• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi çok alınganım? Sinirlerim bozuldu:/

Kafanfilm000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
676
529
103
Merhaba kk üyeleri

25 yaşındayım ve şu an KPSS 'ye hazırlanıyorum. Sorun şu ki etrafındaki herkes bir garip... Artık kendimden şüphe etmeye başladım. Acaba gerçekten o kadar salak mı görünüyorum diye.

Ben kimseyi küçümsemem, herkes iyi olsun isterim. Kimseyi kırmamaya çalışırım. Ama herkesin bana ne yapacağımı söylemesinden bıktım. En ufak bir şeyde salak muamelesi yapıyorlar. Bunu yapan sadece kız kardeşim, eşi ve kayınvalidesi ve kayınbabası..

Dün kız kardeşimin kayınvalidesine gittik. Normalde gitmemeye karae verdim. Akşam 10 da aradilar. Ailecek dışarda işimiz vardi. Aksam gec oldu ailemle birlikte olduğum için evlerine gitmek zorunda kaldım.

Muhabbet esnasında politikayla ilgili konu açıldı. Ben de şu böyle miydi diye soru sordum. Kız kardeşimin kayınbabası sen üniversite mezunusun onu da bil nite soruyorsun ki dedi. Çok üzüldüm. Ben kimseyi küçümsemiyorum çok alçak gönüllü ve mütevazı biriyim. X amcayı düne kadar çok severdim. Ama onu diyince hepten gözümde düştü. Kız kardeşim, eşi, kayınvalidesinin bu tarzda davranışları vardı. Ama x amcanın da onlara dahil oldu. Acaba beni mı çekiştirdiler kendi aralarında da bana böyle davrandı bılmiyorum.

Ben mi çok alındanım?Onlarla muhatap olmamaya karar vermiştim. Ama illa ki yüz yüze bakıyoruz. Bu tarzdaki insanlara nasıl cevap vermeliyim? Bir de hazır cevap olamama sorunum var. Kimseyi kırmak istemiyorum ben uzuldugumle kalıyorum :(((

Hepsi patavatsızın teki universite mezunu oldun diye siyasi bilgin mükemmel olacak diye birşey yok siyasetle ilgilenmeyebilirsin.
Kiz kardesin sanki seni kıskanıyor gibi geldi bana bu aşagılama gibi tavırları onu gösteriyor.
Hic takılma canım muhatap olma.
Keske cevap verseymişsin ama ben kardesime kayinbabanin derdi ne beninle diye sorardım.

Böyle sonradan beynini kemirecegine, o an müdahale et olaylara .. şunu mu yapsaydım bunu mu yapsaydım ,sadece beynini yorar ..net ol , üniversitede bunlari ogretmiyorlar amcacigim,ders çalıştığım için gündemi biraz kaçırmış olabilirim ama bu onarilamayacak bir eksiklik değil ,diye nazikçe ağzının payını verebilirdin.

Ayrıca iyi olacağım ,mütevazi gorunecegim diye de kimseye kendini ezdirme .bunlar tamamen senin hatan .bu cüreti senden alıyorlar .

Canim bazi insanlar üniversite okuyanların herşeyi bildiklerini düşünürler halbuki insan herşeyi merak etmez , herkesin ilgi alanı farklıdır , gel de bunu anlat iste ...:ukala::ukala:
Böyle durumlar olacaktır , sende soru sorma seklini değiştirebilirsin ya da sadece dinlersin yorum yapmazsin...

Kız kardeşinin eşi, kayınvalidesi, kayınpederi çok da şey değil yani... Yani takacağın kadar önemli insanlar değiller bence
Zorunlu olmadıkça da görüşmezsin, olur biter

Konu siyaset olunca, ülkemizde herkes bi agresifleşiyor. Aldırış etme. Bol bol konuş tartış. Bir konuya ne kadar iyi hakimsen, cevapların daha sağlam, daha hazır cevap olursun.

Alıngan falan değilsiniz.Siz o lafa kirilmakla haklısınız.
Bazı insanlar böyle maalesef.
Önceden bende cevap vermezdim susardım.Kimsenin kalbini kırmak istemezdim.Baktım cevap vermedikçe üstüme üstüme geliyorlar.Şimdi ya cevap veriyorum yada mesafemi koyuyorum.

Merhaba kk üyeleri

25 yaşındayım ve şu an KPSS 'ye hazırlanıyorum. Sorun şu ki etrafındaki yakin cevrem bir garip... Artık kendimden şüphe etmeye başladım. Acaba gerçekten o kadar salak mı görünüyorum diye.

Ben kimseyi küçümsemem, herkes iyi olsun isterim. Kimseyi kırmamaya çalışırım. Ama bana ne yapacağımı söylemesinden bıktım. En ufak bir şeyde salak muamelesi yapıyorlar. Bunu yapan sadece kız kardeşim, eşi ve kayınvalidesi ve kayınbabası..

Dün kız kardeşimin kayınvalidesine gittik. Normalde gitmemeye karae verdim. Akşam 10 da aradilar. Ailecek dışarda işimiz vardi. Aksam gec oldu ailemle birlikte olduğum için evlerine gitmek zorunda kaldım.

Muhabbet esnasında politikayla ilgili konu açıldı. Ben de şu böyle miydi diye soru sordum. Kız kardeşimin kayınbabası sen üniversite mezunusun onu da bil nite soruyorsun ki dedi. Çok üzüldüm. Ben kimseyi küçümsemiyorum çok alçak gönüllü ve mütevazı biriyim. X amcayı düne kadar çok severdim. Ama onu diyince hepten gözümde düştü. Kız kardeşim, eşi, kayınvalidesinin bu tarzda davranışları vardı. Ama x amcanın da onlara dahil oldu. Acaba beni mı çekiştirdiler kendi aralarında da bana böyle davrandı bılmiyorum.

Ben mi çok alındanım?Onlarla muhatap olmamaya karar vermiştim. Ama illa ki yüz yüze bakıyoruz. Bu tarzdaki insanlara nasıl cevap vermeliyim? Bir de hazır cevap olamama sorunum var. Kimseyi kırmak istemiyorum ben uzuldugumle kalıyorum :KK43:((
Kimseyi kırmamak ne canım ya..Bilgin dahilinde cevabını ver kim olursa olsun..
Bir de böyle az çok fikir yurutebilecegin durumları sorma böyle çok bilmişlere. .

Ha hayat görüşü ile kalitesini belli eder,na taraftır o zaman belki soru sorulur yoksa böyle koru körüne bir şeye inanan hazımsızlara soru sorma.Aç İnterneti öğren onlarada doğrusunu öğret :KK39:

Eğer kardeşinde bu şekilse ve üniversite okumadıysa içten içe içinde bir gıbtalık ve hasetlik söz konusu olabilir.
Birdaha böyle birşey olursa ben siyaset bilimleri okumadım yalnız. Üniversitede kimseye siyaset öğretmiyorlar bilmek zorundada değilim diyerek ağızlarını kapatın. Birdahada muhatap olmayın. Aynı ortamda olmak zorunda kalırsanızda sohbetlere katılmayın

Hepsi patavatsızın teki universite mezunu oldun diye siyasi bilgin mükemmel olacak diye birşey yok siyasetle ilgilenmeyebilirsin.
Kiz kardesin sanki seni kıskanıyor gibi geldi bana bu aşagılama gibi tavırları onu gösteriyor.
Hic takılma canım muhatap olma.
Keske cevap verseymişsin ama ben kardesime kayinbabanin derdi ne beninle diye sorardım.

O anda cevap veremiyorum. Içimden bi çok şey söylemek geçiyor. Ama yutkunuyorum

Böyle sonradan beynini kemirecegine, o an müdahale et olaylara .. şunu mu yapsaydım bunu mu yapsaydım ,sadece beynini yorar ..net ol , üniversitede bunlari ogretmiyorlar amcacigim,ders çalıştığım için gündemi biraz kaçırmış olabilirim ama bu onarilamayacak bir eksiklik değil ,diye nazikçe ağzının payını verebilirdin.

Ayrıca iyi olacağım ,mütevazi gorunecegim diye de kimseye kendini ezdirme .bunlar tamamen senin hatan .bu cüreti senden alıyorlar .
Kesinlikle onlara bu cüreti ben veriyorum. Laflarına göre cevap versem o an sonradan böyle üzülmezdim.

Canim bazi insanlar üniversite okuyanların herşeyi bildiklerini düşünürler halbuki insan herşeyi merak etmez , herkesin ilgi alanı farklıdır , gel de bunu anlat iste ...:ukala::ukala:
Böyle durumlar olacaktır , sende soru sorma seklini değiştirebilirsin ya da sadece dinlersin yorum yapmazsin...

Gerçekten sevip saydığım birinin bu şekilde davranması çok üzücü... En iyisi hiv muhatap olamamak ve onlardan bu davranışlarından dolayı cok sogudum

Alıngan falan değilsiniz.Siz o lafa kirilmakla haklısınız.
Bazı insanlar böyle maalesef.
Önceden bende cevap vermezdim susardım.Kimsenin kalbini kırmak istemezdim.Baktım cevap vermedikçe üstüme üstüme geliyorlar.Şimdi ya cevap veriyorum yada mesafemi koyuyorum.
Ben de mesafe koymaya karar verdim. Canımı yok yere sıktılar:/

O anda cevap veremiyorum. Içimden bi çok şey söylemek geçiyor. Ama yutkunuyorum
O yüzden üzerine geliyorlar zaten canım bende hazır cevap değildim içime ata ata dert sahibi oldum şimdi azda olsa hakedene hakkını veriyorum.
Susma kardeşinin ağzının payını ver enkazından nasıl izin veriyorsun benimle böyle konuşmalarına sen necisin de bakalım.
Sana cevabı ne olacak.

Kiz kardesinin kayinbabasina mi takildin gercekten? :işsiz:

Bir tane enistem vardi. Sen üniversite mezunusun nasil oruc tutabilirsin? O kadar cahil misin? Diye ustume gelmisti bir ara. Sadece gülmüştüm. Kendisi dini inanclari olan insanlara cahil goZuyle bakiyor da. Ben de ayni sekilde insanlari sen universite mezunusun, sen şusun, sen busun diye yargilayanlara cahil gözüyle bakiyorum. Ne derse desin. O adamin senin hayatinda kac günlük yası var? He de gec yani.

Adamin söylediği doğru demiyorum fakat sorun neydi diye merak ediyorum. "Aah erken seçim mi var? " gibi birşey ise ne yalan söyleyim bendede ayni düşünce olurdu.

Genel kültür bilgilerini tazelemeye bak. Eğer bir konuda fazla bilgi sahibi değilsen, konuya dahil olma, soruda sorma.

Ha elbette kayinpederin yaptiği saygisizliktir. Normal şekilde cevap verebilirdi.

Adamin söylediği doğru demiyorum fakat sorun neydi diye merak ediyorum. "Aah erken seçim mi var? " gibi birşey ise ne yalan söyleyim bendede ayni düşünce olurdu.

Genel kültür bilgilerini tazelemeye bak. Eğer bir konuda fazla bilgi sahibi değilsen, konuya dahil olma, soruda sorma.

Ha elbette kayinpederin yaptiği saygisizliktir. Normal şekilde cevap verebilirdi.

Erken seçim muhabbetini tabii ki biliyorum. Bunu bilmememe imkân yok :)

Tam olarak buraya yazamıyorum. Malum siyasi içerik çünkü. Ama derin bir mevzu öyle söyleyeyim. Zaten Kpss'ye çalıştığım için arada gündemi takip ediyorum

Kiz kardesinin kayinbabasina mi takildin gercekten? :işsiz:

Bir tane enistem vardi. Sen üniversite mezunusun nasil oruc tutabilirsin? O kadar cahil misin? Diye ustume gelmisti bir ara. Sadece gülmüştüm. Kendisi dini inanclari olan insanlara cahil goZuyle bakiyor da. Ben de ayni sekilde insanlari sen universite mezunusun, sen şusun, sen busun diye yargilayanlara cahil gözüyle bakiyorum. Ne derse desin. O adamin senin hayatinda kac günlük yası var? He de gec yani.

Evet can sıkıcı ve sinir bozucu olabiliyorlar. Bizimle ilgili değil sanırım kendileriyle ilgili bir sıkıntı olduğu için bu şekilde davranıyorlar

Back
X