- 20 Ağustos 2020
- 158
- 321
- 53
- 43
- Konu Sahibi BIRUMUTVER
Kız kardeşlerim ,yine size geldim danışmaya.sorun eşim ve kayınvalidemin deprem zamanı bana yaşattıkları.deprem de kardeşim ve ailesi Adiyamanda enkazdan çıktılar,şükür yaralı değiller ,ama evleri,işleri ,eşyaları herseyleri gitti..arkadaşlarinın cenazelerini kardeşim kendi çıkardı enkazlardan.kaynanam da maraştaydi,esım hemen gitti getirdi onu,hatta ben ve ailem hemen git al diye söyledik,onun icinde endiselendik.gelelim soruna.kardesim ,eşi ,cocugu sağ çıksa da,günlerce oradan ayrılamadılar.aç ,susuz,soğukta kaldılar.esim ve annesi benim icime ateş düşmüşken,kardesimin sadece sag olduğunu biliyorken,karşımda resmen yılbaşi sofraları kurup yediler,kahkahalar ,gülüsmeler.kaynanam bana geldigi ilk gün ,benim siz evlendikten sonra psikolojim bozuldu dedi.anne simdi sırası mı bunu konusmanin dedim.kaynanam tutturdu ,benim disimi yaptirin,gözümü gösterin.esim tutturdu ,benim gömlegi düzgün yika ,kırışmasin.anlayacaginiz kızlar,ateş düstügü yeri yakiyormus.en son damlam şu oldu,esimin kardesleri niye hic aramadi ,gecmis olsuna diye sordum.esim hic birine söylememis,onlar hergun kaynanami arayip konusuyorlardi,benimkini soylemek akillarina gelmemis.şunu da söyleyeyim,evliligimiz boyunca kaynanam bana hep laf soktu ,kötü davrandi ama,kardesleri ile hep aram iyiydi,hatta esimden cok benim emegim vardir onlarda.onlarda duyunca şok oldular,niye haber vermediniz diye.ve esim sırıta sırıta bana,sen de onlari aramazsin böyle birsey olursa dedi.cok mutsuzum kızlar hayat böyle miymis,en zor anımda ,sırtimdan vuruldum.resmen analı ogullu zulmettiler bana.daha yazsam sok olursunuz .su an tek istegim hayatimdan defolup gitmeleri.13 yasinda bir cocugumuz var.annemlerde kirgin ama yine de zaman vermemi ,abarttigimi söyluyorlar.esim sonra özür diledi ama neye yarar.ben cayir cayir yanarken.,resmen keyif cattilar.ikisiyle de asla konuşmuyorum.kızlar benim yerimde olsaniz ne yapardiniz,lutfen samimi olun