Ben mi abartıyorum?

huzurlu_evim

OğlumEşimCanlarım...
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
853
485
358
Sorunum,eşimin beni temizlik yönünden bunaltması.Ben temizliğe çok önem veririm eşim kendi temizliğine önem verir sadece ev nasıl olsa olur hafif toplu olsun yeter.

Mesela bir yere gitsek kahvaltı masasını dahi koşturarak topluyorum, evi olduğu gibi bırakıyorum." kim gelecek gelince topla diyor" Benimde içime sinmiyor öyle bırakmak.İstiyorum ki her taraf tertemiz olsun öyle çıkalım gezmeye.Ama yok olmuyor.Dün 2 saat boştu kahvaltıda sizi 2 saat gezdireyim akşamda spora gideceğim dedi.Kendi bakımını yapana kadar ben sadece oğlumla kendimi hazırlayabildim.Akşam eşim spordayken süpürge açtım,temizlik yaptım.Geldi evlerimi süpürdün ne gereği vardı diyor sinir oldum çok yoruldum sizin eşleriniz bir yere giderken ev toplamanızı bekliyor mu ben bu yönden sinir oluyorum.Kendine çok özenir çok titiz ve temiz ama ev toplu olsun yeter temizlik anlayışı sıfır ev konusunda

Ben mutfak dağınıklığına asla tahamül edemiyorum.Mutfak düzgün vc banyo temiz olacak arkadaş.Eşim önceden gel yoruldun derdi.Şimdi yine diyor ama kaşla göz arasında yapıyorum işimi.Çay koymaya diyerek salondan çıkarım,makineyi yerleştirir birde yemek atarım ocağa çayları kapıp gelirim.

Canım bende öyleyim evdeyken sorun yok dışarı çıkarken bunaltıyor biz yokken kim gelecekmiş

Birde geçengün kızımı uyuttum.Salonda oyuncaklar dağınık haliyle.Ben koltukta elimde kumanda yatar vaziyette.Eşim içeri bir geldi ''muhtarın hanımı toplayacak herhalde dedi.Bende:yok muhtar hanımı istirahatte muhtarın kendisi toplayacak dedim.''Ses etmeden topladı oyuncakları.Artık gözüm alıştı oyuncak dağınıklığına beni germiyor:)

Iyiymiş ben tahamül edemiyorum canım işte oyuncakta olsa hemen toplarım eşimde tam tersi bırak kalkınca oynasın diyor deli oluyorum :)

Eşinizin yardım mı yoksa takdir mi etmesini bekliyorsunuz? Anlamadım

İkimizin de toplu olması umrumuzda o kadar, temizlik zamanı temizlik, gezme zamanı gezme işte. O çok beklenen ani misafir de hiç gelmedi, önceden aramayı akıl eden misafirleri çağırıyoruz eve zaten, gelmelerinden önce de bol bol vakit oluyor hazırlık için. O hiç gelmeyecek misafir için neden kendimi fazladan yorayım?

Eşimle haftada 1gün kahvaltı şansımız var. C.tesi Akşamı boşaltıyorum makinayı pazar kahvaltıdan sonra hoop herşey makinaya masa örtüsünüde kaldırdım mı ortada bişey kalmıyo.
C.tesiden havadurumuna bakıyorum yarın ona göre kıyafetimide hazırlıyorum bi makyaj kalıyo.

yaa Aman ya bırak gitsin neden sürekli temizlik derdindesin.
biz yemeğimizi yiyoruz ben olduğu gibi bırakıp geçiyorum içeri.
sabah kahvaltıyı hazırlamadan önce topluyorum genelde :)

Hihihi sanirim ben esinize benziyorum. Bir arkadasim bir gun guzel bir tavsiye vermisti. 'eeylacim, bir yere ciktigimizda gittigimizde saclarimi makyajimi ojemi herseyimi tastamam ediyorum. insanlar enteresan, biraz yorgun biraz bakimsiz gorunce hemen 'salmis, mutsuz' diye laf soyluyorlar. evin durumu cokta umrumda degil, ben daha guzel daha sik olayim yeter. evime birimi geliyor? kendimi paralayip 4 cesit hazirlayacagima rahatca 2 cesit hazirlayip kendimi susleyip pusluyorumki salmis demesinler. senin guler yuzun ve enerjik halin hazirladigin 4 cesitten daha onemli cunku' demisti.

aklimin bi kosesinde hep bulundururum. belki sizde ara ara hatirlar kendinize cok yuklenmezsiniz :)

yaa Aman ya bırak gitsin neden sürekli temizlik derdindesin.
biz yemeğimizi yiyoruz ben olduğu gibi bırakıp geçiyorum içeri.
sabah kahvaltıyı hazırlamadan önce topluyorum genelde :)
Eşimde böyle istiyor ama ben yemekten sonra çay koymak bahanesiyle gidip topluyorum.O da istiyor ki görünenleri toplayım yeter ama öylede olmuyor.Özellikle bir yere giderken bırak kalsın diyor kim görecek?Sanki görmeleri için temizliyorum

Ben ikisinede yetişmek istiyorum hem şık hem bakımlı ama evde düzenli olsun ama eşimde sadece üsten topla yorma kendini diyor çocuk hasta olsun evi temizledin açtın camları diyor.

Anlayış bekliyorum canım eşimde sizin gibi düşünüyor arayıp gelirler diye.Bende rahat olamıyorum işte eşimde gezmeye giderken rahat ol zaten dinlen diye çıkıyorsun öylece bırak diyor ama yok değişmem lazım demekki anormallik bende

eşiniz kendisi bakımlı olduğuna göre,sizden de aynı bakımı bekliyor bence..siz önceliği evinize verince bu olaya takılıyordur.
bence de haklı..ev altı üstü işte..mutfak da azıcık dağınık kalıversin,ya da tabaklar tezgahta duruversin..onun yerine dışarı çıkarken giyin süslen..eşinin daha çok hoşuna gidecektir.

Anormallik demeyelim de gelince keyifle iki dakkada halletmek varken yorgun argın gezmenin ne faydası var
Valla kaçan ev işi görmedim bunca senedir

Annem de sizin gibi, evden çıkılacaksa pırıl pırıl olmalı.
hani bi söz vardır ya "kendini temiz tut ansızın ölüm gelir, evini temiz tut misafir gelir" diye. Allah korusun bişey olur, eve başkalarının girme durumu olur vs. her zaman temiz olmalı. Eşinizin anlamasını beklemeyin çünkü o erkek, anlamaz temizlik konusunda yapmayıver der. Çocuğunuzu da niye hep siz hazırlıyorsunuz, o da giydirsin montunu ayakkabısını. Kendisi giyinip kuşanıp evden çıkması kolay.

Bu durumu dert değil mutluluk sebebi olarak görmeniz gerekmez mi?
Bizim evde çok katı bir iş bölümümüz var. Haftasonu kahvaltılarını eşim hazırlar ben toplarım. Bir işimiz yoksa, evde olacaksak ya da geç çıkacaksak o kahvaltı sofrası iki saat masada kalabilir. Kahvaltımızı eder, çay kahve keyfi yaparız ardından saatlerce. Masa mutfakta dağınıkken film izlemişliğimiz bile var. Evin durumu eşimle geçireceğim zamandan önemli olmadı hiç bir zaman.
Dışarı çıkılacaksa da o kahvaltı hazırlarken ben kendimi haxırlarım, sonra ben sofrayı toplarken o hazırlanır hemencik çıkarız böylece. Bu arada sofra toplamak 5-10 dakikalık iş değil mi?

Ben ikisinede yetişmek istiyorum hem şık hem bakımlı ama evde düzenli olsun ama eşimde sadece üsten topla yorma kendini diyor çocuk hasta olsun evi temizledin açtın camları diyor.
öyle bir kadın modeli yok ne yazık ki..herşey dört dörtlük olamaz bu hayatta..
ev düzenli bal dök yala,hem süper anne,hem kariyer sahibi kadın,hem iyi bir aşçı,her daim bakımlı güzel ve şık bir eş..
yok öyle bir dünya ne yazık ki..olmaya çalışırsanız da çok yıpranırsınız...dönem döenm birisi ön plana çıkıyor işte..
ya da bunlar arasında öncelikleriniz de hayat akışınızı değiştiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…