• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi anormalim:(

inşallah gelecekte evlenirsem kayınvalidemden uzakta olurum.bir yere gidecekseniz eşinize haber verirsiniz onlar ne alaka.tabi arada siz onlara gidersiniz, arada onlar size gelir; aynı apartmanda oturup da görüşmemek garip olur zaten ama anladığım kadarıyla siz sık sık yapmak istemiyorsunuz bunları.ben olsam ben de istemem.ayrıca birinin kayınvalidesi olsam gelinimden bunları istemem.kendi istese kendiliğinden yapar zaten, istemiyorsa da yapmasın. zorlama bir ilgi alaka istemem.

ya kızlar canım yine sıkıldı
benim alt katım kayınvalidemler ve ben 4 aylık evliyim
biraz önce görümcemi çaya çağırdım.seni sevdiğim için söylemek istiyorum dedi ve başladı anlatmaya
kayınvalidem kayınpederim benim hergün aşağı inmemi bekliyolarmış,neden gelmiyo diolarmış.dün misafirim vardı kek yapmıştım.görümcem de vardı.giderken kek vermek aklıma gelmedi.neden kek göndermemişim,gelin neden onları düşünmüyormuş.ben bi yere giderken neden şuraya gidiyorum demiomusum,neden kafama göre takılıomusum.hesap vermek gibi değilde anne ben şuraya gidiyorum bi şey lazımmı falan gibi.
bi yere gidip gelince şöyle yaptık böyle yaptık die neden laf edivermiyormuşum yanlarına uğrayıp.
ya içimden gelmio arkadaşlar..benim kendi annemgil olsa aşağıda hergün gitmem ki!ve zaten hergün bişeyler alıyoruz veriyoruz bi şekilde görüyorum onları..
eşimlede evlendik evleneli hep kavga edioruz bu konu yüzünden.sanırım onada sölüolar biz napıyoruz da gelin gelmio falan die.
bilmiyorum,dediğim gibi böyle şeyler de duydukça hiç içimden gelmez oldu.sonuçta eşimle kavga etmemize sebep oluyorlar ne gerek var.ben görüştüğümüzde hal hatırda ediyorum hizmetimide ediyorum.
moralim bozuldu,bana bi fikir verin benim nasıl yaklaşmam lazım eşimin ailesine.

Kk da okuduklarından edindiğim tecrübeyle ben tercüme edeyim
Demek istiyorlar ki
Bu gelin neden bize gelip evimizi temizleyip,işimizi yapmıyor,hizmetimizi görüp çayımızı demlemiyor.
Sonuç
Elini verirsen kolunu kaptırırsın
Gelin değil hizmetçi aldığını zanneden erkek ailesi sendromu
Bir gitmeye başlarsan düzenli
Bir ay sonra elinde bez camları silersin artık...

Eşin gelmeden bir uğra aksam eşinle vakit geçir. Aynilarini ben de yaşadığım için anliyorum seni. Ama daha yeni evlisin bu günler geri gelmeyecek belkide evliliğin en tatli zamanlari önceliğin ilk önce kendin sonra eşin sonra başkaları olsun. Büyükleri kırmadan orta yolu bulmaya çalış. Orta yolu bulacam derken kendi isteklerini 2. plana da atma bir daha gelmeyeceksin dünyaya kendinibu kadar yipratma eline birsey gecmiyor . Yine kendimden biliyorum.

Valla beni anlatmissin desem yeridir bosver söylesinler alisirlar benim gibi olmanı istemem ben her yaptığımi söylüyorum inşallah ev almayi düşünüyorum şimdilik onun icin ses çıkarmıyorum bi cikim goruscez oyle olma cok yorulursun...

Ya anlamiyorum soyle insanlari gelinle ayri evde oturuyor sonucta yakin bile olsa ne alaka gelip ben bilmem nereye gidiyorum diye haber versin ? Yok efendim gelince sunu bunu yaptik diye anlatsin buda zaten muhabet ederken icten gelince olacak birsey bizi takmiyor saymiyor bence gereksiz esin ve sende artik ayri bir ailesiniz kendi ailelerinizi silin demem ama sizde ailesiniz cocuk gibi seyler gereksiz bence
canım aynen sen gibi düşünüyorum bende işte..

biraz önce görümcemi çaya çağırdım.seni sevdiğim için söylemek istiyorum dedi ve başladı anlatmaya
kayınvalidem kayınpederim benim hergün aşağı inmemi bekliyolarmış,neden gelmiyo diolarmış.dün misafirim vardı kek yapmıştım.görümcem de vardı.giderken kek vermek aklıma gelmedi.neden kek göndermemişim,gelin neden onları düşünmüyormuş.ben bi yere giderken neden şuraya gidiyorum demiomusum,neden kafama göre takılıomusum.hesap vermek gibi değilde anne ben şuraya gidiyorum bi şey lazımmı falan gibi.
bi yere gidip gelince şöyle yaptık böyle yaptık die neden laf edivermiyormuşum yanlarına uğrayıp.
ya içimden gelmio arkadaşlar..benim kendi annemgil olsa aşağıda hergün gitmem ki!ve zaten hergün bişeyler alıyoruz veriyoruz bi şekilde görüyorum onları..
eşimlede evlendik evleneli hep kavga edioruz bu konu yüzünden.sanırım onada sölüolar biz napıyoruz da gelin gelmio falan die.
bilmiyorum,dediğim gibi böyle şeyler de duydukça hiç içimden gelmez oldu.sonuçta eşimle kavga etmemize sebep oluyorlar ne gerek var.ben görüştüğümüzde hal hatırda ediyorum hizmetimide ediyorum.
moralim bozuldu,bana bi fikir verin benim nasıl yaklaşmam lazım eşimin ailesine.

başka biyerde yaşasan her bi yere gittiğinde haber mi verecektin, ne kadar saçma düşünceler içerisindeler herkesin evi ayrı köyü ayrı kime ne istersen sabaha kadar eve gelme kendini ezdirme yoksa daha çok çekersin eşinle de bu mevzudan aranız bozma

Bence ilk başta sakın ha sakın söyledikleri karşısında suçlanma. Özellikle belirtiyorum taviz tavizi doğurur. Bir ışık gördüler mi tamam. O yüzden sen içinde nasıl hesaplaşma yaşarsan yaşan yaptığın en doğpru şeymiş gibi dik dur karşılarında. Eğer sana bunu böyle güzel bir dille söyledilerse şanslısın. İllaki eşini dolduracaklardır. Kötü niyetli olmasalar bile. Eşinin tepkileri de normal. Bir tanecik annesi var. Onu mutlu etmek istiyor. Ama bu konuyu ne eşinle ne görümcenle hallet. Direk kayınvalidene git ve annecim her gün gel git istiyormuşsun ben alışık değilim bak bu yüzden eşimle de kavga ediyoruz size karşı bir kusurum saygısızlığım varsa söyle ama ne olur benle ilgili eşime birşey söyleme gel direk bana söyle. tarzında onun da gönlünü hoş edecek sözlerle durumu izah et. Ha aklı başında bir kadınsa anlar değilse işin çok zor. Ama sakın onlar istiyor diye içinden gelmeyen birşeyi yapma. Saygında kusur etme, ne kadar gidip gelmen gerektiğini düşünüyorsan bunu yap. Arada geçerken hal hatır sor. Kek yaptığında onlara da götür. Ama dediğim gibi onların için taviz vermeye başladıkça hayatına daha çok müdahil olacaklardır. Allah yardımcın olsun.

Kk da okuduklarından edindiğim tecrübeyle ben tercüme edeyim
Demek istiyorlar ki
Bu gelin neden bize gelip evimizi temizleyip,işimizi yapmıyor,hizmetimizi görüp çayımızı demlemiyor.
Sonuç
Elini verirsen kolunu kaptırırsın
Gelin değil hizmetçi aldığını zanneden erkek ailesi sendromu
Bir gitmeye başlarsan düzenli
Bir ay sonra elinde bez camları silersin artık...
görümcem arada öyle de dedi zaten,ben diyor bugun varım yarın evlenır giderim annemın yanında sen kalacaksın bayram temizliklerine falan sen yardım edeceksın,alış diyo yani özetle..
tmm hadı ona da eyvallah da..o hergun aşağı ınmek zorunda olmak çok saçma geliyor bana yaa

kalplerini kırma yaşlı insanlardır arada bir git kek börek yapınca götür ama bu kadarla sınırlı kal.
eğer beklediklerini yaparsan daha da beklerler. sonra hesap vermek zorunda mıyım, hayatıma hep müdahale var, herşeyime karışan kv ve kp diye konular açmak zorunda kalırsın. taviz tavizi doğurur..

kalplerini kırma yaşlı insanlardır arada bir git kek börek yapınca götür ama bu kadarla sınırlı kal.
eğer beklediklerini yaparsan daha da beklerler. sonra hesap vermek zorunda mıyım, hayatıma hep müdahale var, herşeyime karışan kv ve kp diye konular açmak zorunda kalırsın. taviz tavizi doğurur..
canım değışık bişeyler yaptığımda zaten getiriyorum,bi kere getirmedim hemen laf yani..
eşimle yine tartıstık,hergün 5 dk da olsa uğra dedi..
ama bi yere giderken falan haber vermek zorunda değılsın,kek vb.de vermek zorunda değılsın dedi..
ben aşağı indiğimde moralım en ufak bişeye bozuluyor,suratım düşüyor.malesef misafır varkende suratsız olduğum oldu.ama benim suratsızlığımın nedeni de hep aşağı ınmek zorunda olmaktı.konu komşu akraba ne meraklı gelin görmeye.bende eşime bu konularda hak verdim.surat yapmayacağım.gittiğimde güler yüzlü olacağım ama zırt bırtta gitmicem işte:63:

istikrarla bildiğin gibi devam et herkes yola gelir..saygısızlık etme ama görümcenede bakma hergün inme kesinlikle..yeni evlisin nasıl alıştırırsan öyle gider.

Ahh tatlııımm seni çok iyi anlıyorum...

Bizde eşimle her hergn kaynanamlara gidiyoruz 20 dk yürüme mesafesi war aramızda ben çalışıyorum ve çalışmama rağmen her akşam oraya gidiyorum hasta olduğu için kaynvalidem...

wee dün annemlere gittim eşimde kendi annesine gitti... onunki anneyse benmki de anne ben zaten hftada 1 ya da 15 gnde 1 görüyorum annemi...

hergn kv.me gtmeme ragmen sadece dün gtmedim diye bana darılmış.. eşime sormuş nerde nie gelmiyor die...

yani hergn oraya gitmekten gına geldi... ewimde yemek yapmak istyrm ama yok ewimizde duramıyoruz...

yani insanlar anlayışlı değil canım eşiyle wakit geçirsin tatlı tatlı gidip gelelim diyen hiç yok....

sürekli dip dibeyiz... İyileşsin diye dua ediyorum çnkü artık hergn gtmycem...

Üst üste oturunca gitmemek olamıyor maalesef kaç gün gitmiyorsunuz bilmiyorum ama teyzemin de gelini üst katında her gün uğrar ne bileyim kahvaltı ederler, muhabbet ederler, pazara beraber çıkarlar, bir eksik var mı diye sorar akşam yemeklerini haftada iki kere filan beraber yerler ne var ki yakın olmakta sıkılmıyor musunuz evde tabii ki her yaptığınızı demek zorunda değilsiniz o ayrı. Ama belli ki yakın olmanızı istiyor emin olun annenizle de kalsın aynı yerde o da inmenizi isterdi.

boşver resmi ol birkez o hesap vermemler başlarsa işin içinden çıkamazsın buda benim yapım der gecersin sizi seviyorum deger veriyorum ama yanlış anlamayın buda benim karakterim deyin çıkın işin içinde o laflar görümceye denmişdir oda benden duymuş olmada ayaklarına yatmışdır boşver :D

Ahh tatlııımm seni çok iyi anlıyorum...

Bizde eşimle her hergn kaynanamlara gidiyoruz 20 dk yürüme mesafesi war aramızda ben çalışıyorum ve çalışmama rağmen her akşam oraya gidiyorum hasta olduğu için kaynvalidem...

wee dün annemlere gittim eşimde kendi annesine gitti... onunki anneyse benmki de anne ben zaten hftada 1 ya da 15 gnde 1 görüyorum annemi...

hergn kv.me gtmeme ragmen sadece dün gtmedim diye bana darılmış.. eşime sormuş nerde nie gelmiyor die...

yani hergn oraya gitmekten gına geldi... ewimde yemek yapmak istyrm ama yok ewimizde duramıyoruz...

yani insanlar anlayışlı değil canım eşiyle wakit geçirsin tatlı tatlı gidip gelelim diyen hiç yok....

sürekli dip dibeyiz... İyileşsin diye dua ediyorum çnkü artık hergn gtmycem...
haklısın,bu ne gercekten yaa..ne kadar benciller.ya o zaman 14 gün onlara gitmenin de bi anlamı yok 15.gün gitmeyince laf edeceklerse..yok yaa,yaranamayacak olunca ağzınla kuş tutsan faydasız demekki.
Allah sizin de yardımcınız olsun canım:KK66:

haklısın,bu ne gercekten yaa..ne kadar benciller.ya o zaman 14 gün onlara gitmenin de bi anlamı yok 15.gün gitmeyince laf edeceklerse..yok yaa,yaranamayacak olunca ağzınla kuş tutsan faydasız demekki.
Allah sizin de yardımcınız olsun canım:KK66:

bak canım 3 aylık ewliyim ben de ewliliğimden hiç bişey anlamadım inanki...

Dün eşime artık ewde yemk yapmk istyrm dedim yap dedi.. eee kim yicek ewde değiliz ewe gelip direkt uyuyoruz özel hayat kalmadı.. tükendik ne olacak böle diyorum annem iyileşene kadar böle diyor...

kayınvalidemler memeleketteydi hastalannca istanbula geldiler.. görümcem eşiyle beraber kp ve kv yanında kalıyorlar her akşamda gidiyorum mutfağı topla çay ver uğraşıyorum bioturamıyorum.. ya da otrsam kv.me masaj yapıyorum ağrıarı hafiflesinde uyusun gidelim die...

yanii benm durumum o kadar zorkii anlatamam sana kmse çalışıyor yoruluyor demez masa başında çalışıyorum die çalşmıyor akşama kadar oturuyor sanıyorlar...

Anlayışsız insanlarla uğraşmak çok zor...

bu akşam ewimde olmak istyrm eşim gitsin görsün bari yarın giderim diyorum ama bakalım akşam durum ne göstercek....

Beterin de beteri war işte Allah sennde yardmcın olsun cnm yaaa....

bak canım 3 aylık ewliyim ben de ewliliğimden hiç bişey anlamadım inanki...

Dün eşime artık ewde yemk yapmk istyrm dedim yap dedi.. eee kim yicek ewde değiliz ewe gelip direkt uyuyoruz özel hayat kalmadı.. tükendik ne olacak böle diyorum annem iyileşene kadar böle diyor...

kayınvalidemler memeleketteydi hastalannca istanbula geldiler.. görümcem eşiyle beraber kp ve kv yanında kalıyorlar her akşamda gidiyorum mutfağı topla çay ver uğraşıyorum bioturamıyorum.. ya da otrsam kv.me masaj yapıyorum ağrıarı hafiflesinde uyusun gidelim die...

yanii benm durumum o kadar zorkii anlatamam sana kmse çalışıyor yoruluyor demez masa başında çalışıyorum die çalşmıyor akşama kadar oturuyor sanıyorlar...

Anlayışsız insanlarla uğraşmak çok zor...

bu akşam ewimde olmak istyrm eşim gitsin görsün bari yarın giderim diyorum ama bakalım akşam durum ne göstercek....

Beterin de beteri war işte Allah sennde yardmcın olsun cnm yaaa....
ya hastaysada hasta sizi görünce iyleşiyor mu?hergün gitmeseniz arasanız falan olmuyormu?

Aslında içinde yaşadığnıız durumu bilmiyorum ama..Ablam evlendikten sonrada annemler ile aynı apartmanda yaşadı .illa hesap sorma değil Evde ise hergün bir uğramasını beklerdik .alışkanlık seviyoruz işte uğramadağı gün merak ederdik. Oda bir yere giderken söylerdi falan yere gidiyorum diye..Evde olmadığı zaman merak ederdik nereye gitti ki diye.
Boşverin Her şeyi sorun yapıp huzurunuzu bozmayın bence ..Bu birazda yaşınız ve aile içinde kendinizi kabul ettirmeniz ile alakalı..

Back
X