Normal altın olarak kalırsa bana verirsin ne yapacaksın diyor.Ne dedi peki?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Normal altın olarak kalırsa bana verirsin ne yapacaksın diyor.Ne dedi peki?
Kesinlikle katılıyorum işte çevremde çok fazla takan insan var. Yeni gelin sayılırım 1 senelik evliyim. Şimdi takmasam çok konuşurlar biliyorum. Bir akrabamızın arkasından aylarca konuşuldu ve her düğünde de konuşulur. Ben insanların dediklerini önemsemem ama gözgöze geldiğimizde ki bakışlar beni deli eder. Bende kavga çıkmaması için böyle bir çözüm buldum çok abartılı takmam zaten bende sevmiyorum :)Benim eşimde göçmen. Ne bilezik takarım ne birşey. Üzerinize alınmayın sadece benim fikrim. Böyle kibarca kötü duruyor sanki, görmemiş gibi.Çevre zaten illaki konuşacak birşey bulur.
Normal altın olarak kalırsa bana verirsin ne yapacaksın diyor.
Derhal ayrılmanızı öneririm..belliki ailesinden aldığı telkinlerle yönetiyor ilişkiyi..evlenince büyük sorun olurMerhaba.
Düşünmekten delirmek üzereyim fikir verirseniz sevinirim.
Aslında sorun çok büyük değil olmasa da olur denilecek bir mesele ama aklıma takılıyor.
1 yıldır nişanlıyım parmağımdaki alyanstan başka hiç bir takım yok. Zaten meraklı da değilim altın bilezik gibi şeylere sevmem nişanlıma da hiç lafını etmedim bugüne kadar.
Takı şeklinde değil ama normal birikimlik altın gibi getiriyorlar biz de öylece saklıyoruz. Ama bir düğune giderken insanlar kolunda bir bileklik arıyor fark ediyorum ima ile ya da açık açık söylüyorlar.
Bugün, bahsettiğim getirilen altınlardan bir tanesini bileklik yapmak istediğimi nişanlıma söyledim. Annenden müsaade isteyip bilekliğe çevirsem olur mu şeklinde. Nişanlım aynen şöyle cevap verdi: bileklik yapınca ne yapacaksın kullanır misin ki, hem bileklik yaparsan bana vermezsin, değer kaybeder, kendi altınlarından çevir ( benim kendi birikimlik altınımdan bahsediyor. En dusundurucu cevabı bu bana göre ).
Bana karşı genel tavrı bu şekilde. Mesela konuşuyoruz beyaz eşya araştırıyorum x markayı düşünüyorum nasıl sence diyorum. Beyaz eşyayı sen alacaksın diyor. (Bizim yöremizde adet bu şekilde). Yanı sürekli bir sen ben ayrımı var.
Ben mi çok takiliyorum yoksa düşünceleri gerçekten tuhaf mı? Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için .
Bir de ben kişilik olarak kimseden bir yudum su istemeyi sevmeyen biriyim. Aç kalsam ekmek istemem. Böyle bir şeyi de utana sıkıla sordum kendisine. korkuyorum çünkü altın para meraklısı görünmekten. Ama ben kibar oldukça ince düşündükçe o heves kırıyor.Abartmıyorsun. Altınları kendisinin sanıyor. Ailesi de sana değil oğullarına birikim yapmak için gram olarak veriyor besbelli.
O altınlar artık senin, nişanlından izin istemeden gidip değiştir. Üstüne bi de annenden izin alalım demişsin. O altınlarla kendine bir bileklik alıp takmazsan yandın sen.
Açıkcası benim arkamdan böyle konuşacak insanla pek konuşmam ben. Ben kendime yakıstırmıyorum.Baya dedıkoducular o zaman. Eşimin de dedikoducu yakın akrabası var. İnan denk gelince kelimelerim seçili, laf vermemeye çalışıyorum, normalde aşırı konuşurum ama onunla az öz konuşuyorum. Böyleleriyle düzenli görüşmüyorum. Ki arkamdan konuşsa hiç konuşmam.Kesinlikle katılıyorum işte çevremde çok fazla takan insan var. Yeni gelin sayılırım 1 senelik evliyim. Şimdi takmasam çok konuşurlar biliyorum. Bir akrabamızın arkasından aylarca konuşuldu ve her düğünde de konuşulur. Ben insanların dediklerini önemsemem ama gözgöze geldiğimizde ki bakışlar beni deli eder. Bende kavga çıkmaması için böyle bir çözüm buldum çok abartılı takmam zaten bende sevmiyorum :)
Yok ben tanımıyorum bile bir çoğunu yakın çevremde yok böylesi düğünlerde dıdısının dıdısından bahsediyorum normal hayatımda görüşmediğim insanlar :) Bakışları beni rahatsız ediyor vardır göçmenlerin bir çoğunda kınama, hor görme, üstten üstten bakma benim de hiç haz etmediğim şeyler ondan dolayı alırım imitasyon bir kaç bilezik tamam işte bakışlara maruz kalmam en azından :))Açıkcası benim arkamdan böyle konuşacak insanla pek konuşmam ben. Ben kendime yakıstırmıyorum.Baya dedıkoducular o zaman. Eşimin de dedikoducu yakın akrabası var. İnan denk gelince kelimelerim seçili, laf vermemeye çalışıyorum, normalde aşırı konuşurum ama onunla az öz konuşuyorum. Böyleleriyle düzenli görüşmüyorum. Ki arkamdan konuşsa hiç konuşmam.
Yani sen bilirsin.sorma eşiminde var öyle akrabaları. Dik dik bakıyorlar. Onlar alışmış, huyu bu diyor. Ama tuhaf gelıyor banaYok ben tanımıyorum bile bir çoğunu yakın çevremde yok böylesi düğünlerde dıdısının dıdısından bahsediyorum normal hayatımda görüşmediğim insanlar :) Bakışları beni rahatsız ediyor vardır göçmenlerin bir çoğunda kınama, hor görme, üstten üstten bakma benim de hiç haz etmediğim şeyler ondan dolayı alırım imitasyon bir kaç bilezik tamam işte bakışlara maruz kalmam en azından :))
Tam bakarken şakk diye hareket cekicen al sana bilerzüükk.Yani sen bilirsin.sorma eşiminde var öyle akrabaları. Dik dik bakıyorlar. Onlar alışmış, huyu bu diyor. Ama tuhaf gelıyor bana![]()
Hahaha ya anlarlarsa imitasyon olduğunu bu sefer daha bi faciaYok ben tanımıyorum bile bir çoğunu yakın çevremde yok böylesi düğünlerde dıdısının dıdısından bahsediyorum normal hayatımda görüşmediğim insanlar :) Bakışları beni rahatsız ediyor vardır göçmenlerin bir çoğunda kınama, hor görme, üstten üstten bakma benim de hiç haz etmediğim şeyler ondan dolayı alırım imitasyon bir kaç bilezik tamam işte bakışlara maruz kalmam en azından :))
Geçen 3 4kez yakaladım. Dayanamadım noldu diye sordum, hiç dedi. Bunun akrabası yaşlı kadın vardı. O da dik dik bakıyor. Eşim falan huyu onların o diyor, alışırsın dıyor. Ben tabıkı alısmak istemiyorumTam bakarken şakk diye hareket cekicen al sana bilerzüükk.
Nişanlın şaibeli geldi bana şaibeli derken pinti sanırımMerhaba.
Aslında sorun çok büyük değil olmasa da olur denilecek bir mesele ama aklıma takılıyor.
1 yıldır nişanlıyım parmağımdaki alyanstan başka hiç bir takım yok. Zaten meraklı da değilim altın bilezik gibi şeylere sevmem nişanlıma da hiç lafını etmedim bugüne kadar.
Takı şeklinde değil ama normal birikimlik altın gibi getiriyorlar biz de öylece saklıyoruz. Ama bir düğune giderken insanlar kolunda bir bileklik arıyor fark ediyorum ima ile ya da açık açık söylüyorlar.
Bugün, bahsettiğim getirilen altınlardan bir tanesini bileklik yapmak istediğimi nişanlıma söyledim. Annenden müsaade isteyip bilekliğe çevirsem olur mu şeklinde. Nişanlım aynen şöyle cevap verdi: bileklik yapınca ne yapacaksın kullanır misin ki, hem bileklik yaparsan bana vermezsin, değer kaybeder, kendi altınlarından çevir ( benim kendi birikimlik altınımdan bahsediyor. En dusundurucu cevabı bu bana göre ).
Bana karşı genel tavrı bu şekilde. Mesela konuşuyoruz beyaz eşya araştırıyorum x markayı düşünüyorum nasıl sence diyorum. Beyaz eşyayı sen alacaksın diyor. (Bizim yöremizde adet bu şekilde). Yanı sürekli bir sen ben ayrımı var.
Ben mi çok takiliyorum yoksa düşünceleri gerçekten tuhaf mı? Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için .
Erkeğin cimrisi hiç çekilmiyor yaKaba değil açık sözlü baya ve bencil vede cimri aboo 3ü bi arada kaç kurtul bundan
Tutumlu erkek iyidir ama cimri erkek öğğ evlerden ırakErkeğin cimrisi hiç çekilmiyor ya![]()
1 yıldır nişanlısın seni nişan alışverişine götürmediler mi ? Ben mi eskide kalıyorum acaba. Türkiye’de şöyle bir gerçek var belki siz sadelikten yana olup minimal gelin olmayı tercih ettiniz masrafa gerek yok dediniz ama böyle şeyleer bizde sorgulanır kullanılır suistimal edilir hep israf ve gösteriş kültürel miras olduğu için normal yadırganıyor siz baştan kaybetmişsiniz. Sorun bence büyük. Hakkınızda hayırlısı olssun diyorumMerhaba.