Ben mi doğurdum görümcem mi ??

Maddi sıkıntımız varken kendimize bir çöp bile alamıyoruz yoktan var olmuyor malesef. Bazı arkadaşlar alsın 3-5 hediyenin lafı mı olur diyor. Paran yoksa olur arkadaşım. Kimse yokluk nedir bilmiyor maşallah. Ama kocanız da sınırları zorluyor. Yarın siz harcama yaparken yok derse ozaman dökün eteğinizdeki taşları.

Bence görümcenizin Burda bi kabahati yok
Eşinizin odunluğu biraz
Ben olsam görümceme belli etmezdim ama eşime tavır yapardım bi Doğum hediyesi bile almadın diye

O is oyle olmuyo bacim :) ne gorumceler var ne kv ler var :) insan iyisini bulursa sukretmeli bencede:) keske kv gorumce iyi olaydida dunyayi sereydim onlerine.. ama bastan kaybetti onlar..

Bu gorumceninde gorevi degil gelip bakmak bu kadina.. lohusaligi burnundan getiren kv ler var.. onlarda ana yani? Ne fark var? Ben solim.. insanlik farki..

Ayrica sorun esinde gorumcede degil. Hediye isini abartmis belki.. bu kadinada bi kuru cicegi akil edememis Allahin odunu
Ben abimin eşine de baktım hizmet de ettim ne bi' hediye bekledim ne başka bişey.Eşimin kızkardeşi de bana baktı hastayken vs çok kez hem de üstelik o zaman evli bile değildim yalnız yaşıyordum evime gelirdi çorba yapardı ilgilenirdi.Dediğiniz gibi insanlar da vardır doğrudur ne diyim.Allah iyilerle karşılaştırsın.

Ahhh nerde öyle görümce... olsa da benim eşimde kardeşinin önüne hediyeler sersin razıyım :halay:

Selam kızlar. Günlerdir sinirimi çok feci bozan şeyleri artık buraya yazarak rahatlamak istiyorum.

3 ocak ‘ta doğum yaptım, Allah isteyen herkese nasip etsin. Doğumum için şehirdışından görümcem geldi bizimle kalmaya. Kendisi benimle aynı yaşlarda, çok da iyi bir insan, çok severim.

Bu süre içinde bana çok yardımcı oldu hastanede yanımda kaldı evde her işime koşturdu, yemektir temizliktir hiçbirşey yaptırmadı,sezeryan olduğum için yapamazdım o olmasa. daha yeni yeni ben yapmaya başladım.

Sorunum şu ki sanki doğuran lohusa olan ben değilim de o gibi , eşim hergün bişi alıyor kendisine. Ki maddi olarak da çok sıkışığız bu ara doğum masraflarından dolayı. Kart limitlerimiz bile son raddesinde. Spor ayakkabı beğenmiş gidip aldılar, başka birgün çizme beğenmiş gidip aldılar. Mont beğenmiş şimdi de, eşim gidip bakmış bugün bedeni yok diye alamamış. Ama mutlaka bulup alacak biliyorum.

Tamam kardeşidir yardımımıza koştu geldi tabiki alsın yapsın. Ama lohusa olan ben değil miyim bir kuru çiçeğe bile hakkım yok mu :)

Doğum hediyesini falan geçtim zaten öyle bir beklentim olmadı hiçbir zaman, mantıksız da gelir öyle pahalı hediyeler bana. Ama bana hiçbir şey alınmayıp kardeşine devamlı birşeyler alınınca , hem kırılıyorum hem kıskanıyorum galiba.

Üstelik sadece alınan şeyler de değil, davranışlar da bir garip. Birkaç günden beri morali birşeye bozulmuş görümcemin sevgilisiyle falan tartıştı sanırım.Görmeniz lazım bir ilgi bir alaka, bana hiç böyle özenli davranılmıyor :)

Başka görümcelerim de var, hepsi de iyidir aslında. Ama hiçbiri mi akıl vermedi eşime bana en azından bir çiçek almasını doğum için ?
Kendi kızkardeşleri doğum yaptığında eşi yeni telefon almıştı doğum hediyesi olarak, aylarca övüp durdular eniştelerini kızımıza doğum hediyesi şunu aldı bunu aldı diye .

Tekrar söyliyim yanlış anlaşılmasın, benim derdim öyle pahalı hediyeler alınması falan değil. Zaten bu maddi durumda ben istemem öyle birşey.

Benim derdim bu zihniyet. Bu düşüncesizlik. Çocuğu ben doğurdum ilgiyi alakayı özeni görümcem görüyor. Ve kendisi de düşünemiyor galiba bu kız yeni doğum yaptı bana alıyosan eşine de birşeyler al diyemiyor kardeşine.

Neyse çok uzun oldu, tam da anlatamadım aslında :) olsun az da olsa rahatladım içimi dökerek.

Okuyan herkese teşekkürler şimdiden.

Ilgincsiniz aslinda. Biseyi ya beklersin ya beklemezsin. Bunun pahali olup olmamasi onemli degil. Sahsen ben dogursam dogumdan once ne istedigimi de soylerim ki gidip sacma sapan seyler almasin diye. Bence siz biraz esinizi yonlendirin bu tarz konularda. Esiniz anlamiyo cunku ona gore en guzel hediye kardesinin size yardim etmesi. Gorumcelerinde iyi ama yani birinin de demesi gerek. Hic biri sana yada kardesine yengemize yegenimize ne aldin diye sormuyo mu??

Sizi en iyi ben anlarım, bebekler sebebiyle sürekli evimde birileri ile yaşadığımdan.
Onlara gösterilen ilgi alaka kısmının 10 da 1 ini görememek ne demek bilirim.
Burada meseleniz hediye değil, fazlaca anlayabiliyorum.
En basit örneği sofradayken, siz doğum yapmışken yanınızda yardıma gelen insana 'sen ye ye az yedin haydi bakalım şundan da al' gibi çok basit ama doğum yapan yeni anneyi gözardı eden bir tutum.
Gorumcenizin bir kabahati yok ama uyarabilir ya da kabul etmeyebilir hediyeleri.
Bir tane alınmış, gerisini ne diye istiyor ki?
Sizin hediye meseleniz gelince, keşke sipariş etseydiniz.
Hiç saçma bir şey degil bence, ikinize ait bir çocuğu 9 ay karnınızda taşıdınız can kan oldunuz yavrunuza ve binbir acılarla doğurdunuz.
Burada hiçbir aktifligi olmayan erkek elbette karısına hem minnet duymalı hem de onun gönlünü yapmak adına ödüllendirmelidir hem de çiçekti kıyafetti falan değil.
Ben siparişle çalıştım, gittim beğendim ve bu benim parmağımda olacak doğumunda dedim.
Yoksa sizin gibi bekler dururdum çünkü tevazu bu tür durumlarda ise yaramıyor.

Belliki evinizde her ise kosmus temizlik su bu her gorumcenin yapacagi bisey degil.
E karsiliginda parada teklif edilmeyecegine gore kardeside gonlunu aliyo bu sekilde. Durumunuz iyi olmayabilir ama ben olsam esimden yapardim boyle seyleri kendi ihtiyacimdan kisarak.
Bilmiyorum bana itici geliyo önunde her isi yapilinca iyi ama bi kac bisey alininca kotu oluyo.

Tabi sana bi cicek dahi almamasi esinin ayri bi odunlugu, cok var onlardan yanliz degilsin bosver.

Eşine bu gece de ki “ eee hayatım bana Doğum hediyesi olarak ne alcaksın. Pırlanta mı 5 taş mı kolye mi telefon mu çok merak ettim “ de.

Canim tabiki maddi duruma bagli benim esim cicekler aldıı bi takı aldı bilezik aksesuar gibi.Ama almasada neden almadn demezdim.Tabi cicek almasa en azindan derdim ama hediye de yoktu gozum.Gorumcene almasi birazda senle bebegin icin minnet duygusu kizma ona.Ama soyle bi cicegi de ben haketmemis miydim de yani

Eşinin hala o montu almasına izin veriyorsan büyük sıkıntıyı sen yapıyorsun yeter yanında kalmış sende kendini toplamışsın zaten gitsin artık alınan şeylerde emellerine yeter ki bu şekilde istemesi bile saçma !

Sen doğum yaptin ve haklı olarak ilgi bekliyorsun altı üstü bir çiçek alınabilir bence bu akşam eşine sormalıydın görümcem mi doğum yaptı diye ben sorardım bu kdr da sessiz kalmazdim. Ya bakışımdan ya. Hareketimden anlardı

Kadının eşi kardeşine teşekkür için hediyeler almayı akıl edebiliyorda ilk bebeklerini dünyaya getiren eşine bir çiçek almayı akıl edemiyorsa kadın kocaya da kızar kabahati olmasada görümceyi de kıskanabilir gayet normal duygular.ama ben olsam içimde tutamaz söylerdim bir çiçek bile almadın diye.çok sabırlısınız .şu an sizin alındığınızdan haberi yok söyleyin bilsin nasıl düşüncesiz bir koca olduğunu.

Ben abimin eşine de baktım hizmet de ettim ne bi' hediye bekledim ne başka bişey.Eşimin kızkardeşi de bana baktı hastayken vs çok kez hem de üstelik o zaman evli bile değildim yalnız yaşıyordum evime gelirdi çorba yapardı ilgilenirdi.Dediğiniz gibi insanlar da vardır doğrudur ne diyim.Allah iyilerle karşılaştırsın.
Normali budur zaten cnm.. ama yapmayan hatta lohusaligi doguran kadinin burnundan getiren cok kv gorumce es var..

Madem anlamıyor anlatın isteyin yani.
Tabiki düşüncesizlik şu durumda.
Hadi ayakkabı aldın çizme ve mont neyn nesi ?
Alınmanız dada kıskanmanız dada haklısı nız....

Back
X