Ben mi alınganım?

ceyyceyy_

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2025
149
10
13
21
Merhaba hanımlar çok canımı sıkan iki tane konuyu anlatacağım ben mi alınganım çevremdeki insanlar mı garip bugün oldu hepsi
Konu 1
Benim oda arkadaşım geçen seneden tanıyıp bu sene odama gelen arkadaşım bu sene samimi olduk geçen sene bütünlemelerde benim ayrı yurttan ama benim sınıftan yakın bir arkadaşım var bunun adı x olsun oda arkadaşımın y biz bütünlemelerde x y ben aynı odada 1 hafta kaldık iyi anlaştık ve bu sene yeniden görüşme ayarladık ben zaten x le sık sık görüşüyorum her neyse benim diğer oda arkadaşımda odada tek kalacaktı havada güzeldi istemedik tek kalsın dedik sende gel bunu x e söylemek için aradım sesim gitmemiş malum kyk çekmiyor telefon birden bağırdı ceycey konuşacaksan konuş konuşmayacaksan kapatıcam telefonu bende alındım kapadık ağladım ben kızlar kızdı felan ilk alındığım olay bu.

Konu 2
Buluşma bitti oda arkadaşlarım ile yemek yemeye geldik öbür arkadaşım dedi ki biraz ikiniz oturun odaya gelmeyin yalnız kalmak istiyorum çok canım sıkıldı ses etmedim bu ne demek yani bende aynı parayı veriyorum sende aynı parayı veriyorsun çok moralim bozuldu diğer olay ise yakın başka bir arkadaşımı aradım gel gezelim diye bana dedi ki Selma ileyim Selma dövme yaptırcak o kız muhafazakar beni istemediği için resmen yalan söyledi arkadaşlar ben mi çok alınganım çevremdekiler mi garip ha birde aynı oda arkadaşım dedi ki -şakaymış- sen çok garip tuhafsın ya ben mi alınganım anlamadım

Merhaba hanımlar çok canımı sıkan iki tane konuyu anlatacağım ben mi alınganım çevremdeki insanlar mı garip bugün oldu hepsi
Konu 1
Benim oda arkadaşım geçen seneden tanıyıp bu sene odama gelen arkadaşım bu sene samimi olduk geçen sene bütünlemelerde benim ayrı yurttan ama benim sınıftan yakın bir arkadaşım var bunun adı x olsun oda arkadaşımın y biz bütünlemelerde x y ben aynı odada 1 hafta kaldık iyi anlaştık ve bu sene yeniden görüşme ayarladık ben zaten x le sık sık görüşüyorum her neyse benim diğer oda arkadaşımda odada tek kalacaktı havada güzeldi istemedik tek kalsın dedik sende gel bunu x e söylemek için aradım sesim gitmemiş malum kyk çekmiyor telefon birden bağırdı ceycey konuşacaksan konuş konuşmayacaksan kapatıcam telefonu bende alındım kapadık ağladım ben kızlar kızdı felan ilk alındığım olay bu.

Konu 2
Buluşma bitti oda arkadaşlarım ile yemek yemeye geldik öbür arkadaşım dedi ki biraz ikiniz oturun odaya gelmeyin yalnız kalmak istiyorum çok canım sıkıldı ses etmedim bu ne demek yani bende aynı parayı veriyorum sende aynı parayı veriyorsun çok moralim bozuldu diğer olay ise yakın başka bir arkadaşımı aradım gel gezelim diye bana dedi ki Selma ileyim Selma dövme yaptırcak o kız muhafazakar beni istemediği için resmen yalan söyledi arkadaşlar ben mi çok alınganım çevremdekiler mi garip ha birde aynı oda arkadaşım dedi ki -şakaymış- sen çok garip tuhafsın ya ben mi alınganım anlamadım
Evet bence sen alınganlık yapmışsın olayı kişiselleştirmiş üstüne alınmışsın gibi. Ama arkadaşının üslubu da pek hoş değil, telefonda ses gitmeyince bağırmak yerine tekrar söyleyebilirdi sesin gelmiyor diye.

2. Olayda ise yalnız kalmak istemiş bunalmıştır ya da diğer kızla takılmak istememiş de olabilir.

Evet bence sen alınganlık yapmışsın olayı kişiselleştirmiş üstüne alınmışsın gibi. Ama arkadaşının üslubu da pek hoş değil, telefonda ses gitmeyince bağırmak yerine tekrar söyleyebilirdi sesin gelmiyor diye.

2. Olayda ise yalnız kalmak istemiş bunalmıştır ya da diğer kızla takılmak istememiş de olabilir.
Evet zaten üsluba sinirlendim

Onlarda anlayışlı olabilir ama üslubu görsen sen çok tuhafsın cinssin diyor
Yani kimse kimsenin tribini çekmek zorunda değil. Böyle şeyler arkadaşı da sevgiliyi de soğutur. Ne olmuş yani her yere herkesle beraber gitmek zorunda değil, herkes herkesle arkadaşlık yapmak zorunda da değil.
Hele telefondaki yanlış anlaşılmaya ağlaman falan çok tuhaf gerçekten.

Birinci konuda bir sey yok.

Selma ileyim Selma dövme yaptırcak o kız muhafazakar beni istemediği için resmen yalan söyledi arkadaşlar ben mi çok alınganım
Selmayla yalnız görüsmek isteyebilir bu konuda da bir sey yok.
Buluşma bitti oda arkadaşlarım ile yemek yemeye geldik öbür arkadaşım dedi ki biraz ikiniz oturun odaya gelmeyin yalnız kalmak istiyorum çok canım sıkıldı ses etmedim bu ne demek yani bende aynı parayı veriyorum
Bu konuda haklısınız oda ortaksa istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Yalnız kalmak istiyorsa yurdun bahcesine cıkabilir bankta vs oturabilir.

Birinci konuda bir sey yok.

Selmayla yalnız görüsmek isteyebilir bu konuda da bir sey yok.

Bu konuda haklısınız oda ortaksa istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Yalnız kalmak istiyorsa yurdun bahcesine cıkabilir bankta vs oturabilir.
Heh evet kimse bunu anlamıyor odaya gelmeyin bunaldım ne demek aynı parayı veriyoruz çok moralim bozuldu hoş bir laf değil selma ile yalnız görüşmek istiyorsa bana yalan söylemesin doğruyu desin

Alınıp ağlamak vs yerine fikirlerinizi düzgün bir şekilde söylemenizi tavsiye ediyorum. Hala size yanlış yapılırsa da sınırınızı çizip uzaklaşabilirsiniz. Yani anlattığınız olaylar o kadar basit şeyler ki cidden. Alın size ağlamak yerine olayları çözebileceğiniz birer cümle örneği:
1inci olay, "telefon çekmediği için sesim gitmedi sanırım, duruma anlık sinirlenmiş olabilirsin ama bana bağıramazsın".
2inci olay, "kusura bakma ancak bu oda hepimizin, ben de odamda vakit geçirmek istiyorum, yalnız kalmak istiyorsan lütfen başka bir yer bul".
Üçüncü olayla ilgili bir tavsiyem bile yok, tamamen niyet okuma yapıyorsunuz. kız muhafazakar diye dövme yaptırıp yaptırmayacağını bilemezsiniz. Bunun dışında gerçekten yalan söylüyor olsa dahi sebebi "sizle mi alakalı" yani "sizi istemediği için" mi yine bilemezsiniz. Bin tane farklı sebebi olabilir. Belki o an yanlarında başkasının olmasını istemedikleri özel bir şey var onu söyleyemediği için böyle bir şey atıverdi vs vs. Belki başbaşa olmak istiyorlar. Başbaşa olmak istemek sizi istememek değildir örneğin. Eğer arkadaşınız yalan söylediyse tabiki söylemekte haklı değil, ancak yalanın sebebi sizle alakalı olmak zorunda değil, hemen "beni istemediği için" diye çıkarım yapmayın, onu diyorum.

Kısacası size iletişim becerilerinizi geliştirmenizi tavsiye ediyorum, muhtemelen kendinizi ifade etmediğiniz için konuyu içinizde büyütüp alınıyorsunuz. Bir de insanların davranışları hakkında "niyet okuma" yapmayın. Her şeyi kişisel algılayıp, büyütüp, içinizde yaşar ve pasif agresif tavırlar içine girerseniz üzgünüm yalnız kalırsınız. Bir başka üyeye ćbu benim huyum" demişsiniz ancak demek ki işlevsel bir huy değil, üzerine çalışıp değiştirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Heh evet kimse bunu anlamıyor odaya gelmeyin bunaldım ne demek aynı parayı veriyoruz çok moralim bozuldu hoş bir laf değil selma ile yalnız görüşmek istiyorsa bana yalan söylemesin doğruyu desin
Selma konusunda alınırsınız diye doğruyu söyleyememiştir belki.

Evet , odaya gelmeyin demek yerine “odada biraz yalnız kalsam, siz burda otursanız sorun olur mu ?” tarzı sorması daha iyi olurdu.

Yaşın 21 sanırım. Bu yaslardaki dertler ne güzel ya. Valla Allah başka dert vermesin kuzum dertlerinin en büyüğü bunlar olsun. İlerleyen yaşlarda hayat daha da zorlaşıyor. Bunlara takılmamaya calıs çünkü bunlar daha ileri yaşlarında yaşayacağın şeylere göre dert degil dertcik.

Az önce alınmakta en haklı olduğum bir şey oldu yakın 1,5 senelik kız arkadaşım bana ve oda arkadaşlarıma -onlarla da yakın-
storisini gizlemiş benim eğlencesine kullandığım öbür hesabıma gizlemeyi unutmuş ve ifşa oldu o kadar sinirlendim ki

Az önce alınmakta en haklı olduğum bir şey oldu yakın 1,5 senelik kız arkadaşım bana ve oda arkadaşlarıma -onlarla da yakın-
storisini gizlemiş benim eğlencesine kullandığım öbür hesabıma gizlemeyi unutmuş ve ifşa oldu o kadar sinirlendim ki
alınganlıkta rekor kırmışısınız yaaa
Selma ile tek görüşmek istemiştir alıngansınız diye yalan söylemiştir (bu arada muhafazakar tanıdıklarımdan dövme yaptıran var )
odada yalnız kalmak isteyen bahçede vs takılabilir o konuda haklısınız

arkadaşınız bağırdı diye neden ağladınız hemen bebe gibi
özetle çok alıngansınız

Selma dövme yaptırcak o kız muhafazakar beni istemediği için resmen yalan söyledi
Yav dövmenin yalanı mı olur? İki gün sonra aç bakayım ne yaptırmışsın diye görmek isteseniz aa çıktı o mu diyecekler?
Muhafazakardır ama aile baskısı yüzünden öyledir, ailesinin görmeyeceği bir yere yaptırıyordur belki.

Back
X