- 7 Temmuz 2010
- 1.296
- 1.382
- 333
- Konu Sahibi matteroftime
-
Şu durumda araba size çok lazım.. Sizin için ihtiyaç olan bir taşıtı vermesi de doğru olmaz diye düşünüyorum.. Talep konusune gelirsem bilemiyorum.. Ailesi o yapııda insanlrla sürekli talep gelebilir.. ama baştan önü kesilirsi cesaret edemezlerKredi çekmek istemiyoruz zaten ama bana arabasını vermesi de abes geliyor evlilik arefesinde. Bir de ileride sürekli talepleri olur mu asıl endişem o
Kredi çekmeyin ama araba onun bekarlık dönemine ait isterse versin. Arabaya karışmayın bence.
Biz ev alacagiz kirada oturmak istemiyoruz diyerek kendiniz için borç altına girmeniz daha doğru bence.
Bilmem ne düşünürsünüz.
Sorsaniz bu malların hepsi sizin için derler ama çok haksız beklentiler bunlar. Bazı ailelere anlatmak zor..
Daha aileler tanışmamış. Sözlü değilsiniz, nişanlı değilsiniz..Ailesinin sizden haberleri var mı ki? Yoksa bu kadar müdahil olmanızı doğru bulmadım.
Kayın ailenizin yaşlar nasıl? Çok yaşlı değillerse şehirde de evleri olsun istemeleri çok abes değil.Amma velakin her ne yapacaklarsa kendi bütçelerine göre yapmalılar tabi ki.Nişanlınızdan böyle bir talepleri olması hoş olmamış.Ama yukarıda sorduğum gibi acaba sizden haberleri var mı? Yoksa bu isteklerini bir nebze anlayabilirim ama varlığınızı bile bile yapıyorlarsa art niyet sezdim..Hani bizim oğlan gitmeden borç takalım,kendimizi kurtaralım gibisinden..Nişanlınıza gerekirse rest çekersiniz.."Ben evliliğe borçla başlamamak adına nikaha razı olmuşken kendimin bile olmayan evin kredisine giremem. Arabanı verdin diyelim,evlendikten snra da mı böyle olacak,hep fedakarlık yapan ben mi olacağım?" gibisinden bişi diyebilirsiniz.Ya da bişi demeyin,direkt düğün isteyin. Araba parası ile size düğün yapsın.Ben de bencil olmak istemem ama önünü kesmezseniz devamı gelecekmiş gibi hissettim.
Merhaba,
1 yıllık çok iyi giden bir ilişkim var. Sevdiğim insan çok düzgün, çok iyi bir insan , çok da seviyorum onu. İşleri ciddileştirme kararı aldık, virüs olayları azaldığında da aileleri tanıştırmayı düşünüyorduk. Ailelere de açtık konuyu. Masraf olmasın diye nikah yapmaya karar verdik çünkü ailelerden bir destek istemek istemedik, iki taraf da maddi olarak aşırı rahat değil. Sevgilim de ben de çalışıyoruz.
Ancak son iki gündür moralimi çok bozan bir konu var. Ailesinin başka bir şehirde köy evi ve arsası var. Ek olarak yaşadıkları büyük bir şehirden ev almak istiyorlarmış. Onlara kredi çıkmamış, sevgilime sen çek demişler. Biz kredi çekmek istemiyoruz çünkü 10 yıl boyunca başka kredi çekemeyeceğiz. Bu arada aylık taksitler de çok yüksek babası çalışıyor ama yaşı var, daha kaç sene çalışabilir ki? Taksitler bizim üzerimize kalacak diye korkuyorum. Sevgilim de kredi çekmek istemiyor ama elindeki arabayı sus payı olarak onlara vermek istiyor. Bu arada erkek arkadaşım daha önce ortak alınan arabayı onlara verdi sattılar parasını aldılar, yarı parasıyla da erkek arkadaşım için kredi çekip araba aldılar; yani onlar arabaya koyduğu parayı tamamen geri almış oldu. Şimdi bu arabayı da onlara vereyim diyor. Bu arada köy evini ya da arsayı kesinlikle satmak istemiyorlarmış.
Sizce evlilik arefesinde sevgilimin altından arabasını almaları doğru mu? Kredi çek talebiyle gelmeleri doğru mu? Ya da biz bu kadar evlilik borcu altına girip her şeyi kendimiz yapacakken sevgilimin bunu kabul etmesi doğru mu? Hadi bunu kabul ettik diyelim. Kredi çekilmediği için sürekli bize laf ederler mi, ileride başka beklentileri olur mu? Sürekli maddi destek talebiyle gelirler mi. Bana açıkçası köy evini ve arsayı satmayıp böyle bir taleple gelmeleri çok abes geldi? Siz ne düşünüyorsunuz? Ben mi çok acımasızım?
Diğer erkek kardeş özürlü falan mı? Kendi evini kendi alsın..Sizin erkek arkadaşınız kendi ayakları üzerinde duruor ve büyük ihtimal diğeri aylağın teki.O yüzden erkek arkadaşınızn üzerine yıkmaya çalışıyorlar.Başta sandım ki ailenin kendisi için ihtiyacı var ama öyle değilmiş. Bence müdahil olun. O arabayı ev kredisi için peşinat yaparız diyin..İlerde kendimize ev alırız diyin.Annen baban için olsa başım gözüm üstüne ama kardeşinin sorumluluğunu biz alırsak hep öyle gider,hiç kendi ayakları üzerinde durmak istemez falan diyin vs vs.Şimdi üzüldüm açıkçası,gelin gittiğiniz ailede iş yok.İnşallah nişanlınız körü körüne aileci olanlardan değildir de sizin ayrı bir aile olacağınızın bilincindedir .Hakkınızda hayırlısı olsun.Evet bekarlık dönemine ait
Biz zaten evlilik nedeniyle borç ödeyeciz, önce o borcu bitirelim diye konuşmuştuk
Yaşlar 55-58 civarı. Başka bir erkek kardeşi var o otursun diye istiyorlarmış. Tabii, ailesi beni uzun zamandır biliyor. Evlilik planlarından da haberleri var. Ben de aileme haber verdim, yani sadece yüz yüze tanışılmadı. Ben müdahil olmadım zaten, kredi konusunda fikrimi belirttim sadece. Diğer düşüncelerimi erkek arkadaşımla paylaşmadım
Benim de korkum bu isteklerin devam etmesi. Nasıl daha iyi anlayıp gözlemleyebilirim. Direk erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım?adamlar ap acik oglan gitmeden etinden sütünden faydalanalim demisler. erkek arkadasini tavri cok cok önemli. simdi arabayi verir sonra takilari sonra kredi oooo sonu olmaz almaya alisinca ailesi bir kere
Evet bekarlık dönemine ait
Biz zaten evlilik nedeniyle borç ödeyeciz, önce o borcu bitirelim diye konuşmuştuk
Yaşlar 55-58 civarı. Başka bir erkek kardeşi var o otursun diye istiyorlarmış. Tabii, ailesi beni uzun zamandır biliyor. Evlilik planlarından da haberleri var. Ben de aileme haber verdim, yani sadece yüz yüze tanışılmadı. Ben müdahil olmadım zaten, kredi konusunda fikrimi belirttim sadece. Diğer düşüncelerimi erkek arkadaşımla paylaşmadım
Erkek arkadaşım üniversite mezunu memur, kardeşi lise mezunu ve ne iş yaptığı belli değil. Ben de korkmaya başladım. Çok aileci değil aslında ama biraz da yumuşak yüzlü.Diğer erkek kardeş özürlü falan mı? Kendi evini kendi alsın..Sizin erkek arkadaşınız kendi ayakları üzerinde duruor ve büyük ihtimal diğeri aylağın teki.O yüzden erkek arkadaşınızn üzerine yıkmaya çalışıyorlar.Başta sandım ki ailenin kendisi için ihtiyacı var ama öyle değilmiş. Bence müdahil olun. O arabayı ev kredisi için peşinat yaparız diyin..İlerde kendimize ev alırız diyin.Annen baban için olsa başım gözüm üstüne ama kardeşinin sorumluluğunu biz alırsak hep öyle gider,hiç kendi ayakları üzerinde durmak istemez falan diyin vs vs.Şimdi üzüldüm açıkçası,gelin gittiğiniz ailede iş yok.İnşallah nişanlınız körü körüne aileci olanlardan değildir de sizin ayrı bir aile olacağınızın bilincindedir .Hakkınızda hayırlısı olsun.
Benim de korkum bu isteklerin devam etmesi. Nasıl daha iyi anlayıp gözlemleyebilirim. Direk erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım?
Bence kork. Sus payi icin araba vermek ne demek? Neyin sus payi bu anlamadim.Erkek arkadaşım üniversite mezunu memur, kardeşi lise mezunu ve ne iş yaptığı belli değil. Ben de korkmaya başladım. Çok aileci değil aslında ama biraz da yumuşak yüzlü.
Malesef her ailede bir sömürülen oluyor, en iyisi düzgün bir şekilde konuşmak sanırımBazı ailelerin evlat ayırımı yaptıklarını ve o ayrılan evladın dolandırıldığımı düşünüyorum ki burada örnekleri var. Bu ailede onlardan sanki
Lise mezunu, doğru düzgün bir işi yok malesefooo bak bu daha iyiymis diger kardes icin hemde. o pasa torunu ne yapiyormus bu sirada?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?