- 23 Haziran 2020
- 101
- 89
- 48
- Konu Sahibi almanyalibirgelin
-
Bayramlaşma dediğim bir akşam oturması kadar süre. Burada böyle çok oturuluyor.Siz bayramlaşmaya gitmiyormusunuz
Bayramda kac saat oturacaksınızki
Bosverın cagıran cagırır
Evli degıllerse onların baska konusacak seylerı olur sızın baska konularınız olur
Siz artık yaşını başını almıs ev oturmalarına giden gelinsiniz oturun oturdugunuz yerde
Bosverın sevgili muhabbetı fılan yapıyolardırBayramlaşma dediğim bir akşam oturması kadar süre. Burada böyle çok oturuluyor.
Arkadaşım anlamadın sanırım bende gidiyorum yanlarına.. ama her zamanda olmuyor. İçerde yaşlıların yanında otursam başta onların bile garibine gidiyor. Mutfağa gitsem bana bir söz bile diyen olmuyor konuşmak için.Valla bi kere bi ortama girdim, eşimin erkek arkadaşının sevgilisiydi, herhalde 10 kız vardı o kızın arkadaşı olan, ben tabii ki hiçbirini tanımıyorum. Gittim yanlarına oturdum sohbete girdim, en son numaralaşıp ayrıldım ortamdan, kızla sonra görüştüğümde arkadaşlarım seni çok sevmişler şu gün görüşelim diyorlar diye buluşma teklifiyle geldi.
Yani ilkokulda annelerimiz itelerdi kızım git Ayşe'yle arkadaş ol falan diye, siz de öyle bi şey bekliyorsunuz herhalde. Gerek yok, eğer istiyorsanız gidin siz de, yanlarına gittiğinizde soğuk yaptıklarını görürseniz bi daha gitmezsiniz ama daha hiç gitmeden cephe almanız gereksiz. Allah'a havale falan hele abu
Hanımlar bayramda eşimin köyüne gidiyoruz. Evlendiğimden beri neredeyse hep başıma gelen bir olayı anlatacağım.
Gorumcemde oluyor. Gittiğimiz misafirlikteki evin kızı gelini vs kim varsa o benden iyi tanıyor tabi ki. İkisi bir gidiyorlar mutfağa bir türlü cikmiyorlar. Bende ara ara gidiyorum gençler orada diye ama inanin çok rahatsız oluyorum çünkü kuyruk gibi oluyorum öyle hissediyorum. Görümcem gel beraber gidelim dese giderim ama o da insan yerine koymuyor resmen.
Ben mi çok alınganım diye düşündüm ama öyle değil kayınvalidem diyor git kızım genclerin yanına diye ama insan seziyor çağırmıyorlar bir türlü.
Hatta evdeki kızın kocası bile gülüm sende git gençlerin yanına diyor. Hele bu bayramda bayramlaşmaya gittiğimiz evin yanında oturuyordu gorumcemin arkadasi oraya gitmişler gorumcemle ikisi. İnsan kendini yalnız hissediyor. Yaşlıların yanına oturunca da beni asosyal olarak görüyorlar..
Allah'a havale ediyorum artık. Bir dahaki bayramda Allah bilir ama gitmeyi de düşünmüyorum.
Milletin kocası sıze gülüm diyecek kadar nasıl yüz buluyor sizdenHanımlar bayramda eşimin köyüne gidiyoruz. Evlendiğimden beri neredeyse hep başıma gelen bir olayı anlatacağım.
Gorumcemde oluyor. Gittiğimiz misafirlikteki evin kızı gelini vs kim varsa o benden iyi tanıyor tabi ki. İkisi bir gidiyorlar mutfağa bir türlü cikmiyorlar. Bende ara ara gidiyorum gençler orada diye ama inanin çok rahatsız oluyorum çünkü kuyruk gibi oluyorum öyle hissediyorum. Görümcem gel beraber gidelim dese giderim ama o da insan yerine koymuyor resmen.
Ben mi çok alınganım diye düşündüm ama öyle değil kayınvalidem diyor git kızım genclerin yanına diye ama insan seziyor çağırmıyorlar bir türlü.
Hatta evdeki kızın kocası bile gülüm sende git gençlerin yanına diyor. Hele bu bayramda bayramlaşmaya gittiğimiz evin yanında oturuyordu gorumcemin arkadasi oraya gitmişler gorumcemle ikisi. İnsan kendini yalnız hissediyor. Yaşlıların yanına oturunca da beni asosyal olarak görüyorlar..
Allah'a havale ediyorum artık. Bir dahaki bayramda Allah bilir ama gitmeyi de düşünmüyorum.
Siz söz diyor musunuz insanlara? Yani siz yabancısınız görümceye göre orada, onlar belki doğduğundan beri tanışıyor siz daha kaç senedir hayatlarındasınız, belki bayramdan bayrama anca görüşüyorsunuz, size karşı daha mesafeli olmalarından doğal bi şey yok bana göre. Siz açmayı deneyin birkaç konu, baktınız olmuyor o zaman geçin içeri oturun, bi daha gittiğinizde hiç geçmezsiniz bile içeri. Siz daha en baştan görümceden sizi çağırmasını bekleyip sonra kimse benle konuşmuyor diye tripleniyorsanız ondan soğuk görünüyorsunuzdur dışarıdan belki.Arkadaşım anlamadın sanırım bende gidiyorum yanlarına.. ama her zamanda olmuyor. İçerde yaşlıların yanında otursam başta onların bile garibine gidiyor. Mutfağa gitsem bana bir söz bile diyen olmuyor konuşmak için.
Şöyle söyleyeyim gidiyorum bı 5 dakika üçümüz oturuyoruz sonra birşey oluyor içeriye geciyoruz onların ikisi hoop gene mutfağa gidiyorlar onlarda her gittiklerinde benim gitmem kurlyruk gibi oluyor onlar çağırmadikca içerde de yaşlılarla tek genç ben kalıyorum. Hele bu bayram değil mutfak kızın yakınındaki eve gitmişler düşünün.Neden davetiye bekliyorsunuzki, gidin?
Yani bi ortamda bende yaşıtlarımın yanına geçerim. Davet beklemem açıkçası.
Bizim burda gülüm kardeşim anlamındaMilletin kocası sıze gülüm diyecek kadar nasıl yüz buluyor sizden
Kütahyalıdırlar belkiMilletin kocası sıze gülüm diyecek kadar nasıl yüz buluyor sizden
1- elin adamı niye size gülüm diyor?Hanımlar bayramda eşimin köyüne gidiyoruz. Evlendiğimden beri neredeyse hep başıma gelen bir olayı anlatacağım.
Aynen inanır mısın ben koyun yabancısı olduğum halde 3-4 kere soru sordum konuşmaya çalıştım anca benim konuştuğum kadarıyla oldu daha sonra hep kendileriyle ilgilendiler. Ben o köyün yabancosiyik ya hani onların bana sıcak davranması teklif etmesi gerekir.Siz söz diyor musunuz insanlara? Yani siz yabancısınız görümceye göre orada, onlar belki doğduğundan beri tanışıyor siz daha kaç senedir hayatlarındasınız, belki bayramdan bayrama anca görüşüyorsunuz, size karşı daha mesafeli olmalarından doğal bi şey yok bana göre. Siz açmayı deneyin birkaç konu, baktınız olmuyor o zaman geçin içeri oturun, bi daha gittiğinizde hiç geçmezsiniz bile içeri. Siz daha en baştan görümceden sizi çağırmasını bekleyip sonra kimse benle konuşmuyor diye tripleniyorsanız ondan soğuk görünüyorsunuzdur dışarıdan belki.
YaaaKütahyalıdırlar belkihitap şekilleri direkt gülüm onların
Gülüm bizim burada kardeşim anlamında1- elin adamı niye size gülüm diyor?
2-siz yaşlılarla yalnız otururken eşiniz nerede? Niye eşinizin yanında değilsiniz?
3- görümce bayram ziyaretinde sizinle ilgilenmek zorunda mı?
4-görümceniz sizinle ilgilenmedi diye bayram ziyaretine gitmemek nasıl bir kafa? Bu ikisini nasıl bağladınız birbirine?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?