Ben mi abartıyorum

aynen benim anneannem dedem
annem babam
ben sevgilim

3 kuşaktır erkeğin kazandığı paralar bizde :1:

vermez diyosanız, ay başında bir gelir gider listesi yapın.
ortak harcamaları çıkarın, kalan parayı kenara atın.....

keşke bizim kuşakta ölee devam etse.. :5:
ortak harcamları çıkarıp kalanı kenara koymak mantıklı :26:

aynen benim anneannem dedem
annem babam
ben sevgilim

3 kuşaktır erkeğin kazandığı paralar bizde :1:

vermez diyosanız, ay başında bir gelir gider listesi yapın.
ortak harcamaları çıkarın, kalan parayı kenara atın.....

Ha ha çok güldüm helal olsun devam...

beni üzende bu düşüncelere kapılmış olmam zaten
ama napcam bilmiorum

Kavga sorunu çözmez.Uzun vadede sindire sindire onu eğitmelisin.
Asıl sorun şu sorumsuz biri ile düzensiz birini yola getirmek çok farklıdır.Bilmiyorsa öğretilir ama sorumsuzsa işin çok zor bazı insanlar kendisini sıkıntıya sokmaz kolaya kaçar eşin böyle biri ise işin çok zor

çok zor bir durum erkeğin savurgan olması
benim eşimde öyleydi sizin eşiniz kadar değil ama
harcarken pek dikkat etmezdi sonra kızımız oldu
işiyerinden maaş alamamaya başladı kriz nedeniyle
ee bende evdeydim kira faturalar baya bi zorladı onu
sonra akıllandı şimdi harcarken daha tutumlu
bence eşinle çok ciddi bir konuşma yap bebek istediğini
ve işten çıkıcağını söyle biraz korksun senin çalışmanı rahatlık olarak görmüş
bence kendi parasını rahatça harcıyor sanada masraflar kalıyor ciddi bir şekilde gözünü korkutmalısın

kendisi ogrensin diyorsun
o dusunemiyor sen dusunuyorsun
onada soylemen gerek o'da dusunsun
ustumden basimdan masrafimdan kisipta
esim alsin 600tl'ye telefonu gelsin eve kabul etmem
soylerim ona
para biriktiremezken dogru durust gezemezken
cocuk yapmayi bile goze almaazken bir senede iki pahali telefon
normalmi diye sorardim
cok istiyorsa 300'e alsin 300'u kenara koysun
on ayda 3000 yapar
hic yoktan
sizin bir seyler anlatmaniz gerek
hatta gerekiyorsa ben odemiyorum
bir sey diyin

Ha ha çok güldüm helal olsun devam...

Kavga sorunu çözmez.Uzun vadede sindire sindire onu eğitmelisin.
Asıl sorun şu sorumsuz biri ile düzensiz birini yola getirmek çok farklıdır.Bilmiyorsa öğretilir ama sorumsuzsa işin çok zor bazı insanlar kendisini sıkıntıya sokmaz kolaya kaçar eşin böyle biri ise işin çok zor

işim bayaaa bi zor o zaman benim :19:
ama dediğin gibi "Kavga sorunu çözmez.Uzun vadede sindire sindire zorda olsa onu eğitmeliyim."

Alınan maaşlar sizde toplansın mesela
Onun maaşı ve sizin maaşınız.
Harcamaları siz yapın.
Hayat zor yarın bugün ne olacağı belli olmaz kenarda para illaki şart

bazı beyler mesuliyetten yoksun olup müsrif davranabiliyorlar.konuşmayı elbette deneyin ama ümidinizi kırmak gibi olmasın bence bir işe yaramayacak.yaptırım vari işlere girerseniz de tartışmalarınız kaçınılmaz olacak-ki bu durumda siz haklı olacaksınız ve o hem suçlu hem güçlü misali üste çıkmaya çalışacak.neticede hiç bir şey halledemediğiniz gibi bir de dargın olacaksınız...size önerebileceğim bir yol var,maaşınızdan kıdım kıdım biriktirip bankaya atın ve ona haber vermeyin.sizin yetemediğinizi görünce o olur olmadık şeyler almaktan kaçınmaya başlayacaktır ve faturalardaki açıkları kapatmak için üstüne eklemek zorunda kalacaktır.böylellikle damlaya damlaya zamanla gölünüz olur.belki bir ev parasının çıkmasını hayal etmek biraz ütopik olabilir ama büyük başka bir beklentinizi karşılamaya yetecek bir miktarın zamanla birikeceğinden eminim...

aslında konuştum bu konuyu daha önce bi kç kere güzel güzel.. böyle paramız hiç birikmiyo, allah korusun hasta olsak baaşımıza bi iş gelse kenarda 5kuruşumuz yok dedim. maaşları alınca bende birikirelim yada ayrı bi hsp açtırıp oraya atalım kartı bende dursun dedim.. bakarız yaa dedi gçistirdi.:20:
bi de maaşını vermek istemiyo tam olarak ne kadar aldığını bile söylmiyo bana. sonra tek tek hesap sorarmışım ölee diyo :26: ama her ay bişey çıkarıyo yetmiyo parası benimkide bitiyo :(
en büyük vukuatıda bu telefon resmen bi maaşı nerdeyse.. :50: ben o parayla ona 2 kere telefon alırdım yaa:19: uyus şey noolcak:47:

Sen onun parasına el koymayı unut level 5 den başlama oyuna

Level 1;Bu ay kendine birşey al ya da almadan masraf göster.Kirayı ya elektriği ona yık
Level 2;Sende telefon ya da benzeri bir şey al (taksitle) 5-6 ay bu ödemeyi bahane et evden maddi desteğini yavaş yavaş çek
Level 3;Ondan para iste (hiç sevmem ama bazı durumlarda tepki ölçmek için gerekli bir eylem)
Level 4;Ortak borca girin örneğin elektronik eşya borcu
Level 5;Ona daha gelmedik

ay canım bende bir tek benim mi böyle kocam var derken sen çıktın karşıma.. ben aslında çok tutumluyumdur.. birlikte çalışıyorken maaşımız 2200 falan ediyordu ama kayınımın düğününü biz yaptığımız için biraz afalladık o dönem 4 yıllık evliyim hiç 1 kuruşum yok kenarda..
ben sıktıkça o kesenin ucunu açar.. ben mesela sigara kullanmıyorum eşim ayda 200tl geçmiyor ama okadar sigaraya harcıyor.. çok şükür başka harcamaları olmuyor ama marka tutkunu.. ben lcw dan giysi alırım o levis ten.. dağlar kadar fark var.. bazen derim ona sen 200 lira sigaraya ayırabiliyosan diğer ortak masraflarımız haricinde bende 200 lira kendime ayırcam.. tabi bu konu saptırılıp sigaram mı gözüne battı der.. ilk başta sağlığı için içmemesini istiyordum ama maddi olarak sıkışmaya başlayınca evet ortak bütçemizi etkiliyorsun dedim. (tabi dediğimle kaldım)

evimde hiç yeni bir eşya yok kaynanadan kalma hep..
bir yatak ve bazam var.. bardaklarım giysilerim.. bir mutfak robotum ve şarjlı süpürgem.. 4 yıl içinde aldıklarım alabildiklerim..
sonra banka hesabı açmıştım maaşım oraya yatıyordu banka da kredi kartı çıkarmıştı bana talepte bulunmadığım halde .. ama ii ki de almışım.. gittim çamaşır makinesi aldım 1100 liraya :1: paşa paşa da ödedik taksitlerini.. yani sana tavsiyem.. evinizin eksik bişiyi varsa taksite bağla ister istemez ödiyecek.. bir de ev alabilsek öyle çok rahat edicem de.. ona sıktıramıyor beyefendi..

şimdi de kendi dükkanımızı açtık ama gelirler anca giderimizi kapatıyor kenara kalmıyor 5 kuruş

aslında konuştum bu konuyu daha önce bi kç kere güzel güzel.. böyle paramız hiç birikmiyo, allah korusun hasta olsak baaşımıza bi iş gelse kenarda 5kuruşumuz yok dedim. maaşları alınca bende birikirelim yada ayrı bi hsp açtırıp oraya atalım kartı bende dursun dedim.. bakarız yaa dedi gçistirdi.:20:
bi de maaşını vermek istemiyo tam olarak ne kadar aldığını bile söylmiyo bana. sonra tek tek hesap sorarmışım ölee diyo :26: ama her ay bişey çıkarıyo yetmiyo parası benimkide bitiyo :(
en büyük vukuatıda bu telefon resmen bi maaşı nerdeyse.. :50: ben o parayla ona 2 kere telefon alırdım yaa:19: uyus şey noolcak:47:

telefon konusuna gelince kayınım da evlendi 1 yıl içinde 3 telefon değiştirdi adama telefon dayanmıyor.. ya da telefon hastalığı var.. neyse 2009da ekimde eşimle birlikte aldılar beni işte.. ama ikisinin de yalakalığını görmeniz lazım.. eşim bi koluma girmiş kayınım diğerine.. hemen sezdim..
ozaman kartım yoktu ama maaş almıştım ve eşimin kredi kartı bocunu kapattık.. bunlar da gidecek kendilerine çakma dokunmatik telefon alacaklar.. hani iphone 3'e benzeyeninden çift hatlı olanlardan.. baktım 350 lira tanesi.. kayınımda 100 var.. demek ki bana yıkacaklar .. baktım telefon güzel eşim kendine beğendiydi oysa 3 ay önce 150 liraya bir nokia almıştı şarjı uzun sürsün diye..

peki dedim bende nasılsa eşimin kartına taksitler dimi.. eşim ikna etti beni falan.. ama eve gittim telefonu sahiplendim.. :D hala kullanıyorum bu telefonu.. adı da pek komik Noviya M9 :1::1: o telefondan sonra kayınım 3 tane aldı .. ama eşim nokiasıyla idare etmeyi öğrendi.. çünkü öyle bi işte çalışıyordu ki sürekli hareket haline her gün telefon paldır güldür yere düşer .. bu telefon öyle 2-3 zedelenmede mort olurdu..

daha da telefon için gık çıkarmadı

canım sen bu kadar kasıp kendıne gorev edınırsen bu durumu esınde o kadar rahat olur elını cebıne atma bakalım nolcak ya da sen kendıne bı sey al ,yoksa bu gıdısle ev felan alınmaz

telefon konusuna gelince kayınım da evlendi 1 yıl içinde 3 telefon değiştirdi adama telefon dayanmıyor.. ya da telefon hastalığı var.. neyse 2009da ekimde eşimle birlikte aldılar beni işte.. ama ikisinin de yalakalığını görmeniz lazım.. eşim bi koluma girmiş kayınım diğerine.. hemen sezdim..
ozaman kartım yoktu ama maaş almıştım ve eşimin kredi kartı bocunu kapattık.. bunlar da gidecek kendilerine çakma dokunmatik telefon alacaklar.. hani iphone 3'e benzeyeninden çift hatlı olanlardan.. baktım 350 lira tanesi.. kayınımda 100 var.. demek ki bana yıkacaklar .. baktım telefon güzel eşim kendine beğendiydi oysa 3 ay önce 150 liraya bir nokia almıştı şarjı uzun sürsün diye..

peki dedim bende nasılsa eşimin kartına taksitler dimi.. eşim ikna etti beni falan.. ama eve gittim telefonu sahiplendim.. :D hala kullanıyorum bu telefonu.. adı da pek komik Noviya M9 :1::1: o telefondan sonra kayınım 3 tane aldı .. ama eşim nokiasıyla idare etmeyi öğrendi.. çünkü öyle bi işte çalışıyordu ki sürekli hareket haline her gün telefon paldır güldür yere düşer .. bu telefon öyle 2-3 zedelenmede mort olurdu..

daha da telefon için gık çıkarmadı

valla 300 e falan almış olsa canım yanmaycak.. hem dokunmatik ekran onun neyine iki gün sonra haşatını çıkarır.. kendim el koysam gider kredi kartıyla bi daha alır o da daha kötü olur :50:
adam olmayacak benim kocam yaa :19:

canım sen bu kadar kasıp kendıne gorev edınırsen bu durumu esınde o kadar rahat olur elını cebıne atma bakalım nolcak ya da sen kendıne bı sey al ,yoksa bu gıdısle ev felan alınmaz

akşam söledim zaten.. bu ay bende kendime alcam bişeyler ve maaşımı ona asla kullandırmayacağım ne yaparsa yapsın son kez kirayı ödeyecem çünkü bu ay tüm maaş gitti gelmeden :20:

bence dağılımı adalatli yapmaya çalışın
ay başında maaş aldığınızda oturun ikinizde aldığınız parayı koyun ortaya.
şu kira,şu elektrik,şu su vs vs giderleri çıkarın içinden.
kalanın içinden ne kadar olabiliyosa birikim için ayırın az veya çok farketmez yeterki ayırın.
kalan kısmıda paylaşın harçlık gibi.
ay sonuna kadar siz istediğinizi yapın o istediğini yapsın kendi harçlığıyla.
isterse tek günde bitirsin isterse ay sonuna kadar idare etsin kendi tercihi...

canım bence altın alıp bırıktır sakın esın gıbı gereksız yerlere harcama esıne soyleme tabı

altını nasıl biriktircem canm bankada hesap açtırıp mı ? :26:

altın hesabı dıye bı hasap var duymustum ama ben evde bırıktırıyorum gızlı gızlı yazın cok artıyo fıyatları kımseye soyleme tabı kımsenın bulamayacagı bı yere koyabılırsın ama en ıyısı altın hesabına yatırmak bende dusunuyorum boyle bı hesap acmayı

altın hesabı dıye bı hasap var duymustum ama ben evde bırıktırıyorum gızlı gızlı yazın cok artıyo fıyatları kımseye soyleme tabı kımsenın bulamayacagı bı yere koyabılırsın ama en ıyısı altın hesabına yatırmak bende dusunuyorum boyle bı hesap acmayı

evde saklayamam çalınır flan allah korusun boşa gider emekler.. ama bankada yıllık belli bi faiz alıyo diye biliyorum altın hsbı açtırınca :25:
mevduat hesabına mı tsam acaba ?

Back
X