Ben mi abarttım ..

BIRUMUTVER

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2020
158
321
53
43
Kız kardeşlerim ,yine size geldim danışmaya.sorun eşim ve kayınvalidemin deprem zamanı bana yaşattıkları.deprem de kardeşim ve ailesi Adiyamanda enkazdan çıktılar,şükür yaralı değiller ,ama evleri,işleri ,eşyaları herseyleri gitti..arkadaşlarinın cenazelerini kardeşim kendi çıkardı enkazlardan.kaynanam da maraştaydi,esım hemen gitti getirdi onu,hatta ben ve ailem hemen git al diye söyledik,onun icinde endiselendik.gelelim soruna.kardesim ,eşi ,cocugu sağ çıksa da,günlerce oradan ayrılamadılar.aç ,susuz,soğukta kaldılar.esim ve annesi benim icime ateş düşmüşken,kardesimin sadece sag olduğunu biliyorken,karşımda resmen yılbaşi sofraları kurup yediler,kahkahalar ,gülüsmeler.kaynanam bana geldigi ilk gün ,benim siz evlendikten sonra psikolojim bozuldu dedi.anne simdi sırası mı bunu konusmanin dedim.kaynanam tutturdu ,benim disimi yaptirin,gözümü gösterin.esim tutturdu ,benim gömlegi düzgün yika ,kırışmasin.anlayacaginiz kızlar,ateş düstügü yeri yakiyormus.en son damlam şu oldu,esimin kardesleri niye hic aramadi ,gecmis olsuna diye sordum.esim hic birine söylememis,onlar hergun kaynanami arayip konusuyorlardi,benimkini soylemek akillarina gelmemis.şunu da söyleyeyim,evliligimiz boyunca kaynanam bana hep laf soktu ,kötü davrandi ama,kardesleri ile hep aram iyiydi,hatta esimden cok benim emegim vardir onlarda.onlarda duyunca şok oldular,niye haber vermediniz diye.ve esim sırıta sırıta bana,sen de onlari aramazsin böyle birsey olursa dedi.cok mutsuzum kızlar hayat böyle miymis,en zor anımda ,sırtimdan vuruldum.resmen analı ogullu zulmettiler bana.daha yazsam sok olursunuz .su an tek istegim hayatimdan defolup gitmeleri.13 yasinda bir cocugumuz var.annemlerde kirgin ama yine de zaman vermemi ,abarttigimi söyluyorlar.esim sonra özür diledi ama neye yarar.ben cayir cayir yanarken.,resmen keyif cattilar.ikisiyle de asla konuşmuyorum.kızlar benim yerimde olsaniz ne yapardiniz,lutfen samimi olun

allah sabır versin ama eşinizin hareketlerinde sevgi veya merhamet göremedim . gece yattığınızda falan abin nasıl sen nasılsın vs diye sizin duygularınızı sordu mu hiç ? sormadıysa zaten sizin derdinizle dertlenmemesi evlilik için doğru değil .ama kimseye yazıyla ayrıl , ayrılma denmez onu demek yanlış olur .

Sonuçta arayıp sormayan kişiler kardeşinizin deprem olan yerde yaşadığını biliyorlardı değil mi, eşinizin ekstra haber vermesine gerek yoktu. Bu o kişilerin duyarsızlığı olmuş. Eşiniz de üzerine tüy dikmiş. Ben deprem bölgesine yardıma gittim 10 gündür kendime gelemiyorum,nasıl istemiş canları davet sofraları kahkahalar vs? İnsan biraz duyarlı olur. Haklısınız.

Peki boşanmayı düşünüyor musunuz? Eşiniz böyle bir zamanda size nasıl gömlek ütüsünden bahsedebiliyor? İnanılmaz.

Sonuçta arayıp sormayan kişiler kardeşinizin deprem olan yerde yaşadığını biliyorlardı değil mi, eşinizin ekstra gaber vermesine gerek yoktu. Bu o kişilerin duyarsızlığı olmuş. Eşiniz de üzerine tüy dikmiş. Ben deprem bölgesine yardıma gittim 10 gündür kendime gelemiyorum,nasıl istemiş canları davet sofraları kahkahalar vs? İnsan biraz duyarlı olur. Haklısınız.

Peki boşanmayı düşünüyor musunuz? Eşiniz böyle bir zamanda size nasıl gömlek ütüsünden bahsedebiliyor? İnanılmaz.
Hayir onlar bilmiyordu,kardeşim yeni gitmisti tayinle 7 ay olmuştu.aynen ben de dedim,sadece kardesim degil ki,o kadar arkadaşımız,canımız gitti.ben günlerdir onlar aç diye yiyip icemiyorum.nasil bu kadar merhametsiz oldular.

Böyle bir adamı değil bir kez, bin kez boşardım ben olsam.
Artırıyorum, kardeşim enkazdan çıkmışken evde pis pis tıkınan kayınvalideyi de sokağa atmak farz olmuştur. Ana oğul ikisini evden atmanın tam sırasıymış bence.
Bu adamla olmaz konu sahibi. Hiç acıması yok bunların ailecek. Vicdanı olmayandan korkacaksın. Yarın bir gün başka bir zor zamanınızda yine sizi yarı yolda bırakırlar. Çok daha fazla üzülürsünüz. Boşanın.

Hayir onlar bilmiyordu,kardeşim yeni gitmisti tayinle 7 ay olmuştu.aynen ben de dedim,sadece kardesim degil ki,o kadar arkadaşımız,canımız gitti.ben günlerdir onlar aç diye yiyip icemiyorum.nasil bu kadar merhametsiz oldular.
7 aydır iletişiminiz yok muydu,çok ilginç olmuş.

Eşinizin yaptığı kabul edilemez bir şey bence. Asla aynı evde bulunamam ben olsam. Doğrudan boşanma sebebi.

Deprem bölgesindeki akrabalarımdan anında haber aldım ben,yardıma da gittim. Kimsede bir zarar ziyan yok ama bırak davet sofrasını,geldiğimden beri zeytin ekmekle öğün geçiriyorum,ayıptır günahtır yani eşiniz kvniz gibi davranılmaz

Hayir abartmiyorsunuz. Enkazda tanidigi olmayan insanlar bile yas tuttu, keyif sofrasi kurmak ne demek, herkes zor durumdayken. Yedigimiz yemekten utandik insanlar sogukta acken. Ki sizin kardesiniz zor durumdayken dusuncesizce boyle davranmalari cok kotu. Ama bu durumda ne yapardim inanin bilmiyorum.

allah sabır versin ama eşinizin hareketlerinde sevgi veya merhamet göremedim . gece yattığınızda falan abin nasıl sen nasılsın vs diye sizin duygularınızı sordu mu hiç ? sormadıysa zaten sizin derdinizle dertlenmemesi evlilik için doğru değil .ama kimseye yazıyla ayrıl , ayrılma denmez onu demek yanlış olur .
Yasadıklarını biliyormuşuz ya,niye endiseleniyormusum ki ,öyle dedi.ahh daha neler var .en son baktım 5.gün,bunlar helva almış yiyor,fıstıklı,o zaman cinnet gecirdim,dedim ölenlerin helvasını mı yiyorsunuz,si hayirdir ya,ne bu mutluluk dedim.esim orada bitti tamamen

Deprem bolgesinde hicbir yakinim olmamasina ragmen gunlerdir yeme icmeyi en asgari sekilde yapiyoruz. Icimiz cekmiyor, acikinca utaniyoruz. Esiniz ve kayinvalide nasil bu kadar rahatlar?
Iyisinden bi kavga edin ikisiyle de

Deprem bölgesinde yakınım olmamasına rağmen, kilometrelerce ötede, evimize birkaç ay misafir alabileceğimizi düşündük. Biz gibi düşünen de çok insan vardı. Halbuki tanımadık bir insana normalde selam bile vermeyiz değil mi ?
Öyle üzüldük, etkilendik. Biz gibi çok kişi.

Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle kardeşimi ve eşini evime alırdım.

Kız kardeşlerim ,yine size geldim danışmaya.sorun eşim ve kayınvalidemin deprem zamanı bana yaşattıkları.deprem de kardeşim ve ailesi Adiyamanda enkazdan çıktılar,şükür yaralı değiller ,ama evleri,işleri ,eşyaları herseyleri gitti..arkadaşlarinın cenazelerini kardeşim kendi çıkardı enkazlardan.kaynanam da maraştaydi,esım hemen gitti getirdi onu,hatta ben ve ailem hemen git al diye söyledik,onun icinde endiselendik.gelelim soruna.kardesim ,eşi ,cocugu sağ çıksa da,günlerce oradan ayrılamadılar.aç ,susuz,soğukta kaldılar.esim ve annesi benim icime ateş düşmüşken,kardesimin sadece sag olduğunu biliyorken,karşımda resmen yılbaşi sofraları kurup yediler,kahkahalar ,gülüsmeler.kaynanam bana geldigi ilk gün ,benim siz evlendikten sonra psikolojim bozuldu dedi.anne simdi sırası mı bunu konusmanin dedim.kaynanam tutturdu ,benim disimi yaptirin,gözümü gösterin.esim tutturdu ,benim gömlegi düzgün yika ,kırışmasin.anlayacaginiz kızlar,ateş düstügü yeri yakiyormus.en son damlam şu oldu,esimin kardesleri niye hic aramadi ,gecmis olsuna diye sordum.esim hic birine söylememis,onlar hergun kaynanami arayip konusuyorlardi,benimkini soylemek akillarina gelmemis.şunu da söyleyeyim,evliligimiz boyunca kaynanam bana hep laf soktu ,kötü davrandi ama,kardesleri ile hep aram iyiydi,hatta esimden cok benim emegim vardir onlarda.onlarda duyunca şok oldular,niye haber vermediniz diye.ve esim sırıta sırıta bana,sen de onlari aramazsin böyle birsey olursa dedi.cok mutsuzum kızlar hayat böyle miymis,en zor anımda ,sırtimdan vuruldum.resmen analı ogullu zulmettiler bana.daha yazsam sok olursunuz .su an tek istegim hayatimdan defolup gitmeleri.13 yasinda bir cocugumuz var.annemlerde kirgin ama yine de zaman vermemi ,abarttigimi söyluyorlar.esim sonra özür diledi ama neye yarar.ben cayir cayir yanarken.,resmen keyif cattilar.ikisiyle de asla konuşmuyorum.kızlar benim yerimde olsaniz ne yapardiniz,lutfen samimi olun

Eşin sana eş olamamış. Kötü günümde bana destek olmayan adamı eş diye yanımda tutmam.

Baştan sona haklısın ben olsam sanırım ikisiyle de asla konuşmam yesin içsin eglensin ana oğul tavrını koy tabiki

bence çok naif davranmışsınız tabağı bardağı kafalarında parçalamanız lazım dar etmeniz lazım hayatı

Sizin yerinizde olsam ne yapardim biliyor musunuz? Kayinvalidenizin geldigi ilk gun yaninda agzimi acmam, odaya girdigimde eşime derim ki "sen ne yapiyorsun? Senin ki aile, senin ki can da benimki degil mi?" Daha da yuzsuzce bu sekilde davranmaya devam ediyorsa, "o gömleği bir takım yerlerine dikmeden defol" derim. O saatten sonra çok güzel bir laf var: "al atını s**erim tımarını"
Saygı duymayı kendi beceremiyorsa kafasına vura vura öğreteceksiniz.

Back
X