Ben mi acımasızım? Ailesi mi düşüncesiz?

Ailenin sizden haberi var mi? Belki yoktur. Sizin dusunceniz cok garip degil ama daha arada bir resmiyet yok ,dolayisiyla ne diyebilirsiniz ki? İs erkek arkadasinizda biter. Bu arada yaslar kac? Meslek ve gelir durumlariniz nasil ikinizin?

Tipik sıkıntılar bir arkadaşım da nisanliyken onun nişanlısı da arabasini satıp parayı aileye verdi. Ama sizin durumda aile biraz açgözlülük etmiş sanki giderayak kredi de cektirelim evlenince destek olmaz diye düşünmüşler. Biraz tavrinizi belli edin bence yoksa evlenince beklenti devam ediyor. Aileler çocuklarının ayrı bir ailesi olduğunu kabul edemiyorlar gelindir borcu ödesin diyorlar. Net olun istemediginizi belli edin yoksa ilerde daha çok sıkıntı oluyor.
Arkadaşınızın nişanlısı neden para istemişti? Sonradan başka talepleri oldu mu?
ap acik söyliceksin. ciddi durum olur mecburi ihtiyac olur baska care kalmaz tamam.amaaaaa diger kardes rahat etsin diye sen borca girersen, yada arabani satarsan bu bizim icin ciddi sorun demektir. bugün arabani satarsin ,yarin takilari verirsin, diger gün kredi cekersin bana da cocugu bakiciya ver sen git calis dersin. bu durumda da ben yokum de seyre
Haklısınız, en doğrusu konuşmak
Bence kork. Sus payi icin araba vermek ne demek? Neyin sus payi bu anlamadim.
Kredi çekmeye sıcak bakmıyor. Ailesi onu kötü görmesin diye bir destek vermek için, vicdanını rahatlatmak için

Sevgilinin ailesi evlenmeden ne kadar daha para alabiliriz diye bakıyor
Siz normal düşünceniz bende aynı fikirdeyim
Eğer arabayı verirseniz yarın başka bir şey isterler maddi yardımda bulunabilirsiniz
Birde neden ev almak istiyorlar

Evet bekarlık dönemine ait

Biz zaten evlilik nedeniyle borç ödeyeciz, önce o borcu bitirelim diye konuşmuştuk

Yaşlar 55-58 civarı. Başka bir erkek kardeşi var o otursun diye istiyorlarmış. Tabii, ailesi beni uzun zamandır biliyor. Evlilik planlarından da haberleri var. Ben de aileme haber verdim, yani sadece yüz yüze tanışılmadı. Ben müdahil olmadım zaten, kredi konusunda fikrimi belirttim sadece. Diğer düşüncelerimi erkek arkadaşımla paylaşmadım
Tahmin ettiğim gibi. Müstakbel eşini kurban seçmişler. Onu kesip kardeşine yedirecekler. '' Kardeşim kirada oturmasın diye ben mi yıllarca kiralarda sürüneyim, zaten borç harç etmeyelim diye kızcağız kuru nikaha razı oldu. Kendime de ona da haksızlık edemem. Biz kendimize çekeceğiz ev kredisini. '' desin. Kardeşi de kendi alsın kendi evini bi zahmet. Hiç iyi niyetli değiller.
Bu istemelerin sonu gelmeyecek. Siz ev alın borcuyla uğraşın bence. Kimsenin sizden birşey isteyecek hali kalmasın.

senin veya esinin sucu mu onub asalak olmayi tercih etmesi?
Herkes kendi ayaklarının üzerinde durmalı kesinlikle
Ailenin sizden haberi var mi? Belki yoktur. Sizin dusunceniz cok garip degil ama daha arada bir resmiyet yok ,dolayisiyla ne diyebilirsiniz ki? İs erkek arkadasinizda biter. Bu arada yaslar kac? Meslek ve gelir durumlariniz nasil ikinizin?
Benden uzun süredir haberdarlar. Evlilik düşüncesi, zamanı, bütün planlarımızdan haberleri var. Yaşlar 26 -28. Gelir durumu orta diyebiliriz, o memur ben özel sektör

Erkek arkadaşım üniversite mezunu memur, kardeşi lise mezunu ve ne iş yaptığı belli değil. Ben de korkmaya başladım. Çok aileci değil aslında ama biraz da yumuşak yüzlü.
Fark etmez ki.Lise mezunu olduğu halde üniversite mezunundan daha fazla kazananlar var..Çalışkan insan asgari ücretle bile çalışır,didinir,biriktirir ve yapar..Ailesi oğullarına yönelik kaygılar taşıyorsa bunu kendileri çözecekler,diğer oğullarının üstüne yıkarak değil..Bence sevgilinizle direkt konuşun,geleceğe yönelik kaygılarınızı dile getirin.Rest çekemicekse hem kendi ailenize hem de kayın ailenize bakacaksınız ilerde .Bunu kabullenerek yola çıkın.Derler yaa ya bu deveyi güdecek ya da bu diyardan gideceksin diye..Ben bu tarz konularda baştan konuşulup karar verilmesinden yanayım,evlilik sonrası kumarı için fazla riskli bir konu. Direkt hesap sormayın ama ne düşünüosun, napacaksın vs diye başlayıp ordan kaygılarınızı anlatarak ilerletebilirsiniz.Kimse kardeşine ev almak zorunda falan değil bu devirde ki sevgiliniz de memurmuş zaten holding sahibi falan değil.

Tahmin ettiğim gibi. Müstakbel eşini kurban seçmişler. Onu kesip kardeşine yedirecekler. '' Kardeşim kirada oturmasın diye ben mi yıllarca kiralarda sürüneyim, zaten borç harç etmeyelim diye kızcağız kuru nikaha razı oldu. Kendime de ona da haksızlık edemem. Biz kendimize çekeceğiz ev kredisini. '' desin. Kardeşi de kendi alsın kendi evini bi zahmet. Hiç iyi niyetli değiller.
Bu istemelerin sonu gelmeyecek. Siz ev alın borcuyla uğraşın bence. Kimsenin sizden birşey isteyecek hali kalmasın.
Biz yeni evliyken çok borçla evlenmeyelim diye nikah istedik. Gençken biraz gezeriz diye. Ama en son bunu yaptıracaklar insana

Oğlan evlenmeden son bir kazık atalım ne de olsa biz okuttuk parası pulu neyi varsa bize ait diye düşünen bir ailedir bence. İnsan düşünür oğlum evlenecek zaten masrafı var biz yardım edelim demek yerine üstüne yük bindiriyorlar. Arabayı da vermesi mantıklı değil. Madem çok istiyorlar köydeki arsayı satsinlar.

Çok iyi düşünmüşsünüz siz de sorun yok düğünsüz evlenmenizi de takdir ettim borca girmeden evlenirsiniz. Zaten beyaz esya ev esyasi derken biraz zorlanacaksiniz.Nişanlınız biz de ev kredisi çekeceğiz çekemem demeli. Çekmeseniz bile ailesi nereden bilecek

Sevgilinin ailesi evlenmeden ne kadar daha para alabiliriz diye bakıyor
Siz normal düşünceniz bende aynı fikirdeyim
Eğer arabayı verirseniz yarın başka bir şey isterler maddi yardımda bulunabilirsiniz
Birde neden ev almak istiyorlar
Bir kardeşi var 4 yaş küçük, doğru düzgün işi gücü yok, o otursun diye. Sonra nasıl olsa sizin olacak ev biz ölünde demişler.
Fark etmez ki.Lise mezunu olduğu halde üniversite mezunundan daha fazla kazananlar var..Çalışkan insan asgari ücretle bile çalışır,didinir,biriktirir ve yapar..Ailesi oğullarına yönelik kaygılar taşıyorsa bunu kendileri çözecekler,diğer oğullarının üstüne yıkarak değil..Bence sevgilinizle direkt konuşun,geleceğe yönelik kaygılarınızı dile getirin.Rest çekemicekse hem kendi ailenize hem de kayın ailenize bakacaksınız ilerde .Bunu kabullenerek yola çıkın.Derler yaa ya bu deveyi güdecek ya da bu diyardan gideceksin diye..Ben bu tarz konularda baştan konuşulup karar verilmesinden yanayım,evlilik sonrası kumarı için fazla riskli bir konu. Direkt hesap sormayın ama ne düşünüosun, napacaksın vs diye başlayıp ordan kaygılarınızı anlatarak ilerletebilirsiniz.Kimse kardeşine ev almak zorunda falan değil bu devirde ki sevgiliniz de memurmuş zaten holding sahibi falan değil.
Lise mezunu olmasına kesinlikle laf etmem. Ama eli iş tutan çalışkan bir insan değil onu belirtmek istemiştim. Ben de konuşmaya karar verdim kırıcı olmadan açık açık

Oğlan evlenmeden son bir kazık atalım ne de olsa biz okuttuk parası pulu neyi varsa bize ait diye düşünen bir ailedir bence. İnsan düşünür oğlum evlenecek zaten masrafı var biz yardım edelim demek yerine üstüne yük bindiriyorlar. Arabayı da vermesi mantıklı değil. Madem çok istiyorlar köydeki arsayı satsinlar.
Erkek arkadaşım burslarla okumuş, yani o kısımda da çok emekleri yok. Babası biraz hayırsızmış.
Çok iyi düşünmüşsünüz siz de sorun yok düğünsüz evlenmenizi de takdir ettim borca girmeden evlenirsiniz. Zaten beyaz esya ev esyasi derken biraz zorlanacaksiniz.Nişanlınız biz de ev kredisi çekeceğiz çekemem demeli. Çekmeseniz bile ailesi nereden bilecek
Ben fazla düşünceliyim. Beyaz eşya için bile para biriktiriyordum. Bu şekilde yaparsam daha çok ezilicem galiba

Erkek arkadaşım burslarla okumuş, yani o kısımda da çok emekleri yok. Babası biraz hayırsızmış.

Ben fazla düşünceliyim. Beyaz eşya için bile para biriktiriyordum. Bu şekilde yaparsam daha çok ezilicem galiba
Siz de yanlış bir şry yok kadini/erkeği yok masraflar ortak olmali yok erkek tarafi sunu alir yok kiz tarafi sunu alir mantiksiz. Borcsuz evlenmek icin biriktirmek kadar normal bir sey yok. Bir de zaten asil masraflar ufak tefek seylere gidiyor

Bir kardeşi var 4 yaş küçük, doğru düzgün işi gücü yok, o otursun diye. Sonra nasıl olsa sizin olacak ev biz ölünde demişler.

Kesinlikle kabul etmeyin içine girince kardeş çıkmaz zaten illa ailenin ölmesi gerekmiyor ev sahibi olmak için. Kalp kırmadan söylemek lazım evlenince eşimle alırız desin

Merhaba,

1 yıllık çok iyi giden bir ilişkim var. Sevdiğim insan çok düzgün, çok iyi bir insan , çok da seviyorum onu. İşleri ciddileştirme kararı aldık, virüs olayları azaldığında da aileleri tanıştırmayı düşünüyorduk. Ailelere de açtık konuyu. Masraf olmasın diye nikah yapmaya karar verdik çünkü ailelerden bir destek istemek istemedik, iki taraf da maddi olarak aşırı rahat değil. Sevgilim de ben de çalışıyoruz.

Ancak son iki gündür moralimi çok bozan bir konu var. Ailesinin başka bir şehirde köy evi ve arsası var. Ek olarak yaşadıkları büyük bir şehirden ev almak istiyorlarmış. Onlara kredi çıkmamış, sevgilime sen çek demişler. Biz kredi çekmek istemiyoruz çünkü 10 yıl boyunca başka kredi çekemeyeceğiz. Bu arada aylık taksitler de çok yüksek babası çalışıyor ama yaşı var, daha kaç sene çalışabilir ki? Taksitler bizim üzerimize kalacak diye korkuyorum. Sevgilim de kredi çekmek istemiyor ama elindeki arabayı sus payı olarak onlara vermek istiyor. Bu arada erkek arkadaşım daha önce ortak alınan arabayı onlara verdi sattılar parasını aldılar, yarı parasıyla da erkek arkadaşım için kredi çekip araba aldılar; yani onlar arabaya koyduğu parayı tamamen geri almış oldu. Şimdi bu arabayı da onlara vereyim diyor. Bu arada köy evini ya da arsayı kesinlikle satmak istemiyorlarmış.

Sizce evlilik arefesinde sevgilimin altından arabasını almaları doğru mu? Kredi çek talebiyle gelmeleri doğru mu? Ya da biz bu kadar evlilik borcu altına girip her şeyi kendimiz yapacakken sevgilimin bunu kabul etmesi doğru mu? Hadi bunu kabul ettik diyelim. Kredi çekilmediği için sürekli bize laf ederler mi, ileride başka beklentileri olur mu? Sürekli maddi destek talebiyle gelirler mi. Bana açıkçası köy evini ve arsayı satmayıp böyle bir taleple gelmeleri çok abes geldi? Siz ne düşünüyorsunuz? Ben mi çok acımasızım?
Köydekileri satmıyorlarsa, evet ilerde de talepleri olur. Neden diyeceksiniz? Şu an resmen oğlumuzun parası ele gidecek korkusu var onlarda. Krediyi de siz evlenince size kitleme derdindeler. Neden onlara kredi çıkmıyormuş? Bu da bana çok inandırıcı gelmedi

Siz de yanlış bir şry yok kadini/erkeği yok masraflar ortak olmali yok erkek tarafi sunu alir yok kiz tarafi sunu alir mantiksiz. Borcsuz evlenmek icin biriktirmek kadar normal bir sey yok. Bir de zaten asil masraflar ufak tefek seylere gidiyor
Haklısınız bence de ortak olmalı. Ama ben para biriktirirken arabasını ailesine veriyorsa bu adil mi?

Köydekileri satmıyorlarsa, evet ilerde de talepleri olur. Neden diyeceksiniz? Şu an resmen oğlumuzun parası ele gidecek korkusu var onlarda. Krediyi de siz evlenince size kitleme derdindeler. Neden onlara kredi çıkmıyormuş? Bu da bana çok inandırıcı gelmedi
Babası hayırsızmış. Zamanında çok borç yapmış, ödememiş vs. Şimdi de kredi vermiyorlar. Annesi de çalışmıyor

Emekleri olmayabilir ama yine de söz hakkı olacak bir konu bulurlar. En kötü biz senin aileniz bize güvenmiyor musun derler yine aklına girerler. Kesinlikle bunun önünü alın yoksa evlilik falan dinlemez tepenize çökmeye devam ederler

Back
X