- 23 Aralık 2012
- 7.489
- 49.877
- 748
Hele ki çalışan kadına bankamatik gözüyle bakan güruh lanet olasıcalar beter olsunlar adilerrrErkeğin cimrisi hiç çekilmiyor ya![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hele ki çalışan kadına bankamatik gözüyle bakan güruh lanet olasıcalar beter olsunlar adilerrrErkeğin cimrisi hiç çekilmiyor ya![]()
Benimki fazla bonkordu acayip öyle böyle değil cebinde 100 lira olsun isteyene verir öyle bir adamdı azıcık tutumlu yapana kadar anam ağladı ..bu kadar yeter diyorum suan ...kaynimda aksine çok cimridir eltimin yasadiklarino görünce şükrediyorum benimkineTutumlu erkek iyidir ama cimri erkek öğğ evlerden ırak
Kusura bakmayin ama baba evinde veya bekarliginizda yapmadiginiz yapamadiginiz seylerin derdine dusup istemek bana hiç hoş gelmiyor bana.
Altin birikiminiz varmiş bunca zaman kolunuza bir tane bileklik alamadiniz da nişanlanmayi beklediniz biri alsin diye?
Ha Adam almasin etmesin hakli demiyorum. Bana gore çok cimri ve dusuncesiz davraniyor
Alışverişe gittik ama altın alışverişi bizde sonradan yapılıyor. Yanı bu şekilde altın olarak getirilip düğüne yakın takıya çevriliyor.1 yıldır nişanlısın seni nişan alışverişine götürmediler mi ? Ben mi eskide kalıyorum acaba. Türkiye’de şöyle bir gerçek var belki siz sadelikten yana olup minimal gelin olmayı tercih ettiniz masrafa gerek yok dediniz ama böyle şeyleer bizde sorgulanır kullanılır suistimal edilir hep israf ve gösteriş kültürel miras olduğu için normal yadırganıyor siz baştan kaybetmişsiniz. Sorun bence büyük. Hakkınızda hayırlısı olssun diyorum![]()
KesinlikleBence altını bozdurup bileklik almayın. Olanı bozdurmak yerine yenisini alın, elinizdeki size kalsın. Ama genel anlamda adamda sıkıntı var bence.
Alışverişe gittik ama altın alışverişi bizde sonradan yapılıyor. Yanı bu şekilde altın olarak getirilip düğüne yakın takıya çevriliyor.
Hatırlatsın zaten.Bir de ben kişilik olarak kimseden bir yudum su istemeyi sevmeyen biriyim. Aç kalsam ekmek istemem. Böyle bir şeyi de utana sıkıla sordum kendisine. korkuyorum çünkü altın para meraklısı görünmekten. Ama ben kibar oldukça ince düşündükçe o heves kırıyor.
Bunları dedikten sonra aldigim bileklik bana dediklerini hatirlatır. Baktıkça taktıkça![]()
Yanlış olmuş sanırımBeni alintilamissiniz ama bana cevap vermemişsiniz.![]()
Ayy birde eve karışan erkek buda çekilmez. Bende biliyorum 1 2 kişi böyle. Pirinç niye erken bitti neden salçayı çok koydun vsBenimki fazla bonkordu acayip öyle böyle değil cebinde 100 lira olsun isteyene verir öyle bir adamdı azıcık tutumlu yapana kadar anam ağladı ..bu kadar yeter diyorum suan ...kaynimda aksine çok cimridir eltimin yasadiklarino görünce şükrediyorum benimkine
Makinayı neden gece çalıştırmadin ??
Fırın fazla yanmasın ...yağı az kullan yoğurda su eklegelemem ben arkadaş
![]()
Ben de sanırım yaşadıkça göreceğim yani böyle enayi yerine konuldukçaHatırlatsın zaten.
Ben de denin gibiyim bu yaşıma kadar hiç bir faydasını görmedim.
bu tipi insanlar kibarlık olarak algılamıyor bana İnan, dümdüz enayilik olarak algılıyor.
İnsanın ömründen de çalıyor böyleleriAyy birde eve karışan erkek buda çekilmez. Bende biliyorum 1 2 kişi böyle. Pirinç niye erken bitti neden salçayı çok koydun vs
Vala canım sennin kafana yatıyor mu bu ilşki? Altın konusunda madem düğüne yakın oluyor o zaman bir sorun yok gibi. Bir de maddi durumun iyi ise nişanlına destek yapabilirsin (beyaz eşya vb konusunda) ama emrivaki yapması pek hoş olmamış belki kendince adetlere göre hareket etmek istiyor ama söyleme tarzı sizi üzmüş düşündürmüş olabilirr bunlaarı konuşarak halledebilirlisiniz inşallahAlışverişe gittik ama altın alışverişi bizde sonradan yapılıyor. Yanı bu şekilde altın olarak getirilip düğüne yakın takıya çevriliyor.
Yaşayarak görme diye yazıyoruz işte. Git bilekliğini al.Ben de sanırım yaşadıkça göreceğim yani böyle enayi yerine konuldukça![]()
Beyaz eşyayı sen alacaksın diyor. (Bizim yöremizde adet bu şekilde).
Tanıdıkça benim de heyecanım hevesim tükeniyor. Dediğiniz gibi biz bu tür konuları konuşamıyoruz. Hep ben bu konuları açıyorum ama karşılığında ya geçiştiriliyorum ya da bir şekilde konu kapanıyor. Yapabilir miyim emin değilim...anladığım kadarıyla siz birbirinize fikir bile danışamıyorsunuz eve alınacaklar konusunda, önemli olan sadece parayı kimin vereceği. çünkü onun için alınan maldan çok, birlikte kullanacağınızdan çok, onun üstüne kalmaması önemli, yani markası x olmuş, kalitesi bu olmuş değil. sizin yerinizde olsam bana bu tavırla gelen insanla evlenmek, ev dizmek, yaşamak için bir gram hevesim olmazdı. nişanlılığın amacı zaten birbirini tanımak, ben bu adamla evlenebilir miyimi tartmak değil mi? siz yapabilir misiniz peki?
Yol yakınken kaç yoksa bir dahaki açacağın konu nasıl boşanırim falan filan olurMerhaba.
Düşünmekten delirmek üzereyim fikir verirseniz sevinirim.
Aslında sorun çok büyük değil olmasa da olur denilecek bir mesele ama aklıma takılıyor.
1 yıldır nişanlıyım parmağımdaki alyanstan başka hiç bir takım yok. Zaten meraklı da değilim altın bilezik gibi şeylere sevmem nişanlıma da hiç lafını etmedim bugüne kadar.
Takı şeklinde değil ama normal birikimlik altın gibi getiriyorlar biz de öylece saklıyoruz. Ama bir düğune giderken insanlar kolunda bir bileklik arıyor fark ediyorum ima ile ya da açık açık söylüyorlar.
Bugün, bahsettiğim getirilen altınlardan bir tanesini bileklik yapmak istediğimi nişanlıma söyledim. Annenden müsaade isteyip bilekliğe çevirsem olur mu şeklinde. Nişanlım aynen şöyle cevap verdi: bileklik yapınca ne yapacaksın kullanır misin ki, hem bileklik yaparsan bana vermezsin, değer kaybeder, kendi altınlarından çevir ( benim kendi birikimlik altınımdan bahsediyor. En dusundurucu cevabı bu bana göre ).
Bana karşı genel tavrı bu şekilde. Mesela konuşuyoruz beyaz eşya araştırıyorum x markayı düşünüyorum nasıl sence diyorum. Beyaz eşyayı sen alacaksın diyor. (Bizim yöremizde adet bu şekilde). Yanı sürekli bir sen ben ayrımı var.
Ben mi çok takiliyorum yoksa düşünceleri gerçekten tuhaf mı? Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için .