• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi çok paronayagim anne olduğumdan beri

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.745
133
39
3 yaşında çocuğum var Rabbim e emanet. Çok korumaci bir ebeveynim ben. Ya peşinde önünde gezerim ya da gözüm üzerinde olur genelde. Eşimin ailesi de pinpiriklisiniz der esimle bana. Eşim cocuguna duskundur ama bence o da bı yerde rahat. Heleki pencere balkon konusunda. Yahu nerden taşındım kaynanamlara yakın aynı binadayiz bilen bilir buradaki konularımdan. Bu seferde neye taktım biliyo musunuz evleri dubleks kaynanam yaşlı ha deyince çıkıp inemez ve evleri kalabalık torunlari var çocukları falan kalabalık. Neyse bunlarda alt üst iki balkon var. Yaz mevsimi geldi ya hani aşağıda balkonda sandalye yukarda sandalye camlar desen yukarılara hep açık. Kaynanama kac kere dedim bak yukarlari. Yarım açın camları diye tamam diyordu bı bakıyorum komple açık. Ve çekyat üstü camlar da hani çok rahat düşer Allah korusun. Kaynanam da ben kapatsam kizim yukarda açıyorlar diyor torunları için kaynim için. Birde yetmezmiş gibi çekyat gibi minderler oluyor alt üst iki balkona onu koyuyorlar geçen senr yazın kızım kaç kere çekyat gibi minderin gövdesine çıkmaya çalıştı aşağı bakcak yani. Bugün dedim anne çok tehlikelidir o minderler de dedim biz varız yanında falan diyo. Diyoda alakası yok kızım onlara gittiği gibi yukarı çıkıyor kuzenlerin yanina. Bugün bir baktım onların odasında cam sonuna kadar açık kızımda kuzeni yatağın uzerinde oynuyo. Ya Allah korusun ordan baksa bı an düşse. İyice paranoyak oldum. Hamileyim haftaya doğumum var büyük ihtimal eşime kalsa annesine bırakacak çocuğu ben dogumdayken asla olmaz dedim. Düşer bide dedim bakarlar dedi hiç o güveni veremediler bana kaynanam hep asagida oluyo yukariyi nerde gorcek. Oturmaya gitmeye korkar oldum önce bı evi komple gezmem gerek nereler açık diye. Yakın oluncada da işte ille bı cagryolar insanı gitmesemde kızım sklyo ille oraya gitmek istiyor. Çok mu paranoyagim ben

3 yaşında çocuğum var Rabbim e emanet. Çok korumaci bir ebeveynim ben. Ya peşinde önünde gezerim ya da gözüm üzerinde olur genelde. Eşimin ailesi de pinpiriklisiniz der esimle bana. Eşim cocuguna duskundur ama bence o da bı yerde rahat. Heleki pencere balkon konusunda. Yahu nerden taşındım kaynanamlara yakın aynı binadayiz bilen bilir buradaki konularımdan. Bu seferde neye taktım biliyo musunuz evleri dubleks kaynanam yaşlı ha deyince çıkıp inemez ve evleri kalabalık torunlari var çocukları falan kalabalık. Neyse bunlarda alt üst iki balkon var. Yaz mevsimi geldi ya hani aşağıda balkonda sandalye yukarda sandalye camlar desen yukarılara hep açık. Kaynanama kac kere dedim bak yukarlari. Yarım açın camları diye tamam diyordu bı bakıyorum komple açık. Ve çekyat üstü camlar da hani çok rahat düşer Allah korusun. Kaynanam da ben kapatsam kizim yukarda açıyorlar diyor torunları için kaynim için. Birde yetmezmiş gibi çekyat gibi minderler oluyor alt üst iki balkona onu koyuyorlar geçen senr yazın kızım kaç kere çekyat gibi minderin gövdesine çıkmaya çalıştı aşağı bakcak yani. Bugün dedim anne çok tehlikelidir o minderler de dedim biz varız yanında falan diyo. Diyoda alakası yok kızım onlara gittiği gibi yukarı çıkıyor kuzenlerin yanina. Bugün bir baktım onların odasında cam sonuna kadar açık kızımda kuzeni yatağın uzerinde oynuyo. Ya Allah korusun ordan baksa bı an düşse. İyice paranoyak oldum. Hamileyim haftaya doğumum var büyük ihtimal eşime kalsa annesine bırakacak çocuğu ben dogumdayken asla olmaz dedim. Düşer bide dedim bakarlar dedi hiç o güveni veremediler bana kaynanam hep asagida oluyo yukariyi nerde gorcek. Oturmaya gitmeye korkar oldum önce bı evi komple gezmem gerek nereler açık diye. Yakın oluncada da işte ille bı cagryolar insanı gitmesemde kızım sklyo ille oraya gitmek istiyor. Çok mu paranoyagim ben
Çok haklısınız bende olsam korkardım. Allah korusun.

Aynı endişeler üzerine bir konu daha açmıştınız. Madem bu kadar endişelisiniz ve çocuğunuzun oraya gitmesine engel olamıyorsunuz o zaman önlem alın. Merdivenlere bebek kapısı monte edin, balkonları güvenlik ağıyla kapatın. Siz de rahat edin insanlar da rahat etsin.

Aynı endişeler üzerine bir konu daha açmıştınız. Madem bu kadar endişelisiniz ve çocuğunuzun oraya gitmesine engel olamıyorsunuz o zaman önlem alın. Merdivenlere bebek kapısı monte edin, balkonları güvenlik ağıyla kapatın. Siz de rahat edin insanlar da rahat etsin.
[/QUOT
Masraf onlar onların balkonlatina nasıl Alcam guvenlil agi

Bu durumda bana anormal gelen siz degil eşinizin ailesi kesinlikle paranoyak degilsiniz
Ben çok rahat bi anneyimdir çocuklarım özgürce koşup oynar düşer kalkar ama bu yazdığınız bambaşka ne demek cam açık çocuk oynuyor nasıl rahat insanlar

Ben de pimpirikliyim güvenlik konusunda mümkün mertebe risk almam. Mesela şimdi korona var siz kv yi falan ne güzel geziyorsunuz biz oh. Biz evden hiç çıkmadık bir ayı geçti 4 yaşındaki kızım evde hapis bilmiyorum bizim günahımız ne bu yasak yalnız benim çocuğuma mı geldi
Yok bizde gitmiyorduk bir aydır ama bugün bı uğradik

Çocuğumun güvende olduğunu hissetmezsem bende paranoyak davranışlar sergiliyorum. Ayrıca haklısınız cam konusunda. Kızım 6 yaşına geldi bizim camlarda hala kilit var çıkarmadık. Birinin evine gidince bende açık yerleri kontrol ederdim küçükken. Olacağa çare yok tabiki ama tedbirinizi alın siz. Allah hiçbir anneyi evladıyla sınamasın ve vicdan yükü yüklemesin.

Sonuna kadar haklısınız. Bir tanidigimin oğlu kendisi koltukta otururken hemen üzerindeki camdan dustu. Oyuncağının peşine atlamış. Tutamamis tabi annesi gücü yetmemiş. Tedbir almak lazım takdir Allahtan. Birşey olsa en çok kimin içi yanacak. Yanlış yaptığınız nokta şu baktınız açık kalmaya devam ediyor gitmeyin götürmeyin çocuğunuzu oraya. Laftan anlamayana böyle gerek.

S Se_n_299 alıntılayamışsınız. Güvenlik ağı dediğimiz şey 30-40 lira bişey. Eşiniz beceriksiz bir adam değilse monte edebilir. Bebek kapısı da taş çatlasın100 liradır. Çocuğunuzdan daha mı önemli harcayacağınız üç kuruş?

S Se_n_299 alıntılayamışsınız. Güvenlik ağı dediğimiz şey 30-40 lira bişey. Eşiniz beceriksiz bir adam değilse monte edebilir. Bebek kapısı da taş çatlasın100 liradır. Çocuğunuzdan daha mı önemli harcayacağınız üç kuruş?
Balkon için mi ağ ilk defa duydum da nasıl bsy ki o

Evet netten buldum da eşimin ailesi bunu yaptırmaz daha doğrusu desek kesin abartiyonuz siz derler

Balkon için mi ağ ilk defa duydum da nasıl bsy ki o
CCD5EC64-2051-4D9E-AD79-DAC0A2090EE4.webp

şöyle bişey. 10 metresi 30 lira civarı. Bir balkona yetiyor 10 metre. 30 kiloya kadar da taşıyor.
Güvenlik ağı yazıp ulaşabilirsiniz internetten.

Ooo korkulu ruyam.
Tabii ki abartmiyorsunuz.ben nerdeyse 4 senedir cam balkon acmiyorum.oglum cok hareketli bir anlik dalginlikla duser fln diue.resmen hapis hayati gibi yasiyoruz.

Allah korusun.ayrilmayin yanindan tek gondermeyin.demek ki dikkatli degiller bu konuda.acik acik soyleyin hatta.

ben olsam dikkat etmiyor kimse gelemeyiz gonderemem derdim

Evet netten buldum da eşimin ailesi bunu yaptırmaz daha doğrusu desek kesin abartiyonuz siz derler
Valla çözümler basit. Ama o olmaz bu olmaz şunu kabul etmezler. Ya önlem alacaksınız ya gitmeyeceksiniz ya da gidince çocuk gözünüzün önünde olacak. Bunun başka çözüm yolu yok.

Valla çözümler basit. Ama o olmaz bu olmaz şunu kabul etmezler. Ya önlem alacaksınız ya gitmeyeceksiniz ya da gidince çocuk gözünüzün önünde olacak. Bunun başka çözüm yolu yok.
Bana kalsa yarın alırım ama diyorum ya eşimin ailesi fazla rahat . Eşime diyecegim yarrin bunu bı fileto saol gerçekten.

Zaten durum bu olduğu için kaynanamlara kızımı asla yanlız gönderemiyorum. Ödum kopuyo. Valla anne olmak zorrrrrrrrrrr eskiden bu kadar korumaci değildim şimdi kızıma.bsy olur diye korkar oldum. Anne olmak mı iyi olmamak mi yahuu:)))))))

Back
X