Sen ne biliyosunda konuşuyorsun yaBeklenti içinde olacaksanız beklentinizi karşılayacak biriyle evlenecektiniz. En başından zaten belliymiş. Boşu boşuna kendinizi yıpratmayın.
Relax hanfendi bu kadar sinir kalbe zarar:) Siz anlattınız biz de düşüncemizi söyledik. Duymak istediklerinizi değil istemediklerinizi de duyacaksınız burada. Eğer duymak istemiyorsanız konu açmayın:)Sen ne biliyosunda konuşuyorsun ya
Kocamı zaten doğurmaktan başka emeği geçmemiş kadınım çocuk yaşta çalıştırıp çalıştırıp yemişler elindeki parayı büyük kardeşine yedirmişler, eşim krediyle okudu, okul bitince geriye yine kendisi ödedi benden başka borcun ne kadar diye soran olmadı, abisine kredi çekti zamanın parasıyla 30 bin abisi ödemedi borcu şimdi bunu annesine söylüyoruz benim oğlumun borcu yok kimseye diyo sanki eşimi leylekler getirdi, bilezik meselesine gelince ailem ve ben dahil Bi çöp istemedik kendilerinden, kendi kendine verdi o sözü okadar insanın içinde, ben verilen sözün peşindeyim
Eşiniz halinden memnun hesap sorma işi size mi düştü??? Adam şikayet edip mesafe koymuyor siz oturduğunuz yerde kinleniyorsunuz..Bu saf ,gönlü bol kendinden çok ailesini düşünen adamı siz seçtiniz tercihiniz bile bile bu adam olmuş, koyun mesafeyi kenara çekilin.İlerde kocanız sana ne be ben verdim anama babama helal olsun derse görürsünüz o zaman............Kocamı zaten doğurmaktan başka emeği geçmemiş kadınım çocuk yaşta çalıştırıp çalıştırıp yemişler elindeki parayı büyük kardeşine yedirmişler, eşim krediyle okudu, okul bitince geriye yine kendisi ödedi benden başka borcun ne kadar diye soran olmadı, abisine kredi çekti zamanın parasıyla 30 bin abisi ödemedi borcu şimdi bunu annesine söylüyoruz benim oğlumun borcu yok kimseye diyo sanki eşimi leylekler getirdi, bilezik meselesine gelince ailem ve ben dahil Bi çöp istemedik kendilerinden, kendi kendine verdi o sözü okadar insanın içinde, ben verilen sözün peşindeyim
Afedersin ailesi ona çocukluktan beri b.k gibi davranmış olsa bile eşin ailesinden tamamen kopamaz, et tırnak misali. Nereden biliyorum? Çünkü bir yakınım aynı eşin gibi.Kocamı zaten doğurmaktan başka emeği geçmemiş kadınım çocuk yaşta çalıştırıp çalıştırıp yemişler elindeki parayı büyük kardeşine yedirmişler, eşim krediyle okudu, okul bitince geriye yine kendisi ödedi benden başka borcun ne kadar diye soran olmadı, abisine kredi çekti zamanın parasıyla 30 bin abisi ödemedi borcu şimdi bunu annesine söylüyoruz benim oğlumun borcu yok kimseye diyo sanki eşimi leylekler getirdi, bilezik meselesine gelince ailem ve ben dahil Bi çöp istemedik kendilerinden, kendi kendine verdi o sözü okadar insanın içinde, ben verilen sözün peşindeyim
Relax hanfendi bu kadar sinir kalbe zarar:) Siz anlattınız biz de düşüncemizi söyledik. Duymak istediklerinizi değil istemediklerinizi de duyacaksınız burada. Eğer duymak istemiyorsanız konu açmayın:)
Saygı çerçevesinde olduktan sonra eleştirilere de açığım tabiki, eşimle Ben yanımızda paramız olmadığı için aileleri hesaba katmadan düğün yapmayalım dedik Eşimin ailesi düğün diye tutturdular düğün bana takacaklararı ziynetlerden daha pahalı düğüne para bulabiliyor da yani millete çalım satmak adına oğullarına iki bileziği mi bulamıyorlar hadi onu da geç kimse onlardan bilezik falan talep etmedi ki kadın kendisi söz verdi ben bilezik yapacağım bunlara İçimden geldi yazın diye, herkesin içinde söz verdi, Ben paranın pulun peşinde değilim eğer öyle olsaydım dediğin gibi gider zengin koca bulurdum kendime öyle bir fırsat karşıma da çıkmadı değil, Maksat 2 bilezik değil verilen sözün tutulmaması ne gerek vardı yalan söylemeye Ben bunun peşindeyim kimse ondan zorla bir şey istemedi ki özellikle ben. Ben sadece kendimi aptal yerine konmuş gibi hissediyorum Burada da Anlatmaya çalıştığım olay bu aslında ama anlatamamışım demek ki.Relax hanfendi bu kadar sinir kalbe zarar:) Siz anlattınız biz de düşüncemizi söyledik. Duymak istediklerinizi değil istemediklerinizi de duyacaksınız burada. Eğer duymak istemiyorsanız konu açmayın:)
Kazık kadar insanlar evlenmeyi biliyorsunuz geçinmeyi de bilin, insanlar size sponsor olmak zorunda mı?5 buçuk yıllık bir ilişkim vardı evlenmeye karar verdik ailesinin 3 çocuğu var ama eşimin ailesi tek çocukları var gibi davranıyorlar eşimi adam yerine koydukları yok yani, düşünün evlendik ailem ne düğün talep etti ne özel istekleri oldu, eşimin annesi isteme günü söz verdi yaza 2 bilezik yapıcam diye şuan yaz geçti ne bilezik var ne bişey var ortada annemin verdiği bileziklerini bozdurup kredide çekerek Bi bodrum kat aldık, onda bile yardım etmediler gerekçeleri paramız yok, zaten nişanda bile Bi çeyrekli bileklik çeyrekli küpeyle olayı kapattılar, akrabaları bile yediler içtiler mal gibi izlediler tek kuruş destekte bulunmadılar, eşime diyorum ki bunlardan bize hayır yok biraz mesafe koy araya ki seni de adam yerine koysunlar, tamm diyo ertesi gün anasını babasını arıyor hal hatır sormaya, sizce bu ihanet değil de ne?
Evet dediğiniz gibi benden önce olanlar beni ilgilendirmiyor ama geçmişten de ders çıkartmak lazım evladına bunu yapan Elin Kızına neler yapmaz Misali Ben sadece kadının kendi kendine çalıp kendi kendine oynaması meselesindeyim o bilezik sözü ikimize verildi sadece eşime değil yani mesele bilezik de değil Eğer 2 teneke yapacağım bunlara deseydi emin olun o tenekeyi de mesele yapardım ben burada verilen sözün peşindeyim kimse veremeyeceği sözü tutmasın Kimseyi de boş yere beklentiye sokmasın bu hiç hoş bir şey değil Koskoca kadın NeticedeBu sizin probleminiz değil esinizin problemi.
Evlendikten sonra ortak butcenizden verir ailesine ve geriye almaz o zaman evet problem edinebilirsiniz kendinize.
Kazık kadar insanların kimseden bir şey beklediği yok, Ben sadece verilen sözün peşindeyim kimse, tutamayacağı sözü vermesin O zaman Sonuçta kimse kimsenin başına silah dayamadı,Kazık kadar insanlar evlenmeyi biliyorsunuz geçinmeyi de bilin, insanlar size sponsor olmak zorunda mı?
Allah korusun böyle ailelerden eşiniz adına üzüldüm ama alışmış işte bırakın kendi halineEvet banada öyle geliyor ama şu gözlemledim evlatlar arası ayrılık güdüyorlar, bu çok günah eşim çocukluğundan beri çalışmış ailesine ama bir lirasını ana baba olarak kenara almamışlar bugünleri düşünerek 2 sene önce bir iki ziynet yapmışlar onuda abisine vermişler verirken hiç eşimi düşünmemişler ama hala konusu geçinde verir benim oğlum borcunu diyor öbür oğlunu savunuyor. Eşimde buna alışmış dediğiniz gibi
Bir saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Evet maalesef anlatamamışsınız. Düğün zamanı olunca insanlar asıl o zaman yüzlerini gösteriyorlar. Demek istediğim artık takmayın bu size ve evliliğinize zarar verir. Eski eşimin ailesi de maalesef böyleydi ama ben hiç takmadım evliliğime bu yönden zarar veremediler. Ama o ailenin yetiştirdiği kişiden de adam olmadı. Çok daha başka sebeplerden bitti. Verilen sözlere güvenmeyin kendi aileniz bile olsa içinizde hep bir şüphe olsun.Saygı çerçevesinde olduktan sonra eleştirilere de açığım tabiki, eşimle Ben yanımızda paramız olmadığı için aileleri hesaba katmadan düğün yapmayalım dedik Eşimin ailesi düğün diye tutturdular düğün bana takacaklararı ziynetlerden daha pahalı düğüne para bulabiliyor da yani millete çalım satmak adına oğullarına iki bileziği mi bulamıyorlar hadi onu da geç kimse onlardan bilezik falan talep etmedi ki kadın kendisi söz verdi ben bilezik yapacağım bunlara İçimden geldi yazın diye, herkesin içinde söz verdi, Ben paranın pulun peşinde değilim eğer öyle olsaydım dediğin gibi gider zengin koca bulurdum kendime öyle bir fırsat karşıma da çıkmadı değil, Maksat 2 bilezik değil verilen sözün tutulmaması ne gerek vardı yalan söylemeye Ben bunun peşindeyim kimse ondan zorla bir şey istemedi ki özellikle ben. Ben sadece kendimi aptal yerine konmuş gibi hissediyorum Burada da Anlatmaya çalıştığım olay bu aslında ama anlatamamışım demek ki.
Doğru haklısınız en iyisi atanıp kendi paramı kazanmak bir an önce, Belli ki bu insanlar haksızlığa göz yummaya Alışmışlar ama ben yapamıyorum işte İçim almıyor bir haksızlık gördüm mü yedi kat yabancı bile olsa müdahale edesim geliyor ilerki zamanda belki bu huy başıma bela açabilir ve belki evliliğim de bitebilir her şey göz önünde bulundurup kendimi garanti altına almam lazım Bunu da ancak atanarak yapabilirimBir saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum. Evet maalesef anlatamamışsınız. Düğün zamanı olunca insanlar asıl o zaman yüzlerini gösteriyorlar. Demek istediğim artık takmayın bu size ve evliliğinize zarar verir. Eski eşimin ailesi de maalesef böyleydi ama ben hiç takmadım evliliğime bu yönden zarar veremediler. Ama o ailenin yetiştirdiği kişiden de adam olmadı. Çok daha başka sebeplerden bitti. Verilen sözlere güvenmeyin kendi aileniz bile olsa içinizde hep bir şüphe olsun.
Zaten yıllarca konuşma diyen yoktu ki ben sadece tavrını koyup hakkımızı haramasını istedim onu da yapamadı zatenAfedersin ailesi ona çocukluktan beri b.k gibi davranmış olsa bile eşin ailesinden tamamen kopamaz, et tırnak misali. Nereden biliyorum? Çünkü bir yakınım aynı eşin gibi.
Doğru bileziklerin gelmeyeceğini ben de biliyorum aslında da tek derdim Eşimin de bunu anlamasını sağlamak ve dediğiniz gibi karşı tarafa daha fazla kendisini yedirmemesi artık sadece kendisi yok Neticede ben de varım, zor bela Ben küçüklüğümden beri annemin biriktirdiği bilezikler vardı onları bozdurduk üstüne de kredi çektik küçük de olsa bir bodrum katı aldık kendimize ben çalışamıyorum zaten gözlerimde problem olduğu için o yüzden atanmaya çalışıyorum Eşimie bir zahmet hakkımızı yedirmesin ailesine, zaten zamanında onlara çektiği Kredi yüzünden doğru düzgün hiçbir banka ev kredisi vermedi bize mecburen en yüksek faizli bankadan çekmek zorunda kaldık krediyi bile, İnşallah bunları göz önünde bulundurur eşim,Nikahtan once alamadiginizi, nikahtan sonra alabileceginize olan inancinizi takdir ettim, veresiye bilezik teklif etmisler ve sizde kabul etmissiniz.
Artik gecti, bundan sonra elinizdekinden olmamaya bakin, cok akilli esinize mesafe koymasini soyleyemezsiniz ama en azindan borc harc istendiginde verilmemesini tembihleseniz iyi olur, muhtemelen sizin esini ailenin sömürülen kisisi.
Gelecege dair ongorum, sizden sonra evleneceklere bol keseden harcayacaklari ve sizin bunlari bize gelip anlatacaginiz yonunde.
Gecmis olsun, o bilezikler gelmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?