Ben mi abartıyorum?

Dısarı cıkınca ınsanlar ayy ne guzel evı toplamısta gelmıs demezler ama sıkır fıkır gıyınp sacınızı makjanızı yapıp guzel bı sekılde cukarsanız ınanın esınızın ckk daha hosuna gıder kı bu pasaklılık olmuyor herseyın bır zamanı vardır ben butungunumu ıste ıs gu cocuklardı derken yerı gelır esofmanla gecırırm ama esımın gelcegı zamab yemegım dahı olmasa once kendımı suslerım cunku esımın gelınce o bakısı yemekten daha onemlı bence kı ben esı evdeyken elınde 7 24 bezle geEnlere de sınır oluyorum sızde dıswrı cıkarken toplamayıverın nolcak kı esınız haklı sız bıraz abartıyosunuz gıbıme geldı hersey yerınde ve zamanında oldugu surece guzeldır bence.

bence de bu kadar takmayın temizliği
temizlemeyin demiyorum tabiki ama eşinizn dediği gibi gelince de temizleyebilirsiniz

eşiniz kendisi bakımlı olduğuna göre,sizden de aynı bakımı bekliyor bence..siz önceliği evinize verince bu olaya takılıyordur.
bence de haklı..ev altı üstü işte..mutfak da azıcık dağınık kalıversin,ya da tabaklar tezgahta duruversin..onun yerine dışarı çıkarken giyin süslen..eşinin daha çok hoşuna gidecektir.
Kendime çok bakarım canım eşimin derdi gezmeye giderken erken çıkmak, ev fazla açma sağı solu temizlik fazla yapılmaz diyor

Sorunum,eşimin beni temizlik yönünden bunaltması.Ben temizliğe çok önem veririm eşim kendi temizliğine önem verir sadece ev nasıl olsa olur hafif toplu olsun yeter.

Mesela bir yere gitsek kahvaltı masasını dahi koşturarak topluyorum, evi olduğu gibi bırakıyorum." kim gelecek gelince topla diyor" Benimde içime sinmiyor öyle bırakmak.İstiyorum ki her taraf tertemiz olsun öyle çıkalım gezmeye.Ama yok olmuyor.Dün 2 saat boştu kahvaltıda sizi 2 saat gezdireyim akşamda spora gideceğim dedi.Kendi bakımını yapana kadar ben sadece oğlumla kendimi hazırlayabildim.Akşam eşim spordayken süpürge açtım,temizlik yaptım.Geldi evlerimi süpürdün ne gereği vardı diyor sinir oldum çok yoruldum sizin eşleriniz bir yere giderken ev toplamanızı bekliyor mu ben bu yönden sinir oluyorum.Kendine çok özenir çok titiz ve temiz ama ev toplu olsun yeter temizlik anlayışı sıfır ev konusunda
canım ne gereği vardı demesinden kendini bu kadar yorma demek istediğini anladım açıkcası ben. benim eşimde ben yerleri viledayla değil bezle kendim siliyorum diye canının değerini hiç bilmiyorsun niye öyle yapıyosun diye kızıyordu ama vileda içime sinmiyo pek çamaşır suyu takıntım var bağımlısın galiba şuna bak gözleri kızarmış kafa mı yapıyor anlamıyorum ki hergün hergün çamaşır suyu istiyosun diyodu :) o kadar abartma sende misafir zaten seni görmeye geliyor evini değil

Bana kalirsa sanşlısın ve şansından yakiniyorsun. Kimi kadınlar yaptigi temizlige yemeklere rağmen sen kadin misin, kadinlik mi yapiyorsun, bir evi çekip ceviremiyorsun laflarini isitiyor. Senin kocan ne güzel abartiya ne gerek var toplu olsun yeter diyor. Bunaltiyor demissin ama bence aksine seni temizlik için bunaltmiyor sen kendi kendine dert edinecek yer aramissin. Bana dert değil sans gibi geldi ama neyse :)

o yönden de eşiniz haklı geldi bana..spora gideceğim 2 saatimiz var demiş adam.sizin ev toplama işiniz gezme saatinden yiyor yani:):)
Yetişme tarzımın farklı canım kayınvalidem müsait değilse misafir kabul etmez eşim böyle görmüş annem ise dışarda olsa eve gelirdi o yüzden hep toplar çıkardı aileden geliyor takıntı :)

Sorunum,eşimin beni temizlik yönünden bunaltması.Ben temizliğe çok önem veririm eşim kendi temizliğine önem verir sadece ev nasıl olsa olur hafif toplu olsun yeter.

Mesela bir yere gitsek kahvaltı masasını dahi koşturarak topluyorum, evi olduğu gibi bırakıyorum." kim gelecek gelince topla diyor" Benimde içime sinmiyor öyle bırakmak.İstiyorum ki her taraf tertemiz olsun öyle çıkalım gezmeye.Ama yok olmuyor.Dün 2 saat boştu kahvaltıda sizi 2 saat gezdireyim akşamda spora gideceğim dedi.Kendi bakımını yapana kadar ben sadece oğlumla kendimi hazırlayabildim.Akşam eşim spordayken süpürge açtım,temizlik yaptım.Geldi evlerimi süpürdün ne gereği vardı diyor sinir oldum çok yoruldum sizin eşleriniz bir yere giderken ev toplamanızı bekliyor mu ben bu yönden sinir oluyorum.Kendine çok özenir çok titiz ve temiz ama ev toplu olsun yeter temizlik anlayışı sıfır ev konusunda

aynen bende iki arada evi temizlemeye çalışırım ama eşim ne gerek var diyip beni bazen sinir ediyor. karışma diyorum sen bilgisayarına bak diyorum ama adam hala ne gerek var demeye yorulmadı

evleri derken? kaç ev? odaları diyecektiniz sanırım..
konunuza gelince, haklısınız. erkeklere göre ne gerek var ki.. bende rahat edemem. oldu ki evime aniden misafir geldi, tamam dört dörtlük olmasın ama kahvaltı sofrasını bırakıp bende dışarı çıkamam...

Bana kalirsa sanşlısın ve şansından yakiniyorsun. Kimi kadınlar yaptigi temizlige yemeklere rağmen sen kadin misin, kadinlik mi yapiyorsun, bir evi çekip ceviremiyorsun laflarini isitiyor. Senin kocan ne güzel abartiya ne gerek var toplu olsun yeter diyor. Bunaltiyor demissin ama bence aksine seni temizlik için bunaltmiyor sen kendi kendine dert edinecek yer aramissin. Bana dert değil sans gibi geldi ama neyse :)
Haklısın canım herkes eşimle aynı fikirde benim değişmem lazım :)

Birde geçengün kızımı uyuttum.Salonda oyuncaklar dağınık haliyle.Ben koltukta elimde kumanda yatar vaziyette.Eşim içeri bir geldi ''muhtarın hanımı toplayacak herhalde dedi.Bende:yok muhtar hanımı istirahatte muhtarın kendisi toplayacak dedim.''Ses etmeden topladı oyuncakları.Artık gözüm alıştı oyuncak dağınıklığına beni germiyor:)
supersın :D

Yetişme tarzımın farklı canım kayınvalidem müsait değilse misafir kabul etmez eşim böyle görmüş annem ise dışarda olsa eve gelirdi o yüzden hep toplar çıkardı aileden geliyor takıntı :)

canım ne gereği vardı demesinden kendini bu kadar yorma demek istediğini anladım açıkcası ben. benim eşimde ben yerleri viledayla değil bezle kendim siliyorum diye canının değerini hiç bilmiyorsun niye öyle yapıyosun diye kızıyordu ama vileda içime sinmiyo pek çamaşır suyu takıntım var bağımlısın galiba şuna bak gözleri kızarmış kafa mı yapıyor anlamıyorum ki hergün hergün çamaşır suyu istiyosun diyodu :) o kadar abartma sende misafir zaten seni görmeye geliyor evini değil
Benziyoruz sanırım banada çamaşır suyu dayanmaz eşim içiyor musun?diye gülüyor

Birde geçengün kızımı uyuttum.Salonda oyuncaklar dağınık haliyle.Ben koltukta elimde kumanda yatar vaziyette.Eşim içeri bir geldi ''muhtarın hanımı toplayacak herhalde dedi.Bende:yok muhtar hanımı istirahatte muhtarın kendisi toplayacak dedim.''Ses etmeden topladı oyuncakları.Artık gözüm alıştı oyuncak dağınıklığına beni germiyor:)

bayıldım bu cevaba :)

Annem de sizin gibi, evden çıkılacaksa pırıl pırıl olmalı.
hani bi söz vardır ya "kendini temiz tut ansızın ölüm gelir, evini temiz tut misafir gelir" diye. Allah korusun bişey olur, eve başkalarının girme durumu olur vs. her zaman temiz olmalı. Eşinizin anlamasını beklemeyin çünkü o erkek, anlamaz temizlik konusunda yapmayıver der. Çocuğunuzu da niye hep siz hazırlıyorsunuz, o da giydirsin montunu ayakkabısını. Kendisi giyinip kuşanıp evden çıkması kolay.
İşte anlatmak istediğim bu ama eşim anlamıyor.Sadece çocuğun saçlarıyla oynar o da hoşuna gittiği için.Birde talimat verir gömlek yakışıyor oğluma filan :)

Yazımda bir kopukluk var yani. Bir şeyler eksik ya da devamı gelecek gibi. Tam tat alamadım bir şeyden sanki ama ne anlamadım. Neyse ben de kahvaltı masası dururken kalkıp bir yere gitmeyi içime sindiremem yani manzaradan dolayı. Bir kahvaltı masasını toplamak kaç dakika 5 dk olsun. Köşe bucak temizliğe gerek yok mutfakta ama olduğu gibi de bırakıp çıkmam.

Back
X