor ve “hayır, öncesinde sıkıntılarımızı kendisine anlatmıştım, orada bahsettiğim ara ara yaşadığın pisikolojik durumun ve beraberinde gelen ikimizin sinir harbi” diyor. “Ben eşim hakkımda deli diyecek kadar adi değilim” diyor.

Ama çok takıldım arkadaşlar ve kırgınlığım geçmiyor. Abartıyor muyum? :KK43:

Değerli düşünceleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Niye benim mahremimi arkadaşına anlatsın?
Konunun içeriğinden bağımsız, ben yine buna takardım.
Neden psikologdasınız, eşinizle ilgili sorunlar yüzünden mi?
Eğer öyleyse, kendinde hiç hata görmüyor belki de. Sizi de avutur gibi olmuş gitsin kafasını dağıtsın havasında. Ben de kırılırdım ama neden böyle söylediğini yorumlayamadım.
Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
Geçmiş olsun.

Arkadaşlar merhaba,

Siz bir pisikolog ile görüştüğünüz esnada, Eşiniz sizi dışarda beklerken bir dostuna sizinle ilgili “görüşsün dertleşsin kafa dağıtsın, ara ara geliyor yoksa” yazsa ne düşünürdünüz?

Ben kendimce inanılmaz kırıldım, kendisine bu cümleyi “arada deliriyor” anlamında mı yazdığını sordum. Kesinlikle inkar ediyor ve “hayır, öncesinde sıkıntılarımızı kendisine anlatmıştım, orada bahsettiğim ara ara yaşadığın pisikolojik durumun ve beraberinde gelen ikimizin sinir harbi” diyor. “Ben eşim hakkımda deli diyecek kadar adi değilim” diyor.

Bence çok üzülecek bir durum yok. Ben çok kafaya takmazdım açıkçası. Laf olsun diye yazmış işte. Erkekler bazen odun olabiliyor. Çok içselleştirmeyin.

Niye benim mahremimi arkadaşına anlatsın?
Konunun içeriğinden bağımsız, ben yine buna takardım.
Neden psikologdasınız, eşinizle ilgili sorunlar yüzünden mi?
Eğer öyleyse, kendinde hiç hata görmüyor belki de. Sizi de avutur gibi olmuş gitsin kafasını dağıtsın havasında. Ben de kırılırdım ama neden böyle söylediğini yorumlayamadım.
Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
Geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim.
Doğumdan sonra yaşadığım sorunlar yüzünden bir uzman ile görüşme gereği duydum.

Bir şehir değişikliği yaşadık ve işini kaybetmişti o dönem. Dertleşme gereği duyduğu için 20 yıldır çok güvendiği bir abisine açıldığını söyledi bu konuda.
Ama kırgınlığım geçmiyor :(

Hanımefendi bunda ne var ki psikologa gitmek kötü bir şey mi? İnsanlar arada bir kan verince ayıp bir şey yapmış oluyor mu mesela? Bilmiyorum bana tuhaf gelmedi yani herkes nasıl diğer hastalıkları için doktora gidiyorsa psikologa da gidebilir bunda saklanması utanılması gereken bir şey yok. Önce deliler psikologa gider mantığından bi çıkalım bence.

Hanımefendi bunda ne var ki psikologa gitmek kötü bir şey mi? İnsanlar arada bir kan verince ayıp bir şey yapmış oluyor mu mesela? Bilmiyorum bana tuhaf gelmedi yani herkes nasıl diğer hastalıkları için doktora gidiyorsa psikologa da gidebilir bunda saklanması utanılması gereken bir şey yok. Önce deliler psikologa gider mantığından bi çıkalım bence.
Ben kötü bir şey demedim ki :)
Her bir rahatsızlık kadar doğal gören ve çevremdekileri yönlendiren bir insanım.
Sanırım yanlış anlaşıldım. Beni kıran eşimin hakkımda ki yazdığı. Pisikoloğa gidiyor olmamı söylemesi değil. Bunda asla rahatsızlık duymam ki.

Arkadaşlar merhaba,

Siz bir pisikolog ile görüştüğünüz esnada, Eşiniz sizi dışarda beklerken bir dostuna sizinle ilgili “görüşsün dertleşsin kafa dağıtsın, ara ara geliyor yoksa” yazsa ne düşünürdünüz?

Söylediğinde tuhaflık yok fakat eşinin psikoloğa gittiğini anlatmasına gerek var mıydı onu bilemedim.

Ben kötü bir şey demedim ki :)
Her bir rahatsızlık kadar doğal gören ve çevremdekileri yönlendiren bir insanım.
Sanırım yanlış anlaşıldım. Beni kıran eşimin hakkımda ki yazdığı. Pisikoloğa gidiyor olmamı söylemesi değil. Bunda asla rahatsızlık duymam ki.
Ben biraz yanlış anladım o zaman sanırım kusura bakmayın 😊 aslında verdiğim son cevap ona yönelikti ‘arada deliriyor’ minvalinde söylenecek bir durum değil bu, çünkü delirmek falan değil. Tabii biz eşinizi tanımadığımız için siz ne niyetle söylemiştir daha iyi bilirsiniz. Ama ben iyilikten yana kullanıyorum oyumu delilikle alakalı olarak söylememiştir diyorum 😊

Ben biraz yanlış anladım o zaman sanırım kusura bakmayın 😊 aslında verdiğim son cevap ona yönelikti ‘arada deliriyor’ minvalinde söylenecek bir durum değil bu, çünkü delirmek falan değil. Tabii biz eşinizi tanımadığımız için siz ne niyetle söylemiştir daha iyi bilirsiniz. Ama ben iyilikten yana kullanıyorum oyumu delilikle alakalı olarak söylememiştir diyorum 😊
Teşekkür ederim depresif penguen :)

Çok teşekkür ederim.

Bir şehir değişikliği yaşadık ve işini kaybetmişti o dönem. Dertleşme gereği duyduğu için 20 yıldır çok güvendiği bir abisine açıldığını söyledi bu konuda.
Ama kırgınlığım geçmiyor :KK43:
Zaten bir psikolojik sorunla uğraşıyorsunuz. Buna bir tane daha eklemeye ne lüzum var, canınıza yazık.
Eş sizin eşiniz, muhakkak neyi niye söylediğini siz daha doğru yorumlarsınız ama sorunları uzatmayın şu süreçte.
Dolunay etkileri var havada, gerilimli anlar oluyor genelde.
Sabırlı olmak iyidir.
Her şeyden önce kendiniz için. O nedenle bu kadar dertlenmeyin diye naçizane tavsiyede bulunmak istedim.

Çok teşekkür ederim.

Ama kırgınlığım geçmiyor :(
Kirilmaniz gereken birsey oldugunu dusunmuyorum takmayin.

bu olanı birdahaki görüşmenizde psikologa anlatsanıza en sağlıklı yaklaşım ondan olur, herşeyinizi bilen kişi o şuan
evet bence nahoş bir cümle olmuş ve herşeyi arkadaşına anlatması da ne bileyim... işim var müsait olunca dönerim diyebilecekken '' kafasını dağıtsın ara ara geliyorlar yoksa'' demesi yakışı kalmamış .genel olarak eşinizin uslubu genelde bu tarz sanırım.

Arkadaşlar merhaba,

Çok talihsiz bir konuşma olmuş. Kendinizi ve sizi psikoloğa gitmeye götüren yaşantınızı değersizleştirdiğini hissetmişsinizdir diye düşünüyorum.
Eşinizin niyeti neydi, bilmem mümkün değil. Ama kırılmakta çok haklısınız. Kendince yaptığı, düşüncesiz bir espri bile olsa hassas olduğunuz bi dönemde böyle bir durum yaşamanız üzücü olmuş.

Bence çogumuza ara ara geliyor, sinir geliyor, öfke geliyor, tükenmişlik,bıkkınlık,yorgunluk.. yani geliyor, bence gelen keçiler degil:) darılcak bişi yok arkds arasında laf olsun diye konusmıs , okdr hassas olmamak lazım hayatta ,

Back
X