Ben mi abartıyorum

cankz_009

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2025
12
-2
1
29
5 buçuk yıllık bir ilişkim vardı evlenmeye karar verdik ailesinin 3 çocuğu var ama eşimin ailesi tek çocukları var gibi davranıyorlar eşimi adam yerine koydukları yok yani, düşünün evlendik ailem ne düğün talep etti ne özel istekleri oldu, eşimin annesi isteme günü söz verdi yaza 2 bilezik yapıcam diye şuan yaz geçti ne bilezik var ne bişey var ortada annemin verdiği bileziklerini bozdurup kredide çekerek Bi bodrum kat aldık, onda bile yardım etmediler gerekçeleri paramız yok, zaten nişanda bile Bi çeyrekli bileklik çeyrekli küpeyle olayı kapattılar, akrabaları bile yediler içtiler mal gibi izlediler tek kuruş destekte bulunmadılar, eşime diyorum ki bunlardan bize hayır yok biraz mesafe koy araya ki seni de adam yerine koysunlar, tamm diyo ertesi gün anasını babasını arıyor hal hatır sormaya, sizce bu ihanet değil de ne?

Eee belki insanların gerçekten paraları yoktur

Köprüdeyken herşeyi kabul edip sonra niye ağlıyorsunuz ? Haksızlıksa kocana yapılıyo ana onun baba onun gurur onun sana ne ?

İhanet değil.Ne kadar kötü olsa da aile ailedir.Eşinizden onlarla hiç görüşmemesini talep ederseniz haksızlık olur.Sizin yüzünüze karşı "Tamam mesafeli olacağım."diyip ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsa onu kendi haline bırakın.Siz bireysel olarak mesafe koyun.Olabildiğince az bir araya gelin,gerekmedikçe aramayın vs. Ha yarın öbür gün eşiniz ailesine maddi destek vermek ister,bu sizin çift olarak ekonomik hayatınızı etkileyecek bir miktardır,o zaman ciddi bir tepki koyarsınız.

Ee ailen değil sen bir şeyler istemeliydin, istememişsin. Sonuçta evlenen sensin, ailen değil. Makul bir şeyler isteseydin kocanın ailesi de hık mık deselerdi sana hak verirdim ama sen hiçbir şey istememişsin ki.

Ayrıca bu evlenme işlerinde ailelerden beklenti sıfır olmalı, içlerinden gelene mutlu olunmalı. Bu tarz konulardan ben bunu anladım.

Kocan neden ailesiyle görüşmesin ki? Sırf anlattığın şeylerden dolayı ailesiyle komple iletişimi kesemez. İnsan, ailesiyle hal hatır için konuşamayacaksa başka kiminle konuşacak? Bunun ihanetle zerre ilgisi yok.

Verilen sözleri tutmamak çok ayıp yapmayacaksan yapmayacam de. Eşiniz alışmış ailesine pek de rahatsız degil halinden

Eee belki insanların gerçekten paraları yoktur
Benim annem çok mu zengin ben hatırlıyorum ben küçücük çocukken az az biriktirerek koydu kenara, benim annem kadın başına düşünüyorda onlar diye düşünmüyor dünyaya getirmeyi biliyorlar ama, onu geç tutamayacan sözü vermiceksin ozaman keza kimse kv başına silah dayamadı bilezik yap diye

Tamam o zaman hanımefendi yaz geçti arayın kayınvalidenizi tutmayacağın sözü neden verdin ver bileziklerimi deyin

Eee tamam işte baştan beri böyle ilgisiz tiplermiş sende bu ananın babanın oğlunu kendine eş yapmışsın,şimdi ne desen boş o köprü geçildi bundan sonra koyarsın mesafeyi,kocan o ailenin sevilmeyen oğlu olmakta bir sorun görmüyor alışmış belki sevgi dilleri böyle yapacak bir şey yok.....

Unutmuş olabilir, bir hatırlat istersen. Hatırlattığın halde mırın kırın ederse o zaman onun sözünün eri olmadığını görmüş olursun. Bundan sonraki sözlerine güvenmezsin, bu kadar.

Tamam o zaman hanımefendi yaz geçti arayın kayınvalidenizi tutmayacağın sözü neden verdin ver bileziklerimi deyin
Söyledim, bende eşimde her fırsatta söyledik tamm yaparım diyor sadece başından atmak için yani ağızlarından çıkan söz başka icraat başka ikisi birbirini tutmuyor bende buna sinir oluyorum zaten, ben alışık değilim böyle şeylere bana ailem söz namustur diye öğrettiler, emin ol kimse kv isteme töreninde zorlamadı bilezik diye kendisi attı ortaya kaldı ki durumları ortada diye düğün bile istemedik sadece ben verdiği sözün peşindeyip, kendimi doğal olarak kandırılmış hissediyorum ne gerek vardı buna insanların gözünün içine baka baka aptal yerine koymaya

Tamam o zaman kayınvalideniz demek ki sözünü tutan bir insan değil bunu görmüş oldunuz veya hani yapacağım diyormuş ya belki parayı denkleştirmeye çalışıyordur eğer böyle değilse bundan sonra öğrendiniz kayınvalidenizden bu saatten sonra hiç birşey beklemezsiniz kendini göstermiş olur size

Ağızlarından çıkan lafın geçerli nedeni yoksa ,siz de minnet etmezsiniz bundan sonra.Mesafe koyup ,ona göre davranırsınız. Eşinize karışamazsınız, o görüşür ,arar ,gider ,ama siz bunları yapmak mecburiyetinde değilsiniz.

Reactions: Gao
Verilen sözleri tutmamak çok ayıp yapmayacaksan yapmayacam de. Eşiniz alışmış ailesine pek de rahatsız degil halinden
Evet banada öyle geliyor ama şu gözlemledim evlatlar arası ayrılık güdüyorlar, bu çok günah eşim çocukluğundan beri çalışmış ailesine ama bir lirasını ana baba olarak kenara almamışlar bugünleri düşünerek 2 sene önce bir iki ziynet yapmışlar onuda abisine vermişler verirken hiç eşimi düşünmemişler ama hala konusu geçinde verir benim oğlum borcunu diyor öbür oğlunu savunuyor. Eşimde buna alışmış dediğiniz gibi

Kocanı 9 Ay taşımış beslemiş büyütmüş okutmuş bu yaşa getirmiş. Karısına altın takmadılar diye arkasını mi dönsün ? Kusura bakma ama sırf bu yüzden ailesine arkasını dönen adamı senin bosaman lazım. Hainlik olur bu. 2 bileziğin peşine düşüp yuvanı huzursuz ediyorsun gönül ister yapsınlar ama olmadı diye böyle tapki vermeyin belki ki sizde aileden kopamamissiniz hala nne babadan bir beklenti olmaz. Madem öyle çalışın alın kendi altininizi insanlara yük olmaya çalışmayı bırakın

Evlenen siz ve esiniz.
Düğünü neden aileler yapsın ki?

Kocamı zaten doğurmaktan başka emeği geçmemiş kadınım çocuk yaşta çalıştırıp çalıştırıp yemişler elindeki parayı büyük kardeşine yedirmişler, eşim krediyle okudu, okul bitince geriye yine kendisi ödedi benden başka borcun ne kadar diye soran olmadı, abisine kredi çekti zamanın parasıyla 30 bin abisi ödemedi borcu şimdi bunu annesine söylüyoruz benim oğlumun borcu yok kimseye diyo sanki eşimi leylekler getirdi, bilezik meselesine gelince ailem ve ben dahil Bi çöp istemedik kendilerinden, kendi kendine verdi o sözü okadar insanın içinde, ben verilen sözün peşindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…