Ben mi acımasızım? Ailesi mi düşüncesiz?

Kredi çekmek istemiyoruz zaten ama bana arabasını vermesi de abes geliyor evlilik arefesinde. Bir de ileride sürekli talepleri olur mu asıl endişem o
Şu durumda araba size çok lazım.. Sizin için ihtiyaç olan bir taşıtı vermesi de doğru olmaz diye düşünüyorum.. Talep konusune gelirsem bilemiyorum.. Ailesi o yapııda insanlrla sürekli talep gelebilir.. ama baştan önü kesilirsi cesaret edemezler

Daha aileler tanışmamış. Sözlü değilsiniz, nişanlı değilsiniz..Ailesinin sizden haberleri var mı ki? Yoksa bu kadar müdahil olmanızı doğru bulmadım.

Kayın ailenizin yaşlar nasıl? Çok yaşlı değillerse şehirde de evleri olsun istemeleri çok abes değil.Amma velakin her ne yapacaklarsa kendi bütçelerine göre yapmalılar tabi ki.Nişanlınızdan böyle bir talepleri olması hoş olmamış.Ama yukarıda sorduğum gibi acaba sizden haberleri var mı? Yoksa bu isteklerini bir nebze anlayabilirim ama varlığınızı bile bile yapıyorlarsa art niyet sezdim..Hani bizim oğlan gitmeden borç takalım,kendimizi kurtaralım gibisinden..Nişanlınıza gerekirse rest çekersiniz.."Ben evliliğe borçla başlamamak adına nikaha razı olmuşken kendimin bile olmayan evin kredisine giremem. Arabanı verdin diyelim,evlendikten snra da mı böyle olacak,hep fedakarlık yapan ben mi olacağım?" gibisinden bişi diyebilirsiniz.Ya da bişi demeyin,direkt düğün isteyin. Araba parası ile size düğün yapsın.Ben de bencil olmak istemem ama önünü kesmezseniz devamı gelecekmiş gibi hissettim.

Kredi çekmeyin ama araba onun bekarlık dönemine ait isterse versin. Arabaya karışmayın bence.

Evet bekarlık dönemine ait

Biz zaten evlilik nedeniyle borç ödeyeciz, önce o borcu bitirelim diye konuşmuştuk

Yaşlar 55-58 civarı. Başka bir erkek kardeşi var o otursun diye istiyorlarmış. Tabii, ailesi beni uzun zamandır biliyor. Evlilik planlarından da haberleri var. Ben de aileme haber verdim, yani sadece yüz yüze tanışılmadı. Ben müdahil olmadım zaten, kredi konusunda fikrimi belirttim sadece. Diğer düşüncelerimi erkek arkadaşımla paylaşmadım

adamlar ap acik oglan gitmeden etinden sütünden faydalanalim demisler. erkek arkadasini tavri cok cok önemli. simdi arabayi verir sonra takilari sonra kredi oooo sonu olmaz almaya alisinca ailesi bir kere

Diğer erkek kardeş özürlü falan mı? Kendi evini kendi alsın..Sizin erkek arkadaşınız kendi ayakları üzerinde duruor ve büyük ihtimal diğeri aylağın teki.O yüzden erkek arkadaşınızn üzerine yıkmaya çalışıyorlar.Başta sandım ki ailenin kendisi için ihtiyacı var ama öyle değilmiş. Bence müdahil olun. O arabayı ev kredisi için peşinat yaparız diyin..İlerde kendimize ev alırız diyin.Annen baban için olsa başım gözüm üstüne ama kardeşinin sorumluluğunu biz alırsak hep öyle gider,hiç kendi ayakları üzerinde durmak istemez falan diyin vs vs.Şimdi üzüldüm açıkçası,gelin gittiğiniz ailede iş yok.İnşallah nişanlınız körü körüne aileci olanlardan değildir de sizin ayrı bir aile olacağınızın bilincindedir .Hakkınızda hayırlısı olsun.

adamlar ap acik oglan gitmeden etinden sütünden faydalanalim demisler. erkek arkadasini tavri cok cok önemli. simdi arabayi verir sonra takilari sonra kredi oooo sonu olmaz almaya alisinca ailesi bir kere
Benim de korkum bu isteklerin devam etmesi. Nasıl daha iyi anlayıp gözlemleyebilirim. Direk erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım?

Bazı ailelerin evlat ayırımı yaptıklarını ve o ayrılan evladın dolandırıldığını düşünüyorum ki burada örnekleri var. Bu ailede onlardan sanki

Son düzenleme:

ooo bak bu daha iyiymis diger kardes icin hemde. o pasa torunu ne yapiyormus bu sirada?

Erkek arkadaşım üniversite mezunu memur, kardeşi lise mezunu ve ne iş yaptığı belli değil. Ben de korkmaya başladım. Çok aileci değil aslında ama biraz da yumuşak yüzlü.

Tipik sıkıntılar bir arkadaşım da nisanliyken onun nişanlısı da arabasini satıp parayı aileye verdi. Ama sizin durumda aile biraz açgözlülük etmiş sanki giderayak kredi de cektirelim evlenince destek olmaz diye düşünmüşler. Biraz tavrinizi belli edin bence yoksa evlenince beklenti devam ediyor. Aileler çocuklarının ayrı bir ailesi olduğunu kabul edemiyorlar gelindir borcu ödesin diyorlar. Net olun istemediginizi belli edin yoksa ilerde daha çok sıkıntı oluyor.

Benim de korkum bu isteklerin devam etmesi. Nasıl daha iyi anlayıp gözlemleyebilirim. Direk erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım?

ap acik söyliceksin. ciddi durum olur mecburi ihtiyac olur baska care kalmaz tamam.amaaaaa diger kardes rahat etsin diye sen borca girersen, yada arabani satarsan bu bizim icin ciddi sorun demektir. bugün arabani satarsin ,yarin takilari verirsin, diger gün kredi cekersin bana da cocugu bakiciya ver sen git calis dersin. bu durumda da ben yokum de seyret.

Erkek arkadaşım üniversite mezunu memur, kardeşi lise mezunu ve ne iş yaptığı belli değil. Ben de korkmaya başladım. Çok aileci değil aslında ama biraz da yumuşak yüzlü.
Bence kork. Sus payi icin araba vermek ne demek? Neyin sus payi bu anlamadim.

Bazı ailelerin evlat ayırımı yaptıklarını ve o ayrılan evladın dolandırıldığımı düşünüyorum ki burada örnekleri var. Bu ailede onlardan sanki
Malesef her ailede bir sömürülen oluyor, en iyisi düzgün bir şekilde konuşmak sanırım
ooo bak bu daha iyiymis diger kardes icin hemde. o pasa torunu ne yapiyormus bu sirada?
Lise mezunu, doğru düzgün bir işi yok malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…