Ben mi çok kötüyüm...

051251039

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
17
0
16
Yozgat
k.v. kızıma bakıyor. Bir sürü kavga ve tartışmalardan çok mecbur kaldık yine k.v. baktırmaya. Tabi insan haliyle bir sürü hakaret duyduktan sonra, kavga ettikten sonra bu güne kadar içine attıklarıda su üstüne çıkmaya başlıyor. Haliyle soğukluk giriyor araya. Kızım bu arada rahatsızlandı. Kabız oldu buna bağlı olarakta kalın bağırsağı dışarıya doğru sarktı. Ona özel diyet uyguluyoruz. Ama k.v. elleri koynunda oturuyor. Kızıma hergün yemeğini ben yapıyorum. Bide çalışıyorum. Olsu yaparım ama haliyle çok çeşit yapıp gidemiyorum. kızıma o pişirdiği yemekleri veriyor sadece. Bu çocuk kahvaltıda bari bunu yesin diye bi kap yemek vermiyor. Ama görseniz benim tüm yaptıklarımı eleştiriyor. Diyetinden ayrı yemek bişey olmaz der vermeye çalışırlar. Bi lokma sen fazla ver rahatsız eder o koştur demeye başlar. Bişey yedirecek ol. Biz öyle yapmazdık diye başlarlar ama doğrusunu uygularkende bırak yardım etmeyi ağır yanından asılırlar.
Şimdi ben yapayım...

k.v. kızıma bakıyor. Bir sürü kavga ve tartışmalardan çok mecbur kaldık yine k.v. baktırmaya. Tabi insan haliyle bir sürü hakaret duyduktan sonra, kavga ettikten sonra bu güne kadar içine attıklarıda su üstüne çıkmaya başlıyor. Haliyle soğukluk giriyor araya. Kızım bu arada rahatsızlandı. Kabız oldu buna bağlı olarakta kalın bağırsağı dışarıya doğru sarktı. Ona özel diyet uyguluyoruz. Ama k.v. elleri koynunda oturuyor. Kızıma hergün yemeğini ben yapıyorum. Bide çalışıyorum. Olsu yaparım ama haliyle çok çeşit yapıp gidemiyorum. kızıma o pişirdiği yemekleri veriyor sadece. Bu çocuk kahvaltıda bari bunu yesin diye bi kap yemek vermiyor. Ama görseniz benim tüm yaptıklarımı eleştiriyor. Diyetinden ayrı yemek bişey olmaz der vermeye çalışırlar. Bi lokma sen fazla ver rahatsız eder o koştur demeye başlar. Bişey yedirecek ol. Biz öyle yapmazdık diye başlarlar ama doğrusunu uygularkende bırak yardım etmeyi ağır yanından asılırlar.
Şimdi ben yapayım...

Geçmiş olsun...
Bakıcı tutsanız...

Kızımın bu rahatsızlığından dolayı veremiyoruz.Bide küçük yerdeyiz. Zaten şimdi k.v. ufacık bi iş yapsa be yapıyorum demeye başlıyor. Artık kızıma sevdiğini bile sanmıyorum. Kızım babanne diye sarılmaz. Yürüyüşe çıksa bi yere gitse eve gelice bile sevinmez kızım. Ama k.b. geldi. Dede diye havalara uçuyor. Kızım bişey istese be bugün yoruldum git anne ile yap demeye başlıyor. Ben seninle çok ilgilendim biraz da annen yapsın onunla oyna diyor.
Bilmiyorum çok bunaldım. Niye bu k.v. böyle herşeyi doğru yaptıklarını söylerler. Sadece akıl verirler. Bişey isteyincede hep bana muhtaçsınız diye gözünüzün içine sokarlar yapılan küçük şeylere dahi.
Ona ne kadar kızsamda hiç karşısına geçipte sorgulamıyorum, elimden geldiğince iyi davranıyorum ama bi türlü yaranamıyorum.

allah yardım etsin zor vallahi senin durumun ancak yaşayan biliyor. bende aynı yollardan geçtim ama şimdi kafam rahat çocuğu bakıcıya verdim k.v. ve görümcenin dili sustu. sen doğur ben bakarım diyen kayınvalide oğlum doğdu yüzümüze bile bakmadı. gelip bakacaksın sen öyle dedin desemde gelip 1 gün baktı o kadar. görümcem ' siz ellere para vermeyin ben bakarım tontonuma' dedi ancak 3 hafta baktı. gelip evime karışmalarmı dersin laf sokmalar mı yoksa yalandan ağlayıp eşimle aramı bozmalar mı? şimdi kocam hem anasından hem ablasından ağzının payını alınca oğlumuzu bakıcıya verdik. kafam rahat artık

Şimdi ben yapayım...

öncelikle geçmiş olsun.gerçekten zor bir durum.şartları zorlasanız bir bakıcı felan bulamaz mısınız?benim de bebeğim var.ev hanımı olan bir görümcem var.ona baktırmayı düşündük bir ara.sonra vazgeçtik.hem o çok yanaşmadı hem de ben istememdim.çatışırdık kesin.o benim dediğim doğru diyen bi tip ben de yönlendirilmekten nefret eden biriyim.sinir harbi yaşardım o yüzden bakıcı bulacaz mecburen.hem daha kolay uyarabilirsin yanlış gördüklerini hem de minnet etmemiş olusun kimseye.Allah kolaylık versin..

Kayınvalideniz tüm gün çocuğunuza bakıyor, siz geldikten sonra da mı bakmaya devam etsin, bence çok fazla beklenti içerisindesiniz, yemek yapsın, birşeye karışmasın, çocuğa sürekli ilgili davransın, maaşla tuttuğunuz eleman değil ki bu, ne mecburiyeti var çocuğunuza bakmaya, oğluna bakmış büyütmüş. Bence bu kadar baktığı için bile minnettar olmalısınız.

reputable

Siz beni yanlış anladınız. Benim demek istediğim sıcaklık göstermediği. Bi güler yüz göstermediği. Yoksa k.v. eltimin çocuklarına bakıyor. Sen görmelisin. İçine katıyor iki tane çocuğunu. Çocuklarıda bi yaramaz o çocuklara dayanmak için sabır taşı olmak gerekiyor. k.v sabır taşı oluyor.
Yaptığı bi çocuğuma bakmak. Onuda burnumdan getireyim diye uğraşıyor.

çok kritik bir konu..eğer başlangıcı annane ya da babanne yaptıysa çocuğa ait hakların bir kısmını gönüllü vermiş oluyoruz daha doğrusu onlar sahipleniveriyor.ardını takip eden sorunlar olmaması mümkün değil özellikle kvalide bakıyorsa. bakıcı olayı şu noktada çözüm olabilir; eğer çocuğa durumu izah edebilecek yaştaysa ancak çok küçükse böyle bir deşimin yaşamadıktan sonra bilinmeyecek kadar zordur.. ayrıca küçük bir yerde bakıcı bulmak. güvenilir, dürüst, temiz,namuslu vs hepsi hemen bir araya gelmiyor maalesef.bu durumda yemek dışında çocuğunuza iyi bakıyorsa bir süre sabredin derim ben. biraz gece uykusundan çalarak yapabilirsiniz yemekleri. kadın da insafa gelir belki..

Kayınvalideniz tüm gün çocuğunuza bakıyor, siz geldikten sonra da mı bakmaya devam etsin, bence çok fazla beklenti içerisindesiniz, yemek yapsın, birşeye karışmasın, çocuğa sürekli ilgili davransın, maaşla tuttuğunuz eleman değil ki bu, ne mecburiyeti var çocuğunuza bakmaya, oğluna bakmış büyütmüş. Bence bu kadar baktığı için bile minnettar olmalısınız.

Konu sahibi kv bakiyor ama sevecenlik gostermiyor diyor. Kendi torununa soguk davranan gonulsuz bakan biri anladigim kadariyla. Yemegide yapip goturuyomus kv ye yedirmek kaliyo sadece. Onuda biraz sefkatle yapsa cocugun zaten annesi calisiyo tum gun yaninda degil biraz sefkat gosterse olur mu? Parayla baktirdigin kadin bile daha cok sevgi merhamet gosteriyo denk gelirse. Babaanne olarak soguk ve sevgisiz davranmasi cok yanlis.

Şimdi ben yapayım...

şu kısmı anlamadım.:44:
bir diyorsun sadece benim yaptıklarımı yediriyor,başka bir kap yemek vermiyor,bir diyorsun,diyetinden ayrı yemekler vermeye çalışıyor.:34:
kaynanan yapmıyorsa,çocuğun ne yiyecekse hepsini götür ver.aranızda sorunlar olduğu için kaynananın her dediğinden rahatsız oluyorsun ama çocuğuna baktığı müddetçe ses çıkarmayacaksın suyuna gideceksin:34:

Kızımın bu rahatsızlığından dolayı veremiyoruz.Bide küçük yerdeyiz. Zaten şimdi k.v. ufacık bi iş yapsa be yapıyorum demeye başlıyor. Artık kızıma sevdiğini bile sanmıyorum. Kızım babanne diye sarılmaz. Yürüyüşe çıksa bi yere gitse eve gelice bile sevinmez kızım. Ama k.b. geldi. Dede diye havalara uçuyor. Kızım bişey istese be bugün yoruldum git anne ile yap demeye başlıyor. Ben seninle çok ilgilendim biraz da annen yapsın onunla oyna diyor.
Bilmiyorum çok bunaldım. Niye bu k.v. böyle herşeyi doğru yaptıklarını söylerler. Sadece akıl verirler. Bişey isteyincede hep bana muhtaçsınız diye gözünüzün içine sokarlar yapılan küçük şeylere dahi.
Ona ne kadar kızsamda hiç karşısına geçipte sorgulamıyorum, elimden geldiğince iyi davranıyorum ama bi türlü yaranamıyorum.

bazı çocuklar gün içinde sürekli birlikte oldukları kişiyi özlemez.benim arkadaşımın torunu var.eve bir gelen olsun annesini istemez.hep gelen kişiyle olmak ister.bu nedenle sizin kızınızda babaanneden çok başka kişilerle birlikte olmak istiyordur.ayrıca siz eve gidince neden kızınızla hala kaynananız ilgilensin.gerçekten yorulmuş olamaz mı.o yaştaki çocuklar çok hareketli oluyor.benim 42 yaşındaki arkadaşım torununa bakarken çok çok yoruluyor ki sizin kaynananız daha yaşlıdır.ben arkadaşıma hiç kıyamıyorum bu nedenle.:34:

iyisi mi bu durumlarda kırılır mı alınır mı diye düşünmeden, isteklerini, beklentilerini, hatalarını rahatca söyleyebileceğin, yabancı biri çalışmak...
aile içinden olduğu zaman, bu tür sorunlar çıkıo işte...
maddi durumunuz müsaitse, ya kreşe verin, ya da güvenebileceğiniz, referansı iyi bi bakıcı aramaya başlayın..

Teşekkür ederim. En iyisi bakıcı bulmakmış.

Kızım küçük olduğu için kıyamamıştım. İyi olur diye düşünmüştüm.

Babanne bakacaksa bir kere daha düşünün.

En iyi kendisi çocuk büyüttüğünü sanıyor. Bu ne bilecek diyor kendi içinden sürekli de burnuna sokuyor. İnternetten yemek tarifi bile baktığımı hazmedemiyor. Nasıl yapacağım dersim yarım yamalak cevap verir ilgilenmez . İnternetten bakarsın laf söyler.

Güzel olursada yemez gururundan.Ben göndermiştim size demeye
. Halbuki aslı yoktur.Bize hiç öyle bişey yapmamıştır.

Türkiye 'de gelin olmak zor.

k.v. yaşamak çok zor. Sürekli birlikte yaşıyorsan daha da zor.

Ben ağzımla kuş tutsamda beni sevmez. Benim çocuğumuda sevmez diğer torunları kadar.

k.v. yaşamak çok zor. Sürekli birlikte yaşıyorsan daha da zor.

Ben ağzımla kuş tutsamda beni sevmez. Benim çocuğumuda sevmez diğer torunları kadar.

Kendi kizi varsa ona daha duskun oluyolar genelde. Benim kv ve babaannem gibi. Sevmezse sevmesin bosverin siz sevgiye bogun cocugunuzu Onun sevgisi sizinki kadar degerli degil.

bende yakında işe başlayacağım ve kv kızıma bakacak.her ne kadar herşeyimiz farklı olsada bir türlü anlaşamasakta ona minettar kalıcam.şu anda bile kendimi telkin ediyorum kv ye sabırla yaklaşmalıyım istemese bebeğime bakmaz o yaşta die düşünüorum.sonuçta hiç bir mecburiyeti yok.bence sizde böyle düşünmelisiniz.

ayrıca siz işten geldikten sonra bebeğinize siz bakmalıısnız kadın zaten bütüngün bebeğin peşinde koşmaktan helak olmuştur birde akşamlarıda mı baksın.

yemeklerinide siz yapmalısınız.uykunuzdan fedakarlık yapın.ama o yaştaki bir kadına bu kadar sorumluluk yüklemeyin.

siz en iyisi bi hizmetçi-bakıcı bulun.

ne olursa olsun babannesi mutlaka seviyordur belki sizin yanınızda göstermiyordur.bence en kötü kv en iyi bakıcıdan daha iiiyidir.

Back
X